|
|
#691 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIII)
Bardzo się cieszę, że w końcu pokazało na Tobie swoje ładne oblicze
![]() Cytat:
Wsuwa się tam te wymienne wkłady w kształcie podłużnej fiolki i wtedy wyglądają jak należy a nie jak podróbkowe peny ... Ale może nie uda mi się załatwić tej jednej fiolki więc nie ma o czym gadać ![]() Cytat:
![]() Truskawko, właśnie że nie są ![]() Gryksiu, widzę, widzę... Czasem nałogowiec ma moment otrząśnięcia kiedy patrzy na swoje wybryki z boku...
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbomb edp
![]() Ten się okazał jednak nie moją bajką, poleciał w dobre ręce
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-09-16 o 16:07 Powód: cytat |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, mniam! Muszę odkopać próbkę i sobie przypomnieć zapach- zrobiłaś apatyt na niego! Na razie pachnę naleśnikami, prawdziwnymi - i tu należy się drugie mniam, mniam !
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
W pracy Brit Red, żeby się rozgrzać, teraz, po powrocie - Dolce Vita, chociaż słodko to mi nie jest, wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Angel, Kolu, Kattko
Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak wakacje z zakupoholikiem ![]() A Wiedeń zwiedzałam dawno temu, z mamą, mało pamiętam. Ale ogólne wrażenie: bardzo czysty, ozdobny, "koronkowy" (tzn. architektura) i pozłacany. Przejażdżka Diabelskim Młynem była świetna. Cytat:
Maubou wciąż pachnie. Mocno, jesiennie.
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Sabacie, odsyłam Ciebie do recenzji Mitsouko- ujęła wszytko.
Nie będę z Nią konkurować nie śmiem. Jak to jednak dobrze, że istnieje forum- okazuje sie, że za kilkoma osobami mogę iść zupełnie w ciemno (tak, tak, zrobiłam ten krok znowu, ) ze świetnym skutkiem. Jednak kilka słów ode mnie- dawno coś mi się tak nie spodobało. Cały zapach jest pokryty ciemnym sfumato, a jednak- bije z niego blask. Orient, orient klasyczy, taki perfumowy- chyba nie dla Ciebie Sabacie? ![]() Tajemniczy, soczysty... obok tego- kręcące w nosie niesamowicie intensywne przyprawy- goździk, o, i dużo ziół, takich wrzuconych do ogniska, suchych, bardzo dużo pieprzu, lekki cień kadzidła, ciepłe drewienko...Obok tego- miękkie kwiaty. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że to najlepszy z orientalnych zapachów, jaki w życiu Ciekawostka- jest tu wanilia, Ale taką Truskawko, testowałam niedawno Masumi- co ciekawe, zapamiętałam je z dawnych czasów trochę inaczej. Mam wrażenie, że jakoś je zmienili , ale jest wyraźnie jakieś, co stanowi plus. I wiesz co, mi się też podoba.
Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-09-15 o 19:32 |
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zabijam ostatnimi kroplami Messe De Minuit Etro
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Contax, Papugo- witajcie po przerwie
![]() Koto, pisz częściej o swoich wrażeniach, miło się Ciebie czyta ![]() ......................... ......................... ......................... ................... pachnę Perłami i czuję kamforę
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Serge Noire (już własnym
)
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
Clair de musc
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita edp była dzisiaj
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
Dulcis in Fundo Pro fumum - wanilia przepastna, korzenna wręcz drewniana. Niesamowita.
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Marzy mi sie zgrabny flakonik.) Daffodilko- gratuluje Czarnego Serża |
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Testowo Serge Noir i Louve, ale zaraz idę się kapać (czekam, aż mi się chałupa ogrzeje)
![]() Daffodilko, niech Ci się Czarny Serż dobrze nosi
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Noc spędzę z Five O'Clock Lutensa, są obłędne
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Gucci PH dogasa i za chwilę "zabiję" go M7
|
|
|
|
#710 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ja chyba jednak jeszcze pachnę resztkami nalesnika a nadgarstkowo upajam sie Gris Clair
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłyśmy sobie wspólnie z CzarnąZuzią i po pierwszych testach jestem zauroczona tym zapachem |
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamfora, powiadasz, Tako. dawno Perłami nie pachniałam... Co z tym Sergem??? Ogólny szał. Powiadacie, że warto??? Kattarino, prawda? Zapach do wielbienia. |
|
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Papugo
![]() Cytat:
Kota, no musiałaś ![]() Do Masumi dolali wody, dużo wody ja pamiętam wersje edp. teraz jest edt. i czuć różnicę, na niekorzyść.Cytat:
2. w Perłach też wyczuwam coś podobnego, i lubię to! ______ Po kąpieli w Eau du Soir(Teresko obłędnym i szalonym miksem Eau du Soir Dla Tereski ![]() |
||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Adidas - Tropical Passion mrrr
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masumi pamiętam z tych dawnych czasów w jakiejś takiej roletce, chyba że czymś mylę. Reniu, czy Eau du Soir nie wydaje Ci się za bardzo transparentne w swojej szyprowej wykwintności, takie minimalnie bez charakteru, bez mocniejszego, niepokojącego akcentu bądź akcenciku? Mi się wydaje takie, w porównaniu zwłaszcza z młodszym swoim rodzeństwm- Soir de Lune- ten element- jak to określiłaś- szmaty w Sd Lune nadaje mocy i kośćca tej kompozycji.Muszę kiedyś globalnie się skropić Eau de Soir, zobaczyć, jak się nosi całościowo. Pewnie mnie zaskoczy. A mix z 19- wyobrażam sobie, że udany- pasują do siebie. |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj OI
Wszystko mnie boli, ale jestem szczęśliwa - w sobotę stało się coś bardzo ważnego dla mnie ( Zmęczona, niewyspana ale zadowolona, ale to wszystko nie ma znaczenia, bo sobota była bez wątpienia jednym z najważniejszych dni w moim dotychczasowym życiu i w czasie tych minionych podniosłych chwil była ze mną ukochana OI
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, jak zazdroszczę, ja jeszcze nie znam... Ale leci do mnie próbka, może dotrze wbrew pocztowopolskim przeciwnościom losu ![]()
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj niebieska Papużko
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę testowo Tea for Two i Timbuktu. Oba mnie zaintrygowały i oba na pewno przetestuję jeszcze raz. W T4T podoba mi się rozwój zapachu - najpierw tony mocnej herbaty, później dym, dalej dołącza miód (i ta faza podoba mi się najmniej), a potem wszystko się łączy tworząc słodką, mocną herbatę ze smużkami dymu w tle. W ilości większej niż kropla nadgarstkowa pewnie zabiłby mnie słodczą, ale doceniam zapach i podoba mi się.
A Timbuktu zafascynował mnie swoją niestandardowością. Nie wyczuwam w nim wcale mango ani jagód, ale za to dość wyraźnie papirus i delikatne kadzidło. Podoba mi się cała kompozycja - nic nie odstaje, nic się z niczym nie gryzie. Może i dziwny, ale mi się ta dziwność podoba
|
#720 | ||||
|
Wiedźma
|
Ależ oczywiście, że się stukniemy. Kufelkami, rzecz jasna.
![]() Cytat:
![]() No własnie my planujemy wynając coś osobnego, żeby nikogo na sąsiedniej kwaterze nie gnębić. Cytat:
Piękny zapach. Normalnie maluje mi obrazy przed oczami i przywołuje wrażenie ciepła. Cytat:
Przyprawy, zioła, wanilia i kadzidło?! A w opisie nut róża, jaśmin i dwa śmierdziele wszech czasów: lawenda i kwiat pomarańczy. No, niewiele są gorsze od jaśminu, ale jednak. A taki piękny opis walnęłaś... ![]() Oj, ale masz dobrze! Gratuluję ogromnie, przeogromnie, ogromniaście z popiskującą nutką żalu w tle. Bo ja jeszcze nie mam i nawet nie znam... ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

?

Nie ma to jak wakacje z zakupoholikiem