![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studenci Uniwersytetu Łódzkiego
ja jestem przerażona nowymi twarzami i tego, że aż tyle bedzie się działo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
BAN stały
|
a mnie się to podoba..
w szczególności że mieszkam teraz w małej dość mieścinie... i każdy praktycznie każdego zna... przez 12 lat praktycznie z tymi samymi ludzmi chodziłam do szkół... potrzebuję trochę zmian... i anonimowości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
a ja przyłącze sie do wizażanek studiujacych na UŁ.
![]() jak tylko zdam poprawke z nieszczesnego prawa to bede na zarzadzaniu na drugim roku ![]()
![]() |
#184 |
BAN stały
|
witam
![]() dopisałam już do listy... będziemy trzymac kciuki za poprawkę.. ale na pewno Ci się uda!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
ja juz sie na waruneczek szykuje, bo koles jest straszny... 200osob ma poprawke, bo sie uparł ze pyta ustnie i trzeba 60 zagadnien na pamiec miec.
a propo warunkow to dzis przeczytałam ze dzieki samemu wydziałowi filologicznemu nasz cudowny uniwerek zarabia 60tys wlasnie na warunkach ^^
![]() |
#186 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() o nieźle.... jestem w szoku.. nawet nie wiem co napisać... a co do gostka...może jednak Ci się uda.. przecież wszystkich nie moze oblać... a kiedy masz tę poprawkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
ostatnio po wakacjach troszke złagodniał
![]() ![]()
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Ja miałam też wrednego faceta, od prawa rodzinnego, ehh. :P
Trzymam mocno kciuki za poprawkę! Pozytywne myślenie włącz koniecznie! Liczy się podejście. ![]()
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj na wydziale, planu niet. Ale już wiem, że oczywiście w zimowym więcej wolnego, niż chodzenia ![]() ![]() A co do przerażania, to ja się lekko obawiam, że na 2 kierunku ludzie będą młodsi ode mnie o 5 lat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
właśnie..
na pewno to umiesz... a my tu będziemy trzymały mocno kciuki.. więc zdasz.. nie ma innej opcji.. z resztą ja już napisałam że 2 rok zarządzania ![]() i nie mam zamiaru niczego zmieniac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale z tym dogadaniem to większośc chyba ma te obawy... ehh... u mnie kumpela jest właśnie na obozie integracyjnym z uw... mówi że jest całkiem całkiem.. ale ja nie żałuje że nie pojechałam... bo tak 5 dni w ich towarzystwie sam na sam..a jak się nie trafi na ludzi..załamałabym się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
ja będę mieć młodszych o 3 lata i też się zastanawiam. dla mnie to różnica w pokoleniach. oni się prawie wychowali na fotkach.pl gadu-gadu itd. <przerażenie>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie, bo marny ze mnie przewodnik
![]() Cytat:
Poza tym, to już trochę jednak inne czasy. Jak ja miałam 18 lat, to komórki i internet były rzadkością. Tak samo jak centra handlowe. Pięć lat, to naprawdę dużo. Z resztą, ja się nawet często uśmiecham, jak czytam ten wątek ![]() ![]() Cytat:
Ja po cichu liczę, że znajdzie się ktoś, kto tak jak ja, wziął sobie drugi kierunek. Bo kultura jest często właśnie drugim. Ale chyba nie mam co liczyć, że aż 5 lat ktoś czekał. Jeśli byłyby to zaoczne, to prędzej, ale na dziennych to wątpię. Chyba, że ktoś jest takim leserem jak ja i chce sobie przeciągnąć beztroski czas bez ryzyka bezrobocia ![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
zobacz sobie na n-k. u mnie znalazłam na 9 osob juz 2 w moim wieku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli o n-k chodzi, to ja nie obsługuję ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, z tymi ludźmi to zależy na kogo się trafi. Czasem ludzie dorośli potrafią zachowywać się jakby dopiero gimnazjum skończyli, a czasem ktoś bardzo młody myśli już jak dorosły człowiek.
Dużo mam osób na roku, które podejmują pracę, mimo że studiują dziennie. Ja jestem jedną z nich (pracowałam na nocki i po wakacjach do tego powrócę). Jedni robią to by odciążyć rodziców, drudzy mieszkają sami, z dala od domu, i muszą się jakoś utrzymać. Powiem Wam, że zauważyłam, że praca czyni ludzi dojrzalszymi. I gdy rozmawia się z takimi ludźmi, nie czuje się, że dwa lata temu skończyli liceum. Oni myślą jak dorośli, dojrzali ludzie- co zrobić na obiad, z czego zapłacić rachunki, ile pieniążków przesłać rodzicom, którym tych pieniążków brakuje (znam takie przypadki). Część już mieszka z partnerami, kilka osób ma męża/żonę i nawet dzieci, no i pracę na pół etatu. Niestety część nadal ogranicza się do rozmów o popijawach, imprezach itd, mimo, że mają to 21 lat. ![]() Wisienki witam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#198 | |||
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
i czesto te różnice wychodzą.. a z ludźmi z roku jeszcze więcej pewnie będzie można ich zauważyć.. ale to wszystko dopiero okaże się za 2 tyg ![]() nie gniewamy się ![]() bo ja jak słucham pierwszorocznych licealistów to samo wrażenie odnoszę ![]() to jest normalne Cytat:
![]() ale absolwenci zawsze mile widziani ![]() będziesz mogła sobie powspominać.. a my na pewno nie raz zwrócimy się do Ciebie z pomocą ![]() ![]() a przede wszystkim GRATULUJĘ ![]() Cytat:
![]() święte słowa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Wisienka, udzielalaś się może na wymarzonym pierścionku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Wisienki dopisałam do listy
![]() mam nadzieję że się nie gniewasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak, ja mam na roku ludzi młodszych ode mnie o rok (bo ja miałam rok przerwy), w moim wieku i starszych. Część też już ma stałych partnerów i dzieci (wszystkie dzieci u mnie na roku są w mojej grupie, śmiejemy się, że nasza specjalizacja jest najbardziej wyluzowana ![]() ![]() Bardziej chodzi mi o to, że ja już jestem jakoś życiowo ukształtowana. Że wiem, gdzie jestem i do czego dążę. Mam już jakieś poglądy i doświadczenia, których 18latek siłą rzeczy mieć nie może. Tego się właśnie boję. A do tego, ja jestem raczej typem aspołecznym i ciężko się przekonuję do nowych ludzi. Np. na pierwszym kierunku, jakieś bliższe znajomości zaczęły się u mnie dopiero na IV roku. Ta myśl też mi jakoś specjalnie nie pomaga ![]() A żeby było śmieszniej, to jakby na to nie patrzeć, to dzielą nas nawet ustroje polityczne, w których byliśmy chowani ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() zawsze w nowym towarzystwie najpierw obserwuję siedzę cicho, dopiero jak zobaczę co i jak ![]() czesto przez to jestem spostrzegana jako taka zmna, niedostępna ![]() ja to już po inauguracji będę wiedziała ![]() jak spojrze na tych ludzi i mi się nie spodobają, coś będzie nie tak .. to ja się zamkne w sobie i o dogadywaniu się nie będzie mowy ![]() w ogóle to się cieszę że B. najprawdopodobniej pójdzie ze mną na inaugurację ![]() pójście tam samej za dużo by nerwów mnie kosztowało ![]() a powiedzcie mi on może iśc w jeansach i jakiejś koszuli? bo coś wspominał że chce w gajer się wystroić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Ojej, dziewczyny, ale się ucieszyłam.
![]() ![]() [Jakby się udało, byłoby fajnie, miałabym więcej czasu, bo będę mieć na pedagogice praktyki, i na pewno dobrze dla mnie by było je odbyć. ![]() Ahh musiałam się z kimś podzielić tą wieścią. ![]()
![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie super, jesli tak masz ![]() ![]() ![]() Dostałaś już może jakiś list ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
BAN stały
|
a ja dalej nie mam planu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
oby.. bo najbardziej to mnie ciekawi ile tam będę musiała siedzieć i od której zaczynam...
bo to jakie przedmioty to już mniej więcej wiem ![]() Turczynka Ty rezygnujesz z biologii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.