Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 12:12   #1231
angellka
Zadomowienie

GG do angellka
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Moje wczorajsze R.

ŚI 2 jajka na miekko i 2 pomidory z oliwą i parówka
ŚII activia i garśc jakiś płatków czekoladowych tak na sucho
O gołąbek z sosem
P gruszka
K banan

Miałam w czoraj mały wypadek zmiażdżyłam sobie palca u nogi i jakos mi przeszła ochota na jedzenie.

Wiem ze beznadziejny więc nawet nie musicie komentować no chyba ze chcecie

Mam jeszce pytanie. Kupiłam wczoraj banany i ananasa. I teraz mam problem do jkich posiłków je wcinsąć. Zjadłam dzisiaj banana z serem białym na śniadanie a co ztym ananasem ??
Stary 2008-09-18, 12:18   #1232
Yuza
Raczkowanie

Dzieki funky za ocenke
Jem, jem rybke ostatnio 3 dni pod rzad wiec dzisiaj przerwa ale reklama dobrze na mnie wplywa ciagle mam w glowie ta piesn"Give me some fish, give me, give me some fish"<tanczy> - Jedz rybe bo dobrze wplywa na wszystko Przekonali mnie
Stary 2008-09-18, 12:23   #1233
aniulap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Przy takim zapotrzebowaniu nie widzę konieczności aczkolwiek proponuje poobserwować czy na 1900-1700 chudniesz czy nie, jeśli spadek masy nastąpi to nie obcinaj tylko jedź i chudnij

Ser żółty lepiej sobie odpuścić, kanapki z tuńczykiem są lepsze

póki co takie obserwowanie mi pasuje zobaczymy czy coś z tego będzie...

ach. niestety tuńczyk też odpada

aniulap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:48   #1234
Ska
Zadomowienie

angellka ananas jest dobry do świeżych salatek. moja ulubiona to taka z polędwicą. mogę Ci wypisać składniki, ale nie pamiętam ilości
Stary 2008-09-18, 13:26   #1235
inesska000
Raczkowanie

Question Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Przystepuje do odchudzania w zasadzie chcialam zrzucic brzuszek troszke z bioderek.
I chialam sie poradzic co do mojego jadlospisu czy on wyglada zle ?
Tu podaje zestawy typowe ktore jem, oczywiscie raz pierwszy raz drugi nie na raz
SNIADANIE:
1. platki kukurydziane nieslodzone z domieszka platkow czekoladowych i mleko 1,5% do tego sok pomaranczowy lub kako
2. 2 - jajka na miekko plus dwie kanapkii herbata

po sniadaniu potrafie dojesc np. jablko, banana, ale zdarza sie ze zjem np.loda lub batona

OBIAD:
To co mama ugotuje
1. Zupka jakas - i drugie danie.np zemniaczki filet surowka plus obowiazkowo sok pomaranczowy ktory dosc czesto pije w ciagu dnia
2. danie chinskie na ostro
3. gulasz lub sosik z makaronem lub ryzem + saltka z salaty mrchewki pomidora i pora

po obiedzie tez cos dojem zazwyczaj slodkiego najczesciej lody

KOLACJA:
1. Zalezy czasem pizza(sklepowa)
2. dwie-3 kanapki z wedlina serem zoltym pomidorkiem
3. tunczuk z majonezem papryka taka slatka+ kanapka z maslem lub serem zoltym

i zazwyczaj lezac w lozku jem loda lub jakis inny smakolyk owoc tez sie zdarza lub marchewka

I jak myslicie ? to napewno ze musze wyeliminowac slodycze a co dalej?
Prosze o rade i pomoc, bo chcem przystapic do diety : w ktorej mam zamia nie dojadac i dodac wiecej warzyw i owocow np. salatek. Wiecej pic plynow. Ale co moge jesc zeby nie tracic witamin i nie zawazyc metabolizmu co sie zdarza przy dietach jego zachwianie...czekam
Stary 2008-09-18, 13:28   #1236
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inesska000 Pokaż wiadomość

Przystepuje do odchudzania w zasadzie chcialam zrzucic brzuszek troszke z bioderek.
I chialam sie poradzic co do mojego jadlospisu czy on wyglada zle ?
Tu podaje zestawy typowe ktore jem, oczywiscie raz pierwszy raz drugi nie na raz
SNIADANIE:
1. platki kukurydziane nieslodzone z domieszka platkow czekoladowych i mleko 1,5% do tego sok pomaranczowy lub kako
2. 2 - jajka na miekko plus dwie kanapkii herbata

po sniadaniu potrafie dojesc np. jablko, banana, ale zdarza sie ze zjem np.loda lub batona

OBIAD:
To co mama ugotuje
1. Zupka jakas - i drugie danie.np zemniaczki filet surowka plus obowiazkowo sok pomaranczowy ktory dosc czesto pije w ciagu dnia
2. danie chinskie na ostro
3. gulasz lub sosik z makaronem lub ryzem + saltka z salaty mrchewki pomidora i pora

po obiedzie tez cos dojem zazwyczaj slodkiego najczesciej lody

KOLACJA:
1. Zalezy czasem pizza(sklepowa)
2. dwie-3 kanapki z wedlina serem zoltym pomidorkiem
3. tunczuk z majonezem papryka taka slatka+ kanapka z maslem lub serem zoltym

i zazwyczaj lezac w lozku jem loda lub jakis inny smakolyk owoc tez sie zdarza lub marchewka

I jak myslicie ? to napewno ze musze wyeliminowac slodycze a co dalej?
Prosze o rade i pomoc, bo chcem przystap&igrave;c do diety : w ktorej mam zamia nie dojadac wiecej warzyw i owocow np. salatek. Wiecej pic plynow. Ale co moge jesc zeby nie tracic witamin i nie zawayc metabolizmu co sie zdarza porzy dietach jego zachwianie...czekam
A 10 PŻ i wątki podwieszone przeczytane ??
Stary 2008-09-18, 14:54   #1237
star15
Zakorzenienie

dzisiejsza R po wczorajszym napadzie [..]:

I. owsianka [pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, mała garstka mieszanki bakaliowej]- 220kcal+36kcal+60kcal=316 kcal
II. jogurt naturalny- 150g., grahamka= 90+200kcal=290kcal
III. serek wiejski zwykły, łyżka soku malinowego, trochę pestek słonecznika
spore jabłko
kawa z mlekiem
200kcal+30kcal+50kcal+90k cal+20kcal=390kcal
IV. talerz zupy pomidorowej, czystej, z gotowaną marchewką, pietruszką, porem; = 120kcal
V. 500ml soku warzywnego tymbarka [23kcal/100ml.] = 115kcal
VI. warzywa na patelnię- około 200g., udko z kurczaka gotowane = 36*2+150=222kcal

łącznie: 1453kcal.

tak, wiem.. to tylko jedeń dzień będzie, słowo daję. nie zrobię sobie krzywdy po raz drugi. po prostu wczoraj miałam kompuls, po raz pierwszy od baaardzo długiego czasu.. cholera. no bo jak inaczej nazwać pochłonięcie 2,5 paczki herbatników, paczki ciastek czekoladowych, 2 pełnych misek kleiku ryżowego na mleku i 2 kanapek? a przytyć nie chcę.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:18   #1238
KOKAINA
Zadomowienie

Dziewczyny, podliczyłam sama orientacynie kalorie i prosze o skorygowanie w razie jakiś pomyłek
Aaa, wsysło podwieczorek, bo późno wstałam

Moja lekka R;

Śn- 6 sporych śliwek węgierek (120kcal), duża nektarynka (100 kcal)
30g crunchy sezamowych (130kcal)+40g Fit-ów z biedronki (130kcal) zalane jogurtem naturalnym z ziarnami zbóż Danona 175g (170kcal)= 655kcal

IIśn- grahamka (160kcal) z 40g Fety Ligh (70kcal) + warzywa (ogórek,papryka,sałata)= 230kcal

Ob.- 50g ryżu brązowego (180kcal), gołąbek z odrobiną pomidorowego sosu (300kcal?) + surówka gotowa (50kcal)= 530kcal

Kol- serek wiejski zwykły 200g (200kcal) z orzechami ziemnymi (30g) (180kcal)=380kcal
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:45   #1239
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

I. owsianka [pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, mała garstka mieszanki bakaliowej]- 220kcal+36kcal+60kcal=316 kcal
spore jabłko
kawa z mlekiem
IV. talerz zupy pomidorowej, czystej, z gotowaną marchewką, pietruszką, porem; = 120kcal
VI. warzywa na patelnię- około 200g., udko z kurczaka gotowane = 36*2+150=222kcal

tak, wiem.. to tylko jedeń dzień będzie, słowo daję. nie zrobię sobie krzywdy po raz drugi. po prostu wczoraj miałam kompuls, po raz pierwszy od baaardzo długiego czasu.. cholera. no bo jak inaczej nazwać pochłonięcie 2,5 paczki herbatników, paczki ciastek czekoladowych, 2 pełnych misek kleiku ryżowego na mleku i 2 kanapek? a przytyć nie chcę.
wiesz, że po takim dniu nie przytyjesz, a po kompulsie ważne jest, żeby jeść normalnie..ale jak sobie chcesz, mam nadzieję że to nie żaden nawrót ED.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:47   #1240
LaSeniorita
Raczkowanie

U:
I: owsianka( 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrębów pszennych, serek homo straciatella, jabłko, cynamon, 100 ml mleka)
II: duża grahamka z chudym twarożkiem, szynką drobiową, ogórkiem i szczypiorkiem
O: 2 gołąbki ( ryż biały, kasza gryczana, cebulka, kawałeczki kurczaka) polane ketchupem
,,D'': banan
P: serek homo naturalny z orzechami włoskimi i laskowymi
2 marchewki
P2: podjedzone daktyle, rodzynki i orzechy włoskie
K: wieśniak lekki, szczypiorek, pół kromki pumpernikla, kakao
Stary 2008-09-18, 15:47   #1241
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

spore jabłko
kawa z mlekiem

Star
Szczerze mowiac to ja czasami mam takie napady ze strasznie chce mi sie cos slodziutkiego i potrafie pochlonac w ciagu dnia niezliczone ilosci ale to jeszcze nie znaczy ze od czasu do czasu nie mozna sobie pozwolic? Strasznie malutkie to Twoje RR:P Mysle ze nie powinnas sie az tak strasznie katowac Daj spokoj z dietkami i troche pocwicz a na bank nie przytyjesz
Stary 2008-09-18, 16:06   #1242
inesska000
Raczkowanie

Wink Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
A 10 PŻ i wątki podwieszone przeczytane ??

y no nie ...
.... hmmm a jakas pomoc ? i gdzie znajde te podwatki ? czytalam duzo ale o odchudzaniu i tak naatrafilam na ten watek o jadlospisie
Stary 2008-09-18, 16:06   #1243
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
wiesz, że po takim dniu nie przytyjesz, a po kompulsie ważne jest, żeby jeść normalnie..ale jak sobie chcesz, mam nadzieję że to nie żaden nawrót ED.
też mam taką nadzieję. po prostu jeden dzień, by się wyrównało i od jutra już najzupełniej normalnie. obiecuję. poza tym i tak dzisiaj patrzeć na jedzenie nie mogę.. aż mi niedobrze na samą myśl.

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Star
Szczerze mowiac to ja czasami mam takie napady ze strasznie chce mi sie cos slodziutkiego i potrafie pochlonac w ciagu dnia niezliczone ilosci ale to jeszcze nie znaczy ze od czasu do czasu nie mozna sobie pozwolic? Strasznie malutkie to Twoje RR:P Mysle ze nie powinnas sie az tak strasznie katowac Daj spokoj z dietkami i troche pocwicz a na bank nie przytyjesz
dziękuję tylko że u mnie te napady to nie wiadomo skąd, ja jestem na U.. tylko jeden dzień tak niskokaloryczny, by wyrównać wczorajszy wybryk i od jutra znowu normalne U.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:26   #1244
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inesska000 Pokaż wiadomość
y no nie ...
.... hmmm a jakas pomoc ? i gdzie znajde te podwatki ? czytalam duzo ale o odchudzaniu i tak naatrafilam na ten watek o jadlospisie

Watki podwieszone sa na poczatku watku zawsze;> tam gdzie jest pierwszy post. Dodane sa tam linki, gdzie znajdziesz odpowiedzi na to co jest nie tak z Twoim jadlospisem
Stary 2008-09-18, 16:33   #1245
inesska000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Watki podwieszone sa na poczatku watku zawsze;> tam gdzie jest pierwszy post. Dodane sa tam linki, gdzie znajdziesz odpowiedzi na to co jest nie tak z Twoim jadlospisem

dziekuje
Stary 2008-09-18, 17:50   #1246
noname12345TPa
Gość

P
10:00 kaszka ryżowa na mleku sojowym waniliowym + otręby owsiane i płatki owsiane + migdały mielone
12:00 3 kanapki - pasztet +pomidor na jasnym chlebie z masłem
15:00 - pierniczki imbirowe - 5
17:00 miska domowego leczo - kiełbasa, pomidory, pieczarki, zielony groszek, papryka
19:00 4 ciastka imbirowe
21:00 kukurydza + tuńczyk + majonez + chleb z masłem (4).
Stary 2008-09-18, 18:05   #1247
angellka
Zadomowienie

GG do angellka

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
angellka ananas jest dobry do świeżych salatek. moja ulubiona to taka z polędwicą. mogę Ci wypisać składniki, ale nie pamiętam ilości
Była bym wdzięczna o ile jest w miare dietetyczna . Tylko niewiem czy to dobry watek na przepisy ale myśle że nikt sie nie obrazi.
Stary 2008-09-18, 18:08   #1248
ines25
Rozeznanie

Pomóżcie czy Branflakes Sanet albo Nestle nadają się na R?

ines25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:14   #1249
Yuza
Raczkowanie

Jest taki specjalny watek w sumie Na R,U,P nadaje sie ten produkt czy nie Jezeli na przyszlosc chcialybyscie wiedziec Ines co do platkow to chyba wiekszosc sie nie nadaje bo maja duzo wegli ale jak z tymi jest to nie wiem :P poczekaj na odpowiedz bardziej doswiadczoncyh wizazanek
Stary 2008-09-18, 18:20   #1250
ines25
Rozeznanie

Yuza, masz rację powinnam zapytać na tamtym wątku Ale już ciągnąc temat tych płatków to owsiane też mają dużo węglowodanów

ines25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:22   #1251
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ines25 Pokaż wiadomość
Yuza, masz rację powinnam zapytać na tamtym wątku Ale już ciągnąc temat tych płatków to owsiane też mają dużo węglowodanów
Ines w płatkach anjwazniejsze jest by nie były dosładzane i miały niski |IG, owsiane na R sa najlepsze a na Bran flakesy tez możesz sobie pozwolic od czasu do czasu, mają małą ilośc cukru (bodajże 12-13 g /100).
Stary 2008-09-18, 19:15   #1252
phenomena
Zakorzenienie

W

1. fitella kokosowa, mangusie, 100ml mleka 1,5%; trochę bananów suszonych - ok. 390
2. kromka żytniego posmarowana półtłustym klimkiem, plaster sera żółtego, pomidor; 1/2 activii jabłkowej; duża śliwka ok. 280kcal
3. ryz z warzywami, piersią z kurczaka, sosem sojowym; niewielki kawałek sernika ok. 500
4. omlet z 2 jaj, łyzki pszennej mąki, całego jabłka, cynamonu i proszku do pieczenia; łyżeczka kakao+ 100ml mleka 1,5% ok. 330kcal

suma: ok 1500kcal
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 19:19   #1253
schism_
Zadomowienie

Moje U pod tytułem 'Nic na siłę'
_^_

I. (12)Kromka chleba z małym plasterkiem salami,ser Gouda,garsc orzeszków ziemnych prażonych, 1/4 puszki 130g tuńczyka w sałatce meksykańskiej (z czerwoną fasolą,papryką,kukurydzą, odrobiną octu), zielona herbata, ecomer ;P- 320

II (14.30) 3 gałki lodów dużym chrupiącym wafelku ;dolce latte,malaga,cookies, 2x Cappuccino , mały kruchy herbatnik- 460

90 min spaceru

III.(18.30) 1/2 GreenWayowego Enchiladas z nadzieniem pieczarkowo-faosolowo-paprykowym , z serem na wierzchu i lekkim pomidorowym sosem,50g surówki
(pekinka,papryka,kukurydz a,ogórek,oliwa), 250 ml soku marchwiowego Cymes- 340

IV.(22) Danio warzywny,wafel ryżowy , plaster chudej szynki,pomidor, trochę tuńczyka jak w pkcie I , albo Mac donaldsowy cheeseburger (śmiem podejrzewać,że przekornie wybiorę drugą opcje )- 300
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 19:36   #1254
funky87
Zakorzenienie

To i moje U wrzucę :
ś:
bułeczka pikantna cienko posmarowana danio warzywnym, 4 plastry polędwicy z indyka, 2 ogórki kiszone, trochę sałatki warzywnej, 3 wasy z dżemem, kawa.
IIs: 250g jogurtu brzoskwiniowego 0%, 3 wasy, 2 marchewki.
O: pierś z kurczaka podsmażona na teflonie 140g, 2 łyżki szpinaku na mleku, 50g kaszy gryczanej z 2 łyżkami sosu bolońskiego.
później kawa z odrobinką mleka
P: bułeczka ciemna z wiejskim lekkim, pomidorkiem i ogórkiem.
K: danio warzywne ok 100g
Stary 2008-09-18, 20:06   #1255
Licja20
Rozeznanie

R jak redukcja

Śniadanie:

owsianka z twarogiem mielonym, garstka migdałow

II Śniadanie:
chlebek ryzowy z twarogiem + kawalek banana + jablko

Obiad:
gofry razowe (porazka )+ twarozek + troszke dzemu slodzonego fruktoza

Deser:
garsc malin , malutki placuszek z bananem

Przekąska:
brzoskwinia

Kolacja:
wasa z twarogiem , kawalkiem banana + kawa zbozowa z mlekiem+ 2 gryzy bulki z mozarella, 6 migdałow

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:08   #1256
smak6malin
Wtajemniczenie

To i ja pokażę moje U :
śniadanie : 200 gr twarogu półtłustego, kilka łyżek śmietany 12 %, szczypiorek, kilka rzodkiewek, 2 kromki razowca, 200 ml kefiru

II śniadanie : 2 kromki razowego ze słonecznikiem, 3 plasterki polędwicy sopockiej, 2 plasterki pomidora, 2 plasterki sera żółtego, liść sałaty, orzechowy baton cunchy

obiad :
300 ml rosołu : makaron razowy, marchewka, kapusta włoska, małe udko z kurczaka ; filet z mintaja, 2 ziemniaki, duża porcja kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

podwieczorek: kawałek sernika na zimno z brzoskwiniami i galaretką truskawkową, szklanka budyniu czekoladowego, banan, garść płatków migdałowych

kolacja : jajecznica : 2 wiejskie jajka, duszona cebula, fit up do jajek ; grahamka

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:32   #1257
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
To i moje U wrzucę :
ś:
bułeczka pikantna cienko posmarowana danio warzywnym, 4 plastry polędwicy z indyka, 2 ogórki kiszone, trochę sałatki warzywnej, 3 wasy z dżemem, kawa. małe śniadanie, zważając na to, że bułka pewnie miała rozmiar xxs. zamiast wasy do kawy mogłaś się przełamać do czegoś słodkiego
IIs: 250g jogurtu brzoskwiniowego 0%, 3 wasy, 2 marchewki. szkoda, że 0% na U
O: pierś z kurczaka podsmażona na teflonie 140g, 2 łyżki szpinaku na mleku, 50g kaszy gryczanej z 2 łyżkami sosu bolońskiego. skromny obiadek
później kawa z odrobinką mleka
P: bułeczka ciemna z wiejskim lekkim, pomidorkiem i ogórkiem. ok
K: danio warzywne ok 100g malutko
no cóż, bywało lepiej co z nnkt? troszkę monotonnie, zero owoców, kolacja śmieszna! co to za u

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
To i ja pokażę moje U :
śniadanie : 200 gr twarogu półtłustego, kilka łyżek śmietany 12 %, szczypiorek, kilka rzodkiewek, 2 kromki razowca, 200 ml kefiru

II śniadanie : 2 kromki razowego ze słonecznikiem, 3 plasterki polędwicy sopockiej, 2 plasterki pomidora, 2 plasterki sera żółtego, liść sałaty, orzechowy baton cunchy

obiad :
300 ml rosołu : makaron razowy, marchewka, kapusta włoska, małe udko z kurczaka ; filet z mintaja, 2 ziemniaki, duża porcja kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

podwieczorek: kawałek sernika na zimno z brzoskwiniami i galaretką truskawkową, szklanka budyniu czekoladowego, banan, garść płatków migdałowych

kolacja : jajecznica : 2 wiejskie jajka, duszona cebula, fit up do jajek ; grahamka
super U

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:17   #1258
Ska
Zadomowienie

moje U prosi o ocenę
Ś: bułeczka ze słonecznikiem dzielona na 3 z wędzonym twarogiem 4% tłuszczu, na to pomidor, a do tego trochę filetów śledziowych w oliwie, occie i koperku. papryka
II Ś: talerzyk malin, kawałek dietetycznej szarlotki (przepis --> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ )
O: dwie razowe tortille warzywne z 3 plasterkami żółtego sera 13% tłuszczu, bez sosu i mięsa (przepis też na blogu)
K: 2 plasterki camembert 13%, kawałek papryki. kawa na zimno z 4 gałkami lodów czeko-śmietankowych i kostką brązowego cukru
Stary 2008-09-18, 21:46   #1259
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no cóż, bywało lepiej co z nnkt? troszkę monotonnie, zero owoców, kolacja śmieszna! co to za u

super U
Dzisiejszy dzień to jeden z lepszych jeśli chodzi o jedzenie , tracę kontrole nad tym wszystkim.

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
moje U prosi o ocenę
Ś: bułeczka ze słonecznikiem dzielona na 3 z wędzonym twarogiem 4% tłuszczu, na to pomidor, a do tego trochę filetów śledziowych w oliwie, occie i koperku. papryka
II Ś: talerzyk malin, kawałek dietetycznej szarlotki (przepis --> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ )
O: dwie razowe tortille warzywne z 3 plasterkami żółtego sera 13% tłuszczu, bez sosu i mięsa (przepis też na blogu)
K: 2 plasterki camembert 13%, kawałek papryki. kawa na zimno z 4 gałkami lodów czeko-śmietankowych i kostką brązowego cukru
skromniutki ten obiad i kolacja i podwieczorek wssysło
Stary 2008-09-18, 23:22   #1260
monochrome
Rozeznanie

U. ;]

Śniadanie:
Owsianka - ok. 50 g płatków, serek wiejski ciężki, banan, wiórki kokosowe, orzeszki

II śniadanie:
Dwie kromki chleba pszenno-żytniego z masłem, żółtym serem i pomidorem
Jabłko

III śniadanie:
Czekoladowo-orzechowa kawa z lodami bakaliowymi

Obiad:
Pomidorowa z makaronem
Dwie kotlety mielone
Puree ziemniaczane z masłem i śmietaną
Dwa ogórki kiszone

Podwieczorek:
Ciastko francuskie z ananasem
Deser jogurtowy z jagódkami

Kolacja:
Tortilla z kurczakiem, majonezem, sałatą, serem, pomidorem, kukurydzą i papryką

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości