|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak usunąc konto??
"Prosimy skontaktować się z administratorem jeśli Twoja data urodzenia uległa zmianie". Śmieszne napisane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Kwestia dobrej woli i chęci. W ramach ograniczeń - dopuścić kilka zmian, przykładowo trzy. Cytat:
![]() Nie zrozum mnie źle, ale równie dobrze młodszy brat może pisać posty na forum. Nigdy nie ma pewności, dlatego zazwyczaj występuje weryfikacja mailowa. Cytat:
Cytat:
![]() Przyznam, że nie spodziwałam się odzewu, a już na pewno nie tak... sympatycznego. ![]() Reasumując, decyzja jak zawsze należy do redakcji. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2008-08-19 o 20:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jestem prawnikiem, wiec tylko znalazlam "haka na e-mail" ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa to wizaz nie jest w PL jako baza i strona, chyba ze Zlo cos zmienil ![]() nie wiem jak jest dokladnie ![]() aniolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
no tak ale wiele osób w tym także użytkowników tej strony ma adres typu "imie.nazwisko@domena.com " wiec w tym przypadku są to jak najbardziej dane osobowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
To trzeba było przeczytać regulamin przed założeniem konta...
#188 |
Zakorzenienie
|
po to zalozylas konto,zeby to napisac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
adres jan.kowalski@domena.com nie jest objęty ochroną danych osobowych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Adres poczty elektronicznej bez żadnych dodatkowych informacji
umożliwiających ustalenie tożsamości osoby, co do zasady nie stanowi danej osobowej w rozumieniu powołanej wyżej definicji. Natomiast w wyjątkowych przypadkach, jeżeli elementy treści adresu poczty elektronicznej pozwalają bez nadmiernych kosztów, czasu lub działań na ustalenie na ich podstawie tożsamości danej osoby, można uznać go za daną osobową. http://www.giodo.gov.pl/319/id_art/1426/j/pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
Wyrażenie "zbytnie koszty, czas i działania" stanowi zawsze przyczynę sporów, ponieważ jest nieprecyzyjne.
W razie konfliktu liczy się tak naprawdę efekt - czyli to o co zapytałaś - czy komuś się uda. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
no ale razem z informacja o dacie urodzenia nie jest już to takie trudne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() p.s. nie jesteś pierwszą osobą próbującą udowodnić nam, jak bardzo jesteśmy nielegalni. mamy bazy zarejestrowane w GIODO i audytowane przez firmę audytorską, prawa nie łamiemy, choć nie pasuje to niektórym malkontentom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
1qazse4, ale o co Ci właściwie chodzi, bo nie rozumiem? Jeśli dbasz o swoją prywatność w internecie, to logując sie na róznych forach nie podajesz adresu jan.kowalski@domena.com ale zakładasz sobie adres mailowy typu bunny@domena.com , a jako nick wybierasz nie Jankowalski tylko MissyElliott. I problem z głowy. A zidentyfikować Cię może sąsiad po tym, jak napiszesz w poście, że wczoraj narąbałeś się jak messerschmitt i wymiotowałeś sąsiadowi pod oknem w krzaki porzeczek.
![]()
#196 |
Administrator
|
znalazlam na forum prawniczym:
nick, e-mail na forum, a ochrona danych osobowych aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Widzisz nie próbuje nikomu niczego udowodnić bo osobiście przygotowywałam BD do rejestracji w Giodo i wiem jak bardzo potrafi być to upierdliwe. Ale uwazam, że jesli ktos nie moze zlikwidowac konta całosciowo - z czym akurat sie zgadzam ze wzgledu na powiazania w BD - powinien miec mozliwosc usuniecia adresu e-mail, który nie jest zadnym identyfikatorem w bazie i jego usuniecie nie wpłynie w zaden sposob na strukture forum.
Zlosliwiec - co do daty urodzenia to nie zapomnij, ze ustawa mówi o przechowywaniu danych osobowych, a nie o ich ukrywaniu badz ujawnianiu. W związku z tym jesli chce usunac te dane to po takiej operacji nie powinny wogole znajdowac sie w BD. I to jak uzytkownicy dbaja o swoje dane os. nie ma to nic do rzeczy. Jak widzisz po moim nicku chyba dobrze chronie swoja prywatnosc jesli nie mozesz rozpoznac mojej płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
A w czym w ogóle problem?
Maila można tutaj zmieniać tyle razy, ile dusza zapragnie. Jeśli ktoś ma w mailu swoje dane osobowe, niech założy sobie nowe konto mailowe* na dowolnym serwerze i zmieni sobie adres e-mail w opcjach na forum. I po problemie ![]() * póki co nie ma ograniczeń, co do ilości skrzynek mailowych na osobę i adres ip A odnośnie daty urodzenia, to nigdzie nie jest napisane, że musi być ta prawdziwa, można wpisać na chybił trafił, przynajmniej jak ja zakładałam tu konto, nikt ode mnie nie żądał skanu dowodu osobistego, siatkówki oka czy linii papilarnych w celu identyfikacji... Cytat:
Gdybym poprosiła o takie usunięcie konta zwalnia się mój login. Osoba, która by się pod nim zarejestrowała mogłaby być omyłkowo brana za mnie, jako że nie każdy by o takiej operacji wiedział i wprowadziłoby to jakiś zamęt na forum, bo w końcu nie byłoby wiadomo, kto jest tu kim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
gdzie usunąć
gdzie usunąc swojego użytkownika na wizażu? nie moge znaleść
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie usunąć
sama chcesz sobie usunac konto? nie da sie, musi zadzialac wyzsza wladza
#203 |
Zakorzenienie
|
Konta na wizażu nie są usuwane.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160323 (patrz przede wszystkim post #23)
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#206 |
... choć nie Westwood
|
Mnie pierwsze co przyszło na myśl to kurzajki
![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
jakby się przeczytało regulamin to by sie wiedzialo...
#208 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
mi tez tatuaz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.