|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Bywało więcej, już nie 2 kromki tylko jedna, obiad bez ww, słabiutko
|
|
#1172 |
|
Gang Iren
|
Moje P (bez mięsa
IS: 3 kromki chleba razowego ze słonecznikiem posmarowanego masłem: 1 z konfiturą gruszkową,2 z pastą sojową, 3 z serem żółtym,4 rzodkiewki,duża papryka czerwona,2 ogórki kiszone,kawa z mlekiem IIS: fitella z jogurtem naturalnym probiotycznym i z garścią żurawiny suszonej,trochę siemienia lnianego,garść rodzynek,trochę migdałów,trochę miodu,banan,brzoskwinia,4 biszkopty,biała herbata IIIS: drożdżówka z jabłkiem,miseczka orzechów włoskich z miodem O: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym(z koncentratu i soku pomidorowego) z czosnkiem,cebulą,papryką, kukurydzą i czerwoną fasolą oraz nacią pietruszki,zupa jarzynowa na bulionie warzywnym,sok pomarańczowy D: gruszki z sosem waniliowym P: sałatka grecka(sałata,ogórek,pomi dor,oliwki,ser feta,oliwa z oliwek)-duża miska,szklanka mleka sojowego waniliowego,herbata z pokrzywy K: 200 gr tofu wędzonego,2 bułki wieloziarniste z masłem,sałatą,pomidorem i ogórkiem,miseczka fasolki szparagowej z bułką tartą,zielona herbata Przekąska: 4 śliwki,szklanka mleka sojowego. Byłabym wdzięczna za ocenę.To mój pierwszy jadłospis tu zamieszczony bez mięsa.
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U
![]() śniadanie: owsianka ze słonecznkiem i otrębami oraz budyniem waniliowym, przegryziona ogórkiem zielonym- całość 450 kcal 2 śniadanie: dwie kromki razowca, biały ser, cebula do samku, ogórki zielone- całość około 300 kcal obiad: 1,5 miseczki krupniku z kaszy jęczmiennej, marchewka surowa o trochę gotowanej, 5 dużych śliwek (ale nie zmutowanych węgierek ;-)), mała kiśc winogron- całość około 320 kcal podwieczorek: gotowany kalafior, serek homo naturalny z łyżeczką kakao i ziarnem słonecznika, kisiel bez cukru z otrębami, większa kiść winogron- całośc około 400 kcal kolacja (w planach): tuńczyk w sosie własnym, kalafior, kromka razowca- całość około 300 kcal Podsumowanie: brak białka w dwóch posiłkach (świadomy), bilans kaloryczny 1770, dzień 3 bez słodyczy ;-)
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
R cd.
S:Serek homo nat,4łyżki musli,kawa zbożowa,100ml mleka 2% S2:5 śliwek, za pół godz 2kanapki chleba żytnio-razowego,2plastry szynki z kurczaka,pomidor po pracy:marchewka,2małe gruszki, średni kawałek szarlotki (2godz biegania na zakupach może byc pokutą?? )O:fasolka szparagowa-cały talerzyk deserowy,ok 100gram filetu z kurczaka.jakieś 3-4łyżki sosu śmietanowego (śmiet 12% pół na pół z wodą) K: pomidor,trochę sałaty,pół puszki tuńczyka |
|
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
U mnie ciągle szpital w domu....
Powoli już zdrowiejemy ale z moją R na razie kiepsko ![]() Na pewno wracam jak tylko wyzdrowieje ) Zamierzam wykonywać raz dziennie - 6 dni w tygodniu trening aerobowy na orbitreku (ok 45 minut) + 3 razy w tygodniu trening siłowy na różne partie mięśni. Chodzi mi o to przed którym/po którym posiłku które ćwiczenia najlepiej wykonywać? Ile powinno minąc od posiłku do ćwiczeń oraz ile czasu po treningu coś zjeść i co? Przepraszam bo na pewno nie raz już o tym gdzies było... będę bardzo wdzięczna za odpowiedź! |
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P: Śniadanie: owsianka (50g płatków, mleko 1,5%,orzeszki w miodzie, banan, malinki, jabłko, homo waniliowy, herbatniki pokruszone) II Śniadanie: grahamka z warzywami i camembertem, popijałam barszczykiem czerwonym, oj zimno było ... III Śniadanie: pół milki bakaliowej, 6 ciach owsianych z conssoni, mleko z kawą Obiad: krupnik taki że łycha stała, omlet z pieczarkami w ciepłym sosie pomidorowo paprykowym, na masełku i wszystko własnej roboty Deser: Muffinka orzechowa z czekoladą Podwieczorek: obwarzanek z masłem i deserkiem bananowo kokosowym gerbera ![]() kawa ze śmietanką Kolacja: sałatka z jajka,sera żółtego, papryki, selera, jabłka, pomidorów i kiszonych ogórków w jogurcie greckim, z zieleniną i paluchem ziarnistym kuleczki Rum-Kokos i Fable ![]() czekam na opinie fachowca...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Dekas - tak, narazie przytyłam 1 kg
... mało, ale zawsze powod dla uciechy ![]() a Ty coś przytyłaś?
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
proszę o ocenę moje U:
Ś: 2 kromki razowca z chudym twarogiem, pietruszką i pomidorem. do tego ćwiartka makreli, 2 małosolne i papryka II Ś: dwa kawałki szarlotki O: duszone w cebuli chude mięso z kaczki, 2 pomidory i 2 małosolne PW: kefir 0% tłuszczu żurawinowy, kawałeczek szarlotki K: moja kochana sałatka warzywna (przepis --> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ ) ale na szczęście szarlotka się skończyła i już nie będzie rozpusty co prawa była pół na pół z mąki razowej, ale to zawsze duuzy IG..
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze U:
śniadanko: paluch ziarnisty (90g): obie połówki tak samo--> z kiełbasą szynkową i żółtym serem + pomidor, jabłko, gruszka 2 śniadanko: jogurt Diat (250g) z 20g "zdrowego błonnika" + garść "Fit style" (czy jakoś tak z Biedronki), jabłko, gruszka obiad: talerz zupy pomidorowej (na rosołku, zabielana śmietaną) z makaronem, kawał kurczaka z ziemniakami + ogórki kiszone podwieczorek: lód śnieżka + 20g Rafaelków, jabłko kolacja: twarożek ze 100g sera półtłustego z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem, papryką i pomidorem + 2 kromki chleba żytniego posmarowanego Florą po kolacji: jabłko |
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie, a ile czasu już czasu jesteś na P?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dekas, oddawaj metabolizm
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Nadal U:
I. (13 z minutami;p)50g kawałek sernika z kajmakowym wierzchem *.* Cappuccino Milka Specials, Koktajl Slim Figura truskawkowy z 20g płatków Nesquik/Fitella ,herbatnik-600 II. (16.50)- Kawałek pizzy Supreme , jakieś 10szt. prażonych orzeszków ziemnych -300 III.(20 ileś tam 2 kostki Milki Earth (idealna na chłodne dni ;D)ciastko Digestive, brzoskwinia, Ricore z mlekiem 6,5%- 400IV (po 22 ) 1/3 jasnej bułki suto okraszonej sezamem &co z smarowidłem typu Pastella śródziemnomorska ,Danio paprykowe,garść chrupek Curly,pomidor- 200/300 Yhhh znów pewne rzeczy wracają,w sensie,że miewam moralniaka ,mysli,że zbyt pocieszam się słodyczami ,winnam patrzeć na jakość tego co wpier...lam i w ogóle :/ (sorry za offtopa jakby co.) |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
prosiłabym o oszacowanie kalorii. będę wdzięczna!
![]() I fitella kokosowa 50g, jogurt naturalny, jabłko, 2 herbatniki (tu jestem pewna - 410kcal) II bułka z ziarnami dyni; po jakimś czasie ok. 150ml gorącej czekolady i 150ml latte w costa coffe III 2 chochelki rosołu domowego z garścią makaronu białego świderki; herbata z płaską łyżeczką miodu; parę winogron IV wiejski lekki z wkruszonym herbatnikiem, płaską łyżeczką miodu; jabłko jestem chora, tylko płynne żarło przechodzi mi przez gardło bez bólu..
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
dwa tygodnie z hakiem, i nadal czekam na efekty
![]() ![]() Malwina i taki malutki efekt ?
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Ska, bardzo smakowityyy blog, dziewczyny radze tam zagladac, bo jest pelen wielu inspirujacych przepisow i apetycznych zdjec, mmm
![]() Tak w ogole, nie moge czytac jadlospisow dziewczyn, ktore pragna przytyc, raz ; naprawde jest mi przykro, ze az tak trudno jest Wam przybrac nawet 1 kg... dwa ; smuci mnie to, ze moj jadlospis na redukcji, nie moze zawierac polowy rzeczy w takich ilosciach, w jakich Wy mozecie sobie pozwalac bez wyrzutow ;p To przykre, ze zarowno przytyc jak i schudnac jest tak ciezko.. ehhh
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
To mój drugi dzień SB... ![]() śniadanie: jajecznica z 3 jaj z szynką i pieczarkami 100 g twarogu z łyżeczką kakao, słodzikiem i aromatem śmietankowym II śniadanie:makrela wędzona (ok.120 g) obiad:10 pieczarek pieczonych z szynką i serem (3 platerki sera, 1 szynki) 100 g twarogu z kakaem, słodzikiem i aromatem migdałowym podwieczorek:sałata z kurczakiem, papryką, pomidorem, rzodkiewką i pestkami słonecznika kolacja: 150 g tuńczyka w sosie własnym i jak..? SB ?
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NO teraz jest ładniej, więcej kalorii i rybka się pojawiła a nie w kółko twaróg, kurczak ![]() śniadanie musiało być pyszne (jak ja dawno nie jadłam jajecznicy i w dodatku z pieczarkami ![]() Dorzuciłabym jedynie do IIs i kolacji jakies warzywo i było by super
|
|
#1189 |
|
Gość
|
P z wczoraj
Iśn: kaszka ryżowa na mleku sojowym + migdały mielone + płatki i otręby owsiane, chleb z masłem, herbata IIśn: 3 kanapki na własnoręcznej paście - serek naturalny, ketchup, bazylia, słodka papryka, sól, pieprz + pomidor świeży W międzyczasie - 6 wafelków Familijnych śmietanka orzech, 4 delicje pomarańczowe, 2 Areo - biało - mleczne Ob: własnoręczny rosół z marchewką, pietruszką i makaronem nitkami P: topiona czekolada biała Wedel K: sałatka - ser feta w kostkach, pietruszka, oliwa, pomidory 2, pieprz Do oceny - dziś też wstawię. |
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
SailorMoon dziękuję
![]() funky87 oceniałaś ostatnio moje U. czy uważasz, że jem za mało? bo z tego co widzę schism_ czy vixeen89 pozwalają sobie na codzienne słodkości i chlebek na kolację i pizza.. nie tyjecie od tego dziewczyny?ja się boję że znów mi wrócą od tego kg ![]() chociaż wcale mi tych rzeczy nie brakuje
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Takie tam P: Śniadanie: owsianka(50g płatków i szklanka mleka 1,5%, duży banan, 20g nerkowców, jabłko, mandarynka, pokruszone 3 herbatniki w czekoladzie) -> ok. 600 kcal II Śniadanie: duża grahamka z masełkiem i żółtym serem, pomidorek, papryczka, pietrucha i koperek kawa z mlekiem -> ok. 400 kcal III Śniadanie: pół bakaliowej, knoppers, deserek owocowo jogurtowy gerberka -> ok 500 kcal Obiad: znowu krupnik cyc kurzy w sosie grzybowym kartofelki mizeria -> ok. 500 kcal Deser: sernik brzoskwiniowy -> ok. 300 kcal Podwieczorek: serek homo naturalny z mixem orzechów (30g) i kawka z mleczkiem -> ok. 400 kcal Kolacja: sałatka ze świeżych warzyw i zieleniny z jogurtem greckim zagryzana paluchem włoskim -> ok. 400 kcal draże kokosowe i Fable -> ok. 300 3400 kcalhaha myślałam, że więcej
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Dekas- warzywka widzę!
naprawdę podoba mi się Twój jadłospis, nie widzę, by czegokolwiek w nim brakowało.moje wczorajsze U: I. owsianka- pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, garść mieszanki bakaliowej [rodzynki, orzechy włoskie i ziemne], łyżka dżemu jabłkowego domowej roboty; kawa z mlekiem II. 2 małe kromki białego chleba z masłem i dżemem jabłkowym; herbata z sokiem malinowym; III. w szkole- a) pomarańcza jogurt naturalny- 150g. b) torebka [było tam około 40-50g.] orzechów laskowych, pół na pół z przyjaciółką ![]() IV. talerz zupy pomidorowej z ziemniakami risotto z kawałkami kurczaka, w sosie ziołowym; z natką pietruszki 2 gotowane marchewki V. w pizzerii: koktajl mleczno-truskawkowy z bitą śmietaną na wierzchu sałatka: szpinak, kapusta pekińska, groszek, kukurydza, papryka, cebulka, por; coś tam jeszcze było.. wszystko w jakimś sosie takim jakby śmietankowym, lekko pikantnym; VI. puszka tuńczyka w sosie własnym pomidor
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1194 |
|
Gość
|
Tak Dekas
|
|
|
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
U:
6:30- owsianka ( 40g płatków, 2 pokrojone daktyle, 4 śliwki suszone, 20g rodzynek,łyżka pestek słonecznika, banan + szklanka mleka2%) 9:30 (szkoła) - grahamka (100g) z plastrem sera żółtego tostowego z pomidorem ok 13 (szkoła) - trochę pestek słonecznika podjadłam (może ok 1 łyżki) ok 14 (droga ze szkoły) - jabłko ok 16- 140g piersi z kurczaka smażonej na 1 łyżce oleju, pół woreczka kaszy gryczanej, ogórek konserwowy, duzy pomidor, papryka 18- big milk, jabłko 20- 120g sera białego półtłustego z słonecznikiem, papryką,pomidorem,szczypi orem |
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Moje U. Albo P? ;D
Śniadanie: Omlet z dwóch jajek z żółtym serem, cebulką, pieczarkami, szynką i pomidorkiem Grahamka z masłem II śniadanie: Ciasto francuskie z brzoskwiniami Danio z rodzynkami i dodatkowymi orzechami Jabłko Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem Pieczony kurczaczek Puree ziemniaczane z masłem i śmietaną Sałata z oliwą z oliwek Deser: Banan zapieczony z czekoladą ;D Kawa z mlekiem Podwieczorek: Serek wiejski z wkruszonymi ciastkami Lu Go! i znów jabłuszko Kolacja: w planach frantfurterki z chlebkiem i musztardą oraz sałatka pomidorowo-ogórkowo-paprykowa
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pękam z dumy ^^ nooooo !
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
witam
przesiaduje sobie u Was juz troche, niektorzy moze mnie kojarza z KZ. Tak czy siak mam ED (anoreksja w najczystszej formie) od jakiegos czasu powoli, powoli sie przekonuję do tycia, wiem że to w ogole nawet pewnie pod U nie podchodzi więc nie bijcie, ale ja jak na dzisiaj jestem z siebie dumna... także moje nieudolne P ( +ED ) 1. dwa jajka na twardo (spore) 1/3 ogórka zielonego z ooooogromną ilością koperku, 1 mała kromka (grubosci 3 mm ) z plasterkiem sopockiej. kakao: 250ml mleka 3,2% + 2 łyzeczki Nesquika2. jabłko 200g 3. fitella cynamonowo-jabłkowa z kilkoma łyżeczkami wrzątku, żeby była papka ( nie bijcie! wiem ze pewnie was to przeraza, ale ja uwielbiam taką papkę, z mlekiem mi nie smakuje!) (170 kcal)4. z 200g fasolki szparagowej + odrobina masła 5. ze 2 nieduże ziemniaki + duzo koperku + cyc kurzycy marynowany w piwie na grillu + miseczka surówki z buraczków, jabłka, cukru, soli i odrobiny oliwy 6. bakoma 7 zbóż truskawka z ziarnami (140kcal) 7. 100 g gruszka i 4 śliwki w planach: 3 - 4 kanapki (grubości 3-4 mm ![]() ![]() ![]() ) posmarowana cieniutko almette (NIENAWIDZE MASŁA i nie jem go juz od podstawówki wiec nie jest to wina ED ) z sopocką, pomidorem i cebulą / herbata + łyżeczka cukrupewnie jakis danonek serek i mus, albo troche płatow fitness na sucho albo owocki ![]() ![]() Mam ogromną prosbe do tych co sie orientują, czy ktos by mi podliczył ile tu jest kcal.. i mozecie mnie trochę ZRUGAĆ może mi to przemowi do rozsądku, ale juz mocno walcze ze sobą...
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz prawo i obowiązek obywatelski wsunąć dzisiaj jeszcze minimum 100g orzeszków, polecam w miodzie, albo studencką mieszaneczkę, albo trochę cukru dla mózgu mózg musi coś jeść, nie wolno hamować biosyntezy w roku szkolnym ^^
|
|
|
|
#1200 |
|
Gość
|
P - do stycznia - jedziemy dalej
![]() Iśn: kaszka Gerber ryżowa z banami na mleku sojowym + mielone migdały + otręby owsiane i płatki owsiane W międzyczasie: Nutridrink czekolada IIśń: 4 grzanki z serem żółtym i pieczarkami Ob: miska leczo domowego - kiełbasa, papryka, pomidory, pieczarki P: ciasteczka amaretto włoskie K: tuńczyk + kukurydza + chleb z masłem (3) Do oceny! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Bywało więcej, już nie 2 kromki tylko jedna, obiad bez ww, słabiutko 

)
Na pewno wracam jak tylko wyzdrowieje