|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Po Waszym przyjęciu zostanie nam dekoracja |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o której macie wylot?
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
No to tak na początek parę zdjęć które dostałam
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
AgaOp wyglądaliście przecudownie, ahhh
czekamy na relację pisaną.....
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładnie zdjęcia,i Wy tacy szczęśliwi
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
AgaOp śliczne zdjęcia
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak jest w sali weselnej z miejscami dla orkiestry. Tzn. chodzi mi o to czy dla nich płaci się za miejsce jak dla każdego innego gościa czy jakoś mniej wiem, że to może być uzależnione od sali ale tak orientacyjnie pytam.
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to za orkiestrę, fotografa, kamerzystę itd płaci się tak, jak za "zwykłego" gościa
|
|
|
|
#4148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę się musiała dowiedzieć, dzięki onaella za taki zyciowy przykład
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
To zależy gdzie.. U mnie fotografem był nasz kolega, więc normalny gość natomiast za kamerzystę i dj nie płaciliśmy.. Nie wiem dlaczego... Nie mieliśmy ich doliczonych do liczny gości (wcześniej o to pytaliśmy się w restauracji) Dostawali normalne porcje jak dla gości, mieli swój oddzielny stolik. To była sugestia właściciela restauracji, że oni są za darmo.. 2 osoby to nie są jakieś extra koszty dla restauracji. Przecież i tak w restauracji nie da się przygotować np zupy dla dokładnej liczby gości, musi być coś więcej...
|
|
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie Dziewczyny za podpowiedzi
tak sobie myślę, że jak mi powiedzą, że całość za orkiestre to sporo mi wyjdzie, bo jak np skład jest 4 osobowy to przy cenie 200 zł za osobę, sama orkiestra wyniesie mnie 800 zł więcej, a to sporo, patrząc na i tak ogromne koszta związane z samą orkiestrą
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo
|
#4155 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sliczne zdjęcia, i ta radość. Och!!! Cytat:
Bo wydam chyba wszystkie moje studenckie oszczędności. Ale czego się nie robi dla tego jedynego dnia...A teraz ja mam pytanko. Ślub mam w maju a sukienkę chciałabym zamówić już jakoś w listopadzie. Po pierwsze dlatego, że jest piękna i przez cały rok szukałam takiej i wiem, że innej nie zechcę, a po drugie jest taniej. I się zastanawiam jak zniesie to moja sukienka - czy na przykład nie zżółknie?? A może da się ją przechować w salonie? Jak to jest? Może wiecie?Ps. Wypróbowałam moje ślubne buty - super ekstra wygodne! Jeżeli któraś z Was chciałaby satynowe buty to szczerze polecam buty do tańca! Pomimo 7 cm obcasa są tak wygodne jak jakieś ciaputki po domu!! |
|||
|
|
|
#4156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz teraz wiem przez kogo My narazie odpuszczamy jezeli chodzi o przygotowania sale mamy kamerzyste fotografa kosciol zespol no i sukienke tez mam troche za wczesnie ale przynajmniej bedzie mniej latania przed slubem. polecilabym Ci moja Pania fotograf ale mam namiary a jej kolege ktory robil zdjecia u mojego znajomego takze jak bys byla zainteresowana to moge Ci podac namiary na pw. A jezeli chodzi o Ole to fajny lokal brat mojego Tz mial tam wesele i szczerze sama zaczelam zastanawiac sie czy nie zmienic sali na Ole. Jak sie uda to postaram sie przemycic troszke sloneczka dla Was.Tez slyszalam ze Zemsta Faraona umie uprzykszyc urlop takze pojde za twoja rada Czuje ze jak wroce to bede miala niezla lekture. Cytat:
|
||
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))))))) Co do sukni nie martw się na pweno nie zżółknie, suknia mojej siostry wisi już 6 lat w szafie na strychu i nic , ale to absolutnie nic jej się nie stało. Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej,
dawno mnie nie bylo i tyle pieknych Par i wspomnien.... Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia dla tych juz po... a powodzenia dla tych co jeszcze przed (przyda sie tak jak mi... eh organziacja tego to tak na prawde niezly kop w tyl) Mam pytanie dla Was wszystkich doswiadczonych. Ile placicie za orkiestre - mniej wiecej i od ktorej do ktorej graja. Czy licza to od godz slubu? Jesli ich dopeiro potrzebujesz na sali... Mam zespol, ktory uwazam fantastycznie gra. Moj slub jest o 3, ale tak na prawde dopiero na 5 dojedziemy do Wierzchowisk (gdzie jest Wesele). Wiec licza od 3 do 3 nad ranem. Czy u was tez tak jest? Wzpomozcie zaklopotana.... Usciski gorace |
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Egipt jest po prostu przepiekny. Ja bylam w pazdzierniku i caly czas jest super pogoda tylko ciemno sie robi o 5.30 po poludniu, wiec wstawaj rano i zajmuj lezaki o swicie! Musicie koniecznie poplynac do Raz Mohammed i poogladac rafe koralowa - jest niesamowita!!! Zycze przepieknych wakacji i mnostwa sloneczka (uwazajcie na wode z kranu nawet przy myciu zabkow - paskudztwo truje!!!) |
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie wyglądaliście
|
|
|
#4162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzsiiaj kończę pakowanie i jutro wyjazd o 4:00 a lot mamy o 8:50 mam nadzieję że zdąrzymy
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
prześliczne zdjęcia i Wy przeslicznie wyglądaliście...widac że szczęście maluje się Wam na twarzyczkach
szczęścia życzę i dużo Miłości
|
#4165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie w lokalu jest tzw stolik dla obsługi - jest tam 6 miejsc a płaci sie za niego 350 zł, a jedzenie dokładnie takie same jak u gości, wiec połowe taniej. ogólnie jestem co raz bardziej zadowolona z wyboru 'Maciejowej Chaty' - właścicielka jest świetna, pomaga bardzo dużo. oczywiście jak wyjdzie całość powiem dopiero po ślubie |
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) . Ja miałam ulubiony zespół, z którym zaprzyjaźnilismy sie na weselu naszej znajomej no ale jak pusciłam mojej mamie to powiedziała, ze ona nie chce bo: fałszują i śpiewaja głównie polskie piosenki w tym duzo disco-polo ale za to maja jedną duza zaletę: świetnie zabawiają gości. Oni chcieli 1800 zł za jeden dzień. tylko że mama znalazła zespół za 2200 który nie był wcale lepszy No bo to jakis jej znajomy i ona sie świetnie z nimi bawiła ale ja na Sylwestrze nie byłam zadowolona z niego. Więc wybralismy zespół 3 osobowy, za który płacimy 3000 bo jak już ma kobieta spiewać to niech chociaz ładnie śpiewa. Cytat:
ponieważ ostatnio na metku miałam przyjemnośc poznac fajnego człowieka. Potrafił wymyslac fajne zabawy w trakcie no i muzyka przeróżna no ale niestety rodzice wolą zespół i koniec. Trzeba było wybrac jakiś kompromis.
|
|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez onaella Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak jest w sali weselnej z miejscami dla orkiestry. Tzn. chodzi mi o to czy dla nich płaci się za miejsce jak dla każdego innego gościa czy jakoś mniej wiem, że to może być uzależnione od sali ale tak orientacyjnie pytam.U nas w sali za kamerzystę i zespół płacimy normalnie jak za gościa i w sumie mamy to w umowach z nimi ze zapewniamy im cieple posilki itp przekąski i napoje. Edytowane przez Itenka Czas edycji: 2008-09-17 o 11:10 |
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
16 ślub, to już jada sobie do sali, i wesele do 4.00 dłużej ja nie zamierzam nawet myśleć żeby wytrzymać! poprawiny mamy na 14, ale nie zaklepaliśmy jeszcze zespołu... ciągle sie zastanawiamy..
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według moich wyliczę powinni grać do ok 3 więc myślę że góra godzinkę dopłacę, bo mam dużo gości przyjezdnych którzy od razu po torcie pewnie będą zmykać do domu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

teraz jesteśmy na etapie fotografa.
Po Waszym przyjęciu zostanie nam dekoracja
o której macie wylot?
za 4 dni
wiem, że to może być uzależnione od sali ale tak orientacyjnie pytam.

będę się musiała dowiedzieć, dzięki onaella za taki zyciowy przykład

) popędziłam do fryzjera razem z mamą. Czesałam się u fryzjera na Fabrycznej " Fryzjer u Ani" i polecam to miejsce bardzo bardzo serdecznie (tak dla info dla Panien Młodych lubelskich). Ja byłam wcześniej na fryzurze próbnej, więc wiedziałam czego mam mniej więcej się spodziewać, natomiast moja mama poszła do fryzjera " w ciemno", fryzurę miała zrobioną tak bajeczną, że przez kilka kolejnych dni po weselu trzymała się bez zarzutu.