|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część II
cos Ci sie pomylilo,na oczach masz kochanie plamy
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Angi wiadomo że nie wszystko dla wszystkich, tak to już jest. Dla jednego dobre dla innego nie. Z CIEN-iem warto spróbować bo jest tani i nie szkoda będzie wywalić jak coś będzie nie tak. Spróbuj jednak może. Ja Ivostinu tez używałam i było ok. Zresztą ja mam suchą skórę i nigdy żadnych problemów z pryszczami, ładowac moge wszystko, nawet smalcem sie wysmarowac i też będzie dobrze bo skóre natłuszcze przynajmniej
|
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak wogóle to po czym się poznaje rodzaj skóry.Od kiedy smaruje costo najwięcej łuszczenia mam w okolicy brody ust-tam terz najwięcej zaczerwienione. To może ja nie mam suchej,Jaką ty masz i skąd to wiesz jaka ona jest???
|
||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, może i Wy pisałyście po pijaku, ja czytam na trzeźwo i z każdym zdaniem coraz durniejsza jestem, zaczynam się za pomocniczą flaszką rozglądać
Megi, takie kradzieże to zwykle cynk od sąsiadów albo sami dostawcy (transport). Współczuję Ci bardzo, bezradność i wściekłość nie dadzą Ci spokoju jeszcze długi czas. Mnie podczas budowy też kilka rzeczy zginęło, najdłuższe ręce mają wykonawcy. Dobry, ostry pies, system alarmowy i trzymanie materiałów w budynku np. w garażu albo u najbardziej podejrzanego sąsiada. Wracając do coraz obszerniejszego wątku (tracę nadzieję, że kiedykolwiek będę na bieżąco), bardzo mało się przykładałam do stanu mojej twarzy, tzn. nie mając o tym pojęcia sądziłam, że to, co robię jest ok. O, jaki człowiek jest mądry po szkodzie, a szkód wiele. Plamy mam - więc mnie nie wyrzucicie , czy może jednak zwykła starość, co jak widać wymieniam na wszelki wypadek na końcu. Te ostatnie są najstraszniejsze, wszystkie inne mi tak bardzo nie przeszkadzają, do nich wystarczy dobry podkład. W ubiegłym roku robiłam serię 10 zabiegów mikrodermabrazji w Sharley - nie pomogło oczywiście. Szkoda, że mi wtedy nie zaproponowały Cosmelanu, dziś byłabym o wiele szczęśliwsza. Ostatni rok bardzo mnie postarzał, no może dwa ostatnie. Jakoś szybko się to wszystko zmienia ![]() Zaczęłam Was czytać od niechcenia, po pewnym czasie utworzyłam plik w wordzie i zaczęłam wklajać Wasze rady i spostrzeżenia, wydaje mi się jednak, że jak skończę czytać to już będę na emeryturze i zacznę szukać okulisty... |
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może tobie buczko w Polandzie też wyszły bo cos znikł a ty porządnie umyłaś twarz i porządnie wytarłaś ![]() Nie to że nie myjesz,tylko delikatnie muskasz,a cos to przykrywa a nie likwiduje ![]() A może rzeczywiście taki głupol ze mie.Trochę się uspokoję jak powiecie czy chociasz raz porządnie wytarłyście twarz. :confused :
|
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ANTURIUM ,witaj w klubie.Przestroga-można się uzależnić od cos
|
||
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-mleczko kosmet. wacikiem -pozniej olejek z BU i kranowka przemywam i recznikiem wycieram. Anturium to mnie okradli,mi trzeba pociechy za ten znikniety tynk
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
castolek wrzuć zdjęcie oglądniemy
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak mam cos na gębie to nic nie widać-plam nie mam.Ale jak pomyślę sobie,że jak bym to wszysko zmyła i porządnie potarła to...................Jutr o znowu ponowie próbę ,muszę wiedzieć
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to mam stracha.Wychodzi na to,ze my wszystkie brudaski,ale lepsze to niz plamy
|
|
|
#2381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, teraz tak często nie używam. Myślę że wystarczy dwa razy dziennie. Rano przed wyjsciem z domu i potem w pracy jeszcze dosmarowuje, bo pracuje przy komputerze. Castrol ile jesteś od maski ? Dwa tygodnie ? A przecierałaś codziennie twarz chusteczkami jakimiś albo płatkami do pilingu żeby pomóc złuszczajacej sie skórze zejsć ? |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
albo uciąć łeb ja tak zrobię
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od maski jestem 2 tyg i 3 dni |
||
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Buczuś powiedz cos wiecej o tym pudrze Dr Hauschka.Jaki miał kolor,jaki zapach i jak się zachowywał na twarzy? Ivonako i Masima maja ciśnienie i mi też się udzieliło
.Jak myslisz warto w niego zainwestowac ? Tego twojego tuszu YSL już natychmiast potrzebuję chociaż maskar u mnie w cholerę ....
|
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się uspokoić i wszystko na nowo przemyśleć.Idę spać.Jutro zaglądnę może coś i wymyślicie.PA!
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
bezplamiasty,bezzmarszczk owy i bez syfowy
.Coś wam powiem mój TŻ kupił sobie nowy telewizor ogromny i z ogromną rozdzielczością i wiecie co jakie te aktorki mają gęby wcale nie idealne |
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anturium pewnie nie bedziesz miec wyjscia i musisz udac sie do dermatologa. Przed zabiegiem pasowałoby coś z pryszczami zrobić, zeby choć je podsuszyć i nie były w zapalnym stanie. Pózniej po cosmelanie ma być lepiej, on ma b.dobry wpływ na tłustą i mieszana cerę. Jeszcze lepsze są efekty u osób z taką skórą niż z normalną i suchą. Chyba ze masz już sprawdzone sposoby na szybkie, nawet chwilowe pozbycie sie pryszczy żeby móc położyć maske... |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie tez,a dziewczyny na KWC sa zachwycone,nie wiem czemu
Megi ja powaznie mowie,wysle Ci ten puder
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze no, a tak wszyscy zachwalają. I ja też sie napaliłam na niego, tylko drogi i z Megi chciałam sie dzielić. Megi jest za 66 zł w aptece Ceferm-u. Buczuś mnie, mnie, wybierz mnie ! Wyślij jaką próbkę albo co, albo Megi wyślij mi próbke choć. Wszyscy pokupowali tylko ja zostałam sama i nie mam sie z kim podzielić ![]() Castrol ty kup sobie płatki do pilingu albo chusteczki do pilingu, anie zwykłymi płatakami kosmetycznymi. Jeśli masz cere jasna, blond włosy albo szatynka, i jasne oczy to plamy zaczynają niby znikać dopiero po 3 tygodniach. Przy ciemniejszych karnacjach odbywa sie to szybciej bo jest widoczne już po pierwszym tygodniu. |
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam suchą skórę. Pryszcze wyłażą mi po mlecznych produktach, które mnie czasem kuszą, zwłaszcza śmietanka do kawy. Polećcie mi dermatologa od zabiegu cosmo w Warszawie, nie doczytałam czy któraś z Was skorzystała w tych okolicach. Nie chcę czekać w nieskończoność, Wy piękniejecie z każdym dniem, a ja się pogrążam i też lustra nie myję.
|
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

Niestety podobnie jak Iwostin ma Triyglicerydy,ktore u mnie powoduja wysyp i pryszcze.Wiele osób tak ma ale widzę ,ze Dome jest zadowolona z Iwostinu.Prawda? 
.
, czy może jednak zwykła starość, co jak widać wymieniam na wszelki wypadek na końcu. Te ostatnie są najstraszniejsze, wszystkie inne mi tak bardzo nie przeszkadzają, do nich wystarczy dobry podkład. W ubiegłym roku robiłam serię 10 zabiegów mikrodermabrazji w Sharley - nie pomogło oczywiście. Szkoda, że mi wtedy nie zaproponowały Cosmelanu, dziś byłabym o wiele szczęśliwsza. Ostatni rok bardzo mnie postarzał, no może dwa ostatnie. Jakoś szybko się to wszystko zmienia 

Wyślij jaką próbkę albo co, albo Megi wyślij mi próbke choć. Wszyscy pokupowali tylko ja zostałam sama i nie mam sie z kim podzielić