Lubelskie Żonki!! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 09:52   #2431
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Lubelskie Żonki!!

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Dzięki, ale chyba lepiej na żywo pooglądać bo oni taki dziwny podział na tej stronie mają - powinny wzorami poukładać i dopisać dostępne rozmiary a nie tak.
Właśnie ciekawi mnie ten skład bo one w większości są z czegoś sztuczego i nie wiem czy to za rok nie będzie szmata - możesz zobaczyć jak wrócisz do domu? Powinna byc matka na spodzie dywanu.
Ja najpierw wybiorę swoje typy na stronie, a jak mąż będzie to razem podjedziemy do Łuszczowa
Jestem w domu jeszcze - sprawdziłam - 100 % polipropylen - czyli sztuczny, ale się trzyma
Poza tym teraz taki wybór jest i ceny w miarę przystępne, że dywany można co kilka lat zmieniać - takie jest moje zdanie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
dzień dobry
Hej jodie
To kiedy do Lublina przybywasz

Zmykam złożyć wniosek o nowy dowód osobisty, a potem na zakupki i do pracy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 09:58   #2432
martynka81
Rozeznanie

dzien dobry
ja dzis w domku, pranie robie wczoraj zaliczylam basenik z malzem i szwagirka, fajna sprawa na jesienno zimowe wieczory i woda taka cieplutkapolecam a i jacuzzi maja a z tamtad to wogole bysmy nie wychodzily tylko nam drinkow dac nie chcieli
pamietacie jak wam pisalam o WSPA, wiec.....zmienilam zdanie bo sie okazalo ze drugi nabor na PL jest i ide tam, zaocznie na zarzadzaniejuz raz na PL bylam ale na innym wydziale no i dawno to temu bylo, ale to dllluga historia, moze kiedys jak sie przy pifku spotkamy, znaczy moze i byc przy soczku co dla niektorych ale jak cos to ja sie pisze na spotkanko.
a ja was tez chce na nk, tylko jak was znalesc kochane..................
o moze po Toli bo jak mowilyscie nazwisko w mailu bylo............. nie masz nic przeciwko tola???????????????
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:08   #2433
sija
Zadomowienie

Witam ja się w dalszym ciągu wygrzewam, właśnie leże w łóżeczku z lapkiem dziś na szczęście wiertarki za oknem nie pracują, chyba chłopakom za zimno.

Daisy_80 witaj

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:19   #2434
bandola18
Zadomowienie

Witajcie chorowitki!

Mały nareszcie zasnął, ale owszem ja się cieszę, że jest ciekawy swiata, tylko strasznie jest to dla niego męczące.

A ja bym z chęcią wyszła na dwór, zrobiłabym zakupy, bo pustka w lodówce, ale nie chcę ciągnąć małego jak ciagle pada. Tak więc na razie zagłębiam się w neta.
Stary 2008-09-17, 10:20   #2435
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja najpierw wybiorę swoje typy na stronie, a jak mąż będzie to razem podjedziemy do Łuszczowa
Jestem w domu jeszcze - sprawdziłam - 100 % polipropylen - czyli sztuczny, ale się trzyma
Poza tym teraz taki wybór jest i ceny w miarę przystępne, że dywany można co kilka lat zmieniać - takie jest moje zdanie
No wlaśnie taki chyba kupię - tym bardziej że przy dzicku to pewnie będzie trzeba szybko wymienić - jak mi zacznie marchwkę pluć to nie będzie szkoda wyrzucić, ale na stronce spodobał mi się taki 100% wełna za 400zł - to chyba calkiem niedrogo jak na wełniany dywan

martynka - a gdzie na basenia byłaś?

jodie, sija - dzień dobry chorowitki, lepiej już?
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:33   #2436
sija
Zadomowienie

Cytat:
jodie, sija - dzień dobry chorowitki, lepiej już?
Nie bardzo, już dawno nie byłam tak mocno przeziębiona. Ale humor mam troche lepszy, bo wczoraj mężuś dzwonił

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:39   #2437
martynka81
Rozeznanie

Sonia11 bylam w szkole podtawowej na Bursztynowej, szwgierka nam karnety wykupila, fajna sprawa i nie drogo wychodzi

a my mielismy miec dzis plener, ale pogoda nam plany pokrzyzowala, wstreciucha, nie!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 10:39   #2438
bandola18
Zadomowienie

O Yoolia! Przez tą nową pracę rzadziej na neta zaglądasz, a wczesniej to tu się roiło od Twoich postów.

Sonia a gdzie zdjecia Szymonka? Na odchowalni też ich nie wypatrzyłam.

A to mój łobuz na spacerku i bryka po łóżku z zabrudzonym śliniakiem. Jak się nie ślini to mu sie ulewa a śliniaków w ciagu dnia zmieniam na masę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSCN0017.JPG (87,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSCN0018.JPG (87,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSCN0016.JPG (87,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-09-17, 10:40   #2439
jodie
Zakorzenienie

ja nadal się męczę - teraz na gardło mi przeszło że ledwo mówię i jeszcze pan S. wyjechał w nocy do Niemiec i zostałam sama z firmą na głowie
Stary 2008-09-17, 11:08   #2440
martynka81
Rozeznanie

Bandola ale przystojniak z twojego niunia))
Stary 2008-09-17, 11:13   #2441
Sonia11
Wtajemniczenie

Coś się ostatnio zaniedbalam w fotografowaniu małego - muszę nadrobić. Chciałam mu sesje zrobic jak bylismy na urlopie, ale zapomnieliśmy aparatu - kupiliśmy taki jednorazowy żeby mały miał jednak pamiątkę z pierwszych wakacji, ale jeszcze zdjęcia nie wywołane.

A gdzie taki super kombinezon małemu sprawiłaś? Znasz jakieś komisy dziecięcych ciuszków poza Dzieciuszkiem?

Yoolia przez prace nie ma czasu, a ja zamiast pracować na necie siedzę i jest mnie 2 razy więcej niż wcześniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 11:18   #2442
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Coś się ostatnio zaniedbalam w fotografowaniu małego - muszę nadrobić. Chciałam mu sesje zrobic jak bylismy na urlopie, ale zapomnieliśmy aparatu - kupiliśmy taki jednorazowy żeby mały miał jednak pamiątkę z pierwszych wakacji, ale jeszcze zdjęcia nie wywołane.

A gdzie taki super kombinezon małemu sprawiłaś? Znasz jakieś komisy dziecięcych ciuszków poza Dzieciuszkiem?
Kupiłam mu jak jeszcze byłam w ciąży w ciuchlandzie na Lwowskiej za bodajże 3 zł, muszę się tam niedługo wybrać ale przez tą pogodę nie mam weny. Na zimę dostanie od przyjaciółki więc ominie mnie wydatek stówa wzwyż.

A co to za komis Dzieciuszek?
Stary 2008-09-17, 11:29   #2443
Sonia11
Wtajemniczenie

Nie byłam tam jeszcze ale jak jeżdże do rodziców to zawsze go mijam i myślę że muszę się wybrać. On jest na rogu Zana/Kraśnicka.

A na Lwowskiej to ciuchalnd z urbankami dla dzieci czy taki normalny?
Stary 2008-09-17, 11:47   #2444
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Nie byłam tam jeszcze ale jak jeżdże do rodziców to zawsze go mijam i myślę że muszę się wybrać. On jest na rogu Zana/Kraśnicka.

A na Lwowskiej to ciuchalnd z urbankami dla dzieci czy taki normalny?
A to wiem gdzie. Ja słyszałam jeszcze o takim koło Baby Fantu.

A na Lwowskiej taki normalny nad Biedronką, jeszcze fajne ciuszki mają vis a vis Polibudy
Stary 2008-09-17, 12:18   #2445
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja dzis w domku, pranie robie wczoraj zaliczylam basenik z malzem i szwagirka, fajna sprawa na jesienno zimowe wieczory i woda taka cieplutkapolecam a i jacuzzi maja a z tamtad to wogole bysmy nie wychodzily tylko nam drinkow dac nie chcieli
pamietacie jak wam pisalam o WSPA, wiec.....zmienilam zdanie bo sie okazalo ze drugi nabor na PL jest i ide tam, zaocznie na zarzadzaniejuz raz na PL bylam ale na innym wydziale no i dawno to temu bylo, ale to dllluga historia, moze kiedys jak sie przy pifku spotkamy, znaczy moze i byc przy soczku co dla niektorych ale jak cos to ja sie pisze na spotkanko.
a ja was tez chce na nk, tylko jak was znalesc kochane..................
o moze po Toli bo jak mowilyscie nazwisko w mailu bylo............. nie masz nic przeciwko tola???????????????
Ja studiuję na PL zarządzanie uzupełniające mgr - zaocznie oczywiście
Został mi już na szczęście tylko jeden semestr

Nie wiem czy wiecie - w Orfeuszu otworzyli outlet NEXT - bardzo fajne ciuchy są i całkiem niedrogo - np spodnie (duuży wybór rozmiarów) po 29 zł, 39 zł, sweterki po 29 - jakościowo super - polecam się wybrać, ja dziś byłam, oczywiście z małym łupem wyszłam

Stary 2008-09-17, 12:24   #2446
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Ja studiuję na PL zarządzanie uzupełniające mgr - zaocznie oczywiście
Został mi już na szczęście tylko jeden semestr

Nie wiem czy wiecie - w Orfeuszu otworzyli outlet NEXT - bardzo fajne ciuchy są i całkiem niedrogo - np spodnie (duuży wybór rozmiarów) po 29 zł, 39 zł, sweterki po 29 - jakościowo super - polecam się wybrać, ja dziś byłam, oczywiście z małym łupem wyszłam
Dzięki za info, ja uwielbiam ciuszki nexta dla maluchów, a dla dzieciaczków też jest czy tylko dla dorosłych? A w Orfeuszu na dole był outlet, ten nowy jest w tym samym miejscu czy gdzie indziej?
Stary 2008-09-17, 12:26   #2447
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Też tak uważam!! Co więcej, to nawet korzystniej dla zdrowia, w dywanach się mnóstwo kurzu i roztocza kurzu gromadzi, choćby nie wiem jak często był odkurzany, to warto co parę latek wymieniać, zwłaszcza jak w domu są małe dzieci.

Cytat:
Sonia, wywołaj te zdjęcia z tego aparatu, im szybciej tym lepiej. My się ze dwa razy nacięliśmy, kupiliśmy taką jednorazówkę i przy wywoływaniu się okazało, że ŻADNE zdjęcie nie wyszło, bo aparaty były przeterminowane!! Dlatego lepiej nie kupować tego na żadnych promocjach, bo na bank mogą być przeleżałe. Mój mąż natomiast kilka razy robił zdjęcia takimi jednorazówkami i zdjęcia były naprawdę super Nawet on tak uważa, a fotografia to jego pasja Także trzeba z tym uważać i szybko wywołać, żeby za długo nie leżało.
Stary 2008-09-17, 12:34   #2448
pola_m
Wtajemniczenie

Bandola, ale Ci synek urósł!!

Rozpoczyna się jesienne forum tańca, zaskoczyło mnie to, myślałam że później.Już w ten weekend no i sie zastanawiam czy sie zapisywac na warsztaty... Jeśli jeszcze sa miejsca, to muszę podjąć decyzję dzisiaj. Wybitnie mi nie pasuje ten weekend, ale chcę się roztańczyć trochę...

My dywan w salonie mamy taki słomiany, wygląda bardzo fajnie i spełnia tymczasowo swoja funkcję, a w sypialni tylko taki chodniczki, bo łóżko zajmuje większość przestrzeni
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 12:38   #2449
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Dzięki za info, ja uwielbiam ciuszki nexta dla maluchów, a dla dzieciaczków też jest czy tylko dla dorosłych? A w Orfeuszu na dole był outlet, ten nowy jest w tym samym miejscu czy gdzie indziej?
Są i dla dorosłych i dla dzieci też
Ten co był na dole, jest dalej, a ten NEXT jest na miejscu Beverlu Hills Video

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 12:41   #2450
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Żonki!!

Witam dziewczyny! Ale naskrobałyście tych postów

Co do powiększania rodziny to życzę wszystkim owocnych starań

Ja dziś mykam do lekarza, mam nadzieję że wszystko będzie ok chociaż to obciążenie glukozą tyci za duże mi wyszło. Miałyście zresztą rację że do smakowitych ta glukoza nie należy

Aaaa zapomniałabym, mam jeszcze pytanko do mamusiek a mianowicie powiedzcie mi jaki rozmiar czapki jest dobry na noworodka, 41- 43 będzie dobry czy lepiej większy??? Poradźcie

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 12:57   #2451
Sonia11
Wtajemniczenie

To dobrze wiedzieć - musze się wybrać koniecznie

41-43 - pewnie będzie za duża, mój właśnie nosi 43-44
Stary 2008-09-17, 13:28   #2452
niebieska.lwica
Rozeznanie

dziewczyny czy któraś z Was zna się na angielskim? nie wiem za bardzo jak przetłumaczyć umowa zlecenie żeby to było zrozumiałe dla anglika

Martynka81 widzę że skończyłaś tą samą szkołę co mój mężulo tylko on rok wcześniej

Edytowane przez niebieska.lwica
Czas edycji: 2008-09-17 o 13:54
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 13:58   #2453
martynka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was zna się na angielskim? nie wiem za bardzo jak przetłumaczyć umowa zlecenie żeby to było zrozumiałe dla anglika

Martynka81 widzę że skończyłaś tą samą szkołę co mój mężulo tylko on rok wcześniej
po pierwsze dzieki za namiary na nk , zaproszenia poszly, moze mnie dziewczyny nie odrzuca( hahaha)

po drugie, odp na twoje pytanie: work order contract, pewna na 100% nie jestem , ale tak mi sie kojarzy

a po 3, ktora szkole podstawowa czy srednia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 14:14   #2454
tola3804
Zakorzenienie

Bandola! Obok tego "Dzieciuszka" jest jeszcze "Kubuś". Poza tym sija pisała kiedyś o takim komisie dla dzieci na Czechowie, koło tego kościoła na rogu. Jest jeszcze jeden komis (chyba też "Kubuś") na Choinach. Kiedyś udało mi się też kilka fajnych ciuszków kupić w ciuchlandzie na końcu Kraśnickich.
Stary 2008-09-17, 14:20   #2455
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze dzieki za namiary na nk , zaproszenia poszly, moze mnie dziewczyny nie odrzuca( hahaha)

po drugie, odp na twoje pytanie: work order contract, pewna na 100% nie jestem , ale tak mi sie kojarzy

martynka a ja się zastanawiałam kto mi zaproszenie wysłał

miss.hot muszę najpierw wyzdrowieć nim pojawię sie w lublinie;(
Stary 2008-09-17, 14:21   #2456
Malpka
Zakorzenienie

Witam się i ja w ten zimny dzieonek

Cytat:

a to pewnie twoje zaproszenie na nk dostalam
jeszcze 40 min i do domku może będe mijac po drodze kolarzy bo bede szła od głebokiej wzdłuz narutowicza a tędy mają jechać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 14:24   #2457
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Odebrane

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
miss.hot muszę najpierw wyzdrowieć nim pojawię sie w lublinie;(
No to się kuruj kochana

Stary 2008-09-17, 14:46   #2458
martynka81
Rozeznanie

tak tak to ja zapraszam
Stary 2008-09-17, 15:05   #2459
skrzatek24
Rozeznanie

No w końcu dorwałam się do neta. Chyba z godzinke czytałam Wasze posty z 3 dni (no może z małymi przerwami). Zdąrzyłam dotrzeć do domku z Lubartowa, zanim Tour de Pologne wjechał do miasta. Ale korków na mieście nie uniknęłam.

Co do ciuszków nexta - dzis kupiłam śliczniutkie body dla maleństwa (jeszcze nie wiem komu podaruję w taniej odzieży. Nieużywane, z metką za grosze. W ogóle w Lubartowie w taniej odzieży są super ciuszki. Siostra męża kupuje tam dla swojej 5-cio miesiecznej niuni i nie mogę sie nadziwić jakie są śliczne. Nawet 2 zabawki edukacyjne udało nam sie dzisiaj upolować.

Lenka - szwagierka zajmuje sie technologią zbóż, w zakładzie, który jest chyba postrachem dla studentów technologii.

Mnie całe szczęście grypa omija jak na razie. Za to w poniedziałek, tak sie niefortunnie wywróciłam o... przystanek, że ledwo chodziłam. Całe szczęście, że ciemno było i nikt tego nie widział, byłby ze mnie niezły ubaw. Mąż też mimo małego przejęcia, nie mógł wytrzymać ze śmiechu. No ale nic sie poważnego nie stało, więc wybaczam
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 15:34   #2460
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! Ale naskrobałyście tych postów

Co do powiększania rodziny to życzę wszystkim owocnych starań

Ja dziś mykam do lekarza, mam nadzieję że wszystko będzie ok chociaż to obciążenie glukozą tyci za duże mi wyszło. Miałyście zresztą rację że do smakowitych ta glukoza nie należy

Aaaa zapomniałabym, mam jeszcze pytanko do mamusiek a mianowicie powiedzcie mi jaki rozmiar czapki jest dobry na noworodka, 41- 43 będzie dobry czy lepiej większy??? Poradźcie
Jolinek, mój urodził się z obwodem główki 35 cm i wszystkie czapki takie na wyjście były za małe, w końcu udało mi się dorwać najmniejszy rozmiar 36, pomijam ile kasy dałam za to maleństwo. Teraz Krzyś ma 43 cm a nosi taką 46, do niedawna jakieś miesiąc temu nosił 41-43. Więc dla noworodka za duża zdecydowanie. Taka mała rada: kupuj czapki wiązane na uszy, takie tylko na główkę to porażka, zawsze miał na czubku głowy a jak wiatr nie przysłaniają uszu. Nawet na lato się nie sprawdziły, bo w upały był bez czapki.

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Bandola! Obok tego "Dzieciuszka" jest jeszcze "Kubuś". Poza tym sija pisała kiedyś o takim komisie dla dzieci na Czechowie, koło tego kościoła na rogu. Jest jeszcze jeden komis (chyba też "Kubuś") na Choinach. Kiedyś udało mi się też kilka fajnych ciuszków kupić w ciuchlandzie na końcu Kraśnickich.
A w tym ciuchlandzie na Kraśnickich to sobie pokupowałam parę jeansów na początek ciąży, ale ten ciuchland jest ogólnie drogi, chyba, że się przyjdzie w ostatni dzień przed dostawą, chyba, ze się coś zmieniło, bo dawno tam nie byłam, jakoś mi nie po drodze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości