Suknia ślubna odpowiednia do figury - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 12:40   #301
Lentayowa
Przyczajenie

Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

dziękuje Właśnie oglądałam buty i myślałam o prostych bez żadnych koralików czy cekinków a wiązankę szukam i jeszcze szukam welonu mogę polecić stronkę w sprawie butów ślubnych w Krakowie: http://www.butyslubne.com.pl/ Duży wybór i dobre ceny. Czy ktoś zna jakiś inny sklep w krakowie????

Edytowane przez Lentayowa
Czas edycji: 2008-04-28 o 11:53
Lentayowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 11:36   #302
maniula
Przyczajenie

cześć dziewczyny w zasadzie to ja już mam problem w większej części z głowy . Suknia już wybrana, byłam na pierwszej przymiarce, ale zastanawiam się cały czas nad jej górą..Ponieważ mam duży biust (80D), chciałam do góry sukni doszyć grubsze ramiączka, żeby mieć pewność, że nie będę musiała całe wesele jej przytrzymywać. Okazało się jednak, że lepiej wyglądam bez ramiączek. Mam jednak pytanie, czy myślicie, że dekolt bez ramiączek, ale w kształcie litery V zda egzamin? Czy suknia będzie się na moim biuście trzymała?Czy może lepiej doszyć takie najcieńsze ramiączka?
Poniżej zdjęcie, tylko że u mnie te kolorowe wstawki są w kolorze sukni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dagmara.jpg (19,5 KB, 156 załadowań)
maniula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-02, 10:26   #303
women20
Raczkowanie

czesc dziewczynymoze mi tez dobierzecie? mam 168cm wzrostu ciuchy nosze w rozmiarze m/l chce ukryc wiekszy brzuszek oraz szersze bioderka.2 pyanie jest takie otocz jestem blada i nie wiem czy sukienka z gorsetem ktora odkrywa plecy i ramiona to dobre rozwiazanie czy pasowaly by np rekawiczki jakeis czy bolerko koronkowe nie wiem??wyczytalam ze pasowalaby mi suknia z gora w ksztalce V natomiast dol A?prosze mi pokazac jakis przyklad takich sukni dodam ze ramiona i rece sa ok.Problem to brzuszek i biodra.Biust 75 lub 80C

women20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 22:30   #304
kaskapo
Przyczajenie

Dot.: suknia odpowiednia do figury

Witajcie!
Jestem nowa i cieszę sie ,ze znalazłam takie forum .Pierwszy raz wybrałam sie dzis do sklepu z sukniami. Miałam nawet zdjecie wymarzonego modelu .Jestem w miare niska -162 mam naprawde duzy biust E ,reszta tez nie jest najmniejsza. Pani spojrzała na mnie z politowaniem i z jej słow wynikało ,ze worek po ziemniakach bedzie na mnie ok. smutno mi sie zrobiło i wyszłam .Dzieki wszym radom powoli zaczynam wiedziec jakiej sukienki szukac. Mam na szczescie jeszcze troche czasu. pozdrawiam wszystkie przyszłe niewymiarowe panny młode

<a href="http://suwaczki.waszslub.pl/waszslub...09061300200230"
rel="nofollow" target="_blank"> mój suwaczek </a>

a oto tak wymarzona ,której niestety nie moge miec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2795.jpg (67,7 KB, 326 załadowań)
kaskapo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 22:26   #305
Kelpie25
Raczkowanie

Cześc dziewczyny, błagam o pomoc Jestem mała i okrągła, tzn z okrągłym brzuszkiem, ale nogi i ramiona mam szczupłe. Moim atutem jest biust i - mimo wszystko wyraźnie zaznaczona talia. Mam straszna ochotę na zwiewny dół, cos jak falujące tiule, oraz dużo romantycznych koronek (oczywiście w granicach dobrego smaku) i zastanawiam sie, czy mi to pasuje? Bo obawiam się, ze pasuje mi typowy schemat - góra w V, dół w A.

tęsknij, za kolejnym dniem

Kelpie25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 18:35   #306
201708220937
Konto usunięte

Treść usunięta
201708220937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 23:33   #307
edziakow
Przyczajenie

Hej,
ja szukam wszedzie tej sukni ale niestety u nas w lublinie nie ma tej firmy, moglabys zdradzic gdzie ja kupilas bede bardzo wdzieczna za podpowiedz, z gory dziekuje, pozdrawiam
edziakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 13:32   #308
elek1980
Przyczajenie

Witam,

A jaką suknię doradziłybyście mi do mojej figury? Wzrostu mam 166cm, duży biust (miseczka 95E) no i nadwaga... ( Faktem jest, że ślub dopiero za rok więc jeszcze mam czas na zrzucenie paru zbędnych kilogramów, ale już teraz zastanawiam sie jaką suknię wybrać, żeby wyglądać w niej pięknie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6078.JPG (87,6 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5110.JPG (44,4 KB, 241 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5185.JPG (82,8 KB, 160 załadowań)
elek1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 14:30   #309
agnes208
Zakorzenienie

Wizażki kazda z nas chce w tym dniu wygladac jak najpiekniej i ja tez tak chce doradzcie czy taka suknia pasuje do mojej sylwetki?? Chyba jestem prostokątem chociaz mam troche wciecia w tali.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (36,5 KB, 162 załadowań)

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2008-06-16 o 09:52
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 15:38   #310
ewa007
Rozeznanie

witajcie!

A komu pasuje taka kreacja, można ją nosić z bolerkiem a potem zdjąć, włosy też pasują, takie to starodawne, w znaczeniu pozytywnym, ale dla jakiej figury tak, dla jakiej nie?

Edytowane przez ewa007
Czas edycji: 2009-03-12 o 16:16
ewa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 12:41   #311
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez elek1980 Pokaż wiadomość
Witam,

A jaką suknię doradziłybyście mi do mojej figury? Wzrostu mam 166cm, duży biust (miseczka 95E) no i nadwaga... ( Faktem jest, że ślub dopiero za rok więc jeszcze mam czas na zrzucenie paru zbędnych kilogramów, ale już teraz zastanawiam sie jaką suknię wybrać, żeby wyglądać w niej pięknie?
Polecam ten wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240304

Duży biust to raczej szerokie ramiączka i dekolt w kształcie V,a do tego spódnica w kształcie A (niezbyt rozkloszowana),bo wyszczupla optycznie.
Przykłady zdjęć w ww wątku

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 18:28   #312
emi_lka
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie: czy taka suknia pasuje do osoby niskiej (158cm), szczupłej, w miarę proporcjonalnej, ale niezbyt biuściastej (75B, nowy rozmiar według kalkulatorka 65D)? Mam wrażenie, że bardziej nadaje się dla kobiet wysokich... Co myślicie?

A... jeszcze zastanawiam się, czy pasuje do niej długi welon? Suknia jest raczej oszczędna.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2008-06-12 o 18:29 Powód: dopisek
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 09:46   #313
emi_lka
Zakorzenienie

Jest tu kto?;-)
Stary 2008-06-16, 10:30   #314
ewa1912
Przyczajenie

mam dylemat ślub 5 lipca ja wybrałam sukienkę galaLatta krótka z przodu z dopinanym trenem mam 160 cm wzrostu i dość duży biust i sama niewiem czy dobrze wybrałam
ewa1912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 10:44   #315
emi_lka
Zakorzenienie

Nie za bardzo umiem pomóc... Sama szukam porady... Może wklej zdjęcie?
Stary 2008-06-16, 21:29   #316
ewa1912
Przyczajenie

Załącznik 1545326
To jest ta sukienka tylko ja jestem niższa i mam blond włosy które będe przedłużała do sukni kupiłam sobie delikatne złotawe kozaczki.
ewa1912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 15:24   #317
yoasia13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Duży biust jak i szerokie ramiona (barki) wyszczupli gorset z dekoldem w kształcie litery V ... sama mam z tym problem grrrrr
Czekoladka 79,

Bardzo prosze napisz mi gdzie znalazlas sukienke ze zdjecia numer 4, z 2 lutego 2007.

Szukam takiej lub podobnej dla mojej szwagierki...

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

asia

Antoine de Saint-Exupery
yoasia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 13:29   #318
magicgirl
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1210023315
Ta mi się spodobała Musze się wybrać na poszukiwania sukienki odpowiedniej dla mnie ale jeszcze nie wiem w czym bedzie mi dobrze :/
Mam 167 cm wzrostu waże 60 kg, biust 75 D, duże wcięcie w talii i szerokie biodra. Wydaje mi się, że nie będzie mi pasować ta sukienka, którą zamieściłam w linku. Chyba, że założę buty na koturnie żeby dodać sobie trochę wzrostu
Pozdrawiam Was serdecznie
magicgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 10:50   #319
popscene
Wtajemniczenie

Podoba mi się suknia jak na zdjęciu. Do tej pory wybierałam fasony "empire". Wydaje mi się, że będę dobrze wyglądać, gdyż mam ładną talię (60cm), biust też taki w sam raz (86cm). Tylko no właśnie, wzrost, czy ta suknia nie będzie głupio wyglądać przy wzroście 158cm? Powiedzmy, że dodam jeszcze 6 cm obcasu, ale czy to wystarczy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JK00715_488100d9171c3.jpg (24,9 KB, 130 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-02, 11:00   #320
Kacha1302
Przyczajenie

Ja też miałam problem z doborem sukni do figury:/Ale Pani krawcowa u której wybierałam suknie dopasowała mi taką,że nie wyszczuplaJak mierzyłam taką jak mi się podobała to normalnie śmiać mi się chciała z samej siebie bo wyglądałam jak pączuś w niej
Kacha1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 17:26   #321
monika 123
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

Cześć dziewczyny,
Dokładnie prześledziłam wątek i sama już nie wiem co wybrać
maje wymiary to wzrost 160, biust 85, biodra 85, talia 63. przymierzałam suknie rybkę, bo mam szerokie bioderka i wciętą talię,więc podobam się sobie w takim kroju. Ale mam mały problem z gorsetem. mam wybrany taki jak na załączonym zdjęciu,ale mam małe wątpliwości. Czy takie gorsety jeszcze bardziej ukrywaja mały biust, czy odwracają od niego uwagę zdobioną koronką. PLEASE HELP!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 223_foto.jpg (28,9 KB, 106 załadowań)
Stary 2008-09-04, 09:48   #322
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: czy taka suknia pasuje do osoby niskiej (158cm), szczupłej, w miarę proporcjonalnej, ale niezbyt biuściastej (75B, nowy rozmiar według kalkulatorka 65D)? Mam wrażenie, że bardziej nadaje się dla kobiet wysokich... Co myślicie?

A... jeszcze zastanawiam się, czy pasuje do niej długi welon? Suknia jest raczej oszczędna.
Cześć.
Sama jestem niziutka i nawet przymierzałam sukienkę podobną do tej, którą sobie upatrzyłaś. Jest na prawdę śliczna i delikatna. Moim zdaniem pasuje właśnie niskiej, szczupłej kobiety, bo ma dość prosty dół, co optycznie wydłuża sylwetkę. Welon jak najbardziej-ale też prosty i bardziej spływający po plecach, a nie na ramiona.

Radzę Ci jednak, abyś przymierzyła ją jak najszybciej.
Jak wcześniej wspomniałam, miałam pdobną na sobie i te rękawki delikatnie opadające na ramiona nie były wygodne. Po prosu taki jest urok tych sukien. (Co nawet potwierdziły panie z salonu). Wygląda to pięknie, ale możesz nie czuć się do końca swobodnie. Ja nie mogłam swobodnie podnieść rąk ku górze, a że jestem dość ruchliwą osobą, więc zrezygnowalam z sukienki z takimi rękawami.
Problem może być też podczas tańców...tzn. tańcząc np. z wysokim mężczyzną, nie połozysz już ręki na jego ramieniu. Szczerze mówiąc, najwyżej mogłam unieść ręce - tak mniej więcej - na linii mojego biustu Wydawać by się mogło,że wyciecia pod nimi srawdzają się,ale nie musi być to do końca prawdą...

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Podoba mi się suknia jak na zdjęciu. Do tej pory wybierałam fasony "empire". Wydaje mi się, że będę dobrze wyglądać, gdyż mam ładną talię (60cm), biust też taki w sam raz (86cm). Tylko no właśnie, wzrost, czy ta suknia nie będzie głupio wyglądać przy wzroście 158cm? Powiedzmy, że dodam jeszcze 6 cm obcasu, ale czy to wystarczy?
Popscene, wydaje mi się,że wszystko będzie ok, jeśli zrezygnujesz z chociaż jednej warstwy halki. To że sukienka tak się układa, to prawdopodobnie zasługa kilku halek
Cytat:
Napisane przez monika 123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dokładnie prześledziłam wątek i sama już nie wiem co wybrać
maje wymiary to wzrost 160, biust 85, biodra 85, talia 63. przymierzałam suknie rybkę, bo mam szerokie bioderka i wciętą talię,więc podobam się sobie w takim kroju. Ale mam mały problem z gorsetem. mam wybrany taki jak na załączonym zdjęciu,ale mam małe wątpliwości. Czy takie gorsety jeszcze bardziej ukrywaja mały biust, czy odwracają od niego uwagę zdobioną koronką. PLEASE HELP!
Monika, czekajac na swoją przymiarkę podsłuchałam,że krawcowa wszywała dziewczynie w sukienkę push-up'y. Może mogłabyś się zorientować, czy byłaby taka możliwość?
Stary 2008-09-08, 08:23   #323
monika 123
Raczkowanie

mam już dodatkowe poduszeczki w swojej bardotce,więc z wszywania jeszcze jednych zrezygnuję, ale dzięki za dobrą radę.
Stary 2008-09-15, 19:07   #324
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Czy taka sukienka bedzie pasować do drobniutkiej i niskiej osoby 158cm, 50 kg, biust 80 B?Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje
Załącznik 1305169
Ta sukienka jest po prostu bajeczna!!! Też jestem malutka- 159 cm, talia 63 cm, biust 70 A. Nie wiesz czy można jakimś cudem nabyć taka sukienkę w Poznaniu???

Albo może Wy wiecie coś na ten temat dziewczyny??? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Albo może bardzo podobną gdzieś widziałyście. Chciałabym taka przymierzyć i zobaczyć czy będzie do mnie pasować!!!!

Z góry dziękuję za pomoc!!!
Minutka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 10:40   #325
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Cześć.
Sama jestem niziutka i nawet przymierzałam sukienkę podobną do tej, którą sobie upatrzyłaś. Jest na prawdę śliczna i delikatna. Moim zdaniem pasuje właśnie niskiej, szczupłej kobiety, bo ma dość prosty dół, co optycznie wydłuża sylwetkę. Welon jak najbardziej-ale też prosty i bardziej spływający po plecach, a nie na ramiona.

Radzę Ci jednak, abyś przymierzyła ją jak najszybciej.
Jak wcześniej wspomniałam, miałam pdobną na sobie i te rękawki delikatnie opadające na ramiona nie były wygodne. Po prosu taki jest urok tych sukien. (Co nawet potwierdziły panie z salonu). Wygląda to pięknie, ale możesz nie czuć się do końca swobodnie. Ja nie mogłam swobodnie podnieść rąk ku górze, a że jestem dość ruchliwą osobą, więc zrezygnowalam z sukienki z takimi rękawami.
Problem może być też podczas tańców...tzn. tańcząc np. z wysokim mężczyzną, nie połozysz już ręki na jego ramieniu. Szczerze mówiąc, najwyżej mogłam unieść ręce - tak mniej więcej - na linii mojego biustu Wydawać by się mogło,że wyciecia pod nimi srawdzają się,ale nie musi być to do końca prawdą...
Dziękuję za wypowiedź
Szczerze mówiąc nie pomyślałam o tym, czy jest ona funkcjonalna... Ja też jestem ruchliwą osobą, nie wyobrażam sobie znacznego ograniczenia ruchów przez suknię. Nie miałam okazji jej zamierzyć jeszcze, ale zrobię to na pewno niebawem.
Stary 2008-09-16, 16:45   #326
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeczytałam właśnie cały wątek od deski do deski i teraz zastanawiam się, czy dokonałam dobrego wyboru... Mam już zamówioną suknie ( model poniżej ), zaliczka zapłacona, odbieram ją w lipcu... Ale jeśli to nie jest dobry wybór to lepiej już stracić zaliczkę i wybrać coś innego niż źle wyglądać... Suknia wg mnie jest śliczna... No, ale czy pasuje do mojej figury.

Mam 160 cm wzrostu, dość szerokie ramiona, biust nie za duży 80B, przy takim wzroście ważę ok. 60 kg, ale zamierzam jeszcze schudnąć (), nie mam widocznego wcięcia w talii, ani szerokich bioder. ( Coś jeszcze )

P.S. Do sukni można doszyć cieniuteńkie ramiączka oraz mogę zmienić kolor wstążki w talii. Czy to dobry pomysł ? Np. gdybym miała bukiet z różowych kwiatów to, czy zmienić wstążkę na pastelowo-różową ? Doradźcie dziewczyny, bo ślub za 98 dni
mogłabyś zamieścić jakieś zdjęcia Ciebie w tej suknii? ja jestem nią zafascynowana, podoba mi się jeszcze Uskita, ale niestety poza zdjęciami w katalogu "na żywo" jej nie widziałam. Byłabym wdzięczna za fotki
Stary 2008-09-18, 17:48   #327
kasia_05
Rozeznanie

Ja też proszę o radę.
Wzrost: 1,62
Waga: 55
Biust:90
Talia:66
Biodra:90
Ramiona mam szersze od bioder
Dodam że generalnie podobają mi się szerokie suknie, ale takie chyba skracają.

mam dość
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 17:55   #328
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Ja też proszę o radę.
Wzrost: 1,62
Waga: 55
Biust:90
Talia:66
Biodra:90
Ramiona mam szersze od bioder
Dodam że generalnie podobają mi się szerokie suknie, ale takie chyba skracają.
Wg mnie suknia w kształcie litery A aby poszerzyc biodra i zrownac je z ramionami. Nie za szeroka bo skraca i nie rybka zpowodu waskich bioder
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-19, 19:30   #329
Klempa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marzka82 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że talię mogłyby wyszczuplić też cieniutkie paseczki, wstążeczki...
Witaj, ale paseczki, czy wstążki w talii pasują tylko osobie, która ma talię, natomiast u kogoś kto jej nie ma, to wtedy ten mankament będzie bardziej widoczny. Kobiecie niemającej talii najbardziej pasują suknie ślubne odcięte pod biustem.
Klempa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 23:03   #330
Diamante
Raczkowanie

GG do Diamante

Kochane, to teraz ja
Jak wyglądam? generalnie rozmiar 36
jestem malutka 156cm
talia koło 66 cm
biodra 87cm
a mój największy problem to biust 70DD , szczególnie przy takim wzroście i wyglądzie dziewczynki - nigdy jeszcze nie kupiłam piwa, niezapytana o dowód, a mam 23 lata!!!

Szczególnie zależy mi na tym, by biust nie rzucał się w oczy, żebym wydawała się wyższa i przede wszystkim, abym wyglądała kobieco.
I co z welonem? Jaka długość? Marzy mi się welon obszyty koronką, ale nie wiem czy to dobry pomysł

Proszę o odpowiedź
Diamante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości