Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 19:34   #2281
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

w zlobku sa karnety (50h- 260 zl, 80 h - 500zl, dodatkowo 10 zl za 1h, stawki nocne chyba 15 zl, sylwester 250 zl...). wiecej na stronie www.bajlandia.pl w dziale kołobrzeg.

na rotawirusy chcialam szczepic ale potem zrezygnowalam. ale szczepie na pneumokoki i pewnie na grype tez zaszczepie (siebie chyba tez)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:35   #2282
pomponik84
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za wypowiedzi. Chyba jednak ząbki bo spróbowłam karmic przez nakładke i jest troche lepiej ...a te kolki to jak płakał to łykał duzo powietrza . Taka moja teoria.

Agusiapa skąd nagle takie podejscie ? chciałabym Cie zbaczyc jak wychowywałas swoja pierwsza córke...czy byłas taka skarbnicą wiedzy ze wiedziała wszystko? jezeli tak to gratulacje.owszem kazdy ma prawo do własnego zdania ale nie musiałas go tu wygłaszac tymbardziej ze wspierałsmy sie tu razem wszystkie przez 9 miesiecy. tak czy siak miło by było gdybys tu jednsk zgladała jak kiedys..
pozdrawiam
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:53   #2283
Mrowkasz
Raczkowanie

Chyba będę musiała odstawić małego od piersi, bo on po prostu od trzech dni wyjeee jak ma ją ssać. już wszystkiego próbowałam, muszę odciągać, ale to czysta męczarnia.Possie i puszcza, patrzy tylko na flaszkę... Hmm może chce ułatwić mamusi tą decyzje, bo już wcześniej pisałam Wam, że było by to wskazane ze względów moich zdrowotnych. Ale już daje mu trochę kaszki, więc może jak to będzie. ALe za to więcej się przytulamy, żeby mu to jakoś zrekompensować.
Stary 2008-09-16, 20:13   #2284
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mrowkasz Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała odstawić małego od piersi, bo on po prostu od trzech dni wyjeee jak ma ją ssać. już wszystkiego próbowałam, muszę odciągać, ale to czysta męczarnia.Possie i puszcza, patrzy tylko na flaszkę... Hmm może chce ułatwić mamusi tą decyzje, bo już wcześniej pisałam Wam, że było by to wskazane ze względów moich zdrowotnych. Ale już daje mu trochę kaszki, więc może jak to będzie. ALe za to więcej się przytulamy, żeby mu to jakoś zrekompensować.
A jak z Twoim zdrowiem? poprawilo się? A jak włosy?

Dziewczyny, wiecie co..dziś doszłam do wniosku ze jestem bardzo z wami związana, chociaż tak naprawde się nie zamy.
Często jak siedze i zajmuję się małą w domu, to myślę sobie o was, np. o Moni, która mieszka nad morzem i ma plażę pod ręką, o Kmat, ze w zasadzie mogłabym ją spotkac na targu, o Steli, Braxie, Soni o Alusi i Caterin i w ogóle o wszystkich was...czasami po prostu sobie siedzę i myślę co akurat robicie i czy wasze maluszki akurat spią, a moze są karmione...
Chyba z tego ciągłego siedzenia w domu zaczyna mi doskwierać samotność...
Stary 2008-09-16, 20:23   #2285
Mrowkasz
Raczkowanie

Powiem Ci ASia (raczej napisze) że ja też tak mam. Myśle, że to przez to że już trochę długo razem się "kolegujemy" . d pierwszych dni ciąży. Jak urodziłam dziecko to nie mogłam się doczekać kiedy dorwie się do kompa bo miałam tylleee pytań i wiedziałąm, że WY mi pomożecie.

Niestety z włosami coraz gorzej. Musze brać jakieś zaszczyki 3 razy dziennie, coraz więcej łysych miejsc, Jestem załamana, płacze przez to, a mam o tym nie myśleć bo ponoć to pomaga. Może pomyślicie że przesadzam, ale to jest naprawdę straszne. Nie wiedziałam że przez taką "głupotę" będę mieć tyleee problemów
Stary 2008-09-16, 20:32   #2286
..Asia..
Wtajemniczenie

Mrowkasz to wcale nie jest głupota. Trzymam kciuki za Ciebie !
Stary 2008-09-16, 21:28   #2287
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

...Asia...Mrowkasz ja tez tak codzien zagladam i milo jest poczytac was,napisac, mi tez doskwiera samotnosc... Tz ostatnio malo ogladam,nie moge sie jakos porozumiec,znajomych nie ma rodziny nie ma...jestem daleko i ze wszystkim mi coraz gorzej
Stary 2008-09-16, 21:48   #2288
malgo421
Rozeznanie

dziewczyny glowa do gory!!!Buziaki dla was. Ja jestem wiec nie czujcie sie samotnie. Ja tez jestem z wami zwiazana , zagladanie do was to jest jedna z pierwszych czynnosci jaka robie rano po wstaniu z lozka i ostatnia jaka robie wieczorem.

Mrowkasz bedzie dobrze tylko musisz z tym walczyc. Moja przyjaciolka miala ten sam problem i wyleczyla sie z tego .
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:51   #2289
malgo421
Rozeznanie

caterin

a ja wlasnie popijam reddsa, mmm pyszotka i ogladam twarza w twarz. A wy co porabiacie????
Stary 2008-09-16, 21:57   #2290
Caterin17
Zakorzenienie

Malgo wlasnie ja sobie sciagam Twarza w twarz ten drugi sezon,ciekawe co tam wymyslili, a ostatnio ogladam taki serialik na internetowej Codzienna 2m3 smieszny jest maly teraz ma drzemke to sobie buszuje po necie i wyzalam sie kolezance, potem jak wstanie to idziemy karmienie i na spacerek
Stary 2008-09-16, 22:04   #2291
malgo421
Rozeznanie

caterin zakrecony ten drugi sezon, mi osobiscie podobal sie bardziej pierwszy.

Moja gwiazdeczka tez spi (juz na noc).Moglaby spac bez karmienia az do rana ale to chyba nie realne.Mam nadzieje ze nastapia takie czasy ze bede miala nocki bez przerywnikow na karmienie.
Stary 2008-09-16, 22:11   #2292
Caterin17
Zakorzenienie

Malgo tez wlasnie mysle kiedy to nastapi ze przespie tak z 7h bez budzenia...
Stary 2008-09-17, 08:17   #2293
83monia
Zakorzenienie

tez chcialabym przespac noc bez wstawania...

co za pogoda... sezon grzewczy jeszcze nierozpoczety a w domu zimnica... musialam dzis dogrzac pokoj farelka...

od niedzieli daje malemu mleko modyfikowane zmieszane z moim (pół miarki na 90 ml mojego mleka zmieszanego z wodą). szczerze mówiąc nadal nienawidzi tego mleka, nie chce pić, pije jak jet strasznie głodny. na szczęście nie wymiotuje, czasem trochę uleje. za to kupki są mniejsze i bardziej twarde, mimo że pije herbatki i to całkiem sporo, do tego je coraz więcej marchewki. martwi mnie jednk że częsc mojego mleka muszę wylewać jak nie wypije całej butelki... dziś wypił tylko 60 ml, reszta do zlewu...

też się do was przyzwyczaiłam, szkoda że nie mozemy się gdzieś w realu spotkać, byłoby wesoło

Stary 2008-09-17, 09:06   #2294
karolakep
Zadomowienie

U mnie od wczoraj grzeja kaloryfery!!!!!!

Wiecie co wlosy wypadaja mi na potege, do nastepnych wakacji bede lysa jak tak dalej pojdzie... myje wlosy teraz czarna rzepa, jem witaminy te co w ciazy ale to nic nie daje..po umyciu glowy, sitko w wannie oprozniam ze 3 razy ech, szkoda gadac...

Jak czesto wychodzicie teraz z maluchami w taka pogode na spacer?
ja z 2 spacerow ograniczylam do 1.Nie wychodze tylko jak bardzo leje, albo przesuwam godzine wyjscia.Jak pada mrzawka wychodze...moja corka idealnie spi na dworze bite 2 godziny, dla mnie spacery to zbawienie niekiedy...

Ponizej fotki- kiedys martwilam sie ze mala nie podnosi glowki a teraz jest super- ale rzadziej jest w gaciach ortopedycznych, w nocy zawsze a w dzien jak nie spacer, to zabawa, albo zapomne... musze popracowac nad tym bo w koncu bedzie musiala w nich chodzic jeszcze m-cami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0405.jpg (43,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0407.jpg (42,2 KB, 13 załadowań)
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 09:11   #2295
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem jak to jest bo sama to przeżywałam jakieś 2 miesiące temu. Niestety z dziećmi karmionymi mieszanie tak już jest, że przychodzi czas że wybierają butle a z piersi nie chcą jeść choćby były nawet bardzo głodne a mleko lało się strumieniami Mi przez pewien czas pomagaly nakładki, a potem po prostu przestałam męczyć siebie i jego bezowocnymi próbami bo tylko przy płaczu nalykał się powietrza i potem jeszcze pruty go męczyły. Ja do tej pory odciągam - na początku systematycznie co 2-3 godziny a teraz już tylko 3 razy dziennie i w nad ranem na śpiocha je prosto z cyca. Tobie poradziłabym to samo - po prostu odciągać i podawać z butelki, ale w Twojej sytuacji może po prostu zrezygnuj i zajmij się sobą. Najważniejsze żebyś doszła do zdrowia bo i dziecko będzie wtedy zadowolone, a mieszanki nie są złe, tym bardziej że karmiłaś prze pierwsze 3 misiące a to najważniejszy okres.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tez chcialabym przespac noc bez wstawania...

co za pogoda... sezon grzewczy jeszcze nierozpoczety a w domu zimnica... musialam dzis dogrzac pokoj farelka...

od niedzieli daje malemu mleko modyfikowane zmieszane z moim (pół miarki na 90 ml mojego mleka zmieszanego z wodą). szczerze mówiąc nadal nienawidzi tego mleka, nie chce pić, pije jak jet strasznie głodny. na szczęście nie wymiotuje, czasem trochę uleje. za to kupki są mniejsze i bardziej twarde, mimo że pije herbatki i to całkiem sporo, do tego je coraz więcej marchewki. martwi mnie jednk że częsc mojego mleka muszę wylewać jak nie wypije całej butelki... dziś wypił tylko 60 ml, reszta do zlewu...

też się do was przyzwyczaiłam, szkoda że nie mozemy się gdzieś w realu spotkać, byłoby wesoło
Mój mąż też pojechał kupić grzejnik bo strasznie zimo.
Co do kupek - to moj ma tylko 2-3 posiłki naturalne a reszta na sztucznym a kupki ma luźne. A może to po marchewce takie gęstę kupki Faktycznie szkoda Twojego mleczka.
Ja sobie brdzo cenie Wasze zdanie i penwie wielu rzeczy bym nie wiedziała gdyby nie Wy. Szkoda że coraz więcej mam się wykrusza - napierw Matrucca potem suziaa a teraz Agusia, nie wspominając o innych mamach bo widać po liście ile nas było
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 09:29   #2296
sybillla
Zakorzenienie

Witam!
troszkę mnie nie było bo przez kilka ostatnich dni mała ciągle na rękach już mi odp[adają
nie wiem co jej było skok czy brzuszek czy pogoda taka marudna ze hej

teraz się przyzwyczaiła i ciągle na rączkach chce być Powoli zaczyna jej cycek nie wysrtaczać i dokarmiam raz dwa razy mlekiem... Możecie jakieś polecic ja dawałam jej bebilon 1 ale teraz muszę już chyba 2 kupić mała lada moment 3 m-ce skończy

Mnie się wydaje że mam mniej mleka pije ziółka na laktacje no i karmi jak wypije wieczorkiem jest lepiej no ale nie bede przecież go codzień łotać

Proszę o odpowiedź z ty mlekiem które polecacie ? ja idę się położyc póki mała śpi
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 09:44   #2297
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Witam Was!

Wczoraj byłam u ginekologa(jakis dziwny lekarz przyjmował).Chwala go niektore pacjentki ale ma dziwny sposob bycia.No nie wazne.Kazał mi kapuste przykladac i sciagac mleko.Tak robie ale od wczoraj poprawy nie ma.Antybiotyku bał mi sie dac bo znowu pokrzywki dostane.Tak powiedzial.Ja w sumie sie ucieszyłam ,ze nie trzeba ale teraz sie martwie czy lepiej by nie bylo jakby dał...Boje sie ,ze sie ropien zrobi.Chodze z ta kapucha,zmieniam ja cały czas.Śmierdzi!
Fajnie ,ze jestescie bo moge w kazdej chwili siąść i napisac o swoich obawach,radosciach itd....Nieraz wystarczy sie wygadac i juz lepiej.wczoraj jak mały nie chciał jesc to mysle sobie-spytam sie dziewczyn napewno cos doradza

MROWKASZ masz racje,moze synek ulatwia Ci odstawienie go od piersi.jak nie chce cyca to łatwiej bedzie Ci przestac karmic!mysle,ze to dobry moment.Synek bedzie spokojniejszy i Ty rowniez.no i lepiej dla Twojego zdrówka.nie przesadzasz,rozumim Cie.ja tez miałam załamke jak 2 tyg.walczylam z pokrzywka.przestaniesz karmic,wezmiesz sie za leczenie i bedzie dobrze!

MONIA niezłą kase chcą za żłobek!

KAROLAKEP mialam problem wypadania wlosów 2 lata temu.pomogła mi odzywka WAX ,szampon seboradin i leki od dermatologa.trzymam kciuki!

u nas tez zimno jeszcze nie grzeja.Marcel śpi w body,śpiochach i śpiworku.od dwóch dni nie bylismy na spacerze bo bardzo zimny wiatr wieje.mam nadzieje,ze lada dzien wyjdziemy.Macie juz dla swoic h dzieci kurteczki lub kambinezony?ja nie...W niedziele widzielismy z mezem dziecko ok3-4mies. w czapce zimowej i takim jesiennym kambinezonie.

sorki za bledy ale pisze jedna reka
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:07   #2298
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

karolakep - ja nadal wychodzę raz dziennie, właśnie się zastanawaim czy mam niedługo wyjśc czy czekac na tezeta

moja tez od niedawna podnosi bardzo wysoko główkę dopiero - razem z tułowiem - to chyba był skok - tez zauważyłyście takie coś że nagle wasze dzieci się uczą czegoś? moja ledwo co podnosiła głowkę a tu nagle kładę ją a ona głowę zadarła z 10 cm wyżej niz zawsze i to z tułowiem!

u nas zaczeli dziś grzac na szczęście

a kombinezonika na zime nie mam, mam tylko takie wełniane coś, taki kombinezonik fajny ale to nie na deszcz przecież i muszę szybko coś skombinować bo mała chce na ręce na spacerze

wczoraj zjadłam paczke pierogów z twarogiem i ze śmietana, no i miałam - gazy że szok (oczywiście mała nie ja) że 4 razy musiałam ja brac wczoraj od położenia spać na noc i usypiać na nowo, tak że to się skończyło dopiero po 23

tak mnie denerwuje to że nie mogę normalnie zjeść, że czasem mam ochotę przestac karmić - jak myślicie kiedy to się może skończyc? najpierw miała kolki, jak ich nie ma to te gazy meczące

monia - przypomnij ile twój miał jak się przewrócił (tylko nie pamietam na brzuszek czy na plecki i czy to jakas różnica dla rozwoju) - bo się zastanawiam kiedy moja się przewróci i czy to nie będzie późno
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:03   #2299
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
Witam!
troszkę mnie nie było bo przez kilka ostatnich dni mała ciągle na rękach już mi odp[adają
nie wiem co jej było skok czy brzuszek czy pogoda taka marudna ze hej

teraz się przyzwyczaiła i ciągle na rączkach chce być Powoli zaczyna jej cycek nie wysrtaczać i dokarmiam raz dwa razy mlekiem... Możecie jakieś polecic ja dawałam jej bebilon 1 ale teraz muszę już chyba 2 kupić mała lada moment 3 m-ce skończy

Mnie się wydaje że mam mniej mleka pije ziółka na laktacje no i karmi jak wypije wieczorkiem jest lepiej no ale nie bede przecież go codzień łotać

Proszę o odpowiedź z ty mlekiem które polecacie ? ja idę się położyc póki mała śpi
Ja podaje bebilon ale pepti i 2 jest po 5 miesiącu - wydaje mi się że zwykły tak samo więc jeszcze za wcześnie tym bardziej że dopiero zaczynasz dokarmić mlekiem sztucznym.
Co do pobudzania laktacji to żółka i karmi możesz pić ale i tak to nie pomoże jeżeli nie będziesz stymulować piersi - najlepiej dzieckiem albo laktatorem. Jak dasz butelkę to wdedy trzeba dodatkowo laktatorem pobudzić żeby piersi "wiedziały" że mleka za mało było

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Witam Was!

u nas tez zimno jeszcze nie grzeja.Marcel śpi w body,śpiochach i śpiworku.od dwóch dni nie bylismy na spacerze bo bardzo zimny wiatr wieje.mam nadzieje,ze lada dzien wyjdziemy.Macie juz dla swoic h dzieci kurteczki lub kambinezony?ja nie...W niedziele widzielismy z mezem dziecko ok3-4mies. w czapce zimowej i takim jesiennym kambinezonie.

sorki za bledy ale pisze jedna reka
Mam nadzieję że te okłady Ci pomogą.
A co do kombinezoenu to ja też nie mam - na razie ubieram rajstopki, grube spodnie a na górę body, bluza i taka cienka kurteczka ortalionowa czy coś takiego. Do tego mały jest w wózku przykryty kocykiem i takie coś na gondole mam założone od deszu. Mały jest zawsze cieplutki. Na spacerek teraz chodzi z tatą bo ja w pracy - 1 raz dziennie.

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
monia - przypomnij ile twój miał jak się przewrócił (tylko nie pamietam na brzuszek czy na plecki i czy to jakas różnica dla rozwoju) - bo się zastanawiam kiedy moja się przewróci i czy to nie będzie późno
Ja nie monia -ale pamiętam że pisała że dziecko powinno przed skończeniem 4 miesiaca się przekręcić, albo na brzuszek albo na plecki. Zwykle dzieci najpierw przekręcają się z brzuszka na plecki, ale może być odwrotnie - tak i tak jest dobrze.
Stary 2008-09-17, 13:54   #2300
Mrowkasz
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za słowa pocieszenia

Co dajecie swoim dzieciom do picia, tzn jakie herbatki. Ja podaje rumianek i niekiedy taką "na lekki brzuszek" z Hippa. Nie wiem czy coś mu rozszerzyć skoro będzie pił tylko sztuczne?
Stary 2008-09-17, 14:19   #2301
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja daję do picia koperek, albo herbatkę uspokającą też z Hippa i czasem wodę. Twój ma dopiero 3 miesiące więc za duzo herbatek nie ma, dopiero po 4 można wprowadzać soczki inne herbatki. Wg mnie nie ma potrzeby zebyś coś dodatkowo wprowadzała - dawaj to co do tej pory tylko więcej płynów - herbatka albo woda.
Stary 2008-09-17, 14:21   #2302
karolakep
Zadomowienie

alusia dzieki za rade

gothika moja tez tak nic nic a potem nagle bęc zaskoczy czyms- u mnie tak samo bylo z ta glowka

Ciekawe ile moje dziecko pije ml z piersi.Dzis np musze wyjsc z domu, chce odciagnac pokarm malej zeby maz ja nakarmil ale pytanie- ile mam tego sciagnac? Dobrze byloby wiedziec ile dziecko wypija, szcegolnie moze sie przydac jak wroce do pracy...Dziewczyny ktore karmia butla raczej nie maja tego problemu, ja do tej pory tez sie nie zastanawialam ile dziecko zjada, wazne bylo ze ssie i ze sie najada. Nakarmilam ja jedna piersia, z drugiej sciagnelam 60ml- moze do mojego powrotu starczy.....lece na badania, jakby sie przeciagnelo mąż bedzie mial ratunek

Co do kombinezonu- swietna sprawa, ja zakladam odkad jest tak zimno.Nie musze zakladac kilku warstw, na to co ma po domu zakladam kombinezon, czapke i wio na spacer Dostala od babci, ale w zime prawdopodobnie bedzie juz za maly i trzeba bedzie kolowac cos wiekszego

Mrowkasz
moja nic nie pije procz mojego mleka, nie wiem czy to dobrze czy zle.Ostatnio pediatra mowila ze jak ja pije herbatki to wystarcza.Za tydz ide na wizyte spytam czy dawac jej cos jeszcze. W ogole jestem w szoku, bo Wy juz zaczynacie karmic dzieci czyms innym niz mlekiem, poicie herbatkami a moje tylko na cycku
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 14:33   #2303
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

sonia - dzięki za info

karolakep - nie wiem ile ci zjada ale 60ml to raczej napewno za mało na jeden posiłek - ja daje jej czasem sztuczne mleko - ty tez tak możesz, tzn moja dostała je ze 2-3 razy, po co mam sie męczyć ze ściaganiem

także ja jej nie daje nic specjalnego do picia reguralnie, teraz czasem te sztuczne mleko(chciałam sprawdzić czy bedziesz lepiej spała) i czasem musze jej dawać herbatke koperkową (tylko po to by nie zapomniała jak się pije z butelki)

dziś właśnie dostanie może sztucznego troche bo idę do fryzjera - w końcu wyjdę na chwilę z domu
zazdroszczę wam dziewczyny takich kochanych mężów którzy was "wyganiaja" z domu na odpoczynek
Stary 2008-09-17, 14:56   #2304
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

KAROLAKEP witaj w klubie ,ja tez daje dziecku tylko piers.ma 2,5 mies. wiec mleczko wystarcza.herbatka koperkowa napoczeta.pil ja jak karmilam sztucznie majac pokrzywke.teraz nie chce butelki wiec herbatke ja nieraz pije.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 14:59   #2305
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
A jak z Twoim zdrowiem? poprawilo się? A jak włosy?

Dziewczyny, wiecie co..dziś doszłam do wniosku ze jestem bardzo z wami związana, chociaż tak naprawde się nie zamy.
Często jak siedze i zajmuję się małą w domu, to myślę sobie o was, np. o Moni, która mieszka nad morzem i ma plażę pod ręką, o Kmat, ze w zasadzie mogłabym ją spotkac na targu, o Steli, Braxie, Soni o Alusi i Caterin i w ogóle o wszystkich was...czasami po prostu sobie siedzę i myślę co akurat robicie i czy wasze maluszki akurat spią, a moze są karmione...
Chyba z tego ciągłego siedzenia w domu zaczyna mi doskwierać samotność...
Asia dzisiaj przed praca własnie o tym myślałam że w internecie mam więcej życzliwych osób i bezinteresownych niż w realubuziaki dla Ciebie
Cytat:
Powiem Ci ASia (raczej napisze) że ja też tak mam. Myśle, że to przez to że już trochę długo razem się "kolegujemy" . d pierwszych dni ciąży. Jak urodziłam dziecko to nie mogłam się doczekać kiedy dorwie się do kompa bo miałam tylleee pytań i wiedziałąm, że WY mi pomożecie.

Niestety z włosami coraz gorzej. Musze brać jakieś zaszczyki 3 razy dziennie, coraz więcej łysych miejsc, Jestem załamana, płacze przez to, a mam o tym nie myśleć bo ponoć to pomaga. Może pomyślicie że przesadzam, ale to jest naprawdę straszne. Nie wiedziałam że przez taką "głupotę" będę mieć tyleee problemów
Mrowkasz to nie są głupoty dobrze że poszłaś do lekarza,trzymam kciuki ,Napewno to minie ,tylko musi to troche potrwać.

Jakbyście mogły to odpowiedzcie mi na pytania z mojego poprzedniego posta.
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 16:14   #2306
83monia
Zakorzenienie

pisze hurtem bo nie wiem kto co pisał

kombinezon- mam ale jeszcze nie nosi. dzis kupilam kurteczke. wczesniej jezdzil na spacer w ocieplanej kamizelce. dam zdjecia.

na spacer w sumie zawsze jezdze 1 raz, ale zawsze jest przynajmiej godzinny (chyba ze pada - wtedy spacer odpada)

mleko - ja daje bebilon comfort1 (mniej laktozy, dobry niby na gazy, kolki itp.). maly i tak się krzywi mimo iż daję pół miarki i meiszam z moim mlekiem i wodą. ale jednak pije i nie wymiotuje. pediatra odradzałą dawac nagle duza dawke - wiec która to chciala zaczac karmic z butelki (sonia?) - zacznij mieszac i powoli sie przyzywczai. dając od razu moze sie skończyc jak u mnie. 2 dni dawaj w stosunku 1do3, potem 2do3 i calosc sztucznego jak bedzie ok.

nie kupuje ciuszków na allegro - raz kupilam i lipne byly. wole sama. i z resztą lumpki obkupuję.

maly sie przewrócił jak mial niecałe 4 mies. ale jak któras pisala - oby do konca 4 sie rpzewracały to ok.

herbatki i soczki - hippa na spokoj, na brzuszek i na lekki nosek (od 4 mies), soczek jablkowy, czasem sama woda. ale moj ciagl chce cos pic czy jesc, jak dziecko na samj piersi to mu wystarcza

Edit: zdjęcia. 1- ciuszki dla mojej chrześnicy, 2-kurteczka Arturka, 3-kombinezon (2 rozmiary większy), 4-kamizelka

Edit2: wiecie że dopiero dziś skapnęłam się o co chodzi w opcji Wielocytuj?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (43,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (63,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (81,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (66,2 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2008-09-17 o 19:37
Stary 2008-09-17, 21:39   #2307
Caterin17
Zakorzenienie

a my ciagle w letnich ubrankach, popoludniami jak ide na spacerek to jest tak kolo 20, lub ponad 20,noce sa zimne,ale nocami to my sie nie wloczymy nigdzie. Za to moj maly tak targa spodnie ze ciagle sa podciagniete nogawki do gory, a dac mu kocyk do zabawy, reczniczek to sobie targa tak fajnie i ma zajecie.
Zaczal sie juz troche tak smiac na glos, super
Z przekrecanim hmm to z pleckow na boczek owszem z brzuszka nie idzie, zreszta na brzuszku on nie lubi zabardzo chyba ze lezy na mnie,ale glowe zadziera wysoko ze hej i trzyma dobrze a zaraz skonczy 3 miesiace, wiec na przekrecanie ma jeszcze troszke czasu.
A ostatnio jak wzielam go do lozka nad ranem tak boczkiem sie ulozyl i zlapal moja reke obiema raczkami i tak sobie usnal, rozkoszne
Stary 2008-09-17, 21:51   #2308
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

rozumiem że nie wiecie kiedy mogą się skoczyć problemy z brzuszkiem u dzieci?

dziewczyny podające już inne pożywienie niż mleko - czy dzieci nie mają gorszych gazów? no takich śmierdzących i "trudnych"?
......................... .......

czy jecie smażone/tłuste? jeżeli tak to czy dobrze dzieci na to reagują? tzn nie maja takich gazów j.w?

czy zużyłyście wszstkie ubranka? tz założyłyście z raz? bo ja mam kilka których wogóle nie założyłam i kilka które założyłam jej z raz - u mnie królowały pajace głównie i rzadko zakładałam jej ładne, dorosłe ubranka - są bardzo niepraktyczne - i jakoś najtrudniej to zrozumieć innym którzy nas obdarowują nimi - że noworodkowi nie założę sukieneczki
Stary 2008-09-17, 21:59   #2309
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BRAXA Pokaż wiadomość
Która ma wózek musty,to mam pytanie czy ma spacerówke i jak sie sprawdza bo Oliwier juz wyrósł z fotelika i musze kupić tylko zastanawiam się czy kupić jaks inna spacerówke a fotelik i stelaż sprzedać

Macie jakiś fajnych sprzedawców na allegro ciuszków tylko nowych
Nie mam wózka mutsy tylko x landera - spacerówki jeszcze nie używam więc nie pomogę.
Nigdy nie kupowałam ciuszków na allego - jedak ubranka wolę najpiew obejrzeć a kupuje zwykle na wyprzedarzach.
Stary 2008-09-17, 22:13   #2310
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Mrowkasz moja nic nie pije procz mojego mleka, nie wiem czy to dobrze czy zle.Ostatnio pediatra mowila ze jak ja pije herbatki to wystarcza.Za tydz ide na wizyte spytam czy dawac jej cos jeszcze. W ogole jestem w szoku, bo Wy juz zaczynacie karmic dzieci czyms innym niz mlekiem, poicie herbatkami a moje tylko na cycku
To dobrze, niektóre z nas podają inne produkty bo mają starsze dzieci.

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
rozumiem że nie wiecie kiedy mogą się skoczyć problemy z brzuszkiem u dzieci?

dziewczyny podające już inne pożywienie niż mleko - czy dzieci nie mają gorszych gazów? no takich śmierdzących i "trudnych"?
......................... .......

czy jecie smażone/tłuste? jeżeli tak to czy dobrze dzieci na to reagują? tzn nie maja takich gazów j.w?

czy zużyłyście wszstkie ubranka? tz założyłyście z raz? bo ja mam kilka których wogóle nie założyłam i kilka które założyłam jej z raz - u mnie królowały pajace głównie i rzadko zakładałam jej ładne, dorosłe ubranka - są bardzo niepraktyczne - i jakoś najtrudniej to zrozumieć innym którzy nas obdarowują nimi - że noworodkowi nie założę sukieneczki
Co do problemów z brzuszkiem to mogą trwać do 6 miesiąca, ale najczęściej ok 3 ustają. U nas poprawiło się przed skończeniem 4 miesiąca.
Co do gazó to mój mały robi okropnie śmierdzące gazy jak nie zrobi kupki a na razie jest na samym mleku moim i sztucznym. Podono właśnie po sztucznym gazy i kuki są śmierdzące.

Ja jem już smazone -nie widze różnicy w zachowaniu małego,ale ja już mało karmie pirsią a wcześniej jak nie jadłm smżonego to mały i tak miał gazy

Co do ubranek - te ktore ja mu kupiłam to mu zakładam bo mi się podobają, a mam sporo używanych po koleżanki synku i z tych nie wszystkie miał na sobie. Ja pajace używałam na początku - teraz traktuje je jako pożamki na noc. W dzień ubieram go w body i spodenki dresowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości