![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Dyskusja się o spaniu rozwineła - mnie od jakiegos czasu było niewygodnie spac, jakoś za płasko się zrobiło, ale wzięłam sobie więcej poduszek i jest ok, także na wznak. Myślę, że ciało nie da sie szybko skrzywdzić, bo od razu daje o sobie znać, że jest niewygodnie. A wkrótce to może i maluszek będzie informował jak mu się pozycja do spania podoba
![]() memi z tymi słodyczami, to rozumiem takie postanowienie? I dajesz rade? ![]() ![]() bialykot, gosiunia 22 witajcie ![]()
#2372 |
Zadomowienie
|
Ja też mam dziwne wrażenie, że to będzie chłopak i u mnie też mąż i ja wolelibyśmy dziewczynkę. On dlatego, że ma 3 braci i zawsze w rodzinie były tylko chłopaki, tak, że wszyscy czekają na małą dziwczynkę, a ja - bo też zawsze marzyłam, żeby mieć córeczkę. Ciekawe, czy kobieca intuicja tym razem się sprawdzi? Być może dowiemy się tego we wtorek na USG, ale prawda jest taka, że będziemy szczęśliwi niezależnie od płci dziecka. Mam tylko ciągle nadzieję, że będzie zdrowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
gosiunia witamy
![]() O ja cie! Miesiac roznicy? To jak ci poprzedni ginekolog wyliczal date porodu? Miesiac roznicy to strasznie duzo ![]() inka ja nie wiem co bede miec ![]() ![]() ![]() Wracajac do tematu spania, wczoraj rozmawialam z kolezanka i ona powidziala mi, ze jej bobas wymusza na niej spanie na prawym boku, inaczej nie ma szans...
#2374 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny!!!U mnie ze spaniem póki co ok w każden pozycji ale wolę zasypiać na boku czy to lewym czy prawym.
Od początku miałam przeczucie że chłopak potem mi się wydawało, że bliźniaki ![]() ![]() ![]()
#2375 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dawno Was nie odwiedzałam, tzn podczytuję Was od czasu do czasu, ale się nie udzielam. Widzę że przybywa nas w zaskakującym tempie, ale to dobrze oczywiście ![]() Dlatego też witam wszystkie nowe przyszłe mamusie i Wasze maluszki ![]() Ja i moje maleństwo czujemy się dobrze. Na ostatniej wizycie 01.09 dowiedzieliśmy się, że wszystko jest w porządku. W poniedziałek idziemy na badania prenatalne, ale chyba tylko z tego względu żeby móc zobaczyć dokładniej dzidzię i żeby uzyskać dokładniejszą odpowiedź od specjalisty czy wszystko dobrze się rozwija. Brzuszek rośnie - etapami. Któregoś dnia siedzę w pracy i nagle czuję jak rośnie i tak jak zapinałam się do jeansów tylko na zamek bez guzika tak od razu musiałam rozpiąć zamek do końca i tak już siedziałam do końca dnia ![]() ![]() Pisałyście o pozycjach podczas snu. Mi najlepiej się śpi na prawym boku. Podkładam sobie między nogi i pod brzuszek wałeczek kołdry i przytulam się do mieciutkiego jaśka. Podczas snu czasami przewracam się na lewą stronę albo na wznak i tak tez mi się dobrze śpi. trochę się rozpisałam ![]() Trzymajcie się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
mnie zaczyna stres łapać, bo już jutro wielki dzień
![]()
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie ze wszystko dobrze u Ciebie i u malenstwa ![]()
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Zanka bedzie dobrze. trzymam kciuki aby ta rure wam jak najszybciej naprawili.
#2379 |
Zakorzenienie
|
Zanka ja jakaś ociemniała jestem nie zauważyłam że jutro bierzesz ślub
![]() ![]() ![]()
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogody nie będzie hehe przecież to oczywiste ![]() raspberry69 no chciałabym żeby dziś ją naprawili, muszę się porządnie wykąpać przed wielkim dniem, no ale jakby co to do rodziców się pójdzie heh
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
no to nic że tylko cywilny i tak będzie super
![]() Zanka do Ciebie się należy zgłaszać żeby na listę się wpisać? Bo ja bym się chciała zapisac ale chyba za tydzień po kolejnym usg jakoś tak się boję żeby nie zapeszać wciąż się martwię że coś może pójść nie tak:/
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi dzidziuś w suwaczku urósł ![]()
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
ok dzięki Kochana
![]() Co do suwaczków to nie wiem czemu ale nie widzę Waszych;(jakaś biała strona mi się wyświetla i tyle nie wiem czemu ![]() ![]() ![]() A Ty się Zanka nie stresuj ślubem przypadkiem bo dzidzia ma być spokojna i podekscytowana wydarzeniem a nie przerażona ![]()
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2385 | ||
Rozeznanie
|
No właśnie po wizycie źle i mam doła i nic mi się nie chce. Od wczoraj mam zwolnienie narazie na miesiąć do następnej wizyty. Mam krwiaka i jeśli nie będę leżeć dojdzie do poronienia. Mam lek podtrzymujący ciążę i liczę na to, że wszystko się ułoży.Termin porodu przesunął mi sięna 10 kwietnia. Dobrze tylko, że z maleństwem wszystko dobrze. Leżało sobie grzecznie. Za miesiąc idę na kontrolę, zobaczymy co i jak.
Cytat:
Cytat:
Witam nowe mamusie.
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzyamj sie cieplutko i uwazaj na siebie ![]() Tez mam te ksiazke w oczekiwaiu. Juz ja cala przeczytalam.
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Cześć
ZANKA GRATULACJE TO ŻE TYLKO CYWILNY NICZEGO NIE ZMIENIA!!! ślub to ślub ![]() Ja za tydzień biorę kościelny (a cywilny przecież dawno temu był) ![]() Jak to się mówi ... POŁAMANIA NÓG i szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie cywilny jest bardzo ważny, zwłaszcza teraz gdy jestem w ciąży, ale wiesz niektórzy uważają to za zwyklą formalność i mówią: phi... tylko cywilny, a co to takiego. Stres mam wielki, przed kościelnym to bym chyba nerwicy dostała bo to jednak większe przedsięwzięcie. Ciekawe jak tam Twoje samopoczucie na tydzien przed ślubem? Ja również gratuluję i życzę żeby wszystko poszło po Twojej myśli ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
gosia j to ja trzymam kciuki aby ten paskudny krwiak sie wchlonal jak najszybciej. Wiem jakie to musi byc teraz dla Ciebie stresujace
![]() ![]() ![]() No prosze mamy juz dwie panny mlode w watku ![]() ![]()
#2391 |
Raczkowanie
|
Gosiu, bardzo mi przykro, ale miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze a na pewno będzie dobrze bo musi być dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na marginesie, to wykryli Ci to u usg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak u mojego lekarza nie wazą tylko mierzą ciesnienie to co wtedy ? Ja sie waze kazdego ranka po wstaniu z łózka sama! Mam elektroniczna wage i nie trzeba mi sie prosci poloznej ktora zreszta wagi nie ma. A moja waga stoi cały czas w miejscu jak stała i nic a nic nie chce isc w gore |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to jak to lekrze az o prawie cały miesiac sie pomylili???? m isie termin zmienil pomiedzy jednym a drugim lekarzem az o 1 dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2396 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki, jak tam pogoda w PL, bo u mnie sloneczko, a jak sie obudzilam to az pomyslalam ze niedziela, he he he, a potem mi sie przypomnialo ze to piatek (moze tez dlatego ze tz rano nie biegl do pracy...)
Cytat:
![]() Cytat:
Emocje beda ogromne, ja to potem przez kilka dni nie moglam sobie nic przypomniec jak to bylo, dopiero potem mi pamiec wrocila.... ![]() A co do stresu, to jak wyszlam od fryzjera, jak zaczelam plakac.... nie moglam przestac, bite 2 godziny plakania az na makijaz pojechalam i musialam przestac, a wszyscy: czemu ty placzesz? a ja nie wiem, tylko siostra mnie rozumiala i klepala po plecach, smieszna sprawa Z rura zycze zeby szybko naprawili, no i zeby jednak pojawilo sie troszke sloneczka jutro... A macie jakies przyjecie po slubie? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka u mnie bylo tak samo ![]() ![]() ![]() Macie w planach slub koscielny?
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
wiesz w planach mamy, ale póki co to raczej odległe i niesprecyzowane plany. Wszystko zależy od kasy, bo jak tylko będzie to zabierzemy się za przygotowania. Chciałabym mieć prawdziwe wesele jakie sobie wymarzyłam, albo wcale. Dlatego jeśli w przeciągu dwóch lat nie będziemy mieć pieniędzy na prawdziwy ślub z weselem, weźmiemy skromny i cichy ślub kościelny tylko ze świadkami. Nie chcę też czekać w nieskończoność z decyzją więc do dwóch lat wszystko się wyjaśni.
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro zrobilo sie tak slubie w naszym watku mamusiowym, wkleje swoje foto ze slubu cywilnego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.