![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
Pani Ćma, dziękuję za przepis
![]() ![]() ![]()
![]() |
#212 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
o a za ile kupiłaś tą torbę? Ja właśnie chcę sobie taką kupić ale nie mam pojęcia gdzie ja mogę ją kupić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja chyba taką torbę kupię dopiero w Krakowie. Kurczę jak byłam w Lublinie to nie wpadłam na to żeby się przejśc do carefoura, a w centrach handlowych kosztowały one ponad 200 zł ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
no to jak zrobicie sosik dziewczyny to dajcie znac jak smakuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() - moj ulubiony: przed mostem debnickim, po drugiej stronie ulicy od sklepu jubilat [wzdluz alei krasinskiego], kolo przystanku autobusowego ![]() ![]() ![]() ![]() - drugi moj ulubiony: ul. garncarska, wchodzi sie po takich schodkach ![]() ![]() ![]() ![]() - polecam siec lumpeksow Dawo - tam w dzien dostawy jest bal murzynow ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
ja bede musiała sie zaznajomic dopiero z Bydgoszcza i znalezc sklepy warte polecenia..choc ciuchów nakupywałam mase w wakacje i mi wystarczy jedyne co to buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Pani Ćma Pewnie, ze dam znać jak wyszedł sosik
![]() ![]() ![]() a właśnie, co do lumpeksów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zawsze się możemy umówić i razem iść na zakupy do lumpków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do lumpkow krakowskich - podobno fajne tez sa na ulicy limanowskiego, ale ja jeszcze nie sprawdzalam, kolezanka mi mowila ![]() Hula - jasne ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2008-09-17 o 11:33 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc na razie mam tyyyyyle ciuchow, z second handow rowniez, ze nie planuje tymczasowo zadnych ciuchowy zakupow ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Pani Ćma dziękuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Pani Ćma dziękuję
![]() ![]() ![]() sorki za powtórkę ale coś mi się net tnie ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
własnie nie wiem co z tym netem..napisałam tu juz 2 razy i ma zadnego posta;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
witam! mnie rowniez czeka przeprowadzka, pierwszy raz. nie martwie sie sama przeprowadzka, ale tym jak bedzie mi sie zylo w nowych warunkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
a gdzie sie wyprowadzasz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja podobnie. U siebie mam swój duuuży pokój, a w Krakowie będę dzielić mały pokoik z dziewczyną, której nie znam... I tutaj gotuje mi babcia, a tam sama sobie będę musiała gotować i wszystko inne robić. Istna szkoła życia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
nooo te wakacje to super sprawa..takie długie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
długie, długie...ale jak dla mnie szybko minęły
![]() ![]() ![]()
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja podobnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Kurczę Wy tu takie przepisy podajecie, aj ja to mam 2 lewe ręce w kuchni
![]() ![]() lipciaa a co do mojej wspólokatorki to hmm.....mam nadzieje, że przesadzam i nie będzie kłopotu ale już kilka osób mówiło mi to co powoli się sprawdza ![]() Dziewczyna wprowadziła się 1,5 tygodnia temu i nawet nie raczyła pozmywać łazienki i kuchni. Swoje garki postawiła na brudne szafki. Przyjechaliśmy w sobotę i musiałam z siostrą prawie całe mieszkanie sprzątać. Nie jestem pedantką ale u mnie porządek musi być. Jak wprowadzą się to wezmę ją na rozmowe i ustalimy, kto w którym tygodniu będzie sprzątał. Oczywiście tylko to z czego razem korzystamy (kuchnia, łazienka, kibelek i przedpokój) W sumie mieszkanie stało prawie 4 miesiące nieużywane i właścicielka powinna dywany wyprać i trochę też posprzątać no ale cóź różni są ludzi... Myślałam też że środki czystości, płyn do naczyń itp. będziemy mieć na spółke, żeby taniej było ale ona poprostu to wszystko chowa....no dla mnie to trochę głupie. Tak samo miała załatwić żelazko, ja czajnik. Przywiozłam, postawiłam, powiedziałam a ona dalej to samo, nalewa w garnek wodę i ją gotuję. Nie sądziłam, że taka jest. Uczyłam się z nią w liceum ale widocznie byłam jej potrzebna aby pomagać z matmy i angielskiego bo zawsze miała z tego zagrożenie. Teraz jak ma chłopaka to widocznie ma mnie w d..... Ja to mam takiego pecha do koleżanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Deborah100 oj to rzeczywiście dziwna ta dziewczyna.... Powinnaś z nią pogadać i ustalić wszystko.
A ja mam nadzieję, że posiadam talent kulinarny i dopiero odkryje się on na studiach ![]() ![]()
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ostatnio mieszkałam na stancji, co było dla mnie koszmarem zarówno przez panią z którą mieszkałam jak i stan mieszkania... Nie mogłam narzekać, bo to było załatwiane po znajomości, koleżanka mamy itd... ![]() Mieszkanie wyjęte z czasów PRLu. Junkers na wajhę do odpalania, ledwo kapiąca słuchawka od prysznica (po dniach namawiania w końcu zmieniona na nową - ktora leżała i się kurzyła od jakiegos czasu - szczyt luksusu dla właścicielki), ubikacja spłukiwana wiadrami (nowy kibelek w końcu kupiony stał parę m-cy w pokoju aż go zamontowano), zamiast zasłonki do prysznica - firana na metalowych szynach...kuchnia: brak piekarnika, tylko polowa kuchenka gazowa (a właściwie 2 palniki), okap z dykty, ŚMIECI W JEDNORAZÓWCE POWIESZONE NA KRANIE W ZLEWIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
uuuuu hardcore w mieszkaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz już wiem, że mieszkanie z obcymi ludźmi to duże ryzyko ![]() Amani ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Amani No faktycznie niezaciekawe warunki
![]() Tak macie rację, odrazu musimy coś ustalić. Jak się obrazi no to trudno, wszystkim nie dogodzę. Tylko troche jest mi przykro bo to my załatwiliśmy mieszkanie, ona nawet tyłka nie ruszyła a jej rodzice nie skontaktowali się z moimi. Boję się tego, że to ja prędzej będe musiała się wyprowadzać... Jestem spokojna ale do czasu jak "wybuchnę" to będzie nieciekawie ![]() Mam nadzieje, że poznam fajnych ludzi na roku i może z nimi coś wynajmę. Hehe a z włosami to u mnie jest to samo, w łazience na podłodze, umywalce. Poprostu ochydne, ja to zawsze do kosza wyrzucam i po kłopocie. No ale żeby papier kraść ![]() Mama mówiła, że zapyta się właścicielki czy można zamek do drzwi wstawić. Myślę, że się zgodzi bo babka jest spoko. Właśnie Trochę obawiam się o swoje rzeczy tzn. komputer i głosniki bo nie znam jej chłopaka, w sumie jej też już nie znam. Ostatnio wychodziłyśmy z siostrą zobaczyć okolicę, drzwi od pokoju koleżanki były otwarte i siedział jej facet, do nas kompletnie nic nie powiedział; ani " cześć" a już tym bardziej " dzień dobry" Nie wiem może mam staroświeckie podejście ale wydaje mi się, że wychowanie nakazuje aby przywitać się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tak piszecie to boję się coraz bardziej na kogo trafię w akademiku...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
do torunia. ja zalatwilam mieszkanie i dobrala sobie dwie dziewcyzny z jedna chodzilam do gimnazjum i nie mialysmy kontaktu przez 3 lata ( nie oliczac kilku spotkan na ulicy) oraz z jedna z dziewczyn, z ktora bede oficjalnie dzielila pokoj poznana przez ogloszenie, ze szukam wspollokatorki. w sumie oficjalnie ebde mieszkac w tym mieszkaniu, bo Tz dwa pietra nizej, wiec pewnie tam bede czesciej..
Cytat:
Amani kobieta jak z horroru, wlasnie w toruniu tez takie mieszkania ogladalam i jeszcze ludzie podwyzszali ceny, bo "studenci siedza w domu i chca aby dom zima ogrzewac" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
ooo ja znam bardzo dobrze torun..gdzie to mieszkanko masz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.