![]() |
#2131 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarna Inez, nie martw sie na zapas, bo jak nic nie czujesz to ok, jakbys czula tez bys sie martwila, a niektore kobiety zaczynaja miec brzuszek w 5 miesiacu, nie ma na to reguly, tak na prawde to ja nie rozumiem czemu mam duzy brzuch jak to dziecko jeszcze sie nie przesunelo, tylko jest tam na dole gleboko... Bedzie dobrze a na zapas nie warto sie martwic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Przyczajenie
|
[quote=emzeta;9019329] a w ogole to rozumiem ze moge isc do takiego prywatnego laboratorium i po prostu powiedziec jakie chce analizy i zaplacic, nie musze miec nic od zadnego lekarza?
[quote] DOkładnie tak - do prywatnego labolatorium nie potrzebujesz skierowania. Płacisz i mówisz co chcesz ![]() Dzięki Emzetko za dobre słowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
Wytrzymaj do jutra, bo znam tę niepewność i wiem że ciężko jest. Nie ma się co martwić na zapas.
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyniki zawsze wszystkie rowniez toxo mam w ten sam dzien lub na drugi dzien rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie martwie ta moja waga ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jak powiedzialam lekarzowi o bolach brzucha to nic nie mowiac przepisał od razu nospe fote i kazał brac 2 razy dziennie az nie przestanie ale ja brałam tylko jak juz mi to strasznie dokuczało czyli od 2 tyg zjadłam tylko 4 tabletki z czego 1 zwymiotowałam po 30 min chyba maluch jej nie chcial ![]() Sorki ze tak pisze jedno pod drugim ale cos mi to wielocytowanie nie wychodzi musze pocwiczyc |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Zadomowienie
|
Mnie nawet ciśnienia nikt nie mierzy - sama sobie mierzę w domu.
Ja też się martwię wagą - 13 tydzień a ja mam 3 kilo w plecy. Ja rozumiem - mam mdłości, wymiotuję, ale czy to normalne, żeby przez pierwszy trymestr tylko chudnąć? A z tymi moimi wymiotami dzisiejszymi to tak - jak do jutra nie przejdzie, to na oddział pod kroplówkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za odp wszystkim, acha, to badanie nazywa sie podwojne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszym trymestrze jak czesto wymiotowałam tez schudłam 2 kg - to jest normalne teraz wymiotuje zadko wiec to wrocilo i stoi.....a przytylam tylko niecale 1 kg jak pisałam wczesnej.... wymiotowac moge az do samego konca a juz napewno do 6 m-ca bo cos tak czuje.... pytałam o to dziewczyn z watka styczniowo-lutowego i mi napisały ze niektore zaczynaja 6 m-c a czasem wymiotuja jeszcze....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
![]() A ja wlasnie sobie prasuje i slucham wykladow ![]() wczoraj nam padl samochod, tzn akumulator i musielismy wracac na piechote 3 przystanki w deszczu ![]() CzarnaInez ja zaczelam dzis 17 tydzien i w ogole nie czuje , ze jestem w ciazy! brzucha jak nie bylo tak nie ma, pewnie dlatego, ze jest pod solidna warstwa tluszczu ![]() ja toxo zrobilam juz drugi raz- brak jakichkolwiek przeciwcial. nastepne chyba za 10 tygodni, jak wytrzymam.tez robie w prywatnym labolatorium- u nas sie nazywa Diagnostyka i www jest taka sama jak podala CzarnaInez, jedna klasa kosztuje 35zl, wynik na drugi dzien. Tylko ostatnio mnie wkurzyli, bo napisali, ze IgG mam ponizej 5 , a w interpretacji wynikow sa zakresy 0-3- negatywny, 4-8-watpliwy. i badz tu czlowieku madry (bo jak mam 4 to co???). ktos mi powie: jak masz IgM ujemne to IgG tez, ale ja mam straszna wizje, ze zarazilam sie tuz po wyjsciu z poprzedniego badania (przed ciaza) i do tego czasu IgMy poznikaly... Dobra, malo prawdopodobna wizja, wiec nie bede sie stresowac ![]() inka to moze byc żółć, zwlaszcza jak wymiotujesz na czczo, albo po malym posilku. ja na Twoim miejscu poszlabym na jakies szkolenie, skoro masz problemy z cukrami. a w pierwszej kolejnosci: kontrola jedzenia czyli dzienniczek ![]() zanka bardzo ladny brzuszek ![]() ![]() ale paskudna dzis pogoda, az sie nie chce wychodzic. kto juz jest zakatarzony, reka do gory? mnie na razie tylko glowa boli. ale napewno sie rozkreci, bo wiruski atakuje mnie co roku przynajmniej 2x. |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
inka, na cukrzycy sie nie znam, ale co do chudniecia w 1 trym to wszedzie pisza ze do 3 kilo to ok jesli sie wymiotuje, takze powinnas sie martwic dopiero jakby ci sie ta tendencja w 2 trym utrzymala,
tutaj w anglii to sie z lekarzem ginekologiem nie widzisz, ale mocz i cisnienie to mi na kazdej wizycie sprawdzja, a wazyli tylko raz do tego kombinowanego testu na prawdopodobienstwo zespolu downa, bo na wyniku mam napisane ze to jest kombinacja badania NT, badnia krwi i analizy uwarunkowan (ile mam lat, ile waze, czy pale, ze jestem biala i takie tam), w sumie wyszlo mi ze mam szanse (albo pecha) 1:25000 to chyba niezle... |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no w koncu,bo juz sie zaczelam martwic. ze chudniesz to moze nie taki wielki problem, gorsze jest to,ze moze w kwasice wpasc. biedaczka jestes ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bedziesz w Polsce to zrob sobie wszystkie badania....i idź do lekarza w Polsce omowic te wyniki bo tam u ciebie to cos maja to za przeproszeniem w dupie jak mozna wyniki badan ktore były robione na poczatku wrzesnia omowic dopiero w grudniu???? bo tak zrozumialam z tego.... nie wiem po fachowemu jak sie to toxo nazywa bo ja tez byłam ździwiona jak mnie w labolatorium zapytali ja im powiedzialam ze jestem w ciazy wiec dlatego musze to badanie zrobic a ona wtedy powiedziala ze aha czyli musi byc podwojne... czyli opcja full.... jedna i druga opcja kosztuje 20 zł czyli podwojna 40 zł okreslaja IgM i IgG te 2 czynniki musisz miec zbadane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
buziaczek gdzie sa tak tanie badania? ja place za obie klasy 70zl , a jeszcze bede robic ze dwa razy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=memi;9019917]
inka to moze byc żółć, zwlaszcza jak wymiotujesz na czczo, albo po malym posilku. ja na Twoim miejscu poszlabym na jakies szkolenie, skoro masz problemy z cukrami. a w pierwszej kolejnosci: kontrola jedzenia czyli dzienniczek ![]() QUOTE] Tak, od 4 lat jestem na intensywnej insulinoterapii, dzienniczek też prowadzę od 4 lat, z diabetologiem w ciąży spotykam się co 2 tygodnie i to jest świetny fachowiec. A cukry podejrzewam szaleją tak z powodu tych moich problemów jedzeniowych - trudno mi codziennie jeść jednakowe porcje, bo raz mi jest niedobrze/wymiotuję, a raz nie. Ale rzeczywiście muszę pogadać z moim lekarzem na następnej wizycie. Dzięki za radę tak w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę się położyć, bo się czuję paskudnie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to duzo! Mi okreslili tak jak pisałam IgM i IgG.....zapłaciłam 40 zł....mieszkam w Tychach i badania robię w szpitalu wojewódzkim bo sa najtansze jak sie robi w labolatorium (niz np u mnie w przychodni gdzie trzeba pare złoty dorzucic za dowoz i przywoz do i z labolatorium i czeka sie jakies 3-4 dni)... a labolatorium jest własne w szpitalu wojewódzkim i od razu trafiaja do analizy i wyniki sa do odbioru w ten sam dzien lub na drugi dzien no i sa te pare zł tansze bo nie wliczaja sobie transportu ![]() Takze nie wiem gdzie ty robisz badania ale jesli masz mozliwosc to zrob badania w szpitalu tam gdzie na miejscu jest labolatorium....mi taka opcje poleciły własnie panie z rejestracji w mojej przychodni.... ze jest taniej i szybciej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zbednych badan to ja na odczepnego zrobilam VDRL / USR/OWA. powtarzac nie bede ![]() inka ciesze sie, ze jestes pod dobra opieka ![]() buziaczekk dzieki wielkie za rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Hej ewccik! Ja właśnie wczoraj robiłam to badanie(nasza lekarka nas posłała do innego lekarza, tak żeby mieć porównanie). Wszystko nam nagrał na płytkę, wydrukował zdjęcia i opisał. Wszystko wyszło ok z czego bardzo ale to bardzo się cieszymy!Badanie to jest zalecane między 11 a 14 tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie sie ciesze, ze wyniki wyszly dobre ![]()
![]() |
#2156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
Właśnie przeczytałam wszystkie posty od mojej ostatniej wizyty
![]() Strasznie pozdrawiam was wszystkie. Takie forum to chyba działa jak najlepsza grupa wsparcia ![]() Super sprawa! Nie pisałam wcześniej bo stresowałam się wczorajszym badaniem, jaka to ulga że oba maleństwa rozwijają się tak jak należy!Mają około 6cm(bez mierzenia nóżek)bo jak się rozciągną to ponad 7!Ciekawe jak mi się one pomieszczą ![]() Ja też nie jestem wysoka 160cm(tak jak niektóre z was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
Dziękuję raspberry69 i gosia j.!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak pół tego sklepu to włąśnie rzeczy ciążowe. Kupiłam je zaraz na samym początku ze względu na to że mam prace cały czas siedzącą i normalne jeansy się mi wrzynały w brzuszek i gniotły go co stawało się uciążliwe. Cytat:
![]() Poza tym dziś ostatni dzień biorę antybiotyk i nie chciałam żadnych innych leków brać. Cytat:
Może wkleisz usg maluszków ![]()
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
motylek26, super ze do nas dolaczylas
![]() Ja tez bardzo sie boje tych badan. teraz jestem w 10 tygodniu czyli juz nie dlugo pewnie je bede miala robione. Jutro mam wizyte u gina i nie ukrywam, ze sie boje choc z drugiej strony juz nie moge sie doczekac az znow zobacze swoje malenstwo. Tutaj badanie na toxo kosztowac mnie bedzie 40 euro ![]() ![]() Ja mialam robie badanie na toxo w lipcu w Polsce, po tym jak moja ginekolog dowiedziala sie, ze wczesniej stacilam swoja fasolke. Zreszta musialam przejsc szereg badan. Wynik wyszedl dobry ale nie wiem czy przeciwciala mam czy nie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.