![]() |
#31 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Miss Polonia 2008
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się,że w konkursach miss są trochę inne kryteria niż na wybiegach(miss często inny "kanon" urody niż modelki, które niekoniecznie wyglądają jak laleczki itp.) natomiast jeśli miss chce coś osiągnąć dzieki wygranej w konkursie to chyba tylko modeling wchodzi w grę, ewentualnie aktorstwo. Dlatego jednak wymiary muszą być w miarę ok....
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda dziewczyna, która wygrwa taki konkurs, jest angażowana do różnych pokazów mody, reklam itp. Pojawia się na najróżniejszych imprezach w kraju i za granicą. No i reprezentuje nasz kraj w konkursach międzynarodowych. To chyba sporo osiągnięć. Na zawsze wpisuje się w historie konkursów piękności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
wg mnie nowa Misska jest b. ładna. Ciesze się, ze po kilku latach panowania brunetek, w koncu mamy blondynke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Ehhhh...te konkursy MISS w naszym kraju to jakaś kpina. Nie będę pisać, że dziewczyny są brzydkie, bo nie są - ale też niczym się nie wyróżniają. W międzynarodowym konkursie tegoroczna miss nie ma żadnych szans.
Dla porównania: nasza tegoroczna miss i kilka miss świata/universe ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się ta Angelika. Taka zwykła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
zgadzam się. i ten odstający brzuch..
![]()
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Ja-odkąd pracowałam przy jednych z wyborów miss i wiem,jak to wygląda od podszewki-nie oglądam już żadnych wyborów,nie popieram i nigdy nie pozwolę mojej córce na uczestnictwo w takim "konkursie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
W ogóle nie podoba mi się tegoroczna miss. Możliwe, że to kwestia tego, że jest mało fotogeniczna, bo wyborów w tv nie oglądałam. Generalnie przestałam oglądać wybory miss w tv od czasu gdy na ulicy mijałam ładniejsze dziewczyny niż prezentujące się na konkursach piękności.
Może jest błyskotliwa i urocza. Ale oceniam ją jako miss tylko na podstawie zdjęć. Nawet pomijając fakt, że niczym się nie wyróżnia, bo ja akurat lubię takie "pospolite" piękności, które mają wszystko na miejscu, to nie budzi mojego najmniejszego zachwytu. Idąc ulicą mijam co najmniej 5 bardziej atrakcyjnych dziewcząt. Pomijam też fakt, że nie lubię brązowych/ piwnych oczu przy blond włosach. Pierwsze co ją w moich oczach dyskwalifikuje jako miss to figura - nawet nie chodzi o te 4 cm więcej w talii, ma po prostu mocno wystający, "obfity" jak na standardy miss brzuch. Lubię kobiece sylwetki, ale przez kobiece rozumiem ładne piersi, kobiece pośladki i biodra i...płaski brzuch z zaznaczoną talią. Miss którą zamieściła eifersucht zachwyca mnie ![]() EDIT: z wszystkich kandydatek najbardziej podobała mi się Anna Janik, a na tym zdjęciu wygląda naprawdę pięknie
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
O M G.
Oczywiście najbrzydsza wygrala. Pozostaje nam podziękować glosującym!
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że po wygranej nie będzie robiła kariery dziennikarki czy innej spikerki, ale jakieś podstawy wypowiedzi bez stresu na wizji były mile widziane, oprócz urody oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Trochę was nie rozumiem dziewczyny.
Zazwyczaj większość z nas (kobiet) narzeka na przedmiotowe traktowanie naszej płci czy też obecnie panujące kanony piękna (chudość, nienaturalność, itp.). Nie przeszkadza to jednak w tym by umniejszać urodzie innej kobiecie. Gusta są różne i jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził. Po nas kobietach spodziewałabym się jednak większej tolerancji.... Jeśli o mnie chodzi, w ogóle nie oglądam tego typu programów są płytkie, nieciekawe i nużące-taka jest prawda. Tutaj większość komentarzy była... powiedzmy... niepochlebnych ale kulturalnych, natomiast na innych portalach to aż wstyd było czytać... Tak się zastanawiam skąd w Polkach/Polakach taka zawiść i agresja...
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
To jest konkurs piękności! Nie twierdze, że liczy się wyłącznie uroda, bo absolutnie tak nie jest. Większość dziewczyn to studentki, niektóre znają po kilka języków, a biegła znajmomość minimum jednego języka to norma. Jurorzy mają okazję poznać dziewczyny dużo wcześniej, obserwują jak sobie radzą w różnych sytuacjach. Każda dziewczyna przechodzi przez kilka etapów zanim dostanie się do finału i wierz mi, że głupiutkich gąsek nie biorą do takiego konkursu. Powiedz mi kogo Ty byś widziała w takim konkursie. To są zwykłe dziewczyny, które do tej pory nie były medialnymi osobami. Żyły jak miliony innych ludzi, taki konkurs diametralnie zmienia życie jednej z tych dziewczyn. Przez rok często nieśmiała, na początku zagubiona w świecie show biznesu misska staje się pewna siebie, uczy się radzić sobie w nowych sytuacjach, poznaje ciekawych ludzi. Irytuje mnie, kiedy ktoś kto siedzi przed TV i ogląda całe to widowisko potrafi się tylko mądrzyć i wyśmiewać z tych dziewczyn. Postaw siebie w takiej sytuacji. Ja też kiedy to oglądam myślę sobie, że możnaby mądrzej odpowiedzieć na wiele pytań, ale kiedy pomyślę, że miałabym tam stać i w ciągu 3 sekund dać odpowieź na pytania jury myślę, że wcale nie poradziłabym sobie z tym zadaniem lepiej niż te dziewczyny. Co ty wymyśliłabyś mądrzejszego zapytana o to, jaki film ostatnio widziałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1221489747
To jest Polka? Ale ładna..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Nie oglądałam, ale zupełnie mi sie ta miss nie podoba. Nic jej nie brakuje, i nie jest brzydka, ale strasznie pospolita.... i ten brzuch... ja mam większy
![]() No ale tak to już jest, że każdy ma inny gust.
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
a ja bylam pewna że któraś z tych co zostały wice miss zostanie MISS,bo według mnie były ładniejsze
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie jest umniejszanie urody. Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak na wyborach Miss World nasza miss korzystała z pomocy tłumacza, mimo, że pytania, które zadawano były, nie oszukujmy się, tendencyjnymi. Oczywiście nie generalizuję - nie twierdze, że każda dziewczyna misska nie zna języków obcych. I nie ma też sprowadzać tego do stresu przed publicznością, że zapomina języka.... Cytat:
![]() Jeśli jednak jedynym "filmem" jest jakieś reality show, serial albo amerykańska komedia, to faktycznie 3 sekundy na przelecenie w pamięci repertuarów i wymyślenie jakiegoś tytułu może być za mało ![]() Tak jak już pisałaś - pytania są banalne i nie wymagają żadnej wiedzy. Ale wymagają ciekawej osobowości i błyskotliwości. A tego trema raczej nie odbiera. A jeśli występ przed publicznością kogoś paraliżuje, to naprawdę nie wróżę kariery miss, bo ona pojawia się na różnych publicznych spotkaniach, powinna błyszczeć, nie tylko oczami ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie i może je kulturalnie wyrazić, chociaż nadal nie rozumiem, jak można uczepić się 4 cm.... Zawiść to nasza chlubna cecha narodowa, przegrała-była za brzydka, wygrała-były ładniejsze. Zawsze do wszystkiego jest jakieś ALE, mnie osobiście to już razi. Cała ta impreza Miss ma jasno określane reguły, tutaj nie chodzi o inteligencję, wiedzę czy osobowości kandydatek ale o wygląd. Nie ma sensu doszukiwać się w tych "zawodach" czegoś czego tam nie ma. To jest płytkie i tyle.
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodzi o czepianie się o 4 cm, tylko wylewające się ciało spod kostiumu. A tego w konkursie "piękności", gdzie chodzi o piękno przecież, nie powinno być. I nie, nie jestem wielbicielką wychudzonych kobiet, które trudno odróżnić od wieszaka. Jestem wielbicielką pięknego ciała, niezależnie czy kobieta ma 60 cm czy 70 cm w pasie. Ale piękne ciało dla mnie, to takie, gdzie wszystko trzyma się na swoim miejscu. Jeśli brzuch nie jest płaski to można ubrać kostium z wyższymi majtkami, jednoczęściowy itp. Albo liczyć się z tym, że ktoś powie: nie podoba mi się jej brzuch. Rozumiem, że komuś może nie podobać się brzuch na którym można policzyć wszystkie żebra. Każdy z nas ma inny gust. A skoro o gustach się nie dyskutuje to z mojej strony end of topić ![]() I płytkie moim zdaniem to jest to kiedy dziewczyna spytana o to, co by zrobiła po wygraniu wielkiej sumy pieniędzy odpowiada, że pojechałaby na zakupy, albo gdy z trudem przychodzi jej udzieleni odpowiedzi na naprawdę proste pytanie. Nikt od miss nie wymaga doktoratu i 5 fakultetów, bo to nie konkurs z wiedzy. A jeśli tak, to faktycznie myli konkurs piękności z konkursem wiedzy. Ale jak już pisałam kilka razy, to o co pytają miss to naprawdę banalne sprawy, nie wymagają wiedzy ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie jestem wielbicielką posągowego piękna, wolę różnorodność. Nie czepiam się Twoich poglądów jako jednostki (nie chce, żebyś czuła się atakowana) tak tylko się zastanawiam czy to nie jest jakaś dziwna pułapka medialna, że dziewczyna o tali 64 cm ma odstający brzuch... Niby nikt nie lubi wieszaków ale jak widać granica między wieszakiem a odstającym brzuchem jest bardzo płynna (bo co miałaby powiedzieć dziewczyna o rozmiarze 44?) Jasne, taka nie weźmie udziału w konkursie miss bo przecież kanony piękna mamy tak sztywne, że wywołało by to pewnie fale oburzenia i zniesmaczenia. Zresztą to jak walka z wiatrakami, kobiety same narzucają sobie wynaturzone ideały a później mają problem z postrzeganiem siebie i własnego ciała. Ty masz swoje zdanie ja swoje ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A typowa kobieca figura to są krągłe biodra, pośladki, pełne piersi i zaokrąglony brzuch. Kościste biodra (które mogą zabić), uda jak rączka dziecka i brzuch z wklęsłym łonem - to jest dość chłopięca sylwetka...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ile ma w talii, nie mierzyłam jej cm i nie ma to dla mnie znaczenia. Jednak widać wyraźnie wystający brzuszek, możliwe, że to wina zbyt ciasnej majtki od dołu stroju kąpielowego. Wyraziłam tylko moje zdanie, że nie podoba mi się taki brzuch. Bo można mieć i 70 czy 80 cm w pasie ale płaski brzuch, lub nosić takie stroje które nie będą dodatkowo podkreślać tej części ciała. Cytat:
Może inaczej postrzegam słowo "kobieca" niż Ty. Bo dla mnie kobieca jest Monica Bellucci, Salma Hayek czy Leticia Casta. Żadna z nich nie nosi rozmiaru 0, ale też mają ładne, zadbane i płaskie brzuchy. Nie są wcale wklęsłe. Ale to akurat dyskusja na inny watek ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika...Renoir_021.jpg http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika...ma_Vecchio.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Im...n_Rijn_016.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Im...n_Rijn_026.jpg Pozdr5awiam! ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.