Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 13:07   #1591
LadyAnne
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Mam takie pytanko - czy test ciazowy wykrywa ciaze na pewno?Zrobilam sobie test 27 dni po stosunku, po ktorym mysle, ze moge byc w ciazy.Zrobilam 3 testy, wyszly negatywnie.Okres mi sie spoznia od tygodnia, ale mysle ze moze to byc spowodowane lekami na infekcje, ktore stosowalam.
LadyAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 13:09   #1592
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez LadyAnne Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko - czy test ciazowy wykrywa ciaze na pewno?Zrobilam sobie test 27 dni po stosunku, po ktorym mysle, ze moge byc w ciazy.Zrobilam 3 testy, wyszly negatywnie.Okres mi sie spoznia od tygodnia, ale mysle ze moze to byc spowodowane lekami na infekcje, ktore stosowalam.

moim zdaniem możesz wierzyć testom zrobionym po takim czasie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 13:24   #1593
LadyAnne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
moim zdaniem możesz wierzyć testom zrobionym po takim czasie
Dziekuje za odpowiedz Troche sie stresuje, bo pomimo iz jestem mezatka, jeszcze nie jestem gotowa na dziecko Chce byc w ciazy wtedy kiedy bede czula ze to wlasnie ten moment Poki co czekam na okresik, a jak nie przyjdzie to zrobie sobie jeszcze jeden test

Pozdrawiam i dziekuje
LadyAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:09   #1594
myszkaa6
Przyczajenie

ciąża ?

zwracam sie do was z dość dziwnym pytaniem ale bardzo się stresuje. otóz niedawno wspolzylam pierwszy raz z chlopakiem .... chyba do tego niedojrzałam bo zaraz mi sie zaczęło coś wkrecac ze bede w ciazy pomimo ze sprawdzalismy czy prezerwatywa nie pękla wszystko bylo wporzadku ... ale spoznial mi sie okres wiec chyba nie musze mowic w jaka panike wpadlam zrobilam test i byl negatywnyjednak slyszalam ze podobno okres przesuwa sie gdy zaczyna sie wspolzyc to prawdak?
w koncu dostalam okres byla to normalna miesiaczka jak zawsze ale slyszalam ze okres moze wystepowac rowniez jak jest sie w ciazy przez 4 miesiace ale są to tylko takie male plamienia tak ? z góry dziekuje za odpowiedzi i przepraszam ze zawracam wam glowe ale jestem strasznie uczulona na tym punkcie ;/ bo juz zaczynam widzieć rosnacy brzuch
myszkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:15   #1595
ira21
Zadomowienie

Dot.: ciąża ?

Cytat:
Napisane przez myszkaa6 Pokaż wiadomość
zwracam sie do was z dość dziwnym pytaniem ale bardzo się stresuje. otóz niedawno wspolzylam pierwszy raz z chlopakiem .... chyba do tego niedojrzałam bo zaraz mi sie zaczęło coś wkrecac ze bede w ciazy pomimo ze sprawdzalismy czy prezerwatywa nie pękla wszystko bylo wporzadku ... ale spoznial mi sie okres wiec chyba nie musze mowic w jaka panike wpadlam zrobilam test i byl negatywnyjednak slyszalam ze podobno okres przesuwa sie gdy zaczyna sie wspolzyc to prawdak?
w koncu dostalam okres byla to normalna miesiaczka jak zawsze ale slyszalam ze okres moze wystepowac rowniez jak jest sie w ciazy przez 4 miesiace ale są to tylko takie male plamienia tak ? z góry dziekuje za odpowiedzi i przepraszam ze zawracam wam glowe ale jestem strasznie uczulona na tym punkcie ;/ bo juz zaczynam widzieć rosnacy brzuch
raczej jest male prawdopodobienstwo tego ze jestes w ciazy,jak mialas normalny okres i test wyszedl negatywny to nie ma sie czym martwic

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:45   #1596
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszkaa6 Pokaż wiadomość
opoznienie okresu moze wynikac z powodu np. intensywnego odchudzania, zmiany klimatu, tudziez SILNEGO STRESU. podejrzewam u ciebie to ostatnie.

wiem, ze pisac w tym tonie nie jest mile widziane na forum, ale... dziewczyno, moze po prostu jeszcze nie dojrzalas do seksu?
Stary 2008-09-16, 17:52   #1597
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tusio Pokaż wiadomość
opoznienie okresu moze wynikac z powodu np. intensywnego odchudzania, zmiany klimatu, tudziez SILNEGO STRESU. podejrzewam u ciebie to ostatnie.

wiem, ze pisac w tym tonie nie jest mile widziane na forum, ale... dziewczyno, moze po prostu jeszcze nie dojrzalas do seksu?

ona tam napisała że jest chyba jeszcze niedojrzała, wiec przeczytaj uważniej

ale pomijając to to sie zgadzam z Tobą, a i pierwszy raz slysze żeby okres miał sie przesunąć z powodu współżycia (to do autorki)

kolejny argument za tym, żeby edukacje seksualną wprowadzać już w przedszkolach, może dzięki temu zmniejszymy wskaźnik ciężarnych nastolatek ale to jako off top, nie żebym na kogoś naskakiwała,
niebedetwoja19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 18:05   #1598
joyka
Raczkowanie

mi kiedyś przesunął się o 35 dni z powodu stresu To dopiero były nerwy.I nie można mieć okresu w ciąży. Można mieć plamienia, a to wygląda zupełnie inaczej.
joyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 18:43   #1599
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

A ja radzę na przyszłość przejść się do ginekologa i zainwestować w tabletki. Większa pewność = mniej stresu. Z prezerwatywami nigdy nic nie wiadomo, tym bardziej z tymi z supermarketów czy stacji benzynowych- niektórzy bawią się w "co piątą kinder niespodziankę"..
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:01   #1600
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ranger555 Pokaż wiadomość
dzieki troche mnie uspokoilas, ja sam uwazalem ze jest to bardzo malo prawdopodobne ale dziewczyna spanikowala na nastpeny dzien i mi sie tez wkrecilo, wiesz chociaz mam 19 lat byla to moja pierwsza tego typu zabawa z dziewczyna i to na dodatek pod wplywem alkoholu, a dodam ze malo ja znalem temu sie tak przejalem bo wpasc ze swoja dziewczyna to co innego niz z nieznajoma , ale mam nauczke na przyszlosc nigdy wiecej tak nie zrobie zawsze zabezpieczenia , a mam jeszcze jedno pytanie jesli spodziewa sie okresu okolo 25 jesli sie nie spozni i bedzie ok to znaczy ze na bank nie jest w ciazy ?
Jak znam zycie to przez te stresy sie spozni ale niewazne - jesli przyjdzie (w terminie lub nie) to nie jest w ciąży
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:15   #1601
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Od razu piszę, że wybieram się do lekarza, ale chciałabym jakoś się psychicznie przygotować. Nie wiem czego się spodziewać. Ostatnio źle się czuję. Jestem podziębiona ale nie o to chodzi. PRzez ostatnie 2 tygodnie miałam bóle głowy, trochę jakby zatoki, trochę jak migrena. Okres miałam 2 dni i to taki, ze lepiej nie mówić, to było wspomnienie po okresie. Zrobiłąm test i wyszedł negatywny. Najbardziej niepokoi mnie uczucie duszności, przytłoczenia, gdy coś dotyka lub leży na moim brzuchu Aż muszę nabrać głęgoki wdech powietrza. Nigdy nie słyszałam o takim objawie ciąży...ale nigdy nie wiadomo. A bardzo bym chciała dzidziusia
Założyłąm jużpodobny wątek, ale tu może otrzymam jakaś konkretna odpowiedź. Wczesniej tego zbiorczego nie zauważyłam przepraszam za zaśmiecanie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 21:35   #1602
spokojna2008
Przyczajenie

A ja mam takie inne pytanie.. czy jezeli sie brało tabletke escapelle to mozna sie potem kochac czy lepiej odczekac i w ogole? wiece moze cos na ten temat
spokojna2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:52   #1603
*sloneczko*
Zadomowienie

jezeli juz musisz uprawiac seks w wieku 17 lat, licz sie z tym ze moze to sie skonczyc ciaza..

poza ty jestes tutaj nowa, ZAPOZNAJ SIE Z TYM:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71398

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=79223

Stary 2008-09-17, 07:05   #1604
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spokojna2008 Pokaż wiadomość
A ja mam takie inne pytanie.. czy jezeli sie brało tabletke escapelle to mozna sie potem kochac czy lepiej odczekac i w ogole? wiece moze cos na ten temat
kiedy sie bralo ?
kiedy potem ?

pigulki nie zabezpieczaja na zapas,zabezpieczaja wtedy kiedy bierze sie je regularnie i zaczyna kazdy nowy listek po 7 dniach przerwy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 14:38   #1605
myszkaa6
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joyka Pokaż wiadomość
mi kiedyś przesunął się o 35 dni z powodu stresu To dopiero były nerwy.I nie można mieć okresu w ciąży. Można mieć plamienia, a to wygląda zupełnie inaczej.
a jak te plamienia wyglądają ?
myszkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 22:48   #1606
przykromi
Raczkowanie

Cześć jak myślicie prawdopodobieństwo jest duże?

zapomniana 2 tabletka z opakowania
stosunek-skończył we mnie
metoda yuzpe po 16h, powtórzenie po 12h
przykromi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:45   #1607
little.b.blue
Zakorzenienie

przy 8 tabletce z kolejnego opakowania kochałam sie z Tż do końca. było to w piątek. w poniedziałek dopadła mnie gorączka i przeziębienien do dziśbrałam bardzo duże ilości witaminy C (litry herbaty z sokiem z cytryny, kilka tableek rutinoscorbinu) a także paracetamol w tabletkach Codipar. od poniedziałku do dziś wzięłam 12 tabletek codipar, pilnowałam się jednak by brać je najwcześniej 4h po tabletce anty. czy teraz muszę zabezpieczać się dodatkowo? jeśli tak to przez ile? i czy ten stosunek z piątku był zabezpieczony?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:48   #1608
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez przykromi Pokaż wiadomość
Cześć jak myślicie prawdopodobieństwo jest duże?

zapomniana 2 tabletka z opakowania
stosunek-skończył we mnie
metoda yuzpe po 16h, powtórzenie po 12h

mało jeszcze odpowiedzi dostałaś?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-18, 09:43   #1609
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
przy 8 tabletce z kolejnego opakowania kochałam sie z Tż do końca. było to w piątek. w poniedziałek dopadła mnie gorączka i przeziębienien do dziśbrałam bardzo duże ilości witaminy C (litry herbaty z sokiem z cytryny, kilka tableek rutinoscorbinu) a także paracetamol w tabletkach Codipar. od poniedziałku do dziś wzięłam 12 tabletek codipar, pilnowałam się jednak by brać je najwcześniej 4h po tabletce anty. czy teraz muszę zabezpieczać się dodatkowo? jeśli tak to przez ile? i czy ten stosunek z piątku był zabezpieczony?
Przy tabletkach anty. warto czytać ulotkę moim zdaniem codipar to nie antybiotyk więc moim zdaniem nie musisz się martwić (gdyby tak było już 100razy byłabym w ciąży
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 10:05   #1610
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Hej, mam pytanie. Zdaję sobie sprawę, że jest głupie, ale nigdzie nie znalazlam czegos podobnego, co mogloby na nie odpowiedziec, a zastanawia mnie taka opcja.

Otoz: co sie dzieje w sytuacji, kiedy teoretycznie, w dniu stosunku:
a)nastepuje owulacja (albo zaczyna sie dzien plodny),
b) jest dzien nieplodny,ale za 1-2 dni zaczynaja sie dni plodne

a nastepnego dnia zaczynam brac tabletki metoda tzw. "quick start"? Czy i jak szybko nastepuje zageszczenie sluzu, które moze uniemozliwic plemnikom dotarcie do uwolnionej komórki? i jak wyglada przyjmowanie dalszej czesci opakowania, kiedy moglo dojsc do zaplodnienia-czy dalsze przyjmowanie w jakiś sposób umożliwia/uniemożliwia zagnieżdzenie sie komorce? czy branie tabletek do konca opakowania po tym ma sens?

Bardzo prosze o odpowiedz.
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:23   #1611
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Przy tabletkach anty. warto czytać ulotkę moim zdaniem codipar to nie antybiotyk więc moim zdaniem nie musisz się martwić (gdyby tak było już 100razy byłabym w ciąży
czytałam ulotkę. owszem, codpiar to nie antybiotyk, ale jedna tabletka zawiera 500mg paracetamolu. zdarzyło się, ze brałam po 2 tabletki codpiaru a wyczytałam gdzieś że 1000mg paracetamolu może wpłynąć na antykoncepcję. a jednego dnia brałam nawet do 6 tabletek codiparu. równiez nadmierne ilości witaminy C przy tym rodzaju antykoncepcji nie są wskazane, dlatego pytam, by się upewnić.

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2008-09-18, 12:30   #1612
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam ulotkę. owszem, codpiar to nie antybiotyk, ale jedna tabletka zawiera 500mg paracetamolu. zdarzyło się, ze brałam po 2 tabletki codpiaru a wyczytałam gdzieś że 1000mg paracetamolu może wpłynąć na antykoncepcję. a jednego dnia brałam nawet do 6 tabletek codiparu. równiez nadmierne ilości witaminy C przy tym rodzaju antykoncepcji nie są wskazane, dlatego pytam, by się upewnić.
1000mg na pewno nie wpływa
dzienna dawka nie może przekroczyć 3000mg (3g)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:39   #1613
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
1000mg na pewno nie wpływa
dzienna dawka nie może przekroczyć 3000mg (3g)
dziękuję. czyli mam się nie martwić tym stosunkiem z piątku? bo znając moje przewrażliwienie na ten temat to pewnie będę się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień.

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2008-09-18, 12:47   #1614
przykromi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
mało jeszcze odpowiedzi dostałaś?
mało
Stary 2008-09-18, 12:53   #1615
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję. czyli mam się nie martwić tym stosunkiem z piątku? bo znając moje przewrażliwienie na ten temat to pewnie będę się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień.
nie musisz się martwić. nie przekroczyłaś tej dawki-nie masz problemu. nawet jakbyś zaczęła brać antybiotyk który osłabia działanie tabsów nie musiałabyś się martwić- bo antybiotyki nie działają wstecz.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:59   #1616
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
nie musisz się martwić. nie przekroczyłaś tej dawki-nie masz problemu. nawet jakbyś zaczęła brać antybiotyk który osłabia działanie tabsów nie musiałabyś się martwić- bo antybiotyki nie działają wstecz.
dziękuję za pomoc upierdliwej babie

przykromi wyluzuj, dostałaś kilkanaście odpowiedzi na swój problem a Ty dalej swoje. zapomniałaś tabletki w najbardziej niebezpiecznym momencie - pierwszym tygodniu, więc prawdopodobieństwo cięży jest. jak wysokie tego żadna z nas Ci nie wywróży. ale zastosowałaś metodę yuzpe - to działa na Twoją korzyść.

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2008-09-18, 13:28   #1617
przykromi
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję za pomoc upierdliwej babie

przykromi wyluzuj, dostałaś kilkanaście odpowiedzi na swój problem a Ty dalej swoje. zapomniałaś tabletki w najbardziej niebezpiecznym momencie - pierwszym tygodniu, więc prawdopodobieństwo cięży jest. jak wysokie tego żadna z nas Ci nie wywróży. ale zastosowałaś metodę yuzpe - to działa na Twoją korzyść.
teraz najgorsze to czekanie na okres... ale się boję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 15:20   #1618
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
otóż to...
wiec przestan nas pytac czy jestes w ciąży bo wiemy tyle samo tyle co Ty...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-18, 16:25   #1619
P-o-n-y
Zakorzenienie

To moze ja sie przelamie i to cos pomoze: tak, jestes w ciazy. przykro mi
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:28   #1620
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
To moze ja sie przelamie i to cos pomoze: tak, jestes w ciazy. przykro mi
Ej no... co to za sabotaż?

Teraz bedzie kilkanaście postów przerażenia po tym co napisałaś

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości