mamy z Niemiec - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 12:18   #1141
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: mamy z Niemiec

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
karenina zapytam meza co i jak. My mamy telefon w Alice i sadze, ze chyba tez powinni miec takie pakiety. Dzieki za informacje
Cala przyjemnosc po mojej stronie Moja kolezanka ma chyba pakiet z Alice

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:19   #1142
Mijalea
Zakorzenienie

Rasp, my tez mam Arcora
A zanim mielismy laczylam sie przez jakis tani numer, maz mi wynalazl w necie bodajze...

A wczesniej nie szukalas opcji tanich rozmow?? Tak dlugo tu jestes, ja bym nie wytrzymala

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:23   #1143
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Rasp, my tez mam Arcora
A zanim mielismy laczylam sie przez jakis tani numer, maz mi wynalazl w necie bodajze...

A wczesniej nie szukalas opcji tanich rozmow?? Tak dlugo tu jestes, ja bym nie wytrzymala
Tak Arcor jest fajny...i tak przy mojej ilosci rozmow z mama tom placimy 20 euro miesiecznie minimum...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:28   #1144
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Rasp, my tez mam Arcora

Mijalea telefon i interent mam dopiero od 3 tygodni . od tamtej pory mam staly kontakt z rodzina przez gg.
Chcialam zadzonic do kolezanki w UK ktorej tato wczoraj zmarl. A poszukac to nie bardzo bo jezyka nie znam :P. Tzn niby cos znalazlam na wzor numeru kotry urzywalamw Anglii
http://www.telediscount.at/
ale koncowka jest at a nie de wiec niewiem czy to niemiecka strona
Stary 2008-09-18, 12:34   #1145
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Czesc dziewczynki!

Mialam do Was wczoraj wpasc, ale tutaj w porownaniu do poprzednich dni byla tak ladna pogoda, ze caly dzien sprzatalam kolo domu, kosilam trawe, grabilam liscie itp. Moj sasiad wracal ok. 20 do domu i zareagowal na mnie z grabkami w reku: Schon wieder?
Kiedys wkurzalam sie, ze tak sie dziwia, bo wydawalo mi sie, ze im sie wydaje, ze my w Polsce to same brudasy
Ten sasiad ciagle mowil do mojego meza, ze ma taka dobra zone, bo ona caly dzien cos robi. Kobieta, od ktorej kupilismy dom tez za kazdym razem jak wpadala do nas to mowila jak my tutaj mamy pieknie czysto
Taka moja slabosc, bo nie lubie siedziec calymi dniami przed tv, a poki jestem Hausfrau to nic ciekawszego niz upiekszanie i sprzatanie otoczenia nie przychodzi mi do glowy.
Tak sie wczoraj napracowalam, ze juz przed 22 bylam w lozku, a dzis obudzilam sie lekko przeziebiona. Nasz pies od 2 dni doprowadza mnie do szalu, ale nie bede tutaj teraz na niego narzekac, bo musze zaraz brac sie za robienie obiadu. Od kilku dni jakos do 14 nie moge sie wyrobic z obiadem i Tz glodny siedzi po powrocie z pracy i czeka na obiad

W kwestii lalek moj komentarz - OKROPNE! Po cholere komus takie lalki?

W kwestii tesciow... hmm... temat rzeka... raz dobrze, raz zle. Czasami dziwie sie jacy sa dla mnie kochani, a czasami mam ochote ich... ach szkoda gadac

Telefony do Polski i nie tylko.... Naprawde nie znacie tej strony?!
Gdyby nie ona to moj maz zbankrutowalby Kiedy jeszcze ja bylam w Polsce, a on w Niemczech wisielismy na telefonie po 8 godzin dziennie Wiem, niezbyt normalne :P Tylko dzieki tej stronie nie ejstesmy jeszcze bankrutami
Oto ona:
http://www.billiger-telefonieren.de/...chnellrechner/ (powinien otwierac sie bezposrednio cennik do Polski na stacjonarne)
Przed numerem do Polski wbija sie ten Vorwahl, czy jak to in nazywaja Zugang i dzwoni sie za centy
Wiem, ze w Telekomie mozna wykupic jakis pakiet za bodajze 3.40 € i mozna dzwonic ile sie chce, ale ja z tego nie korzystam, bo jak dzwonie przez te tanie nuemry do Polski to nawet 3,40 nie jestem w stanie przegadac
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:39   #1146
melisanka
Rozeznanie

Rasp, ja nie wyobrazam sobie dac psiaka do hotelu, bo mimo wszytko dla niego to traumatyczne przezycie, i on nie zdaje sobie sprawy czy to hotel czy nie zostawiasz go wsrod obcych i tyle...
my wszytkie wyjazdy rozpatrujemy pod katem psa, gdy nie mozna go brac ze soba - nie jedziemy. Na szczescie coraz wiecej spotykam sie z tym, ze psinka to nie problem

Ja mam Kablowke tv i telefon w jednym - Kabel BW i place za minute do Polski 2 albo 4centy takze gadac moge do woli a 13eur za rachunek jeszcze nie przekroczylam
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 12:40   #1147
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Qrcze, pod Großbritannien treoche duzo podzialow maja na rozne strefy, ale jest tez jeden odnosnik bezposrednio do samej Großbritannien.
Tanie numery do UK:
01049 - za 0,95 centa
010058 - za 0,95 centa
01083 - za 0,97 centa.

Nie wiem tylko czy kazdy operator dopuszcza uzywanie tych Vorwahl´i. Zapytam Tz, ale dopiero po 14-stej. On powinien wiedziec.
Stary 2008-09-18, 12:48   #1148
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melisanka Pokaż wiadomość
Rasp, ja nie wyobrazam sobie dac psiaka do hotelu, bo mimo wszytko dla niego to traumatyczne przezycie, i on nie zdaje sobie sprawy czy to hotel czy nie zostawiasz go wsrod obcych i tyle...
my wszytkie wyjazdy rozpatrujemy pod katem psa, gdy nie mozna go brac ze soba - nie jedziemy. Na szczescie coraz wiecej spotykam sie z tym, ze psinka to nie problem

Ja mam Kablowke tv i telefon w jednym - Kabel BW i place za minute do Polski 2 albo 4centy takze gadac moge do woli a 13eur za rachunek jeszcze nie przekroczylam

melisanka,
myslalam o hetelu dlatego, ze moi tescie tak wlasnie zostawili swojego 8 miesiecznego psa kiedy jechali do nas w odwiedziny na 3 dni. Byli bardzo zadowoleni z opieki a pies wrocil caly szczesliwy. Moze to zalezy od tego do jakiego hotelu go damy. Ty masz zdaje sie malego pieska a moj maz chce takiego do kolana . Zaraz Ci powiem jaki bo mamy juz swojego typa z tej stronki co Ci podalam .
OOO jest wiecej szczeniaczkow zerkni sobie na Keko,Mirande,Alegre oraz mafin i mini i tez mirta
Stary 2008-09-18, 12:49   #1149
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Pewnie znow post pod postem - sorki.
Niestety link, ktory podalam wyzej nie odsyla bezposrednio do strony, ktora chcialam podeslac dla rasp :/
W tej sytuacji (jesli masz problem z niemieckim) opisze jak poszukac sobie Polske:
http://www.billiger-telefonieren.de/
Powinno wrzucic Cie na zakladke FESTNETZ, a tam masz TARIFRECHNER, gdzie jest tez SCHNELLRECHNER, w ktorym rozwijasz liste i wbijasz literke P (wtedy szybko jestes przy panstwach na literke P), ale mozesz tez sobie sama odszukac na liscie. Klikasz wiec na POLEN i potem pod spodem na BERECHNEN i powinna wyksoczyc lista z tanimi numerami
Mnie z tego wszystkiego interesuje zawsze cent/minute i Zugang. Wbijam najtanszy i dzwonie godzinami
Wzor numeru:
Zugang (np. 01083) + 0048 + kierunkowy do danego miasta (np. 71 Wroclaw) + np numer do domku w Polsce
Czasami najtansze nie chca laczyc, wiec biore nastepny z listy i tak do skutku
Stary 2008-09-18, 12:55   #1150
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
Qrcze, pod Großbritannien treoche duzo podzialow maja na rozne strefy, ale jest tez jeden odnosnik bezposrednio do samej Großbritannien.
Tanie numery do UK:
01049 - za 0,95 centa
010058 - za 0,95 centa
01083 - za 0,97 centa.

Nie wiem tylko czy kazdy operator dopuszcza uzywanie tych Vorwahl´i. Zapytam Tz, ale dopiero po 14-stej. On powinien wiedziec.

Nimfa dziekuje bardzo! Zaraz bede probowac.
To fajnie, ze ciagle cos robisz a nie siedzisz przed TV. Ja wam powiem,ze my TV od 5 lat nie mamy i zyje sie nam bardzo dobrze. Choc niektorych bardzo to dziwi. Jakos nie czuje potrzeby ogladania. Jedyne za czym tesknie to TVN 24, ale staram sie na bierzaco czytac wiadomosci w internecie.

Nimfa co ten Twoj piesek wyprawia?
ja dzis na obiad chce zrobic knedle z morelami ale czy wyjda... wielka niewiadoma, bo nigdy knedli nie robilam.

tutaj podaje przepis:
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3850
dodam, ze warto sie zarejestrowac na tym forum, maja tam super pprzepisy i kazdy znajdzie cos dla siebie.
Stary 2008-09-18, 12:56   #1151
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
Pewnie znow post pod postem - sorki.
Niestety link, ktory podalam wyzej nie odsyla bezposrednio do strony, ktora chcialam podeslac dla rasp :/
W tej sytuacji (jesli masz problem z niemieckim) opisze jak poszukac sobie Polske:
http://www.billiger-telefonieren.de/
Powinno wrzucic Cie na zakladke FESTNETZ, a tam masz TARIFRECHNER, gdzie jest tez SCHNELLRECHNER, w ktorym rozwijasz liste i wbijasz literke P (wtedy szybko jestes przy panstwach na literke P), ale mozesz tez sobie sama odszukac na liscie. Klikasz wiec na POLEN i potem pod spodem na BERECHNEN i powinna wyksoczyc lista z tanimi numerami
Mnie z tego wszystkiego interesuje zawsze cent/minute i Zugang. Wbijam najtanszy i dzwonie godzinami
Wzor numeru:
Zugang (np. 01083) + 0048 + kierunkowy do danego miasta (np. 71 Wroclaw) + np numer do domku w Polsce
Czasami najtansze nie chca laczyc, wiec biore nastepny z listy i tak do skutku
Bardzo bardzo dziekuje
Stary 2008-09-18, 12:57   #1152
melisanka
Rozeznanie

Cytat:
karenina no wlasnie chodzi o to, ze skoro jestem w ciazy to raczej sie nigdzie nie wybieram (jedynie ten kurs niemieckiego) i bede mogla pieska ochowac. A jesli chodzi o wakacje czy cos to myslalam nad hotelem dla zwierzat. Do pracy predko nie pojde bo dziecko bedzie i chce z nim zostac jak najdluzej.
A pieska chcialam juz takiego wiekszego moze nawet 6 czy 7 miesiecznego...

Mam do was pytanie, czy znacie moze takie tanie numery dzieki ktorym bede mogla taniej dzwonic do Polski czy Europy?
Cytat:

melisanka,
myslalam o hetelu dlatego, ze moi tescie tak wlasnie zostawili swojego 8 miesiecznego psa kiedy jechali do nas w odwiedziny na 3 dni. Byli bardzo zadowoleni z opieki a pies wrocil caly szczesliwy. Moze to zalezy od tego do jakiego hotelu go damy. Ty masz zdaje sie malego pieska a moj maz chce takiego do kolana . Zaraz Ci powiem jaki bo mamy juz swojego typa z tej stronki co Ci podalam .
OOO jest wiecej szczeniaczkow zerkni sobie na Keko,Mirande,Alegre oraz mafin i mini i tez mirta
Niestety nie moge tam zajrzec bo bede wyla jak bobr... juz tak mam. Kiedys szukalam czegos na allegro i natknelam sie na psiaki do adopcji... malzon wraca z pracy a ja siedze i becze przed laptopem jakby mi pol rodziny wymordowali
Dlatego zagladac bede przed sama decyzja przygarniecia
Tez bym chciala duzego psiaka
Stary 2008-09-18, 13:04   #1153
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Ja tez sie dziwie
W sumie nie myslalam nigdy o tym, ze sa ludzie, ktorzy nie korzystaja z tv z wlasnego wyboru. Dopeiro moj lektor z VHS-u uswiadomil mi to i baaardzo sie dziwilam
Bo ja jednak lubie telewizje np kiedy gotuje obiad. Nie przepadam na radiem, a nie lubie calodniowej ciszy kiedy jestem sama. Zawsze wiec w tle cos tam leci
Ale tak zeby, lezec na kanapie i przerzucac kanaly caly dzien to nie dla mnie.

Jesli chodzi o gotowanie to fajnym forum jest tez forum Galeria Potraw na www.gazeta.pl
Dzieki nim nauczylam sie gotowac Wczesniej podobnie jak wiekszosc z Was tez nic nie potrafilam
Chociaz trzeba przyznac, ze czasami zdarzy sie jakis przepis niewypal Dlatego najlepiej poczekac az ktos cos zrobi i skomentuje.

Moj pies od dwoch dni zalatwia swoje potrzeba nie ma tam gdzie powinien. Zaczal sie tak zachowywac od czasu kiedy mamy kota. Chyba jest zazdrosny. Tak mnie tym denerwuje, ze skonczy sie moje rozpieszczanie tego bezczelnego pisaka!

Dobra, uciekam obierac ziemniaki, ale wpadne tu jeszcze jak beda sie gotowaly.
Za gosdzine musze byc gotowa, bo jedziemy do Arbeitsamtu. Tydzien temu mialam jechac i dojechac nie moge. Tak mi sie nie chce!!! Dzis pracuja dluzej, wiec nie mam wyjscia. A poza tym w niedziele ide z mezem na impreze do jego firmy, wiec moze jeszcze podjedziemy do jednego Relala zobaczyc za tymi spodniami ciazowymi, bo nie bede miala czego zalozyc skoro jest tak zimno.
Stary 2008-09-18, 13:08   #1154
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie moge tam zajrzec bo bede wyla jak bobr... juz tak mam. Kiedys szukalam czegos na allegro i natknelam sie na psiaki do adopcji... malzon wraca z pracy a ja siedze i becze przed laptopem jakby mi pol rodziny wymordowali
Dlatego zagladac bede przed sama decyzja przygarniecia
Tez bym chciala duzego psiaka

melisanka w sumie masz racje. Ja tez wyje jak widze takie psy stad moja decyzja o przygarnieciu choc jednego. Bardzo chcialam miec Jack Russella ale wlasnie szukajac go natknelam sie na schronisko i to byl koniec. Juz nie moge sie doczekac kiedy taka psine przygarne i dam jej dach nad glowa.
Stary 2008-09-18, 13:21   #1155
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale produkujecie, litosci
Ale czekajcie, jak juz wam sie pojawia dzidziole to tez bedziedzie tylko wpadac, jak po ogien

Wlasnie myslimy o tych samych rzczach, bo akurat usypiajac malego ymslalam jak tu przyrzadzic kurczaczka na sobotni obiad
Dzieki wiec za linki

Stary 2008-09-18, 14:27   #1156
Xenia
Rozeznanie

Oj , ale sie nazbieralo czytania
Teraz nie moge sobie posiedziec ale pozniej zajrze i poczytam.

Co do psa , nastepny bedzie ze schroniska.
Tyle tylko , ze koniecznie z Polskiego.
Ja wiem , ze tutaj tez sa psy w potrzebie , mam przepustke do wyprowadzania i widze ...ze one w porownaniu z polskimi sierotami ,wychudzonymi , majacymi lzy w oczach maja raczej " godne zycie" - jesli mozna to tak nazwac.
W polskim schronie bylam raz i do dzis widze ta rozpacz kazdego psa probujacego na siebie zwrocic uwage .Male , przepelnione boksy ...

Tutaj przed ciaza chodzilam wyprowadzac psy i one zawsze po spacerze prowadza mnie z powrotem do schroniska .Do kolegow. Do domu.
Bynajmniej nikt ich tu nie uspi ani nie skrzywdzi. Wybiegi olbrzymie. Psy zadbane.
Jesli macie ochote wybierzcie sie do najblizszego schroniska i wezcie sobie jakiegos psa na spacer , istnieje ta mozliwosc- bez zadnych zobowiazan. Zobaczycie tez warunki , w jakich tutejsze zwierzeta zyja .

Jestem psia mama od zawsze. Smutny psi wzrok potrafi mnie rozwalic na lopatki. Nie moge pomoc wszystkim ale jakas psia sierote wyratuje z polskiego schronu.
Co z tego , jak cholerni idioci naprodukuja 10 razy tyle nowych szczeniakow , pozbywajac sie ich gdzie popadnie.
Kastracja to w Polsce barbarzynstwo ...Tutaj ograniczenie bezmyslnego rozmnazania .
Do potem.

AHA.
Jest strona niemiecka , sponsorowana , gdzie mozna min. do Großbritannien dzwonic za darmo !
Powiem wiecej , bylo mozna i do Polski za darmo ale widac przeginalismy ostro , bo nasz kraj zniknal z listy. Pocieszajace , ze Rosja tez ...
Link i instrukcje wysle Ci na pw , ale troszke pozniej ok?
Teraz musze wstac.
Nie chce tutaj zamieszczac linku , bo nie dosc , ze chyba nie wolno to po co inni maja widziec ?
Na terenie niemiec tez mozna z tej strony dzwonic za darmo.
Do pierwszej ramki wpisuje sie swoj numer , do drugiej numer do kogo dzwonimy. Czekamy na swoja kolejke ( nie trwa dlugo) .
Nastepnie slyszymy , ze dzwoni nasz telefon.
Odbieramy , sluchajac reklamy ( na tym to polega) i juz po chwili rozmawiamy z osoba , do ktorej dzwonilismy. Rozmowa trwa 30 minut. Potem mozna sie ponownie ustawic do kolejki itd, itd.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 14:29   #1157
raspberry69
Zakorzenienie

Mijalea pewnie dokladnie bedzie tak jak mowisz

Ja chyba tych knedli dzisiaj nie zrobie ale w zamian za to beda racuchy.

nimfa
fajna ta galeria potraw.
Stary 2008-09-18, 14:48   #1158
melisanka
Rozeznanie

Xenia ja tak kiedys przez jajah dzwonilam, niestety skonczylo sie, a bylo za darmo i to po 120min dziennie szkoda...
Co do psiakow, niestety wystarczy wejsc na allegro zeby zobaczyc ile jest pseudohodowcow, rozmnazaja je na prawo i lewo zabierajac szanse psiakom z schroniska na normalny dom.
Niestety duzo ludzi tego nierozumie i zasilaja armie pseudohodowcow Tego sie chyba nigdy nie wytepi...
Stary 2008-09-18, 14:52   #1159
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
Oj , ale sie nazbieralo czytania
Teraz nie moge sobie posiedziec ale pozniej zajrze i poczytam.

Co do psa , nastepny bedzie ze schroniska.
Tyle tylko , ze koniecznie z Polskiego.
Ja wiem , ze tutaj tez sa psy w potrzebie , mam przepustke do wyprowadzania i widze ...ze one w porownaniu z polskimi sierotami ,wychudzonymi , majacymi lzy w oczach maja raczej " godne zycie" - jesli mozna to tak nazwac.
W polskim schronie bylam raz i do dzis widze ta rozpacz kazdego psa probujacego na siebie zwrocic uwage .Male , przepelnione boksy ...

Tutaj przed ciaza chodzilam wyprowadzac psy i one zawsze po spacerze prowadza mnie z powrotem do schroniska .Do kolegow. Do domu.
Bynajmniej nikt ich tu nie uspi ani nie skrzywdzi. Wybiegi olbrzymie. Psy zadbane.
Jesli macie ochote wybierzcie sie do najblizszego schroniska i wezcie sobie jakiegos psa na spacer , istnieje ta mozliwosc- bez zadnych zobowiazan. Zobaczycie tez warunki , w jakich tutejsze zwierzeta zyja .

Jestem psia mama od zawsze. Smutny psi wzrok potrafi mnie rozwalic na lopatki. Nie moge pomoc wszystkim ale jakas psia sierote wyratuje z polskiego schronu.
Co z tego , jak cholerni idioci naprodukuja 10 razy tyle nowych szczeniakow , pozbywajac sie ich gdzie popadnie.
Kastracja to w Polsce barbarzynstwo ...Tutaj ograniczenie bezmyslnego rozmnazania .
Do potem.

AHA.
Jest strona niemiecka , sponsorowana , gdzie mozna min. do Großbritannien dzwonic za darmo !
Powiem wiecej , bylo mozna i do Polski za darmo ale widac przeginalismy ostro , bo nasz kraj zniknal z listy. Pocieszajace , ze Rosja tez ...
Link i instrukcje wysle Ci na pw , ale troszke pozniej ok?
Teraz musze wstac.
Nie chce tutaj zamieszczac linku , bo nie dosc , ze chyba nie wolno to po co inni maja widziec ?
Na terenie niemiec tez mozna z tej strony dzwonic za darmo.
Do pierwszej ramki wpisuje sie swoj numer , do drugiej numer do kogo dzwonimy. Czekamy na swoja kolejke ( nie trwa dlugo) .
Nastepnie slyszymy , ze dzwoni nasz telefon.
Odbieramy , sluchajac reklamy ( na tym to polega) i juz po chwili rozmawiamy z osoba , do ktorej dzwonilismy. Rozmowa trwa 30 minut. Potem mozna sie ponownie ustawic do kolejki itd, itd.
Xenia bede czekala na pw od Ciebie . Fajne, ze jest nas tyle zwolenniczek zwierzat.
Wiesz, jak wejdziesz na te storne co podalam pare linkow wyzej to mozesz zobaczyc jakie te psy sa zadbane. Ja narazie nie mam mozliwosci przywiezienia sobie psa z PL bo nie posiadam samochodu. A w pociagu to on by sie przez 12 godzin bardzo meczyl.

Wielkie dzieki za inormacje na temat systemu jaki tutaj panuje w schroniskach. Nawet nie wiedzialam, ze istnieje mozliwosc zabrania pieska na spacer.
Mnie zawsze marzyla sie praca w schronisku lub stworzenie wlasnego. Dla wielu ludzi wydaje sie to absurdalne i glupie. Ale ja chyba najlepie bede sie czula w takim srodowisku.. W sumie to daleka przyszlosc.. wszystko moze sie zmienic, no ale pomarzyc zawsze mozna
Stary 2008-09-18, 14:54   #1160
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Xenia ja tak kiedys przez jajah dzwonilam, niestety skonczylo sie, a bylo za darmo i to po 120min dziennie szkoda...
Co do psiakow, niestety wystarczy wejsc na allegro zeby zobaczyc ile jest pseudohodowcow, rozmnazaja je na prawo i lewo zabierajac szanse psiakom z schroniska na normalny dom.
Niestety duzo ludzi tego nierozumie i zasilaja armie pseudohodowcow Tego sie chyba nigdy nie wytepi...
Dobrze, ze w UK jest zakaz wystawiania zywych zwierzat na aukcje. Az mi sie serce kraje.
Stary 2008-09-19, 09:24   #1161
raspberry69
Zakorzenienie

Witajcie w piekny piatkowy poranek. U mnie dzis piekna pogoda. Zero chmur, tylko to paskudne zimno sie utrzymuje. No ale wole slonce i chlodne powietrze niz deszcz i zimnice.

Wczoraj jak nigdy musialam sie wczesniej polozyc bo jakos dziwnie sie czulam. Dolny brzuch bolal mnie caly dzien. Dzis (odpukac bo niedawno wstalam) mam sie juz duzo lepiej. Co tam u Was kochane?

Tak sie wlasnie zastanawiam gdzie robicie swoje zakupy, chodzi mi o zywnosc. Ja do tej pory chetnie kupuje w Rewe, chodz nie ukrywam ze jakos drogo tam jest i chyba bede musiala znalesc jakis tanszy zamiennik. Chetnie tez odwiedzam sklepy ze zdrowa zywnocia. Uwielbiam tamtejsze jogurty czy pierozki z grzybami.
Jesli chodzi o tansze markety, to w Plusie np. kupuje grejfruty bo maja najlepsze(chyba Florydy), tam tez kupuje mrozonwe truskawki i maliny bo nigdzie inziej nie moglam ich dostac.

Probowalam tez odstawic krowie mleko i zamienic je na sojowe bacz ryzowe. Narazie skutek marny. Kawa ani z jednym ani z drugim nie smakuje mi

W Polskim sklepie kupowac bede kasze, barszcz czerwony oraz trarog( o ile nie bede miala swojego z PL). Niestety w tym sklepie nie maja zadnych mrozonek
Stary 2008-09-19, 10:31   #1162
Mijalea
Zakorzenienie

No, ktos sie pojawil
Juz mialam was budzic kochane!

Rasp, juz kiedys pisalysmy gdzie robimy zakupy.
My z mezem od dawna staly repertuar, Lidl, Real i Famila, ale to dlatego, ze po rpstu sa blisko. No i w Lidlu kupujemy najwiecej rzeczy, bo co tu duzo mowic sa najtansze. Np. owoce, warzywka, miesko...

Moj maly ma juz druga drzemke, wiec wcinam sniadanie.
Ostatnio zywie sie bez-na-dziej-nie. Najchetniej jechalabym caly dzien na ciastkach, nic innego mi nie smakuje Nie wiem skad tak waga mi spada, spodnie sprzed ciazy juz na mnie zaczynaja wisiec normalnie
Z drugiej strony to fajnie, bo w koncu moge sobie pozwolic na co tylko mam ochote
W ciazy sie oszczedzalam, to teraz zaszaleje

Stary 2008-09-19, 10:44   #1163
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
No, ktos sie pojawil
Juz mialam was budzic kochane!

Rasp, juz kiedys pisalysmy gdzie robimy zakupy.
My z mezem od dawna staly repertuar, Lidl, Real i Famila, ale to dlatego, ze po rpstu sa blisko. No i w Lidlu kupujemy najwiecej rzeczy, bo co tu duzo mowic sa najtansze. Np. owoce, warzywka, miesko...

Moj maly ma juz druga drzemke, wiec wcinam sniadanie.
Ostatnio zywie sie bez-na-dziej-nie. Najchetniej jechalabym caly dzien na ciastkach, nic innego mi nie smakuje Nie wiem skad tak waga mi spada, spodnie sprzed ciazy juz na mnie zaczynaja wisiec normalnie
Z drugiej strony to fajnie, bo w koncu moge sobie pozwolic na co tylko mam ochote
W ciazy sie oszczedzalam, to teraz zaszaleje

No jasne, ze wstalysmy hehe. Ja mam blisko Rewe i Plusa. Lidl mam tez w sumie nie az tak daleko. Ale po tym jak zwymiotowalam sliweczke z Lidla jakos mam uraz. Do Reala mam 10 km wiec nie bardzo mam jak tam robic zakupy, choc koniecznie musze sie przejechac zeby zerknac na ubrania dla ciezarnych.

Oj ja juz nie mogo doczekac sie rozwiazania bo maja tutaj moje ulubine plesniowe sery i juz nie moge sie doczekac az bede mogla je jesc. Narazie, staram sie jesc w miare rozsadnie, ale nie zawsze mi to wychodzi
Stary 2008-09-19, 10:48   #1164
Mijalea
Zakorzenienie

Noo ,ale mi smaka narobilas tymi plesniowymi!!
Ja tez w ciazy nie jadlam, a teraz przy karmieniu jeszcze nie kosztowalam, bo nawet nie wiem czy moge, musze sie spytac poloznej

A tutaj moj szkrab w swojej ulubionej hustawce i w misiu

Sama nie moge uwierzyc jak on szybko rosnie
Szkoda, ze niektorych ciuszkow, nie zdazyl zalozyc Wyrasta w miesiac z nowego rozmiaru, tzn. rozmiar 56 nosil miesiac, a 62 tez juz sie robi przymale...pojde z torbami jak tak dalej pojdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0339.jpg (62,0 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0343.jpg (43,3 KB, 5 załadowań)

Stary 2008-09-19, 10:54   #1165
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Noo ,ale mi smaka narobilas tymi plesniowymi!!
Ja tez w ciazy nie jadlam, a teraz przy karmieniu jeszcze nie kosztowalam, bo nawet nie wiem czy moge, musze sie spytac poloznej

A tutaj moj szkrab w swojej ulubionej hustawce i w misiu

Sama nie moge uwierzyc jak on szybko rosnie
Szkoda, ze niektorych ciuszkow, nie zdazyl zalozyc Wyrasta w miesiac z nowego rozmiaru, tzn. rozmiar 56 nosil miesiac, a 62 tez juz sie robi przymale...pojde z torbami jak tak dalej pojdzie

Edzio jest czarujacy
Z tymi ubrankami wlasnie tak jest. Moja siostra tak strasznie duzo ich nakupila, ze nawet polowy dzidzis na oczy nie widzial. No ale mam cicha nadzieje, ze choc troszke od niej dostane zawsze to pare groszy w kieszeni. Zwlaszcza na poczatku

A jakimi ciastkami sie zajadasz?
Stary 2008-09-19, 11:34   #1166
melisanka
Rozeznanie

Wstyd sie przyznac ale dopiero niedawno wstalam
Malzon mi rolety calkowicie sposcil i kurcze ciemno bylo jak w srodku nocy wiec nie wstawalam...
Ja dzis mam lenia nic mi sie nie chce, i w ogole uwielbiam piatki bo moj malzon o 12 z pracy wychodzi
Nerwy mnie tez troche biora bo to juz za 2 tyg otwarcie

A po serek wiejski chyba sie przejde

Mijalea naprawde masz slicznego synka... i przynajmniej ja nie mowie tak o wszytkich maluskach, bo niestety nie wszytkie maja tyle urody i uroku Ale Twoj Edzio ma
Stary 2008-09-19, 11:44   #1167
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Wstyd sie przyznac ale dopiero niedawno wstalam
Malzon mi rolety calkowicie sposcil i kurcze ciemno bylo jak w srodku nocy wiec nie wstawalam...
Ja dzis mam lenia nic mi sie nie chce, i w ogole uwielbiam piatki bo moj malzon o 12 z pracy wychodzi
Nerwy mnie tez troche biora bo to juz za 2 tyg otwarcie

A po serek wiejski chyba sie przejde

Mijalea naprawde masz slicznego synka... i przynajmniej ja nie mowie tak o wszytkich maluskach, bo niestety nie wszytkie maja tyle urody i uroku Ale Twoj Edzio ma

Ale ci fajnie . Moj maz wczesniej niz o 18 nie bedzie. dzis ma jakas telekonferencje i musi zostac

Za 2 tyg otwarcie salotu tak? Wszystko bedzie ok , spokojnie. Bedziemy czekac na relacje z otwarcia
Stary 2008-09-19, 12:19   #1168
raspberry69
Zakorzenienie

Dziewczyny
Ja powoli przymierzam sie do mojego pierwszego w zyciu malowania mieszkania. Mam juz dosc tych bialych scian. Chcemy z mezem aby nasze gniazdko bylo w kolorach cieplych jak: czerwienie, brazy, kremy wszelkiego rodzaju. Za tydzien pewnie pojedziemy po jakies farby. Czy procz Obi ktory znam jedynie z PL sa tu jeszcze jakies w miare tanie sklepy tego typu?
Podaje linka do mieszkania ktore bardzo mi sie podoba
http://deccoria.pl/galeria,id,3876
Stary 2008-09-19, 12:36   #1169
melisanka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny
Ja powoli przymierzam sie do mojego pierwszego w zyciu malowania mieszkania. Mam juz dosc tych bialych scian. Chcemy z mezem aby nasze gniazdko bylo w kolorach cieplych jak: czerwienie, brazy, kremy wszelkiego rodzaju. Za tydzien pewnie pojedziemy po jakies farby. Czy procz Obi ktory znam jedynie z PL sa tu jeszcze jakies w miare tanie sklepy tego typu?
Podaje linka do mieszkania ktore bardzo mi sie podoba
http://deccoria.pl/galeria,id,3876
Jeszcze jest oczywiscie Practiker, Hornbach, Bauhaus tam na bank znajdziesz.
Sama tez chce w takich kolorkach mieszkanko
Stary 2008-09-19, 13:29   #1170
Mijalea
Zakorzenienie

Melisko, i czy sie denerwujesz moja droga?? Na otwarcie to tylko sie cieszyc, ze taka przedsiebiorcza jestes

Raspberry, ja to lubie ciastka i ciasta pod kazda postacia (no, prawie kazda, bo preferuje bardziej te kruche, niz te kremowe).
Podgryzam wiec biszkopty i ciastka owsiane (przywiozlam sobie z Pl, bo lepiej mi smakuja) a z tutejszych uwielbiam Spritzgebäck, najlepsze sa w wykonaniu mojej tesciowej

Jak bylam w ciazy, to sama sobie pieklam owsiane ciacha, bo zdrowe sa takie samorobne

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości