Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-17, 18:27   #4201
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Ale wracając do przyjemniejszych rzeczy. Spływają już do nas coraz szerzej potwierdzenia i ludzie na których mi bardzo zależało potwierdzają wszyscy po kolei Bardzo się cieszę

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:52   #4202
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ale wracając do przyjemniejszych rzeczy. Spływają już do nas coraz szerzej potwierdzenia i ludzie na których mi bardzo zależało potwierdzają wszyscy po kolei Bardzo się cieszę
rewelacyjnie, to musi być jedno z najwspanialszych uczuć przed weselem

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 20:05   #4203
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diamante Pokaż wiadomość
Racja Niepotrzebnie się zacietrzewiłam

Kochane, powiedzcie mi czy znacie swoje lokale jakoś z bliska. Z czyjegoś wesela na przykład czy tylko z opinii innych???
Ja swój lokal znam bo siostra miała tam wesele. Wiemy czego nam tam brakowało więc będziemy mogli zwrócić teraz na to uwagę. Ale na weselu siostry tez bylo b. dobrze

Cytat:
Dla mnie dobry zespół weselny (z naciskiem na weselny) to taki który dobrze dogaduje się z gośćmi, umie ich zabawić i poderwać do tańca bez fałszowania. I na dodatek dobrze jak będzie w przystępnej cenie. Wydaje mi się, że taki znalazłam, ale pewna nie jestem, dopiero po 18 października będę mogła głośno wykrzykiwać jaki to on jest wspaniały. Bo ja wyznaję zasadę nie chwal dnia przed zachodem słońca nie polecam czegoś czego na własnej skórze nie sprawdzę.
I ja tak myślę. My jak wybieraliśmy zespół to wszytsko pod gości bo uważamy że z tego calego dnia wazny jest dla nas tylko slub. A na weselu najbardziej używają właśnie goście i dlatego z góry zapowiedzieliśmy żeby 90% muzyki to była muzyka znana i taneczna czyli tez disco-polo i poprawiny tez nie dla nas a dla nich. Zeby oni sie bawili..

Mam nadzieje ze kazda z nas bedzie miala dokladnie to co sobie wymarzyla i co dla niej bedzie najbardziej odpowiednie

Jak najwczesniej mozna zrobic wieczor panienski?? Czy to bez wiekszego znaczenia jest? Bo u mnie przed slubem praktycznie wypadaja swieta a co za tym idzie tez Wielki Post.. hmm..

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 20:55   #4204
Joasia***
Rozeznanie

a ja mam ciut inne zdanie, nie chcę aby wszystko było pod gości... i kierowaliśmy się naszym gustem w tych sprawach, czy to zespół czy co innego, nasz zespół jest dość drogi, bo płacimy mu za dwa dni 4500 co do czaban band, to mi się nie podobał ich jeden skład na który trafiliśmy kiedyś, długie przerwy sobie robili a i piosenki dziwne....wykonanie jak najbardziej, zero fałszu, ale jednak nie przypadł nam do gustu...
Itenka, masz dwa wyjścia, zrobic imprezę w tygodniu, po świętach na parę dni przed sobotą, albo może np. to byc lany poniedziałek albo długo przed....i wtedy w weekend np. w ostatnią sobotę przed postem?
ale naskrobałyście przez ostatnie 24godziny, tyle nie wchodziłam a tu juz 3 stronki
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 21:32   #4205
froggie
Zakorzenienie

A ja Diamante rozumiem.
Byłam na różnych weselach z różna muzyką i ludzie najlepiej się własnie bawili przy tej 'wsiowej'.
Jakbym ja miała robić wesele po swojemu tak całkowicie to chyba nikt by nie przyszedł, zwlaszcza urażone maryjne babcie
Moja idealna muzyka to nightwish, metal, hard metal, gothic.
Żadnej klubowej, techno, 'wsiowej' nie trawię.
Ale jaki gość by się bawił przy muzyce metalowej?
Wystarczy ze 'zawału' dostaną na kolor sukni
nie mówiąc już o poglądach religijnych

Mój zespól wyniesie mnie 1500zl, wiec wogóle nic nie wart patrząc pod wzgl cenowym
A tak naprawde to fajnie zabawiają ludzi, sprawdzeni u brata na weselu
Stary 2008-09-17, 21:39   #4206
onaella
Zakorzenienie

froggie a zdradzisz jaki będziesz miała kolorek sukni A może masz jakieś zdjęcie, powiem Ci, że zaintrygowałaś mnie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 00:02   #4207
rikotika
Raczkowanie

witam, jestem tu nowa.
od dawna czytam wizaz.pl a zwlaszcza watki slubne. teraz musze robic to juz na powaznie, bo rozpoczynam swoja przygode z planowaniem slubu i wesela.
smiac sie czy plakac?
czy moge prosic Was o rade?wiem ze jest wiele postów o tych miejscach, ale ktory z tych dwoch jest 'lepszy'?
waham sie pomiedzy Grand Hotel Lublinianka i Dworem Anna.
Bylam tylko na weselu w Lubliniance...na tej dolnej sali.Bylo bardzo fajnie.czy ktos byl moze na gorze?podobno tam glownie organizuja wesela.czy to jedna sala czy kilka?jak to wyglada?
Czy myslicie, ze ogród jest duzym plusem i warto tym sie kierowac?
Planujemy wesele na ok 80osob, w tym sporo dzieci.
I czy ktos zna aktualne ceny?Bo oni oczywiscie mowia ze zalezy od menu, ale moza ktoras z Was juz cos wybrala i zna kwote?
rikotika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 00:24   #4208
Bakteryika
Wtajemniczenie

Ojejej! Ale rozpetalam burze dyskusyjna na temat Czabana a sama zwialam na przymierzanie sukien.

Z jednej strony mnie uspokoilyscie ze warto, z drugiej strony caly czas nie wiem czy warto (przyznam tu obydwom stronom racje - czasami to nie jest kwestia pieniedzy czy sie je ma czy nie tylko relacji tej ceny do samej uslugi i jej standardu) W kazdym badz razie dalej mysle.

Ale jak na razie decyzja zapadla w sprawie sukienki. Dla tych co maja ochote zalaczam link do filmiku z pokazu mody. Druga sukienka na wybiegu.
http://www.i-do.com.au/weddingTV/i-d...o=94&channel=7

Co do sal - to moja przyjaciolka ma w Lubliniance w przyszlym roku, ja w Wierzchowiskach a nasza znajoma miala w Dworku Anna i podobno bylo przeswietnie. Ktos ostatnio wspominal cos o restauracji Huzar (podobno odnowiona i przyjemna - ale sama nie znam) i dworku na Felinie (tam jest tylko sala wiec trzeba cala reszte zalatwiac oddzielnie)
Poza tym Skansen - jesli do 80 os podobno jest fajnie (tance pod markiza)

Ale ja sie wymadrzam - naczytalam sie forum i znawczyni ze mnie wielka he he

Buziaki
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 00:28   #4209
Diamante
Raczkowanie

GG do Diamante

Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość
Ja swój lokal znam bo siostra miała tam wesele. Wiemy czego nam tam brakowało więc będziemy mogli zwrócić teraz na to uwagę. Ale na weselu siostry tez bylo b. dobrze

I ja tak myślę. My jak wybieraliśmy zespół to wszytsko pod gości bo uważamy że z tego calego dnia wazny jest dla nas tylko slub. A na weselu najbardziej używają właśnie goście i dlatego z góry zapowiedzieliśmy żeby 90% muzyki to była muzyka znana i taneczna czyli tez disco-polo i poprawiny tez nie dla nas a dla nich. Zeby oni sie bawili..

Mam nadzieje ze kazda z nas bedzie miala dokladnie to co sobie wymarzyla i co dla niej bedzie najbardziej odpowiednie

Jak najwczesniej mozna zrobic wieczor panienski?? Czy to bez wiekszego znaczenia jest? Bo u mnie przed slubem praktycznie wypadaja swieta a co za tym idzie tez Wielki Post.. hmm..
Ja niestety czekam z niecierpliwością do Sylwestra, bo wtedy wszystko wyjdzie na jaw z lokalem. Najbardziej obawiam się czy zmieszczą nam się goście... Ale to był wg mnie najlepszy lokal w moich okolicach.

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
A ja Diamante rozumiem.
Byłam na różnych weselach z różna muzyką i ludzie najlepiej się własnie bawili przy tej 'wsiowej'.
Jakbym ja miała robić wesele po swojemu tak całkowicie to chyba nikt by nie przyszedł, zwlaszcza urażone maryjne babcie

Mój zespól wyniesie mnie 1500zl, wiec wogóle nic nie wart patrząc pod wzgl cenowym
Wydaje mi się, że kiedy nasi goście będą bawili się dobrze, to my również. Tak to bywa, że czasami nie muzyka czy oprawa jest najważniejsza, a ludzie. Bo gdyby nie zależało mi na gościach to zaprosiłabym na 100% jazzowych znajomych (lub rock'n'rollowych) i świetnie bym się bawiła. Ale taki wieczorek to sobie mogę zrobić z moim TŻ jak wszyscy goście się wybawią i pójdą spać

Cytat:
Napisane przez rikotika Pokaż wiadomość
witam, jestem tu nowa.
od dawna czytam wizaz.pl a zwlaszcza watki slubne. teraz musze robic to juz na powaznie, bo rozpoczynam swoja przygode z planowaniem slubu i wesela.
smiac sie czy plakac?
czy moge prosic Was o rade?wiem ze jest wiele postów o tych miejscach, ale ktory z tych dwoch jest 'lepszy'?
Bylam tylko na weselu w Lubliniance...na tej dolnej sali.Bylo bardzo fajnie.czy ktos byl moze na gorze?podobno tam glownie organizuja wesela.czy to jedna sala czy kilka?jak to wyglada?
I czy ktos zna aktualne ceny?Bo oni oczywiscie mowia ze zalezy od menu, ale moza ktoras z Was juz cos wybrala i zna kwote?
Ani w jednym ani w drugim nie byłam. O Dworze Anna słyszałam dużo dobrego i ostatnio trochę złego. No i tam są chyba duże wesela??

Co do wymysłów i udziwnień ślubnych - my też będziemy sporo ich mieć. Trochę mi się to podoba, trochę nie. Podoba mi się, że większość z tego sami robimy i organizujemy. Nie podoba mi się, bo nie wiem czy nie wyjdzie sztucznie. Ale cóż zrobić, jak na ślub czeka się 2 lata, a taka była twardo wyrażona wola moich rodziców.
Diamante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 00:31   #4210
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:

Itenka - ja bym sie nie przejmowala kiedy. ja planuje zrobic to 3 miesiace przed slubem. Ostatnio mnie troche alkohol zwala z nog szybko, wiec wole nie przed samym slubem. Mam ochote wybawic sie na maksa wtedy - swoje odchorowac - a pozniej spowrotem stresowac sie slubem juz bez pomocy procentow.. tak sobie wymyslilam
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 09:35   #4211
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Relację oczywiście postaram się zdać jak najlepiej. Sama równiez czekam na relację innych dzieczyn które będą tam się bawić Co do dekoracji to mi sie nie za bardzo podobają te balony i chciałam coś z nimi zrobić. Orientowałam się wstępnie w firmie dekoratorskiej jak by wyglądało zastąpienie ich materiałem. Oczywiście da sie coś takiego zrobić cena tez nie jest zbyt wygórowana. Także może jak nam przed ślubem nie zabraknie czasu to się za to weźmiemy. Bliżej ślubu będę też wiedziała jak to konkretnie będzie wyglądało czy ta dekoracja zostanie, czy może ją zabiorą. Jak by Ci sie spodobał nasz pomysł to zawsze się można jakoś dogadać. A może właściciel cos pozmienia.
Nie chce Cię okłamać bo nie pamiętam dokładnie ale my szukaliśmy sali chyba w kwietniu. Były jeszcze pojedyńcze terminy na lipiec i sierpień, ale nie chcieliśmy ich. CZerwca juz nie było. A wy kiedy zaczeliście się tym zajmować?
Wydaje mi się, że dekoracją nie ma sensu się teraz przejmować, gdyż jest tyle wesel w Oli przed naszymi, a każda para może zrobić coś z dekoracją według własne koncepcji.Zaczęliśmy rozglądać się za salą w kwietniu, jednak pod koniec maja wolny był tylko jeden termin w Oli, tzn, we wrześniu,który oczywiście zaklepaliśmy. Ostatnio byłam na weselu u Skrzatka, które również miało miejsce w Oli, jedzonko bardzo smaczne,wszystko było oki, obsługa i w ogóle,po prostu pierwsza klasa,także lokalem nie ma co się przejmować. Teraz męczy mnie zespół, którego jeszcze nie mamy. Co do zespołu Czaban Band, jak dla mnie za drogi, rodzice byli na weselu, na którym grali, wszyscy goście się extra bawili,mało kto siedział za stołem,jednak słyszałam ,też niepochlebne opinie- z tego co się orientuję mają kilka składów, ten był super, ale są też takie,które sobie olewają imprezę, po prostu nie są warci tej ceny, psują opinię temu lepszemu składowi.Zamotałam, mam nadzieję, że coś z tego da się zrozumieć
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 09:41   #4212
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
ale naskrobałyście przez ostatnie 24godziny, tyle nie wchodziłam a tu juz 3 stronki
Jak w takim tempie będziemy dalej skrobać to nam znowu zamkną wątek i będziemy miały cz. IV

Cytat:
A ja Diamante rozumiem.
To zaintrygowałaś.... Mam nadzieje ze sie pochwalisz swoja jedyna i wyjątkową kreacją

Cytat:
Napisane przez rikotika Pokaż wiadomość
witam, jestem tu nowa.
smiac sie czy plakac?
Witam nową Wizażankę
Osobiście jezeli mialoby byc duzo dzieci i mialabym do wyboru Lubliniankę i Dwor Anna to wybralabym ten drugi lokal ze wzgledu na otoczenie i miejsce zabaw dla maluchów

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Itenka - ja bym sie nie przejmowala kiedy. ja planuje zrobic to 3 miesiace przed slubem. Ostatnio mnie troche alkohol zwala z nog szybko, wiec wole nie przed samym slubem. Mam ochote wybawic sie na maksa wtedy - swoje odchorowac - a pozniej spowrotem stresowac sie slubem juz bez pomocy procentow.. tak sobie wymyslilam
hmmmm.. może to i dobre podejście?? Faktycznie lepiej mieć czas na kurację poimprezową i trzymać odpowiedni fason na samym Ślubie. Moja kolezanka miała tydzień przed ślubem i się jej ledwo co zdarzył zagoić "przez przypadek" zdarty łokieć na imprezie..

Stary 2008-09-18, 09:56   #4213
ladyinred85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dekoracją nie ma sensu się teraz przejmować, gdyż jest tyle wesel w Oli przed naszymi, a każda para może zrobić coś z dekoracją według własne koncepcji.Zaczęliśmy rozglądać się za salą w kwietniu, jednak pod koniec maja wolny był tylko jeden termin w Oli, tzn, we wrześniu,który oczywiście zaklepaliśmy. Ostatnio byłam na weselu u Skrzatka, które również miało miejsce w Oli, jedzonko bardzo smaczne,wszystko było oki, obsługa i w ogóle,po prostu pierwsza klasa,także lokalem nie ma co się przejmować. Teraz męczy mnie zespół, którego jeszcze nie mamy. Co do zespołu Czaban Band, jak dla mnie za drogi, rodzice byli na weselu, na którym grali, wszyscy goście się extra bawili,mało kto siedział za stołem,jednak słyszałam ,też niepochlebne opinie- z tego co się orientuję mają kilka składów, ten był super, ale są też takie,które sobie olewają imprezę, po prostu nie są warci tej ceny, psują opinię temu lepszemu składowi.Zamotałam, mam nadzieję, że coś z tego da się zrozumieć
Ja tez słyszałam niezbyt dobre opinie o Czaban. Chociaz na targach ślubnych grali naprawde super, bylam pod wrazeniem Dla mnie niestety zespol, ktory ma kilka skladow i nie moge wybrac tego konkretnego odpada. Placic tyle pieniedzy i nie wiedziec za co?
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 10:25   #4214
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Ja tez słyszałam niezbyt dobre opinie o Czaban. Chociaz na targach ślubnych grali naprawde super, bylam pod wrazeniem Dla mnie niestety zespol, ktory ma kilka skladow i nie moge wybrac tego konkretnego odpada. Placic tyle pieniedzy i nie wiedziec za co?
co do tych zespołów Dziewczyny to moim zdaniem każdy wybiera taki jak chce i to co mu się podoba)o czbanie słyszałam że zależy od składu że jeden jest super a inny to kiepski...cene mają niezłą ale sama ich na żywo nie słyszałam...zresztą swojego zespołu też nie słyszałam na żywo...ale spodobało nam się to co usłyszeliśmy na ich stronce...obyśmy się nie zawiedli to jest naprawdę trudna decyzja jaki zespól ma grac...
Stary 2008-09-18, 10:33   #4215
*kaalinaa*
Zadomowienie

aaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!

Od dziś został mi tylko miesiąc do ślubu . Nie dociera to chyba jeszcze do mnie

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 10:35   #4216
Joasia***
Rozeznanie

tak, wybór zespołu to po sali moim zdaniem najważniejsza decyzja, bo wiadomo że ludzie lubią dobrze zjeść i pobawić się przy fajnej muzyce...
Stary 2008-09-18, 10:57   #4217
maria28
Kniaginia

Cytat:
A ja Diamante rozumiem.

O, froggie, jak ja Cię rozumiem....))) co do muzyki.
A suknia czyżby czerwona?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 11:12   #4218
negila
Rozeznanie

Według mnie zespół tez jest podstawą wesela. My musieliśmy dokonać wyboru czy bierzemy taki który gra dla nas a reszta nas nie obchodzi czy idziemy za opinią rodziców że zespół musi być disco-polowy żeby się starsi dobrze bawili. Na szczęście zespół nam obiecał że połączy nasze rockowe wymagania i muzykę dla reszty. Wprawdzie dużo bierze ale nie znalazłam innego który by mi aż tak odpowiadał. To był mój wymóg jeśli chodzi o nasze wesele. Do reszty nie przywiązuje takiej wagi. Co kto lubi
CZaban dla mnie to tak trochę jak kupowanie kota w worku- płacisz a nie wiesz który skład dostaniesz. Nie spodobało mi się jak mi Pan powiedział że nawet jak będę chciała ich zamowić miesiąc przed weselem nie będzie problemu.

iwonka861 ja się dekoracją jeszcze nie przejmuję za wcześnie na to, dowiadywaliśmy sie tylko jakie i czy wogóle sa jakies możliwości jakbyśmy chcieli coś zmienić. W szalonym kogucie jak się o coś takiego zapytałam to mnie Pani prawie napadła i wykrzyczała że nie po to remont robiła żeby jej teraz coś zmieniać Sale w sumie oglądaliśmy przez 2 weekendy i od razu zadecydowaliśmy.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 11:27   #4219
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!

Od dziś został mi tylko miesiąc do ślubu . Nie dociera to chyba jeszcze do mnie
Nie martw sie, oddychaj głeboko a na pewno wszytsko bedzie dobrze

Cytat:
ja się dekoracją jeszcze nie przejmuję za wcześnie na to, dowiadywaliśmy sie tylko jakie i czy wogóle sa jakies możliwości jakbyśmy chcieli coś zmienić. W szalonym kogucie jak się o coś takiego zapytałam to mnie Pani prawie napadła i wykrzyczała że nie po to remont robiła żeby jej teraz coś zmieniać Sale w sumie oglądaliśmy przez 2 weekendy i od razu zadecydowaliśmy.
A ja sie caly czas glowie nad dekoracja bo nasza sala niby ładna, jasna, świeża, nowa ale właściciele udekorowali ją granatowym materiałem. I jest on na suficie i na ściance za stolikiem dla Państwa młodych... Eh.. ja nie lubię granatowego a właściciele nie pozwalają tego ściągnąć

Stary 2008-09-18, 11:36   #4220
negila
Rozeznanie

Cytat:
A ja sie caly czas glowie nad dekoracja bo nasza sala niby ładna, jasna, świeża, nowa ale właściciele udekorowali ją granatowym materiałem. I jest on na suficie i na ściance za stolikiem dla Państwa młodych... Eh.. ja nie lubię granatowego a właściciele nie pozwalają tego ściągnąć
Gdzie masz salę?? Spróbuj się dowiedzieć czy pozwolą chociaż to jakoś przykryć np innym materiałem? jest jeszcze trochę czasu właścicielom tez może się to znudzić i sami zdecydują że zmienią, lub tez spodoba im się dekoracja którejś pary i ją zostawią. nie ma się na zapas co martwić

Stary 2008-09-18, 11:44   #4221
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie masz salę?? Spróbuj się dowiedzieć czy pozwolą chociaż to jakoś przykryć np innym materiałem? jest jeszcze trochę czasu właścicielom tez może się to znudzić i sami zdecydują że zmienią, lub tez spodoba im się dekoracja którejś pary i ją zostawią. nie ma się na zapas co martwić
oj raczej wątpię żeby właściciele zmienili zdanie na temat dekoracji... to przykre ale jeśli w chwili obecnej maja takie zdanie to nie sadze by je w najbliższym czasie zmienili! granatowy i bordowy to najgorsze kolory do retuszów! od razu powiem ze nie ma sensu brac sie za przykrywanie, zakrywanie i chowanie pod innymi materiałami! jedyne co to najlepiej jest zainwestować w dodatki i np. zdecydować się na dodatki w białym kolorze! białe kwiaty, elementy dekoracji do zawieszenia na granatowym materiale w bieli rozjasnią sale, a jednocześnie stworzą romantyczny kontrast! jesli zdecydujecie sie na wszystkie dodatki w bieli osiągniecie bardzo dobry efekt i jednoczesnie odwrócicie uwagę od granatowych materiałów!
marzedowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 11:53   #4222
negila
Rozeznanie

Nie zawsze tak musi być Moja siostra zakrywała właśnie bordowy kolor, jasnymi materiałami- takimi nieprześwitującymi i bardzo ładnie wyszło. Właściciel też nie godził się na duże zmiany a teraz po 2 latach jest zupełnie inna dekoracja- ta niby stała. To indywidualna kwestia. Zgodzę się z Tobą co do dodatków- to bardzo dobry pomysł.

Stary 2008-09-18, 11:54   #4223
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
froggie a zdradzisz jaki będziesz miała kolorek sukni A może masz jakieś zdjęcie, powiem Ci, że zaintrygowałaś mnie
Cytat:
To zaintrygowałaś.... Mam nadzieje ze sie pochwalisz swoja jedyna i wyjątkową kreacją
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
O, froggie, jak ja Cię rozumiem....))) co do muzyki.
A suknia czyżby czerwona?
Jeszcze sama do końca nie wiem co dokładnie będzie bo za dużo mam pomysłów. Zapewne wszystko się zacznie klarować jak pójdę w poszukiwaniu sukni. Czysto biała taka 'ślubna' na pewno nie będzie, bo:
-nie do końca mi się takie podobają
-jestem blada jak trup więc z bielą się zlewam i wyglądam jeszcze bardziej upiornie.
Korci mnie czerwień i zieleń ;D
zaraz wkleje jak chcecie te suknie które zwróciły moją uwagę

Co do dekoracji sali ja nie zmieniam nic.
jest papierowa, ale wcale mi to nie przeszkadza
Stary 2008-09-18, 11:59   #4224
Amira_2007
Rozeznanie

Marzenna jak zdrówko, wychodzi ci na dobre leżakowanie??

Czabani maja dobre opinie a skład na weselu powinno być można zastrzec w umowie. Jeśli sie tyle płaci to powinno być wiadomo za co. ja najlepsze opinie słyszałam o składzie z blondynką na wokalu.

Co do sukien to są różnice pomiędzy suknią za 1000zł a pięć razy droższą. Niekiedy za 5tys. można kupić marszczonego maszkarona a za 1500zł piękna i elegancka suknie, ale często niska cena odbija sie na jakości materiału i wykonania. Za to używana sukienka za połowę ceny w dobrym stanie to rarytas ja np. wole zaoszczędzić na aucie i kilku innych sprawach a mieć suknię z której będę zadowolona i będę czuć się wspaniale. Przepłacać tez nie zamierzam i max. dla mnie to 3000zł.
BTW jedna z moich koleżanek zaoferowała, że w prezencie ślubnym zrobi dla mnie wizytówki i zaproszenia
Ma zacięcie artystyczne i zajmuje sie robieniem "ładnych rzeczy" typu kolczyki, bransoletki etc. więc mam znaleźć jej przykłady zaproszeń, które mi sie podobają a ona je wytworzy
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 11:59   #4225
maria28
Kniaginia

dziewczyny, a czy ktoraś z Was była na weselu gdzie grał Dj Struś? Fajny jest? Bo się nad nim zastanawiamy.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:00   #4226
Joasia***
Rozeznanie

ahh dziewczyny, kamień spadł mi z serducha, właśnie dostałam relację od koleżanki co miała wesele w tym samym lokalu co my mamy, i powiedziała że jedzonko było super, obłsuga uwijała się i ciągle wymieniała wszystko, czy napoje czy brudne talerzyki itp czy skończony talerz z przystawkami, a i jeszcze dostali gratis pokój nowożeńców także ciesze się jak wariatka że wszystko było ok to u u nas mam nadzieję tak będzie.....
Stary 2008-09-18, 12:05   #4227
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
ahh dziewczyny, kamień spadł mi z serducha, właśnie dostałam relację od koleżanki co miała wesele w tym samym lokalu co my mamy, i powiedziała że jedzonko było super, obłsuga uwijała się i ciągle wymieniała wszystko, czy napoje czy brudne talerzyki itp czy skończony talerz z przystawkami, a i jeszcze dostali gratis pokój nowożeńców także ciesze się jak wariatka że wszystko było ok to u u nas mam nadzieję tak będzie.....
No i super, a ty tak martwiłaś sie na zapas
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:05   #4228
Itenka
Raczkowanie

Faktycznie będzie ciężko ich przekonać bo to już ich druga sala a w pierwszej oczywiscie króluje granat ( z tym że efekt jest bardziej tragiczny bo sala cała jest w boazerii..)
Bardzo mi sie podobala wiosenna dekoracja w Leclercu na Zana. Była różowo - zielona i jak ja jako zagorzała fanka koloru zielonego nigdy bym nie połączyła go z różem tak to zestawienie mnie urzekło. Ale chyba granatu tym nie zakryje
Dziękuję bardzo za porady
A moja sala to Katarzynka w Bogucinie.

Stary 2008-09-18, 12:14   #4229
froggie
Zakorzenienie

Itenko to widzę ze mamy podobnie z tym zielonym ;D
mi dekoracja w lclercu tez się strasznie podobała, az miałam ochotę zabrać kawałek ze sobą

No to wklejam Wam suknie mniej ślubne które najbardziej mi się podobały. Kilka białych czy tez ecri tez mi wpadło w oko, ale to moze następnym razem wkleję.
I co Wy powiedzie o tych sukniach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg papilio.jpg (58,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viera.jpg (93,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DAMINI_Image_9203.jpg (23,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07030-giselle.jpg (14,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 817.jpg (83,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 835.jpg (74,5 KB, 54 załadowań)
Stary 2008-09-18, 12:16   #4230
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
No i super, a ty tak martwiłaś sie na zapas
bo niestety tak mam, choć probuję to 'na zapas' z mojego charakteru wykorzenić ale nie da się....i zawsze zamiast dopatrywać się pozytywnych rzeczy ja znajduję te negatywne i się umartwiam
my mamy dekorację taką morelową czy łososiową i ona też nie bardzo w moim guście jest, zywe kwiaty też sami wybierają pod kolor ale ja niczego zmieniać nie zamierzam bo to dodatkowy koszt a tej studni bez dna jaką jest wesele nie bardzo chcę pogłebiać.....bo mi na suknię nie starczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości