![]() |
#1351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
Mukaa dziękuje za tego linka tylko powiem Ci szczerze, że mój angielski nie jest na tyle dobry bym dobrze rozumiała o co tam chodzi. Czy Ty dobrze to rozumiesz? Może powinnam barzdiej przysiąść i poczytać, ale narazie co usiąde do kompa to moja mała się budzi i chce cyca
![]()
![]() |
#1352 |
Zadomowienie
|
co do przedszkola - to niedaleko moich rodziców przyjmują na stoprocent dzieci 2,5 letnie - no tylko właśnie pieluch już nosić nie mogą
u nas "odstawianie' pieluch bardzo kiepsko idzie! ale jak przysiądziemy do tego to pewnie długo nie zajmie jeść - sam już je - gęste kaszki łyżeczką, to co sobie poradzić nie umie to rękami, problem jest tylkko z zupą z mową to jeszcze krucho - no ale przecież ponad pół roku ma czas żeby się nauczyć mówić o swoich potrzebach, a taki brzdąc to się rozwija dosłownie z dnia na dzień tak czy siak będę próbować - bo nie chcę być wiecznie zależna od matki - finansowo i na dodatek jeszcze w sprawie opieki nad dzieckiem dorbar mój angielski też nie za dobry - choć jak coś jest napisane to raczej rozumiem, tyle że tej strony (tak szczerze) nie miałam kiedy solidniej przeczytać wiem tylko że jeśli jestem za granicą to mi to nie rpzysługuje, ale ja teraz staram się o uznanie wyroku w uk - i wtedy ten polski będzie tam prawomocny i mam nadzieję że dorwą chama ewelinka - chcesz "zataić" że masz dziecko? z tego co wiem to na dobrą sprawę pracodawca nie ma prawa pytać o twoje życie osobiste - ani o to czy masz męża albo dziecko, nawet o to czy je planujesz. Tak w ogóle to praca moja super jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Tez mi sie taka praca marzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
musiałam tylko napisać oświadczenie, żadnych papierków z sądu z reszta nawet nie miałabym co przynieść bo żadnej rozprawy nigdy nie było... tylko, że mój Synek ma moje nazwisko nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Ma i to duze tylko ze liczy sie twoj stan cywilny bo po slubie moglas zostac przy swoim nazwisku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
ja tez jestem samotna matka. mam tylko na tyle ciezka sytuacje że mam nie skonczona szkole srednia. ale wykonalam skok na gleboko wode, wynoslam sie z domu w ktorym nie czula sie zbyt dobrze i mieszkam w miescie sama. pracuje. maly ma nianie zalatwiona po znjaomosci i chodze do szkoly zaocznej. ale... duzo tego latania i jestem juz bardzo zmeczona. boje sie zenie dlugpo tak dam rade. ciagle bore jakies leki zeby sie mniej denerwowoac. bo wcaz jest ocs,jak nie praca, to ojcec dziecka ai tak w kolko. czy ktoras was nie wie czy mam prawo do jakis zapomog? bylabym bardzo wdzieczna za informacje na PW.podziwiam was wszystkie bo wiem jak jest ciezko. ale wiem tez patrzac na to wszysto ze mamy duzo silniejsza psychike niz mezczyzni.pozdrawiam wszystwkie mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Rozeznanie
|
moje dziecko tez ma moje nazwisko, ja jestem panna, no ale to nie jest wazne dla pan ze zlobkow w krakowie... same sie skarza ze ludzie oszukuja i wszyscy udaja samotnych, wiec czemu tego nie sprawdzaja???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Raczkowanie
|
Czesc super mamuski
![]() Ja jak zwykle zjawiam sie na momencik, i duzo waszych wypowiedzi nie przeczytalam, nie bede pisac ze nadrobie bo nie wiem sama czy to uczynie, jestem strasznie zabiegana, w pracy duzo papierkowej roboty, czasami zostaje sie po godzinach, jeszcze niebawem mnie czeka obrona mgr a uczyc tez sie nie chce no i zajecie sie malym tez mnie oczywiscie pochalnia, wiec same rozumiec ![]() a i musze sie pochwalic ![]() ![]() Kochane zycze Wam napotkania na swojej drodze zycia rowniez tak cudownego Pana, jaki mi sie trafil. a moja mam tez w nim zakochana jakas ciagle o nim mowi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
gratulacje! super że trafiłaś na porządnego faceta!
ja to na dobrą sprawę nie mam gdzie kogo poznać - na studiach same baby, w pracy same baby, w piaskownicy same baby... ![]() ![]() Mam już 2 tygodnie pracy za sobą - a czuję się jakby to był dzień pierwszy - tak szybko mi zleciało! dziś mieliśmy "wycieczkę" do kościoła ![]() ![]() Dobra idę do Ancymonka pomęczyć go trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Rozeznanie
|
"gratulacje! super że trafiłaś na porządnego faceta!
ja to na dobrą sprawę nie mam gdzie kogo poznać - na studiach same baby, w pracy same baby, w piaskownicy same baby... ![]() ![]() jak bym widziala siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Raczkowanie
|
Kobietki ja moja milosc poznalam przez internet, zarejestrowalam sie na stronce no i tam sie 'napotkalismy' tez nie mialam czasu by gdzies wyjsc tym bardziej gdzies kogos poznac...
mieszkamy 100km od siebie, jak na razie dojezdzamy, jutro jade ja ![]() ale planujemy to zmienic w przyszlym roku, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
toolos podaj na pw adres portalu gdzie znaleźć fajnego faceta... moja miłosc była tez poznana przez internet... a potem po poł roku sie spotkalismy i bylismy razem...krótko bo potem M zepsuł mi mój sielankowy związek
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobre ![]() a w autobusie do pracy ![]() ![]() toolos - miałam też czas że się rejestrowałam wręcz na wszystkie portale i... nic! jedyne jak ktoś się odezwał to zboczuch jakiś ![]() chyba poczekam aż antek 18 skończy i wtedy zajmę się sobą ![]() idę zaraz z Antonio na lekcję pokazową angielskeigo dla maluchów (tą całą helen doron) oczywiście i tak go nie zapiszę ![]() ale ciekawość mnie zżera jak to wygląda i zgapię sobie zabawy ![]() teraz niby są piaskownice (choć ja to mam pecha i jak idę to albo same duże dzieci albo pustki - a antek tak lubi towarzystwo rówieśników!) ale zimą to już nie wiem gdzie dzieci szukać hehe w uk jest pełno różnych zajęć dla mam z dzieciakami - i to często za darmo matki mogą sobie pogadać, dzieci pobawić się i jeszcze w międzyczasie jakiś tzw specjalista ![]() brakuje mi tu czegoś takiego w polsce i szkoda że antkowe koleżanki tak daleko mieszkają! jak je na zdjęciu widzi to aż piszczy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Mukka wlaśnie tego się obawiam że tu gdzie mieszkam (wieś
![]()
![]() |
#1365 |
Rozeznanie
|
ja mieszkam w krakowie wiec nie powinnam narzekac, ale jak juz mowilam na zlobek nie ma szans, w rodzinie nie ma dzieci, znajomi tez nie maja i moja mala jest dzikusem...
ciekawia ja dzieci ale jak podejda i niedajboze dotkną to jest straszna afera i płacz... ![]() jej najlepsi kumple to nasze dwa koty ![]() ale narzekam na wyrost, w przyszlosci bede ja wciskac do dzieci w piaskownicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Zadomowienie
|
Antek prawie całe wakacje spędził z rówieśniczką i na prawdę świetnie im razem było! Może nie potrafią się razem bawić, ale razem biegali, karmili się, świat podziwiali, zadawalili się swoją obecnością na tyle, że rano my-mamy mogłyśmy dłużej pospać
![]() A tutaj... niby są jakieś dzieciaki, ale rzadko trafiam na rówieśników Antka, a jak już to jednokrotnie, czyli zaprzyjaźnić się nie zdążą ani poznać siebie. Nim zdążą się do siebie dostroić to już trzeba do domu iść. Poza tym niektóre mamy takie nadwrażliwe - same z dzieckiem się bawią żeby tylko jakieś inne do ich potomstwa nie doszło. Cieszę się, że od przyszłego roku będzie w przedszkolu (mam nadziejęhehehe) bo tam zaspokoi swój głód rówieśników ![]() ![]() a ja zabrałam się za czytanie książek do mojej magisterki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
A moj Kuba po 2 tygodnich w przedszkolu stwierdzila ze nie chce isc bo dzieci za duzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Rozeznanie
|
Dzieci potrzebują towarzystwa innych dzieci dopiero od 3 roku życia. Wcześniej nie są w stanie nawiązać relacji z innymi osobnikami w swoim wieku i raczej się bawią sobą niż ze sobą
![]() Nie martwcie się, że maluchy wyrosną na dzikuski, przecież nikt z nas nie żyje w głuszy. a nawet jeśli do rozpoczęcia podstawówki kontakt naszych malców z innymi będzie ograniczony to w szkole szybko nadrobią zaległości. ![]()
![]() |
#1369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasienka - ale mój właśnie ciągnie do dzieci bardzo, z tą Wiki to nierozłączni byli i nawet ze sobą "gadali" co rano, a ona go cały czas całować chciała ![]() i nie boję się że odludek będzie - bo w końcu do przedszkola od przyszłego roku idzie ależ się zimnica zrobiła!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Chciałam się pochwalić, ze przyznano mi zasiłek na Alicje-170zł miesięcznie, ale dobre i to. ![]() Zaczynam odczuwać brak faceta.
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
ja już nie pamiętam jak to jest mieć faceta.... może i dobrze... marzeniami nie mogę żyć mimo że coraz bardziej odczuwam utratę mojej naprawdę wielkiej miłości (nie chodzi o M)
![]() |
#1372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do braku faceta to tez miałam okres w swoim życiu po urodzeniu Synka kiedy bardzo potrzebowałam mieć kogoś, dzięki temu czułam się dowartościowana po prostu nie były to związki z przyszłością i wcale nie chodzi tu o to że faceci byli do bani tylko moje uczucie do nich było zwykłym zauroczeniem ![]() teraz inaczej na to patrze ![]()
![]() |
![]() |
#1373 |
Zadomowienie
|
ja tam odkąd urodzilam to nie mialam zadnego - nawet z zadnym nie flirtowalam..
byl czas ze strasznie brakowalo mi faceta i uzależnialam swoje szczescie od bycia z kims ... Teraz inaczej na to patrze. Czasem chcialabym miec sie do kogo przytulic czy pogadac, ale nawet nie wiem czy chcę mieć kogoś na stałe. Nigdy wtedy nie wiadomo na czym się stoi ![]() ![]() jak juz pisalam w moim otoczeniu samcow brak wiec nawet jak bym chciala to nie mam sie w kim zadurzyc ![]() dziewczyny jak ja dziś przemarzłam!! byliśmy na koniach - na ujeżdżalni zimno jak na dworze - tyle tylko że nie padało! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam jednego ktorych nie w pelni chcial zaakceptowac Kube i probowal mnie i dziecko zmieniac na sile...Chyba sie zrazilam...
Tez czasami brakuje mi kogos zeby sie przytulic ale na dluzsza mete boje sie ze ten ktos bedzie probowal zmieniac to jak wychowuje kube i ze do wychowywania bedzie nas dwoje...Moze to glupie...??A na dworze faktycznie porazka..Do przedszkola chodzimy juz w kurtkach mimo ze przedszkole mam na przeciwko mieszkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
U nas też tak zimno i pada i pada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
czytałam ostatnio książkę "mój mały mężczyzna" i stweirdzam że chciałabym być w takim związku jak bohaterka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Raczkowanie
|
Muka znam taką parę z tym, że są to ludzie w wieku emerytalnym i muszę Ci tak szczerze powiedzieć, że warunkiem koniecznym takiego "niezależnego małżeństwa" jest niestety dobra sytuacja finansowa pozwalająca na życie "na dwa domy" i wydaje mi się, że wiele osób chciałoby żyć właśnie w taki sposób (ta para akurat bardzo się przyjaźni w małżeństwie i bardzo sobie chwali osobne mieszkanie) ale niestety mało kogo na to stać i finansowo i emocjonalnie, no i trzeba sobie naprawdę mocno ufać
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
A moj eks nawet moja mame na naszej klasie zablokowal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Doszlam do wniosku ze jest idiota!!!Ja go nie zablokowalam zeby sobie chociaz zdjecia poogladal!!!I pomyslec ze balam sie ze mi dziecko odbiora bo mu kontakty utrudniam!!!Taki wał(sorki)!!Musze pozew o podwyzszeie alimentow napisac!!!Ciekawe czy dostane??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.