![]() |
#631 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Wtajemniczenie
|
To nie mozecie z siostrą odkładac 100 zł miesięcznie każda? i za 3 miesiące macie 600 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
a czemu tak bradzo zalezy Ci na psie z rodowodem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
sorki ze sie wtrącę ale akurat swinkami morskimi zajmuje sie od ponad 10 lat i trociny nie sa dla nich dobrym podłozem
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
No i to jest właśnie sedno problemu. Skąd wiesz, że pies bez papierów będzie miał cechy rasy, na których Ci zależy? Skąd będziesz miała pewność, że ojciec Twojego szczeniaczka to właśnie ten, co go miła pani pseudohodowczyni Ci pokazała? Skąd będziesz wiedziała, że Twój szczeniak będzie taki jak sobie wymarzyłaś? Po to m.in. jest rodowód
![]() |
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
ja pigwy nie uzywam, ale wiem ze bardzo sie pyli, polecam Pinio
![]()
![]() |
#640 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
a niech stracę, napisze po raz ktoryś już...
Brat cioteczny miał suńkę w typie dobremana- przekochane stworzenie ![]() Ten sam brat kupił w lutym tego roku labradora. Z pseudohodowli, któryś już z kolei miot. Mama bez rodowodu z alergią, ojciec z rodowodem ale niehodowlany, ma jakieś wady. Ten labrador ma rok a już kosztował parę razy wiecej niż rasowy, zdrowy, ze sprawdzonej hodowli po dobrych rodzicach. Ciągle choruje, zapalenie ucha/mieszków włosowych/alergia + karma hypoalergiczna. Gdyby miała mieć rodowód po prostu by jej nie było, odpowiedzialny hodowca nie rozmnaża psów po takich rodzicach. Naprawdę zależy ci na tym, żeby twój pies cierpiał? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
jesli zalezy Ci na psie rasowym ale chcesz zmniejszyc koszty to dlaczego nie kupisz psa z rodowodem ale nie wysawowego, te psy zazwyczaj mają jakies lekkie wady (dla nie znajacych sie- niezauważalne) i sa czasem kilka razy tańsze. Tak było w przypadku mojego kota. Kupiłam kota perskiego z rodowodem z polecanej hodowli za cene 2 krotnie mniejsza z tego powodu że moja kicia ma na koncu czarnego ogonka białą plamke, która wyklucza ją do brania udzału w jakichkolwiek wystawach. Ale mnie to osobiscie nie przeszkadza. Mój kot jest prawdziwym przekochanym presem.
Popytaj w hodowlach labradorów, czy nie maja takich piesków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Falabella, nie złość się, ale czy na prawdę nigdzie nie ma labradora do adopcji? Ja mam adoptowaną rottweilerkę i wiem, że na stronie rottki jest ich mnóstwo. Rottweilery ZA DARMO w typie rasy, a nawet zdążają się rodzynki z rodowodem – jak mój. Mieszkam na południu Polski, a Panie z Rottki gotowe były przewieść dla mnie psa przez całą Polskę. Naprawdę nikt tu na Ciebie nie naskakuje, sprawdź na filmach jak wyglądają pseudohodowle i pomyśl, czy chcesz do tego dokładać rękę.
![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
A ja niestety uważam, że Twoi rodzice są nieodpowiedzialni do granic możliwości i rozsądku. Jak można się nie interesować "jak TY psa zdobędziesz" ukradniesz i też dla nich ok??? Oni napędzają swoją postawą pseudo!! Oni za psa dadzą najwyżej 200zL?? Ja bym na swojego wymarzonego dała każde pieniądze i odkładała, jakk można tak oceniać przyjaciela - 1000 nie warto, 200 super pies??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Falabella, pisz co chesz, mi po prostu sie przykro robi jak ktos tak pisze o pieskach ze schroniska.
I to niestety Ty nic nie zrozumiesz. Mam nadzieje, ze bedziesz miec kiedys tego wymarzonego labradora. I moze znajdzie sie taki jak dziewczyny piszą, a nie szczeniaczek z pseudo. Upierasz sie dalej, ze dla Ciebie taki bez rodowodu to i tak rasowy, to jednak sie przejawia snobizm, bo dla mnie by nie byla roznica czy na niego mowia rasowy czy kundel. Tu nie chodzi tylko o papier i jak dalej tego nie rozumiesz to przykro mi.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
a z pseudohodowli to niby wiadomo?
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
tak jestem przewrażliwiona, za te psy ze schroniska i porzucone skoczylabym w ogien, tak mam, serce mnie o nie boli. I jak ktos mowi, ze są nijakie, to sie gotuje cala, choc tak naprawde, ja podczytuje duzo wątków i nieraz szkoda mie sie wypowiadac, bo jak grohem o sciane, ale tak brzydko napisalas, ze mnie juz ruszylo na calego.
A co ma wspolnego meczenie u Ciebie z rasa psa?
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze chcę powiedzieć, że mówicie, że posiadanie psa z rodowodem jest wyrazem snobizmu, natomiast dziwi mnie, dlaczego w takim razie mając psa bez rodowodu tak bardzo się wykłócacie, że to jest pies rasowy, a nie kundelek? I atakujecie osoby, które mówią, że macie kundelki? Moim zdaniem to jest wyraz snobizmu, bo jak ktoś wychodzi na spacer z rodowodowym psem to też tym papierkiem nie wymachuje na prawo i lewo. A Wy na siłę wmawiacie, że macie rasowce. Skoro uważacie, że psy bez rodowodu też są rasowe i że wszystkim psom należy się taka sama miłość (z tym się zgadzam) to czemu Was tak boli jak ktoś mówi, że Wasze psy nie są rasowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Ale jeśli piszesz, że często są rasowe ale bez papieru, co znaczy rasowy bez papieru, nie ma czegoś takiego, albo ma albo nie. PO co Ty tworzysz sobie coś w głowie i niepotrzebnia sama się oszukujesz, jak nie ma papieru nie jest rasowy, wiecej oznacza to , że jego matka nie powinna być kruyta!!! Jak nie masz papieru to jak Ci sprzedający udowodni, że to po tych rodzicach szczeniak?? No jak pytam ponownie, uwieżysz na slowo???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie my rozumiemy, ale Ty nie rozumiesz niestety.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
i Twoje marzenia oraz plany prysną jak bańka mydlana, gdy się okaże (i to całkiem niedługo po zakupie), że szczeniak ma np. dysplazję. Wówczas możesz zapomnieć o tych wszystkich formach aktywności, które wymieniłaś a Twoi rodzice z pewnością będą zachwyceni jak będą musieli wyłożyć grube tysiące na leczenie psa (bo przecież będzie takim słodkim i ślicznym pieskiem, że nie będziecie mogli patrzeć jak cierpi). Może uświadom rodzicom, że zakup takiego niepewnego psa może ich kosztować później o wiele więcej niż ten marny rodowód. Oczywiście rozwiązaniem jest jeszcze wzięcie kundelka ze schroniska - te zwykle na takie przypadłości nie cierpią ![]()
![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Falabella przeczytaj to co napisalam jeszcze raz bo widze ze nie rozumiesz, a jak wroce do domu dopisze jeszcze pare ciekawych szczegolow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Ty kupisz jednego z pseudo z co zreszta a jak źle trafia??? Nie bądz egoistką, bo Ty chcesz!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.