![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdjęcie nastolatki w piecu krematoryjnym.
Cytat:
Nadal uważam, że nie una jedna jest winna i nie zasłużyła sobie na taki lincz, bez poznania okoliczności wydarzenia. Cytat:
![]() |
![]() |
#32 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Szara Eminencja
|
Pokolenie portali typu nasza klasa, fotka pl. czemu tu się dziwić.
![]() Dodawanie komentarzy typu "sweet focia" pod takim zdjęciem też dobrze nie świadczy o komentującym ![]() Gdzie byli opiekunowie? Przecież sama chyba nie zwiedzała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy ta dziewczyna jest wizażanką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Myśle,że ta głupia dziewucha zdawała sobie sprawe,że ten piecyk to nie jest normalny piecyk.Dobrze wiedziała co robi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście przerażająca głupota.
Uważam,że powinna ponieść konsekwencje takie, dzięki którym nauczyłaby się czegoś. ![]() a wyzywanie jej sensu za bardzo nie ma. Głupi ten, kto głupio robi. Pastwić się nad nia nie ma co, bo pewnie wiele zrobiło sobie takie fotki, tylko ona je pokazała publicznie. Fresa wszystko możliwe,że jeśli nie jest, to może wkrótce będzie ![]()
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Chodziłam do tzw "elitarnego" prywatnego LO. Byliśmy na wycieczce w Auschwitz. I ludzie z mojej wycieczki robili sobie tam zdjęcia. Na tle stert butów, włosów. Już wtedy pomyślałam, że może do pieca jeszcze wejdą.
No i proszę. Ktoś w końcu wszedł... Im dalej, tym gorzej. Strach pomyśleć, co bedzie za kilka -nascie, -dziesiat lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja np. jestem "dzisiejszą młodzieżą" i nigdy bym się tak nie zachowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ręce poprostu opadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Jestem wielkim przeciwnikiem agresji, ale powiem Wam szczerze, że gdybym była w tym czasie w muzeum i zobaczyła taką scenę, to bym podeszła i strzeliła jej w pysk.
Może to najprostszy sposób, żeby obudzić ją z takiej głupoty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Tak sobie pomyślałam, że w takiej sytuacji wycieczki szkolne nie mają sensu. Niech jezdza tam ci naprawde zainteresowani, z jakichs kólek historycznych, a bydło siedzi w domu, oglada MTV i wrzuca słit focie na naszą klasę. A na wycieczki niech do McDonalda jeżdzą, bo tam jakoś specjalnie zachowawac sie nie trzeba. Nic na siłę.
Jestem pewna, że to nie pierwsza i ostatnia taka fotka w tym miejscu. Widziałam nawet zdjecia innej osobniczki, równie taktowne... I to bzdura, że w szkołach mówi się o obozach. Baaardzo niewiele się mówi, a do II WŚ często nawet się nie dochodzi, albo przerabia po łebkach.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Zrobiłam to celowo, żeby pokazać, że głupota i bezmyślnośc nie są usprawiedliwieniem. I brak wrażliwości tez nie. ![]() Cytat:
Kiedy ja byłam na wycieczce w Auschwitz tez część klasy wydurniała się i błaznowała. różnica polega wyłącznie na tym, że wtedy nie było aparatów w telefonach żeby uwieczniać tę błazenadę i nie było internetu, żeby się nią pochwalić.
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co gówniarze robią w obozach przechodzi ludzkie pojęcie. Nauczmy ich w szkołach podstaw i starczy. Nie tylko Polacy odwiedzają te miejsca. Co sobie myślą obcokrajowcy widząc śmiejące się małolaty ?
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Ktoś (admini naszej klasy?) usunał zdjecia, ktore tam były - pisałam w jednym z moich poprzednich postów. Jeszcze zdazylam je zobaczyc kilka dni temu.
Komentarz do jednego, z drogi do obozu brzmiał: Ślicznie ![]() ![]() ![]() Właścicielka profilu (osoba ponad 2o letnia podpisała jedno ze zdjec tak: Do obozu zagłady wywiozł mnie mój ukochany - Treblinka. Albo zdjęcie zrobione podczas drogi do obozu, która ludzie szli na śmierć, właścicielka profilu podpisała tak oto: chwila odpoczynku ![]() Ktoś skomentował: tą drogą do komór gazowych na straszną śmierć przeszło tysiące ludzi... niektóre matki niosły swoje maleńkie dzieci... inne maluchy szły same grzecznie za rączkę, nieświadome, ale w strachu... mężczyźni pomagali starszym, którzy nie mieli już siły i upadali... miło, że Ty mogłaś chwilę odpocząć... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Czy powinna ponieść konsekwencje?
Wg mnie jak najbardziej tak. Nie wygląda na uczennicę I klasy podstawowej-myślę poza tym,że jeżeli była na wycieczce klasowej,to mieli do dyspozycji przewodnika,który opowiadał uczniom o Tym Miejscu.Na pewno dziewczyna dowiedziała się,że w tym piecu spalono mnóstwo ciał... Myślę,że nawet młodsze dziecko,takie właśnie z I klasy szkoły podstawowej po uslyszeniu,że w tym miejscu palono ciała nie weszłaby do tego pieca. Dla mnie sprawa nie jest wyolbrzymiona. Trzeba pokazać młodzieży,ze pewne "zabawy" nie są dozwolone.Że trzeba szanować takie miejsca.I że trzeba ponosić konsekwencje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
ja powiem tylko tyle, ze ktoś tu wspomniał o tym, ze o tym uczy się w IV klasie pdst. - no cóż, u mnie ani w IV ani w V klasie o tym nie było mowy...
![]() |
#49 |
BAN stały
|
A czy czasem obozów nie można zwiedzac po ukończeniu 14 roku życia? W takim razie nie moze chodzic do podstawówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba przed wycieczką ktos powiedział dzieciakom,że nie jada do Disnaylandu tylko do poważnego miejsca. Niewiedza nie rozgrzesza.
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Jestem z Lublina, więc często miałam organizowane wyjścia na Majdanek ze szkół. Nigdy nikomu nie wpadl tak głupi pomysł do łba. Gdy się zwiedza to muzeum to ciarki czasem przechodzą, jest to miejsce smutne i straszne - czasem ma sie wrażenie ( jest zaduch) ze jest ktoś jeszcze tam. Majdanek jest miejscem wycieczek Żydowskich, ludzie się tam modlą. Dziewczyna powinna zostać ukarana za to i to porządnie. Głupota równie dobrze mogłaby się wysikać na środku kościoła.
Przeraża mnie to, że ludzie nie zdają sobie sprawy czym był holocaust. Nie chcę tutaj zabrzmieć jak jakaś wiekowa pani. Mam21 lat u mnie w szkole tez się za duzo na ten temat nie mówiło, doczytywałam sama . Mam nadzieję, że tą sprawą zajmie się prokuratura lubelska, a nie sąd rodzinny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia, ale sama jestem nastolatką i to z pewnością kilka lat młodsza od niej, i w życiu bym tak nie postąpiła.Niby nikomu się krzywda nie stała tym zdjeciem - ale ja bym nawet czuła jakąś odrazę( nie zrozumieć mnie źle - po prostu kto by wszedł do pieca w którym palono ludzi bez jakiegoś takiego obrzydzenia jakby do krwi ? ) wejść do pieca w którym spalono pełno ludzi, i jeszcze się uśmiechąc.A druga sprawa - ktoś robił to zdjęcie...Penwie to była jakaś jej koleżanka, ale nie było tam nikogo kto by mógł jej powiedzieć, ze nie powinna tak robic ?!
![]() |
#53 |
Gang Iren
|
Dla mnie to też jest nie do wyobrażenia by tak się zachować.A jednak...ukarałabym dziewczynę,ale bardziej od niej opiekuna grupy oraz...rodziców,którzy widocznie nie przekazali jej wielu ważnych spraw i nie nauczyli jak się zachowywać i co to empatia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
glupia gówniara i tyle...
![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi sie wydaje, ze bardziej chodzi tutaj o kwestie postepujacego w zastraszajacym tempie zidiocenia młodziezy. Czemu czasem ciezko sie dziwić, zwłaszcza ze wielu rodzicow ma swoje dzieci tak naprawde głeboko w dup**, nie rozmawia z nimi. Ciezko nauczyc sie wrażliwości, ogladajac MTV; uważam, że normalny inteligentny człowiek po prostu nie zdzierży nawału idiotyzmu, który uderza do widzów z tych programów. A wiele młodzieży to ogląda. Wzorzec życia tam kreowany jest atrakcyjny, lepszy niż jakieś "abstrakcyjne" masowe pogromy ludności. Tej młodzieży w ogóle się to nie mieści w przeważnie pustych głowkach. Stąd takie bezmyślne zachowania. Niestety, mam wrażenie, że społeczeństwo nam się kompletnie rozwarstwia: na zwykle wykształcone, świadome "elity", które szokuje jak mógł w ogóle taki pomysł komuś przyjść do głowy...i na kompletny motłoch, nie potrafiący się nigdzie zachowac, bezmyślnie wrzucający wszelakiego rodzaju zdjęcia na naszą -klasę, od USG swoich płodów poprzez zdjęcia z Egiptu do "wycieczki z Treblinki", wszystko okraszone debilnym komentarzem. Zero głębszej refleksji nad czymkolwiek. I w tym moim zdaniem tkwi problem, a nie w tym, czy ta dziewczyna zostanie postawiona przed sądem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
uważam ze ta dziewczyna powinna zostac ukarana. Nie rozumiem jak mozna tak sie zachowac. Najgorsze jest to ze tak sie mlodziez odwiedzajaca takie miejsca zachowuje. Jestem z Oświęcimia i wiem od znajomej ktora oprowadza wycieczki w bylym obozie Auschwitz ze dzieciaki bardzo czesto nie potrafia sie zachowac odpowiednio do powagi miejsca, ktore ogladaja... uwazam ze widocznie nie powinno sie w takie miejsca wpuszczac mlodziezy ponizej 18 roku zycia, a przed taka wycieczka powinna sie odbyc lekcja historii szczegolnie poswiecona temu tematowi, zeby uswiadomic im ze nalezy w tym miejscu zachowac powage...
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Takich głupich gówniarzy jeste coraz więcej, czasem zastanawiam się czy oni mózgów do transplantacji na allegro nie sprzedali Celestia, jako że Ty tez z Lublina moze skojarzysz, kilka miesięcy temu jacys popie****ni gówniarze bodajże pod Czerniejowem podpalili psa, nakręcili filmik, który trafił do neta. Świetnie się bawili . Dostali kuratora - niska szkodliwosc spoleczna czynu- czy jakos tak. ![]() evil minded gdyby dziewczyna została ukrana porządnie to może jej równieśnikom by coś zaświtało w głowie. Byłam kiedys na Majdanku z grupą młodzieży z Izraela, widzialam ich reakcje, lzy - dla nich jest to miejsce szczególne dla mnie zresztą też mimo ze nikt z mojej rodziny tam nie zginął. Za głupotę trzeba płacic, jeśli się daruje gówniarze to co będzie potem? Edytowane przez 201703061232 Czas edycji: 2008-09-15 o 21:40 Powód: nowa mysl |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Interesujacy punkt widzenia przedstawiony w jednym z komentarzy na forum gazety:
Ja mysle ze to zdjecie wrecz pokazuje co sie w Oswiecimiu stalo: wlasnie tacy mlodzi ludzie, lubiacy sie usmiechac, nieogarniajacy nonsensu zbrodni i ekstremow rasizmu, tam gineli. To zdjecie pokazuje kontrast miedzy nadzieja i zbrodnia, jest mocne ale nie musi miec tylko jednej interpretacji, tak jak montaz Nieznalskiej. Wysilmy sie, nie karzmy za nasza jedyna interpretacje - bedziemy wtedy podobni do zalogi Osiwecimia. M jak milosc i Taniec z Gwiazdami ogladają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
[quote=evil minded;9016508]Interesujacy punkt widzenia przedstawiony w jednym z komentarzy na forum gazety:
Ja mysle ze to zdjecie wrecz pokazuje co sie w Oswiecimiu stalo: wlasnie tacy mlodzi ludzie, lubiacy sie usmiechac, nieogarniajacy nonsensu zbrodni i ekstremow rasizmu, tam gineli. To zdjecie pokazuje kontrast miedzy nadzieja i zbrodnia, jest mocne ale nie musi miec tylko jednej interpretacji, tak jak montaz Nieznalskiej. Wysilmy sie, nie karzmy za nasza jedyna interpretacje - bedziemy wtedy podobni do zalogi Osiwecimia. Myslę, ze autorowi i "modelce" zdjęcia nie chodziło o to... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Wiem, że o to nie chodziło. Mysle ze autorce zdjecia to w sumie o nic specjalnego nie chodziło. Ot, tak żeby cos fajnego na nasza klase wrzucić. Nie wiem czemu, ale ta nasza klasa stała się dla mnie nijako obrazem upadku inteligencji w naszym społeczeństwie, wszystko co w ludziach najgłupsze wylazło na wierzch, w dodatku z dumą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.