Minus 10 kg do pełni szcześcia!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 17:52   #31
Ilona456
Przyczajenie

Dot.: Minus 10 kg do pełni szcześcia!!

Cytrynowa jak jesteś taka dobra w odchudzania to doradziłabyś lepiej innym a nie krytykujesz.
Ilona456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 18:10   #32
Justya20
Przyczajenie

GG do Justya20

Witam ja równez jestem tu nowa przez wiekszosc czasu czytam tylko komentarze innych osób Ja równiez z checia sie przyłacze!:-P Mam 1,61 i przez ponad rok przytylam 7-8 kg:-/ słodycze i inne świnstwa ale pora sie pozegnac z obecna waga...i powrócic do dawnych 47kg. wtedy czułam sie naprawde dobrze. Mam nadzieje ze poprowadzimy grupe wsparcia:-D
Justya20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 18:23   #33
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Cytat:
Napisane przez Ilona456 Pokaż wiadomość
Ale czy ktoś zapraszał cię na to forum.Nie musisz tego czytać i pisać obrażliwe rzeczy skoro nie znasz żadnej z nas. Nudzi ci sie czy co?
Cytat:
Cytrynowa jak jesteś taka dobra w odchudzania to doradziłabyś lepiej innym a nie krytykujesz.
Nie unos sie, przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz. Nie mialam zamiaru nikogo tutaj atakowac. Doradzilam abyscie zajrzaly na podwieszone watki i do watku nasze codzienne jadlospisy. Tam dziewczyny wam doradza/poprawia wasz jadlospis jesli go tam zamiescicie.
Btw jest to forum.. wiec dla wszytskich tutaj, kazdy moze sie wypowiedziec na dany temat.

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 22:27   #34
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Hej
Dołączam sie do was chciaż szczerze mowiac ograniczamsie juz od "dawna". Mam ok 173,174cm i waże 60kg. Ok 3 już zrzuciłam a na reszte wynikow czekam co do waszych wczesniejszych postow na temat jedzenia i kalorii... nie wiem czy wiecie ale przeprowadzono badania i jedzac wiecej na sniadania bardziej mozna schudnac oczywiscie nie od razu... bo nie ma nic tak od razu... ale jedzac ok 500kcal na sniadania po pewnym czasie zobaczycie ladne rezultaty... ja tak zazwyczaj staram sie jadac... czasami sa to 3 bulki z jakims serkiem do smarowania czy zupa lub cos co mam na obiad ale wole zjesc na sniadanie zeby dostarczyc kalorie wyczytalam tez na fajnej stronie o piciu przed i po posilkach... i staram sie tego trzymac... (ok 30min przed i ok 2h po). Trzymam za was wszystkie kciuki i za sibie tez i mam nadzieje ze uda nam sie wspolnie zmotywowac i osiagnac jakies rezultaty oczywiscie pozytywne
xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 22:30   #35
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

xxolushiaxx wkońcu śniadanie to podstawa he he
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 22:37   #36
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

no racja i generalnie..kiedys obilo mi sie o uszy ze w calosci sie je spala.. ale raczej to nie jest 100% prawda... ale sniadania powinny byc pozywne a nie tak jak niektore dziewczyny jedza jakis jogurcik z otrebami czy czyms innym... owszem mozna bo tez jadam ale nie samo to!
Stary 2008-09-17, 12:32   #37
Ilona456
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cytrynowa88 Pokaż wiadomość
Nie unos sie, przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz. Nie mialam zamiaru nikogo tutaj atakowac. Doradzilam abyscie zajrzaly na podwieszone watki i do watku nasze codzienne jadlospisy. Tam dziewczyny wam doradza/poprawia wasz jadlospis jesli go tam zamiescicie.
Btw jest to forum.. wiec dla wszytskich tutaj, kazdy moze sie wypowiedziec na dany temat.
Nie unoszę się, bo każdy ma prawo tu wchodzić. czytać i tak dalej, ale ty krytykujesz osoby, których nie znasz a jak zauważyłam nie tylko w tym wątku krytykujesz więc czhyba ci się naprawdę nudzi.
Stary 2008-09-17, 12:39   #38
Ilona456
Przyczajenie

Moja waga stoi w miejscu, ale to już nie pierwszy raz. Chudnę bardzo powoli, ale to pewnie efekt złej diety. Nie mogę się zmobilizować całkowicie , choć nie jem tłusto od zawsze to moja djeta pozostawia wiele do życzenia. Ale jak czytam jak Wy zaczynacie się zdrowo odrzywiać to ja też chyba się zmobilizuje. Pozdrawiam wszyskie Panie pozbywające się tłuszczyku i trzymam kciuki!
Stary 2008-09-17, 12:57   #39
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez ingaga Pokaż wiadomość
Cindy 90 co zrobiłaś, że w tydzień schudłaś 4 kilo??? O.O
wiesz kochana w sumie to nic, jadłam tylko śniadanie i obiad, piłam czerwoną herbatkę chińską (za 9.99zł w ziołowym lub herbacianym) no i term line II no i ćwiczenia

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 13:15   #40
Ilona456
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
wiesz kochana w sumie to nic, jadłam tylko śniadanie i obiad, piłam czerwoną herbatkę chińską (za 9.99zł w ziołowym lub herbacianym) no i term line II no i ćwiczenia
A co jadłaś mniej więcej na śniadanie i obiad?Jak długo ćwiczyłaś i jakie ćwiczenia wykonywałas?A therm line II stosujesz od dawna i ile kapsułek na dzień?Kiedyś też zastanawiałam nad therm line II ale nie wiem czy warto?
Stary 2008-09-17, 14:12   #41
francaise
Przyczajenie

Dziewczyny jedzenie dwoch posiłków jest bez sensu. tylko spowalnia sie metabolizm, mozna schudnac szybko ale to potem wraca. Trzeba jesc 5-6 posiłkow dziennie, ostatni na 2-3 godziny przed snem i musi być białkowy.

francaise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 14:15   #42
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
A co jadłaś mniej więcej na śniadanie i obiad?Jak długo ćwiczyłaś i jakie ćwiczenia wykonywałas?A therm line II stosujesz od dawna i ile kapsułek na dzień?Kiedyś też zastanawiałam nad therm line II ale nie wiem czy warto?
na śniadanie płatki fitness lub chlebek fitness z jakimś warzywem, 2 śniadanie bułka ciemna, czasem jem 1 i 2 śniadanie a czasem tylko drugie
obiad to normalny jaki tam mama zrobi (z czasem się tego mniej je bo organizm mówi nie przejadaj się)
kolacja raczej nigdy.
therm line 2 po 2 kapsułki 30min przed jedzeniem
ćwiczenia to na w-fie, na basen, na rowerku stacjonarnym oraz ćwiczenia z shape'a
jakieś pytania jeszcze? aa i nie słodzę, tylko słodzikiem czasem.
Moja dieta na razie jest w stanie spoczynku bo jestem chora i nie mogę obciążać organizmu

Stary 2008-09-17, 14:16   #43
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

a i najważniejsze, że nie czuję się głodna, i to wcale. A jak się czuję to jem jogurt i mija

Stary 2008-09-17, 16:08   #44
Ilona456
Przyczajenie

Cytat:
a i najważniejsze, że nie czuję się głodna, i to wcale. A jak się czuję to jem jogurt i mija
Dziękuje za odpowiedz.Może i ja zdecyduje się na therm line II.Ja mam rowerek stacjonarny ale gdzieś na nim nie jeżdżę, wolę świerze powietrze i pobiegać.
Stary 2008-09-17, 16:10   #45
Ilona456
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez francaise Pokaż wiadomość
Dziewczyny jedzenie dwoch posiłków jest bez sensu. tylko spowalnia sie metabolizm, mozna schudnac szybko ale to potem wraca. Trzeba jesc 5-6 posiłkow dziennie, ostatni na 2-3 godziny przed snem i musi być białkowy.
Masz rację! Nie sztuką jest scudnąć ,żeby to potem wróciło, tylko schudnąć raz na zawsze.
Stary 2008-09-17, 16:22   #46
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Głodówką mówimy Nie !!
Stary 2008-09-17, 17:33   #47
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

ja nie głoduję! Po TL2 w ogólnie nie jestem głodna i dobrze Teraz od tygodnia odstawiłam go i dalej mi się nie chce jeść Brawa!! A miałam taki problem z podjadaniem, że szok. Dla mnie najgorsze były słodycze, pepsi, i fast foody późnymi wieczorami (codziennie) :/// No i tak przytyłam przez rok 6kg a teraz zrzucam Hallelujah!!
a tak na marginesie to co tydzień w sob jem pizze bo nie umiem bez tego żyć i jest ok.
Każdy zrobi po swojemu

Stary 2008-09-17, 17:37   #48
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
ja nie głoduję! Po TL2 w ogólnie nie jestem głodna i dobrze Teraz od tygodnia odstawiłam go i dalej mi się nie chce jeść Brawa!! A miałam taki problem z podjadaniem, że szok. Dla mnie najgorsze były słodycze, pepsi, i fast foody późnymi wieczorami (codziennie) :/// No i tak przytyłam przez rok 6kg a teraz zrzucam Hallelujah!!
a tak na marginesie to co tydzień w sob jem pizze bo nie umiem bez tego żyć i jest ok.
Każdy zrobi po swojemu
no oczywiście każdy ma inny organizm który inaczej reaguje na odchudzanie
w moim przypadku to nie byłby dobry sposób na zgubienie zbędnych kilogramów
a ile kosztuje TL2 ??
Stary 2008-09-17, 17:53   #49
myszkaa6
Przyczajenie

Cytat:
ja się dołączę odchudzam się już tydzień i 4 kg za mną
jak to zrobilas ze w tydzien zgubilas4 kg ?

tez sie musze wziąć za siebie
myszkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 17:59   #50
myszkaa6
Przyczajenie

tez przyłączam sie do tej diety! wszystko prez kolege ktory p owiedział mi że mam boczki ech ;/ ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepiej sie nie glodzic bo kiedys tak zrobilam i schudlam 5 kg w 1,5 tyg a potem przybralam na wadze wiecej;/ w wakacje bylam na obozie gdzie jadlam 3 posilki dziennie o regularnych godzinach plus do tego jakis owoc i zero podjadania bo nie był co i schudłam ale jak wrocilam do domu zwno zaczelam sie objadac wiec wracam do mojej diety;d 3 p osilki i zero podjadania zero slodyczy i napoi takich jak cola fanta itd) 3 mam kciuki za was i za siebie
Stary 2008-09-17, 18:01   #51
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

No prosze... widze ze wszystkie Panie sie zmobilizowaly znajoma byla u dietetyczki i powiedziala jej, zeby jadla ok 5 posilkow dziennie... Czesciej a mniej i to naprawde dziala... bo przyspiesza troche przemiane materii zreszta pewnie czytajac juz wszystkie fora zdarzylyscie zauwazyc wypowiedzi innych na ten temat...
Stary 2008-09-17, 18:04   #52
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

ale lepiej jedz sobie ok 4 co ok 3h a mniej ja trzymam sie tez teraz zasady z piciem napoi przed i po posilkach... i chyba to na prawde skutkuje... kiedys szukalam szybkiej diety i znalazlam: 5kg w 5 dni... no i wyprobowalam... i powiem szczerze ze moze nie schudlam 5 ale 3 tak... i bez jojo... a 3 pewnie dlatego ze mama we mnie wepchnela inne jedzenie i zaczela mnie pilnowac... ale dieta generalnie pomogla oczyscic troche organizm
Stary 2008-09-17, 18:41   #53
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez martusia585 Pokaż wiadomość
no oczywiście każdy ma inny organizm który inaczej reaguje na odchudzanie
w moim przypadku to nie byłby dobry sposób na zgubienie zbędnych kilogramów
a ile kosztuje TL2 ??
TL2 kosztuje w mojej aptece 25zł za 60 kapsułek
No wiesz jak od zawsze jadłam tylko śniadanie, 2 śniadanie i obiad. Na kolację jakoś nigdy nie miałam ochoty. Gdy zaczęłam jeść te fast foody metabolizm mi się spowolnił i ciężko było, ale jak teraz wróciłam to metabolizm mam taki sam jak kiedyś i wierzę, że się uda. Musi! Wszystko w moim organiźmie gra jak powinno i z tego jestem najbardziej zadowolona. A kolacji nie jem, bo po prostu mi się nie chce. Jak mi się zachce to tam czasem zjem kanapkę lub dwie, ale to rzadko, bo tego nie potrzebuję. Jem jeszcze zawsze jogurt i jabłka czyli rzec by można, że mam 5 posiłków czy 4 i na to samo wychodzi co wy. I na prawdę nie głoduję! Ja bym nie umiała głodować ;p Za bardzo lubię jeść ;p kiedyś próbowałam nic nie jeść, ale pojawiały się: ból głowy, zawroty głowy, ssanie w żołądku, brak koncentracji i zmęczenie. GŁODÓWKA DO NICZEGO NIE PROWADZI!!

myszkaa6 czytaj co wyżej napisane tam wszystko napisałam

DZIEWCZYNY KOCHANE NAWET NIE WIECIE JAK MNIE MOTYWUJECIE!! Buziak

Stary 2008-09-17, 19:23   #54
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

a no to co innego;p ja tez uuuwielbiam jesc czasami jakies 2gie sniadanie zastepuje czyms slodszym;p nie czekolada czy batonikami bo to wykluczylam od dawna alee nop bulka z jagodami bo jagody oczyszczaja organizm i ulatwiaja trawienie a nawet w jednej diecie byla uwzgledniona jagodzianka a jak wy ze slodyczami?
Stary 2008-09-17, 19:25   #55
myszkaa6
Przyczajenie

Cytat:
TL2 kosztuje w mojej aptece 25zł za 60 kapsułek
No wiesz jak od zawsze jadłam tylko śniadanie, 2 śniadanie i obiad. Na kolację jakoś nigdy nie miałam ochoty. Gdy zaczęłam jeść te fast foody metabolizm mi się spowolnił i ciężko było, ale jak teraz wróciłam to metabolizm mam taki sam jak kiedyś i wierzę, że się uda. Musi! Wszystko w moim organiźmie gra jak powinno i z tego jestem najbardziej zadowolona. A kolacji nie jem, bo po prostu mi się nie chce. Jak mi się zachce to tam czasem zjem kanapkę lub dwie, ale to rzadko, bo tego nie potrzebuję. Jem jeszcze zawsze jogurt i jabłka czyli rzec by można, że mam 5 posiłków czy 4 i na to samo wychodzi co wy. I na prawdę nie głoduję! Ja bym nie umiała głodować ;p Za bardzo lubię jeść ;p kiedyś próbowałam nic nie jeść, ale pojawiały się: ból głowy, zawroty głowy, ssanie w żołądku, brak koncentracji i zmęczenie. GŁODÓWKA DO NICZEGO NIE PROWADZI!!

myszkaa6 czytaj co wyżej napisane tam wszystko napisałam

DZIEWCZYNY KOCHANE NAWET NIE WIECIE JAK MNIE MOTYWUJECIE!! Buziak

cindy90 tak wiem ze wyzej napisałas ale poprostu nie zdążyłam wtedy wszystkiego przeczytać sorki
Stary 2008-09-17, 19:34   #56
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

ja staram sie wogóle wyeliminować słodycze narazie mi sie udaje nie wiem jak na długo wytrzymam
słyszałam gdzieś że nie warto nie jeść słodyczy przez dłuuugi czas
jak dzisiaj byłam w sklepie zatrzymałam sie przy dziale z batonikami i ciastkami itp no i juz miałam sobie coś wziąć ale się powstrzymałam
a i jak już chce sie zjeść coś słodkiego to w takim wypadku najlepsze są żelki mmm moje ulubione
ja mam teraz Linee i kupiłam je za 29 zl ;0 czyli następnym razem kupię TL2
Stary 2008-09-17, 19:37   #57
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

hehe tez je uwielbiam ale slyszalam ze troche tucza;/ bardziej niz czekolada... bo generalnie czekolada ma swoje dobre strony:P ja przechodze teraz obok polki z batonikami i slodyczami obojetnie... juz mnie nie ciagnie... ale pamietam ze z pol roku temu jak chcialam sie odzywaic to liczylam ile nie jem slodyczy... i bywalo tak ze mialam zly humor i zjadlam cos... pozniejj= na nowo liczylam... a teraz juz mnie tak nie ciagnie i wyrobilam sobie silna wole
Stary 2008-09-17, 19:43   #58
Agg77
Zadomowienie

Musimy się wzajemnie mobilizować

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 19:47   #59
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

xxolushiaxx ja staram się jeść ciemne pieczywo, bo ma mniej kalorii i jest zdrowsze niż jagodzianki itd. A i zauważyłam że 1 mała bułka z ciemnego pieczywa jest dużo lepsza od duużej buły z białego pieczywa. Ciemnym duuużo bardziej się najjecie. Moje przyjaciółki też to potwierdziły więc polecam kochane przestawcie się na ciemne pieczywko )

myszkaa6 nie ma sprawy kochana

martusia585 linea też działa bo miałam. Schudłam na niej w tydzień 2kg i nie miałam totalnie ochoty na słodycze, ale jadłam normalnie duże posłki, ale słodyczy mi się nie chciało. I u mnie w aptece kosztowała 16zł... chyba przepłaciłaś. Moja apteka nazywa się DUOS ja tam kawałkiem czekolady nie pogardzę ;p zjem najwięcej 3 bo więcej to już obrzeranie się ;p

xxolushiaxx no ja też słyszałam że tłuczą mniej więcej tak jak czekolada, a czkolada jest zdrowsza! brawo!! trzeba trenować naszą silną wolę bez niej nie damy rady. Ja np. teraz jak jestem chora to dostałam 2 kubusie, toffiefie i 3bit i wypiłam kubusia a reszta leży w szafce

Agg77 zgadza się

Stary 2008-09-17, 19:47   #60
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Agg 77 a wiesz o tym, ze woda miner. gaz. jest zalecana gdy zje sie cos ciezkostrawnego?;> bo wtedy pobudza prace naszej watroby
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości