Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 23:14   #3781
leleth
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość

Właśnie bede sie zabierała do wypełniania albumu
Mam juz jeden taki http://allegro.pl/item435275053_uroc..._puchatek.html (różowy)
a wczoraj dostałam jeszcze taki http://allegro.pl/item436647680_albu...y_bordowy.html
Bardzo sie ucieszylam bo bardzo mi sie on podobal ale nie widzialam sensu zakupienia drugiego albumu....a ze dostalam o naprawde mnie ucieszylo

a tutaj są zdjecia jak ktos ma ochote niech sobie zagladnie...to tylko taka garstka zdjęć http://picasaweb.google.pl/MartaOkru...tWiTy14092008r#

Dzisiaj dostalam okres i w koncu zaczne brac tabletki...bo inne formy zabezpieczenia zdecydowanie nam nie odpowiadaja
Moja bratanica jest sliczna i widze ze moj ojciec ma banana na twarzy.... chyba sie w zyciu tyle nie usmiechal w ciagu jednego dnia.... normalnie nie poznalabym go....
Co do albumu to wlasnie taki dostalam niebieski od mamy...ale pewnie ty juz o tym wiesz szczerze mowiac nie chce mi sie tego wszystkiego wypelniac i chyba poprosze darka o pomoc haha.....
co do okresu to sie ciesze z twojego szczescia haha.. mi sie wcaaale nie spieszy... podoba mi sie moj bezokresowy stan.... i sie zastanawiam czy moje odpompowywanie 2-3 razy dziennie wystarczy zeby ten stan utrzymac przez jakis dluzszy czas....
a i zapomnialam dodac ze dzis zostalam po raz pierwszy okupciana przez synka.... karmilam go i jakims cudem gowienko wyplynelo z pampersa na moja reke i spodnie.... bardzo sie zdziwilam bo nigdy wczesniej kupa z pampersa nam nie wyszla...ale zawsze musi byc ten pierwszy raz...
Stary 2008-09-16, 07:19   #3782
Kasiulka22
Zakorzenienie

Taka sobie ja nie mam falbanki, ale zamierzam teraz właśnie kupić taką pościel z prześcieradłem z falbaną, więc przekonam się jak to działa

Ja mam dzisiaj przegląd podwozia u gin, więc najpewniej Olcia zostanie z moim bratem, ciekawe jak biedak sobie poradzi chciałam z nią jechać, ale tak leje, że nie wyjdziemy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 07:34   #3783
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

witajcie lasencje

U nas noc jak zwykle znośna,nawet pospałam.
cikawe jaki dzień sie zapowiada...

Na 13.30 idziemy do lekarza na wizyte i zastrzyk...biore te na nfz.
Juz sie boje.Nie tyle płaczu w rakcie co tego co może być potem.
Boje sie ze bedzie bardziej marudna niż przez te 2 dni,że dostanie goraczki...matko,ale mam pietra.

Eh zobaczymy jak bedzie.

sprobuje ja terz uspac bo widze ze siedzi w bujaku i ziewa...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 07:38   #3784
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie Skarby! Ja jeszcze w łóżku z piterkiem, nakarmilam go i teraz próbuje zasnąć. Mieliśmy małą awarię, bo nie wiedzieć czemu Piter zwrócił o 7.30 cały pokarm, który zjadł o 4.30. Teraz sie zastanawiam czy zrobi podobny numer. Zresztą rzygnął i sie tak rozgadal, usmiechal ze bylam posikana ze smiechu. Podobnie nawijal po karmieniu tyle ze do cyca

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 07:40   #3785
Cestia
Zakorzenienie

OMG Lilianka jest boska Super gada z dziadziusiem A z Ciebie Martusiu jest przepiękna kobitka, super urodę masz.

Chyba tylko moje dziecko nie gada Jej rozwój fizyczny mnie zadziwia, za to społeczny szkoda gadać. Dopiero niedawno się zaczęła uśmiechać, a z "gadania" jej się czasem może jakieś "eee" wyrwie. No cóż... z gadulstwem podała się zdecydowanie do matki a nie do ojca

W sobotę byliśmy w TESCO po pieluchy, oczywiście wszystkie były oprócz Huggies`ów 2 (jak szukaliśmy jedynek to nie było jedynek ). No i nie kupiliśmy. W niedzielę stwierdziłam, że całe szczęście że ich nie było bo my potrzebujemy trójek (olśniło mnie po kolejnej kupie na plecach ) no i tak kupiliśmy trójki... są rewelacyjne.

Co do smoczków to my mamy dwa Aventy silikonowe. Najpierw Mati nie chciała ich znać, po kilku dniach polubiła ( w ogóle bym jej nie dawała, ale zaczęła ssać rączkę... a stwierdzam że lepiej oduczać od smoczka niż od rączki ).
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 07:40   #3786
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

to pousypiane...mała ciśnie prezent dla mamusi co za aromat....

Stary 2008-09-16, 07:44   #3787
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Co do smoczków to my mamy dwa Aventy silikonowe. Najpierw Mati nie chciała ich znać, po kilku dniach polubiła ( w ogóle bym jej nie dawała, ale zaczęła ssać rączkę... a stwierdzam że lepiej oduczać od smoczka niż od rączki ).
my mamy 2 z Aventu ale mała nimi gardzi i jeden,jej ulubiony z Carter's.
Tez nie planowalam małej smoka dawać ale kciuk mi zaczęła ssać wiec zaczełam przyuczac do smoczka,a nie obeszlo sie be grymasów bo pierze dwa dni to krzywila sie i popłakiwala na sam jego widok

Matko!Udusze sie!Moje dziecie jeszcze nigdy nie walneło tak smierdzącej kupy
Ide ją przebrać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 07:49   #3788
piekło
Raczkowanie

Maciuś śpiAle on walczy zawsze żeby zasnąć.Padł o 21 potem obudził się o 2 nakarmiłam go i mu mówie żeby teraz pospał tak do 6 przynajmniej i obudził się 6.15Jakie grzeczne dziecko.
Wczoraj miał badanie słuchu i ok.Było tak zimno i brzydko że szok i jeszcze musieliśmy jechać do centrum pediatrycznego autobusem bo samochód w naprawieMasakra.Mały tak poubierany wyglądał jak taki mały pingwinek albo misiu
Mi zanika pokarm-nie mam nawet kiedy odciągać
@mam już od 4 tyg po porodzie.Może to i dobrze.
piekło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 08:04   #3789
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

no i usneła...pojedzona,przewi nieta moze pośpi choc z półtorej godzinki

Stary 2008-09-16, 08:17   #3790
Kasiulka22
Zakorzenienie

Moja też śpi, dziś na spokojnie pomyłam flachy i teraz wcinam śniadanie. Małą ścięło w leżaczku, normalnie jest boski! Naprawdę ją uspokaja, a jak działa na kupy Miodzik.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 08:18   #3791
Cestia
Zakorzenienie

Moja Mati na taką pogodę śpi jak smok... nie narzekam

Tak w ogóle to u nas dzisiaj tak zimno, że mieszkanie dogrzewałam... kuchenką gazową Całe szczęście, że u nas dzisiaj zaczyna się sezon grzewczy. Właśnie czekam, aż szanowni panowie będą chodzić i sprawdzać grzejniki.

A ogólnie to się załamałam. W sobotę mam fryzjera, prawdopodobnie robię nowy kolor i ścinam mocno włosy (przeszkadzają mi długie przy dziecku, Wam nie?). No i jak jako tako wiem jaki chcę kolor... tak nie mam pojęcia jak się obciąć. Szukam, szukam... i załamuję się coraz bardziej
Stary 2008-09-16, 08:22   #3792
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Melduje ze Piterka też ścieło, drzemie już 45 min... ciekawe czy uda sie z godzinke mu pospac bo w nocy spał pięknie, dwie pobudki jedna o 1 druga o 4.30

It is what it is

Stary 2008-09-16, 09:02   #3793
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Wczoraj sciełam sie z tż.Znaczy sie ja po nim jechałam a on nic nie mówił,tylko siedział ze spuszczoną głową
Udało mi sie uspać mała o 20 wiec korzystając z chwili zostawiłam ja pod opieka ojca a sama poszłam sie wykąpać.Poinstrułowałam go dokładnie co ma robić gdyby sie obudziła,jednym słowem usypiać.
Wracam z kapieli i co widze?Tatus czyta gazete a dziecko lezy na łózku i oglada tv
Oczywiscie rozbudzila sie całkowicie i ponownie udało mi sie ją uspac dopiero o 22.
Pytam sie tż czemu jej nie usypiał.A on na to że wzioł ja na rece nosił ale zobaczył po chwili ze ma otwarte oczy i wywnioskował że nie chce jej sie spać

Potem obudziła sie o 1,potem o 4.20 a ostatecznie o 6.30

Stary 2008-09-16, 09:06   #3794
anka1900
Zakorzenienie

hejka lasencje
wlasnie Miki je mleczne sniadanie

ja po wczorajszej wizycie u gin, wsio ok, powiedzila ze przy karmieniu non stop na zadanie okres nie predko powroci i jakbym chciala sie szybciej nadal rozmnazac to jedyna rada przestac lub zmniejszyc karmienie

mam pytanie czy sa u nas jakies dzieciaczki, ktore nie znosza smoczkow uspokajajacych?

Miki nie znosi ale ma silikonowy Canpola, moze polubilby te imitujace cycek? czy roznia sie te tommee i nuk, czy one sa na podobnej zasadzie, szkoda mi wywalac kase na podwojny tommee do testowania, moze nuk przetestowac jesli one sa podobne?
Stary 2008-09-16, 09:34   #3795
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
Mój Tymek od 2 dni ma problem z kupą przedwczoraj nie robił od 12-20, skończyło się rurką w pupci i wczoraj dokładnie to samo. Zrobił koło 13 i o 23 musiałam mu rurę wsadzić w pupcię bo tak płakał że serce mi pękało. Zrobił kupę i w końcu padł... nigdy nie miał problemów kupowych a tu proszę...i nie wiem czemu nalge odwidziało mu się...

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 09:36   #3796
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hejka lasencje
wlasnie Miki je mleczne sniadanie

ja po wczorajszej wizycie u gin, wsio ok, powiedzila ze przy karmieniu non stop na zadanie okres nie predko powroci i jakbym chciala sie szybciej nadal rozmnazac to jedyna rada przestac lub zmniejszyc karmienie

mam pytanie czy sa u nas jakies dzieciaczki, ktore nie znosza smoczkow uspokajajacych?

Miki nie znosi ale ma silikonowy Canpola, moze polubilby te imitujace cycek? czy roznia sie te tommee i nuk, czy one sa na podobnej zasadzie, szkoda mi wywalac kase na podwojny tommee do testowania, moze nuk przetestowac jesli one sa podobne?
Aniu, nie wiem czy jest sens uczyc go doic smoka skoro nie potrzebuje takiego uspokajacza, moj to juz smoka doil na druga dobe w szpitalu, urodzil sie z permanentnym odruchem ssania a cycki wiadomo poranione przez jego mega ssanie teraz uzywamy smoczka jak go usypiam, a potem jak spi to go wywala sam, albo sama mu go zabieram.

It is what it is

Stary 2008-09-16, 09:40   #3797
anka1900
Zakorzenienie

Anisia moze to i ok,dzieki
tak pytam bo piszecie ze Wasze bobasy tak szybko i dlugo sobie spia w dzien, a moj nadal to moze z godzinke i to w ratach spi w dzien, marudny, rzuca sie w wozku, oczka spiace a spania nie widac
Stary 2008-09-16, 09:40   #3798
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hej
Mój Tymek od 2 dni ma problem z kupą przedwczoraj nie robił od 12-20, skończyło się rurką w pupci i wczoraj dokładnie to samo. Zrobił koło 13 i o 23 musiałam mu rurę wsadzić w pupcię bo tak płakał że serce mi pękało. Zrobił kupę i w końcu padł... nigdy nie miał problemów kupowych a tu proszę...i nie wiem czemu nalge odwidziało mu się...
Judi, wszystkiego dobrego dla Tymcia z okazji 2 miesiecy

Moj Piter przestal robic codziennie kupy.. od tygodnia robi kupki co kilka dni, co 3 lub 4.. tylko ze nie placze jakoby chcial ja zrobic a nie moze, a jak juz ja walnie to cichaczem bez wysilku.. pamietajcie ze w 3 miesiacu tak sie dzieje wlasnie.. ale tylko jak sie karmi piersia bez dopajacza sztucznym
w sumie wygodne to dla mnie, bo i pieluchy zaoszczedze, linomag i chusteckzi nawilzane hehe

It is what it is

Stary 2008-09-16, 09:41   #3799
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia moze to i ok,dzieki
tak pytam bo piszecie ze Wasze bobasy tak szybko i dlugo sobie spia w dzien, a moj nadal to moze z godzinke i to w ratach spi w dzien, marudny, rzuca sie w wozku, oczka spiace a spania nie widac
mozesz pocwiczyc wsuwanie smoka jak doi piers, wyciagasz i zamieniasz biegusiem, jak chodzi tylko o ssanie i zalapie smoka to okej, a jak sie zorientuje ze nic nie leci i zacznie wypluwac to niestety masz non-smokowe dzidzi

It is what it is

Stary 2008-09-16, 09:49   #3800
anka1900
Zakorzenienie

Smile Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Anisia tak testuje czasami tylko Miki jak mu wkladam smoka to malo nie zwroci jedzonka, ma taki silny odruch wymiotny od silikonu, zupelnie jak mamusia jak u lekarza jej patyczek wpychaja do gardla
w takim razie chyba silikon (oprocz silikonowego smoka przy butelce-jak leci mu mleczko jest git, jak nic nie leci to wrzask i plucie) sobie odpuszcze dla mojego ssaka
Stary 2008-09-16, 09:51   #3801
maladT
Zakorzenienie

ja pitole ja chce wymienic nerki!!! normalnie dostane szału... młoda moja znowu nie śpi.. lezy w bujaku matka nogą macha a ten potwor na mnie sie lampi, nie martwcie sie moja tez maks 1,5h w dzień na raty przespi

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:05   #3802
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Judi, wszystkiego dobrego dla Tymcia z okazji 2 miesiecy

Moj Piter przestal robic codziennie kupy.. od tygodnia robi kupki co kilka dni, co 3 lub 4.. tylko ze nie placze jakoby chcial ja zrobic a nie moze, a jak juz ja walnie to cichaczem bez wysilku.. pamietajcie ze w 3 miesiacu tak sie dzieje wlasnie.. ale tylko jak sie karmi piersia bez dopajacza sztucznym
w sumie wygodne to dla mnie, bo i pieluchy zaoszczedze, linomag i chusteckzi nawilzane hehe
dziekujemy cioci Anisi

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:11   #3803
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hej
Judi, kochana, a pytałaś lekarza o ten Debridat? U nas to wygląda tak, że moja mała sapie, stęka i chce kupkę zrobić, dostaje Debridat przed jedzeniem, potem zasypia a przy kolejnym karmieniu fruuuuuu... i kupa w pieluszce, zawsze Może zapytaj i spróbujcie z tym, bo rurka na dłuższą metę to też nie dobrze. Aha, a Debridat nie jest tylko na kolki, ogólnie pomaga w pracy całego układu trawiennego.

No i wszystkiego naj naj naj dla Tymcia
Stary 2008-09-16, 10:11   #3804
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:

Jasio miał odruch wymiotny przy wkładaniu smoczka, z butelki nie umiał pic do 6 mca.
Maks z butelki pije a smoczek.... czasem na spacerze
Ale ja sie cieszę, bo za chwilę trzeba będzie oduczac i znów problem
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:14   #3805
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Roziła już któraś z Was paszport dla maleństwa? Bo ja się zastanawiam jak mozna zrobić zdjęcie takiemu maluszkowi do paszportu.
Ja jeszcze ciuszków do chrztu nie mam. Wszytsko jest starsznie drogie.
Taki paszport wymienia sie co 3 mies...Bo trzeba nowe zdj wstawiac...ale jakie sa tego kosty to niestety nie wiem...

Jolu gratuluje zasuszenia cycow....

Mija widze ze wszystkie dzieciaczki maja kaprysy moze to przez ta pogode ?

Co do smoczków to ja właśnie wczoraj zamówiłam sobie te z tommee tippee silikonowe...moja nie chce innych brac do buzi....

Dziekujemy kochane za wszystkie pochwały dla Lilianki c

Leleth no jak widac twoj ojciec sie caly czas usmiechal az bylam zdziwiona ale i bardzo szczesliwa ze przyszedl na te chrzciny..A albumik wiem ze masz bo sama ci go kupowalam...a raczej twojej mamie dla Ciebie

Cestia dziekuje ale uwarzam ze mam urode dosyc popularna

Gosia co do smierdzacych kup to po butli to jakas tragedia...Ja zaqsze odwracam glowe...a najlepiej do nich sprawdzaja sie chusteczki bambino zabijaja troche ten aromat
A co do klutni z mezem mialam tak samo wczoraj...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:15   #3806
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

No to ja równiez pedze z życzeniami dla przystojniaczka Tymusia z okazji 2miesiecznicy....
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:16   #3807
wersta
Zakorzenienie

Tymoteuszu wszystkiego dobrego

Cestia jakie chcesz włosy, bo mam trochę zdjęć, to wkleję a widziałaś nowy fryz beckhamowej? ultrakrótkie, baaardzo mi się podobają
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:20   #3808
jowisz
Zakorzenienie

bry.
któraś pisała, że lepiej oduczać smoka niż ssanie ręki. to prawda ?
u nas kciuk w buzi często w ciągu dnia, smok dalej nie do przyjęcia i to się pewnie nie zmieni już.

Iga śpi już godzinę. za to w nocy 2,5 godz. walczyliśmy z powietrzem, był płacz okropny.
jak się obudzi to cyc, kupa i jedziemy do factory na zakupy
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:23   #3809
Cestia
Zakorzenienie

wersta, wycieniowane, długość maksymalnie do ramion, chciałabym grzywkę na skos ale mi te cholerne kłaki falują i nawet jak bym wyprostowała to na wilgotnym powietrzu zrobią się bleeee.
Fryzurki beckhamowej nie widziałam (ona zwykle ma fajne włoski) ale jeśli ultrakrótkie to nie dla mnie, w krótkich wyglądałabym jak debil
Będę wdzięczna za fotki

jowisz, co do oduczania od ręki i smoka... od smoka jest łatwiej oduczyć bo go schowasz, a rączki nie utniesz przecież Przynajmniej takie jest moje zdanie. Ja moją podopieczną (byłam opiekunką) oduczyłam smoka w jeden dzień.
Stary 2008-09-16, 10:24   #3810
wersta
Zakorzenienie

ja dziś mam 1szą nieprzespaną noc. zocha cały czas śmiała się do żyrandola

Taka sobie ja mam prześcieradło z falbanką. wklejałam przed weekendem zdj nowej pościeli właśnie z tym.
tę moją kładzie się na stelażu pod materac. idealnie zakrywa widok na szufladę pod spodem mam 2 jedna różowy patchwork a 2ga beżowa kratka.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości