|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: GANG spod topiku dla starajacych sie czII
Toli
Ja chyba też wolałabym pierwszy wzór z tych co załączyłaś, ale tak naprawdę to którąś z tych - ale raczej bez kawiatuszków i tę pierwszą, tylko szaliczek bez sznurków, najprostszy jakiś No i czerwone winko ciemne bądź już takie bordo nawet?Mischoko - a tę pierwszą z takim warkoczykiem to w ogóle da się w rączkach zrobić??????????????? Aha - no i ten obwód głowy, nie? Tola ma rację - ja mam chyba w ogóle dużą?
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dzis byla mega awanntura w pracy, bo ruscy wymyslili sobie, ze my z moim Tz zle pracujemy. Jednym slowem oni napiepszaja sztucznie rekami jak idzie farmer lub kots z kierownictwa, a my pracujmey spokojnie ale efektownie. Ciagle zatrzymywali maszyne, my z moim Tz nic. W koncu ten stary zaczal sie drzec na nas
a po chwili dostalam ziemniakiem. Poslzismy do kolesia jednego, ktory jest tak jakby brygadzista (supervisierem)wyjasnilis my sprawe, tamten zadzwonil od razu po kierownika, ktory mnie i Tz lubi ogolnie bo z nim jezdzilismy na tamte pole. Polecialy od niego same faki, powkur... sie na nich, wydarl i powiedzial, ze to ostatnie ostrzezenie i wylatuja, chocby jak jescze raz maszyne zatrzymaja. W kazdym razie najsmieszniejsze, ze oni nic z tego nie rozumieja, bo oni nic a nic angielskiego. Nie odyzwamy sie do nich, a przed chwila sie dowiedzielismy od chlopakow Polakow obok, ktorzy tu za nami stoja, ze prawdopodbnie innych ludzi juz ma w zastepstwie farmer Ogolniue rzecz biorac wyjazd nieudany, kasa dobra i z Tz super a wpsolokatorzy maja na pienku ze wszystkimi juz. Duzo by mowic o nich![]() jeszce miesiac i bedzie jedne dzien wolny, bo juz mam dosc stania i gapienia sie w ta tasme
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Ojejku Domi - ale się tam wyprawia!
Powariowali te ludziska czy co?Kurcza - o co im idzie????? Dobrze, że Wy razem fajno, tamci Polacy też - główka do góry! Może będzie już tylko lepiej? Oby! Trzymam kciuki! Powodzenia!!! |
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za ciebie - abys wrocila cal ai zdrowa..a ludzmi sie nie przejmuj..jak to sie mowi sa ludzie i taborety...
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Ja chce przepis na nalewkę
Moja ciotka robi świetną z wiśnie ale mi stara cholera przepisu niechce dać. Szalone Wodniki całego wątku łączmu się
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ej, no powiedzcie mi coś - poczytajcie i popiszcie, co byście zrobiły gdyby jedna dobra lekarka Wam radziła nawet pół roku odczekać, żeby jak coś to już bez poronienia się ładnie udało, a ginka po badaniach na bakterie (mykoplazmę, uerozplazmę, chlamydię, które ujemne wyszły), stwierdziła dziś, że można już spokojnie sobie być razem - - - jak tu spać jak wciąz o tym myślę? ![]() Ej ta odpowiedzialność u Jane... - chyba serio za duża! ![]() No nie bądźcie takie - co byście zrobiły w takiej sytuacji??? Edit: Mam nadzieję, że rozumiecie jak to ważne dla mnie - dlatego Wam truję Po prostu boję się, że jakby coś nie tak poszło to potem usłyszę i sama będę sobie truć: Trzeba było jeszcze troszkę odczekać!!! A jeszcze pewnie nerwki z egzaminami będą (no ale kurcza - bez przesady, jak coś to wszak babeczki z fasolkami też różne egzaminy zdają i wcale nie dochodzi do poronienia od razu, nie?) - Może rano mi odpowiecie???? Wesprzyjcie w potrzebie
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Jane2008 ja bym skonsultowała to z Trzecim Lekarzem.
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka linek do roznych nalewek:
1.Wisniowka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wi%C5%9...ka_(w%C3%B3dka) http://www.mojeprzepisy.info/drinki-...-wisniowka.php http://niechjedzaciastka.blox.pl/200...-wisniowa.html 2.Porzeczkowka http://gotowanienaekranie.blog.onet....602,index.html znam na razie tylko te dwie, acz przymierzam sie do kolejnych. Wychodza dosc mocne-acz to kwestia dlugosci lezakowania. Czekam na wasze przepisy;P EDIT: tutaj zapodaje linka do calego zestawu roznych nalewek: http://pychotka.pl/drinki/nalewki.html nie testowane przeze mnie,wiec nie bic jak nie wyjda
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2008-09-19 o 01:15 Powód: . |
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami myśle że ktoś tam na górze macza w tym palce, bo w końcu jeśli na dnie serduszka mam taki mały kamyczek strachu i obawy to może nie jestem gotowa zostać Matką. Może musze dojrzeć. Może trzeba mieć pewnośc rzeby "zasłórzyć" na potomka...Jak myśle ile kobiet zachodzi w ciąze choć wcale tego nie chcą to mnie coś trafia Chyba się dziś szybciej położe....może o 02.00 bo już mi się paszcza rozdziera
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Jane ja bym dla pewności skonsultowała jeszcze z jednym lekarzem. Bierz wyniki z wcześniej i teraz opowiedz co i jak i wtedy zdecyduj. Czasem warto skonsultować się z kilkoma lekarzami ![]() Moja temp robi mnie w trąbę, kurcze stoi w miejscu a miałam nadzieję że dziś podskoczy, tym bardziej że się wczoraj działo i było powiem wam "niezwykle" jakoś tak inaczej, i po stwierdziliśmy z mężem że jak po takim się nie uda to już nie wiem co. A tu owulka sobie psikusy robi i pewnie będzie 21dc ![]() Cofam co napisałam, na wykresie wyszło mi że owulka już była ![]() Kasiu ratuj co jest grane czemu ta temp tak nisko pod spodem linki do moich wcześniejszych wykresów z tym że sierpniowy był z zapaleniem pęcherza. Nic z tego nie kumam to już jest chyba po wszystkim![]() Może to przez to że do wczoraj miałam antybiotyk na te bakterie co wyszły z biocenozy. No przecież nigdy tak niskiej temp nie miałam. Co jest grane. Płakać mi się chce. Dobrze że dziś do gina idę może mi coś powie. http://www.wunschkinder.net/forum/za...61260/nummer=1 http://www.wunschkinder.net/forum/za...61260/nummer=2
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2008-09-19 o 07:59 |
|
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slonce jak mozna brak cysty stwierdzic patrzac tam do srodka albo palce wsadzajac ????? To niemozliwe Moje zdanie jeszcze jeden gin konsultacja . Mam nadzieje ze trafisz na fajnego i ci pomoze Ja nie sadze zebys musiala az 6 m_cy czekac bo przeciez nawet po zabbiegach pozwalaja sie kochac juz po miesiacu jak sie zagoi horoba jak wyleczona to wyleczona a co jest do wzmocnienia ??? Przecierz leki bralas flore bakteryjna masz napewno wyrownana i nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie przytulac ![]() Cytat:
FAsolke miec bedziesz zobaczysz mam nadzieje ze szybciunio Super ze ginka mam na wtorek mam nadzieje ze cos madrego ci powie Cytat:
![]() Madaka dzieki za linki U nas blogo spokuj jutro wraca nam wieczoram babcia wiec znow w niedziele mnie nie bedzie a dzis mamy na razie 6 stopni a ja zamierzalam isc na spacer rano bo chce cukinie faszerowana zrobic Czuje sie suer Snil mi sie dzis lekarz hiihi ginekolog ale ni eznam twarzy (moze to ten co sie do niego zarejestrowalam) pogadalam ze znajoma polozna i zaproponowala mi isc do ordynatora szpitala gdzie bede roszic i powiedziec ze z jej polecenia i pozdrawiam rozumiecie z plecami na wizyte sie wybiore
|
|||
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Jane
ja sie dziwie ze nie mialas usg robionego.Usg i cytologia to najwazniejsze badania.Ja u tej nowej ginki tez mialam usg robione ona byla w szoku ze 1 raz.Na usg wyszlo ze mam duzo macicie i szyjke tez mam dluga bo wziernika nie mogla dac rady wprowadzic.Musiala jeden z dluzszych uzyc. Kochane tescik wyszedl negatywny robilam rano ![]() Narazie czekam przez weekend a pozniej zobaczymy.Temp dzisiaj 37,00. Piwusia a Ty robilas 2 test? |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Temp wysoko to jeszcze nic straconego
Piwusia jak tam słonko? |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam ze wyjdzie negatywny poki co czekam.Ja jakos w testy nie wierze mialysmy same pare przypadkow na forum.
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kathi dzięki za słowa pocieszenia, przydadzą się jak najbardziej w tych smutnych dniach.
Zgodnie z obietnicą wklejam dwa przepisy na nalewki (cytrynówkę i dworską malinówkę) oraz na ogórki (korniszony i sałatka z ogórków w carry). Wszystko wyptróbowałam, są napradę godne polecenia i zachodu z ich robieniem. Właścicwie przy nalewkach jest malusieńko roboty, tak że nawet te z gangowiczek, które na codzień nie rządzą w kuchni poradzą sobie z pewnością. Warto mieć kilka butelek nalewki, bo w święta czy na inne okazję to lepiej wręczyć buteleczkę naleweczki w praezencie niż bukiet kwiatów który zaraz zwiędnie. Polecam!!! NALEWKI Polecam szczególnie na długie zimowe wieczory. Składniki: 4 cytryny 1 litr spirytusu 30 dkg cukru 5 szklanek wody Wykonanie: Cytryny wyszorować, nakłuć ostrym nożem, wrzucić do słoja, zalać spirytusem, zamknąć, odstawić na dwa dni. Po dwóch dniach z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić. Wymieszać z sokiem z cytryn i spirytusem, odstawić na miesiąc. Przefiltrować, rozlać do butelek. Pyszna jako dodatek do herbaty jak też sama. 2. Nalewka malinowa: DWORSKA MALINÓWKA Składniki: 1 kg świeżych malin 1 litr wódki żytniej 2 g kory cynamonowej 3 goździki 2 ziarenka pieprzu Wykonanie: Maliny, płuczemy i zalewamy wódką zmieszaną z cukrem. Dodajemy korę cynamonową, pieprz i goździki. Przykrywamy i odstawiamy na pięć dni na słońcu. Filtrujemy, przelewamy do butelek. Leżakujemy w piwnicy około jednego roku. ZAPRAWY Z OGÓRKÓW KORNISZONY Składniki: 1 litr wody 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Niecała szklanka octu 10% Powyższe składniki zagotować i przestudzić. Ziele angielskie Czosnek Gorczyca Liść laurowy Koper Marchewka pokrojona w plasterki Wykonanie: Ogórki układamy ciasno w słoikach, wrzucamy ziele angielskie, gorczycę, czosnek, marchewkę, koper, liść laurowy i zalewamy letnią zalewą. Zakręcamy i gotujemy w słoikach około 5 minut. SAŁATKA Z OGÓRKÓW CURRY Składniki: 3 kg ogórków 4 litry wody 2 szklanki octu 10% 4 szklanki cukru (tyle ma być) 6 łyżek soli 12 łyżeczek przyprawy curry 1/3 łyżeczki ziarenek gorczycy – do słoika 1 liść selera – do słoika 1 plaster cebuli – do słoika Wykonanie: Ogórki pokroić w grubsze plastry (ze skórą), ułożyć w słoikach. Następnie do słoików wrzucamy: gorczycę, liść selera, plaster cebuli. Z wody, octu, cukru, soli i przyprawy curry ugotować zalewę i gorącą zalewą zalać słoiki. Zakręcić słoiki i zagotować 3 minuty.
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi
powiedz a jak myslisz czemu Tobie wyszedl test negatywny a beta pozytywna? |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Jane
to tak jak się boisz to na początku miesiąc możecie sobie w gumce popróbować i jeśli nic się nie będzie po tym działo to ok. Tak mnie kiedyś jedna ginka poradziła. A tak ogólnie to mi powiedziała, że: 1. ZDROWE JOGURTY SĄ ZDROWE ALE NIE FLORĘ BAKTERYJNA KOBIET własnie "tam" 2. RAZ NA JAKIŚ CZAS ciut octu wymieszać z przegotowaną destylowaną wodą i "wypłukać" nią .... (napisałabym jak zawsze zuźkę ale mi sie Zuzia obrazi )hihihi to napiszu krocze takie ja kiedyś rady dostałam, stosuje do dziś i święty spokój mam od oooooo od długo!!! Kasia fajna i ginka i fasolka może po prostu nie chodź co miesiąc do niej a raz na jakiś czas, kontrolnie.Asia za te wyroby domowe podziwiam Ale mam wujcia w N.Soli i jak do nich zajadę to oni też wiecznie coś własnie "przetwarzają" do słoików. Widać taka tradycja w N. Soli Olivka jeśli owulacja już była to też fajnie bo znak że nie przegapiliście tylko korzystaliście Sen? Poszłam do gina za kolażankę która była zarejestrowana (a ja nie) a nie mogła iść. Pani gin wpisała mnie jako te kolażankę Zosię, która ma lat około 50 i moją ciąże wpisałe w jej karte. Po czym stwierdziła że kilka rzeczy jej się nie podoba i dała mi recepte na wiele lekarstw. Wyszłam się ubrać i przez ścianę usłyszałam jak ona mówi do kogoś, że ja jestem już (czyli JA jako ta 50letnia Zosia) za stara na dziecko i ze może mieć takie to a takie choroby i dała mi leki po których bankowo poronie!!! I będzie spokój, i nie będzie kolejnego chorego dziecka urodzonego przez "babcię"!!! NO I WYSTRZELIŁAM Z ŁÓŻKA I ... MAM NERWA, SEN SNEM ALE KTOŚ MI W NIM DZIDZI CHCIAŁ ZABIĆ!!! Nigdy więcej kobiet ginów! A tak na wszelki wypadek! |
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od kogo taką radę dostałaś na temat tego płukania nie bałaś się tej wody destylowanej?
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie woda utleniona!!! byłam kiedyś z swoim kłopotem u kilku ginów i każdy zaleczał sprawę na jakiś czas po czym wracało!!! A TA pani dała leki i dla mnie i dla faceta i powiedziała własnie abym jadła więcej kefirów mniej jogurtów i tak raz na miesiąc raz na dwa może zrobiła sobie taką płukankę. Nigdy wiecej żadnych kłopotów nie miałam a dawno temu to było. http://www.wunschkinder.net/forum/za...59738/nummer=1 zobacz jak u mnie skakało i też nie tak od razu urosło |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że to nie woda utleniona
![]() Aha no widzisz a ja jadam dużo jogurtów. No często tak bywa że lekarze dadzą leki ale po jakimś czasie ten problem wraca. Skoro mówisz że pomaga to musi pomagać ![]() Widzę ale Tobie nie spadło poniżej 36,8 a ja mam 36,55 strasznie to dziwne, a jeszcze najdziwniejsze że ja nigdy niższej niż 36,6 temp nie miałam ![]() Ten mój wykres wydaje mi się conajmniej dziwny. |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam temp od 36,9-37,6 wiec bardzo duze różnice.
A głowa cały czas mnie boli mozna zwariowac. Nie wiem czy tak czeste bole sa normalne?Jesli @ sie nie zjawi to po niedz pojde na bete u mnie kosztuje 40zł i sie czeka 1-2 dni nie wiem od czego to zalezy.Wtedy bedzie juz wszystko mwiadomo czarno na bialym. |
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
No duże faktycznie.
Ja to już nie rozumiem tych moich wykresów. Myślałam że już jest ok a tu taki numer. Muszę pokazać ten wykres dziś ginowi, niech no looknie. |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez musze isc do gina od tej @ mialam pomiary robic.
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie przypuszczałam że miałam owulację, ani śluzu zresztą ja rzadko mam śluz płodny w dużej ilości no i jajniki mnie nie bolały jakoś tak bardziej.
Jestem pewna że nic z tego nie wyjdzie w tym miesiącu a miałabym chociaż nadzieję
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Duże różnice to chyba nie jest nic nienormalnego, bo u mnie też 36,3 do 37,2 !!! Było, wiec to chyba normalne raczej.
Blondyna mnie tez ogólnie często głowa bolała nawet bardzo, a odkąd jestem w ciąży jest to już prawie stan nieprzerwany. Dzień bez bólu głowy zaliczam do dni cudownych, więc może Ty faktycznie na te bete drałuj Olivka Ty dziś do gina? To mu tam wyśpiewaj jak na spowiedzi wszystko! Wiesz mój wykres temp. był pierwszym i ostatnim zarazem bo akurat się udało i wierze że to dzięki niemu bo ja jak na wykresie wyszło dość późno owu. miałam, a zawsze myślałam że mam około 14-16 dc!!! Przydał sie mi bardzo ten wykresik. |
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
No muszę się wypytać jak to możliwe żeby taka niska temp była.
I cóż mogę się bez czekania na @ pogodzić z faktem że kolejny miesiąc niestety nieudany, może ten 13 będzie szczęśliwy |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze pomimo ze test negatywny ja sie od dzisiaj zaczynam nakrecac.Głowa mnie boli od niedz a w pon miala przyjsc @.
A temp cala ciaze jest podwyzszona? Gabi Ty jaka masz teraz temp? |
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
A pojcia nie mam, nie chce pchać do środka rzeczy zbędnych, wiec nie wiem....
Mierzyłam temp. do 40 dc i cały czas jak juz zawędrowała u mnie na 37,2 to już nie drgnęła poniżej 37,00. Ale skoro @ miała być w poniedziałek a mamy piątek to .... czas chyba się nakręcić |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatek byl negatywny a w poniedzialek dwie piekne krechy
|
|
|
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
Cześć laseczki
Także zaczynamy staranka po @. Przepisał mi luteine, mam ja brać od 21 dnia cyklu, przez 5 dni. Kupiłam buty czarne lakierowane kozaki...i kurteczkę. Potem powklejam focie.Idę sprzątać dom i u siebie w ciuchach, bp burdel niesamowity, a jak czeka mnie cos ważnego to dom musi być czysty, lepsza energia. Dzisiaj miałam koszmarną noc, tak sie boje jutra że dzisiaj w nocy 4 razy sie budziłam przerażona miałam sen że spóźniłam się na rozmowę, zaciska mnie w żołądku....ech...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Ja chyba też wolałabym pierwszy wzór z tych co załączyłaś, ale tak naprawdę to którąś z tych - ale raczej bez kawiatuszków 
a po chwili dostalam ziemniakiem. Poslzismy do kolesia jednego, ktory jest tak jakby brygadzista (supervisierem)wyjasnilis my sprawe, tamten zadzwonil od razu po kierownika, ktory mnie i Tz lubi ogolnie bo z nim jezdzilismy na tamte pole. Polecialy od niego same faki, powkur... sie na nich, wydarl i powiedzial, ze to ostatnie ostrzezenie i wylatuja, chocby jak jescze raz maszyne zatrzymaja. W kazdym razie najsmieszniejsze, ze oni nic z tego nie rozumieja, bo oni nic a nic angielskiego. Nie odyzwamy sie do nich, a przed chwila sie dowiedzielismy od chlopakow Polakow obok, ktorzy tu za nami stoja, ze prawdopodbnie innych ludzi juz ma w zastepstwie farmer
a wpsolokatorzy maja na pienku ze wszystkimi juz. Duzo by mowic o nich

Powariowali te ludziska czy co?
Moja ciotka robi świetną z wiśnie ale mi stara cholera przepisu niechce dać. 

to już jest chyba po wszystkim

dom i u siebie w ciuchach, bp burdel niesamowity, a jak czeka mnie cos ważnego to dom musi być czysty, lepsza energia.