![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?
malwina, zdjęcie trochę nieostre, ale pierścionek bardzo ładny! Gratuluję.
Mieliście szczęście z salą, bo faktycznie terminy bywają dość odległe. A jeśli to urodziny męża, to pomyśl co możnaby jeszcze dodatkowego zrobić na weselu, żeby to zaakcentować. Na forum jest parę pomysłów. |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Ok wiec i ja zaprezentuje swoje maleństwo
![]() ![]() Biale złoto i brylancik, wydaje mi sie ze bardzo podobny do pierścionka merriel.
![]() |
#993 |
Rozeznanie
|
A ja swój pierwszy pierścionek zaręczynowy zgubiłam
![]() A drugi sama sobie wybrałam. Obrączka z białego złota z 18 niebieskimi kamyczkami. W Odpowiednim rozmiarze ![]()
#994 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomyślimy nad tym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#996 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja nie kazalam TZtowi flakow wypruwac zeby mi brylant musial kupic, ktorego i tak jak sam zlotnik powiedzial zaden czlowiek golym okiem nie rozrozni jesli jest dobrze zrobiony za to mam pierscioneik dokladnie taki jaki chcialam i najwazniejsze ze mi sie podoba i gdy na niego patrze to mysle od razu o milosci TZta i jakby nie wygladal to tak by bylo ![]() Cytat:
![]() ja mam nadzieje ze nam tez uda sie zrobic wesele w przyszlym roku, narazie czeka nas jeszcze kolacja z rodzicami i przeprowadzka do nowego mieszkania
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie nie wolalabym wierz mi - bo nigdy bym go nie zalozyla, jesli mialabym taki brylant to musialabym go chyba zakopac bo w przeciwnym razie szybciutka ktos ucialby mi raczke ![]() hehe tak jak ostatnio rozmawialam wlasnie ze znajomym zlotnikiem - na takie brylanty to moga sobie pozwalac jakies ksiezne czy krolowe ktore nigdy nie wiadomo czy maja na sobie oryginal czy kopie...... a normalni ludzie za takie brylanty juz niejedni poumierali i jak to powiedzial - masz brylant to Cie kropna, sprzedasz brylant to i tak Cie kropna haaha wiesz ile jest wart brylant tej wielkosci? wierz mi ze do konca zycia bys mieszkala za niego na hawajach jak krolowa hehe wiec sory ale nierealne jest abym miala pierscionek z takim brylantem, zreszta nie potrzebuje brylantu, wazne tylko zeby wygladal tak jak chcialam i jeszcze jedno,mam inny pierscionek z cyrkonia ok 5 lat i jakos nie stracil swojego blasku hmm ![]()
![]() |
#999 |
Zadomowienie
|
Mój pierścionek i tak długo mi nie będzie służył, bo będę go nosiła do ślubu, a potem na tym palcu (serdeczny prawej ręki) tylko obrączkę, a pierścionek to tak tylko okazjonalnie
![]()
#1000 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tam juz go nie sciagne bo sie tak przyzwyczailam ze spie z nim i wszystko robie a jak go zdejme na chwile to sie czuje jakbym palca nie miala
![]() bede go nosic razem z obraczka
#1001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1002 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a dla mnie próżnością jest chęć posiadania wielkiego pierścionka, tak żeby z daleka było go widać, imitującego brylant - no bo po to są przecież cyrkonie. Nie zauważyłam w tym wątku żeby któraś z dziewczyn napisała, że chciała od TŻ dostać ogromny brylant. Mój pierścionek jest mały i kamień w nim osadzony też jest nieduży ale dla mnie pierścionek zaręczynowy nie jest po to żeby miał innych walić po oczach z kilometra, tylko jest symbolem naszej miłości, obietnicy którą sobie złożyliśmy i ma przetrwać w niezmiennym stanie przez najbliższe 50 lat intensywnie (mam nadzieję) noszony. Przede wszystkim jest dla mnie a nie dla innych. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Jakie macie pierscionki zareczynowe?
Cytat:
mam pierscionek taki jaki mi sie podoba i tyle a czy kogos wali po oczach czy nie to mam to gdzies (hmm coz to za tekst w ogole) czesc druga - ekhem chyba ktos tu nie bardzo rozumie o co chodzi ![]() myslisz ze brylanty kradna bo widza je na ulicy? hahah. i pewnie jeszcze zgaduja czy to brylant czy cyrkonia haha wiesz nie bardzo wiesz o czym piszesz a piszesz - jakbys miala tak wielki brylant to bys nie musiala go nosic, ci ktorzy by mieli wiedziec to by wiedzieli ze go masz wierz mi - i raczej zlodzieje nie obcinaja rak przypadkowym ludziom na ulicy bo moze to brylant haha aha skoros taka cwana i z ironia piszesz o odroznianiu brylantow to idz do pierwszego lepszego zlotnika i zapytaj sie czy da sie golym okiem odroznic brylant od cyrkoni jesli jest dobrze zrobiony dalsza rozmowa i zasmiecanie watku uwazam nie ma sensu bo nie o tym watek EOT
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-09-15 o 15:34 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Wow ale sie podburzyłaś Svinecka
![]() Nie ma sie co wykłócać, naprawdę a jesli mam wyrazic swoja opinie to powiem tak: najwazniejsza jest miłośc i sentyment jaki sie ma do pierścionka zareczynowego a czy z cyrkonia czy z brylantem to juz najmniej wazne. Swoje cudenko dostalam całkowicie z zaskoczenia, TZ przemierzyl tysiace km zeby stanać w moich drzwiach i poprosic mnie o rękę i kiedy patrze na swoj pierscionek to wspominam wlasnie te chwile. Nigdy nie wspominalam mu że chcialabym pierscionek koniecznie z brylantem, bo nie przywiazuje do tego wagi, jednak taki dostalam, uwielbiam go i nie zamienilabym na zaden inny, to moja gwiazdka. Svinecka, najwaznieejsze ze Tobie sie podoba, i jak to napisalas kilka postow wczesniej"i jak to powiedzial - masz brylant to Cie kropna, sprzedasz brylant to i tak Cie kropna"- to calkowicie nie tak, mnie nikt nie kropnal i chodze spokojnie po ulicy heheh. Powrocmy wieć do glownego tematu laseczki ![]()
![]() |
#1005 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do mojego pierscionka - tak wlasnie jest, gdy na niego patrze to mysle o milosci TZta i widze jego zakochane oczka gdy mi go wreczal ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nic nie napisałam o odróżnianiu brylantów, po prostu argument o tym, że jak się ma brylant to trzeba drżeć o swoje życie uważam za śmieszny (zwłaszcza w kontekście Twojej wypowiedzi, że i tak nikt tego nie odróżni czy jest prawdziwy czy nie). Poza tym wcale nie chodzi o to czy brylant i cyrkonia wyglądają tak samo, tylko o ich trwałość (jak wcześniej napisała gosikk_s)
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
czesc pierwsza - a odnos sie do jakiego watku chcesz, napisalam w innym watku ze widac ze to jest pierscionek zareczynowy, nie ze ma walic po oczach tylko, ze w zestawieniu z innymi pierscionkami wiadomo ze to wlasnie ten jest zareczynowy z powodu klasycznego ksztaltu - nie pisalam nic o tym ze widac bo jest duzy - jestes smieszna! kompleksu nie mam skad ten pomysl? jak moge miec kompleks jesli mam cos co jest dla mnie najpiekniejsze na swiecie i od mojej milosci. i gdzie ja ciagle pisze ze macie male pierscionki i ze waszych TZtow nie stac na duze? no prosze Cie buaahaha to jak widac chyba Ty masz kompleks i to duzy. bedziesz mi tu wmawiac cos czego nie napisalam bo nie podoba mi sie Twoj pierscionek?? hehe dobre. i akurat nie mam nic do malych pierscionkow, kazdy ma swoj gust, poza tym np pierscionek mamuazelle bardzo mi sie podoba o czym napisalam ale Ty mi bedziesz wciskac ze ja wszystkim pisze ze maja male pierscionki i TZtow nie stac na wieksze - no po prostu zenujace sa Twoje wypowiedzi czesc druga - to Ty jestes smieszna!! mialas kiedys w ogole doczynienia z duzymi brylantami i ludzmi ktorzy je posiadaja? smieszne jest pisanie przez Ciebie na temat o ktorym nie masz pojecia.
![]() |
#1008 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
motley wszczynasz dyskusje ze mna, wkladasz mi slowa w usta ktorych nie powiedzialam przy kazdym poscie, a jak juz nie masz argumentow to wciskasz zly post??
powiem co mysle - JESTES BEZNADZIEJNA I ZAL MI CIEBIE!!! teraz mozecie mnie ukarac ponownie - tym razem macie za co!
#1009 |
Zakorzenienie
|
Oj, Svinecka, Svinecka, wrzuc na luz.
![]()
![]() |
#1010 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wrzucilam
inaczej bym walczyla tak jak ona o ukaranie jej bo atakowala mnie tak samo jak ja ja i to pierwsza ale mam to....................wia domo gdzie
#1011 |
Zakorzenienie
|
Cos ciut za pozno ten luz i olewator wlaczylas.
![]()
#1012 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja jestem bardzo wyluzowana - caly czas
i jedynie wyrazam swoje opinie
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to koniec tego tematu, bo Twój poziom dyskusji staje się żenujący. no i żeby było jasne, ja nie walczyłam o żadne ukaranie...
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Raczkowanie
|
Mogłabym w ta dyskuje dodac swoje 3 grosze, bo nie podoba mi sie kilka kwestii, ale poporstu mi sie nie chce ciagnąc jakiś dennych sporów. Dodam tylko:
dziekuje ![]()
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
Ech... Ta kłótnia jest naprawdę bez celu. Cyrkonie, w przeciwieństwie do brylantów nie posiadają większej wartości. Ale już pierścionki zaręczynowe z cyrkoniami dla właścicielek posiadają wartość, i to ogromną. Chyba oczywiste jest dlaczego. Ale prawda jest taka, że cyrkonia jest i zawsze pozostanie jedynie IMITACJĄ diamentu. Diamenty są kamieniami szlachetnymi, stworzonymi przez naturę. A cyrkonia to zwykłe, niewiele warte szkiełko stworzone przez człowieka. Jeśli ktoś lubi dużą biżuterię to niech taką nosi. Najważniejsze, żeby właściciel był szczęśliwy. Ale prawda jest taka, że prawdziwy pierścionek zaręczynowy powienien być z kamieniem szlachetnym.Choćby najmniejszym. Niekoniecznie z brylantem. Może być szafir, granat, rubin, szmaragd. Ważne, że by nie była to jakaś podróba. To tak jakby od samego początku zaczynać związek od kłamstw. Moim zdaniem pierścionek z malutkim, nawet niebieskim diamentem, jest po prostu oryginalny i wyjatkowy. Nie wygląda jak dziecięca zabawka, w przeciwieństwie do cyrkoni, które umieszczone nawet w najbardziej klasycznym pierścionku pozostają imitacją. Dziecięcą zabawką - podobnie jak plastikowe telefony komórkowe i komputerki dla dzieci. Takie przekonanie było od wielu lat. Dziś to się niestety zmienia. Dużo łatwiej się, więc zaręczyć i dużo łatwiej zerwać zaręczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Przyczajenie
|
A to moj pierścionek, nosze go od lipca tego roku
![]() A slub za 2 lata |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
aniabekus zrob zdjecie makro, zeby zdjecie bylo wyrazniejsze, choc tak czy siak widac ze bardzo ładny
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry za długi wywód ale się oburzyłam normalnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Przyczajenie
|
jadira nie mam teraz aparatu ale powiekszylam poprzednie zdjecie, mnie tez sie strasznie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.