![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezenty ślubne, co zamiast kwiatów - wątek zbiorczy
Mam jeszcze jedna wątpliwość, bo własnie rozmiawialam o tym z rodzicami, ktorzy maja wieksze doswiadczenie jesli chodzi o sluby ode mnie (; i oboje stwierdzili, ze to nie jest dobry prezent. Ze lepiej cos do domu. Nie wiem czy to kwestia pokolenia czy co ;P
Ja tam bym sie bardzo ucieszyla z takiego prezentu. Ale tez bardzo ucieszylby mnie np. kurs gancarstwa, przejazdzka gokardami czy lekcja parzenia herbaty ;P, a pewnie są i tacy, który by coś takiego wyrzucili do smieci. Edytowane przez mazya Czas edycji: 2009-04-25 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Gdybym ja ewentualnie chciała kupić coś z agd to na pewno zadzwoniłabym do Młodych i spytała się wprost czy mają jakieś propozycje, potrzeby. Bo kupić np to co jak się okaże już mają to byłoby lipnie. Może wolisz dać same pieniądze a oni sobie sami je spożytkują?
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
No więc własnie same pieniądze raczej odpadaja bo ja bede tylko skladac im zyczenia po Mszy w kosciele. Nie ide na wesele, ale dostalam kołacz od Młodej Pary ;-) Nie wiem czy wszedzie jest taka tradycja.. W kazdym razie jest to ciasto (czy tez róznych kilka kawałków) ładnie zapakowanych z karteczką i wierszykiem.
Więc chce coś więcej niż bukiet kwiatów czy czekoladki, ale w okolicach 100,-. Edytowane przez mazya Czas edycji: 2009-04-25 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Dot.: co na prezent slubny?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że takie bony to świetny pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Witam. Nie wiem co pisaliście wcześniej bo za dużo czytania ale kiedyś słyszałem że para młoda zamiast kwiatów zażyczyła sobie wyplenione i wysłane kupony lotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Kwiaty nieogrinalne, kupony totolotka tez juz coraz bardziej rozpowszechnione, zabawki dla cieci to tylko problem.
Ogolnie to zalezy od pary młodej ,ale jesli sie tak wszystko dalej bedzie rozwijało to niedługo młodzi zazyczą sobie od kazdego po 10kg psiej karmy i oddadza na schronisko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Może nie będzie aż tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogole troche sie balam reakcji gosci na wierszyki, ktore umiescilam na zaproszeniach (prosilam o pieniadze zamiast prezentow i o slodycze dla dzieciakow z DD), ale wczoraj bylam na rodzinnej imprezce i wszyscy byli zachwyceni i gratulowali pomyslowosci. Takze luzik. No i mam nadzieje ze dzieci sie uciesza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
A jak myślicie, co wypada dac swojemu szefowi na ślub, bo musze przyznac, że mam dylemat. To musi byc chyba coś mało osobistego, nie wiem też jakie sprzęty mają w domu więc jestem w kropce:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeśli tylko ślub-to moim zdanie standardowo-kwiaty, albo czekoladki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Kupiłam kieliszki do wina, takie eleganckie z almidecor, wydały mi się mało osobistym prezentem, idę tylko na ślub, ale u mnie w domu mi tak mówią, że taki zwyczaj w pracy że się kupuje prezenty jak ktoś się żeni, no to wolę kupic, niż potem głupio się czuc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
a może świeczuszki ozdobne na długie romantyczne wieczory zamiast kwiatów? w moim kręgu znajomych taki pomysł się sprawdził, oryginalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze ile uroku dodaje piekne opakowanie! ladny gest ![]() i PLUS u szefa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Moje Kochane, RATUNKU !
Za 2 tygodnie idziemy na ślub mojego kuzyna... i jak zwykle problem z prezentem... Prócz prezentu praktycznego potrzebny jest pomysł na prezent dodatkowy, taki prezent z "jajem", młodzi mają świetne poczucie humoru i podejrzewam , że oczekują od nas zaskakującego prezentu heh a jeżeli nie- to chcemy i jak zwykle zaskoczyć czymś niebanalnym... kwota nie gra roli... ma być to prezent nietuzinkowy- i tu właśnie tkwi problem... A co do różnych prezentów na ślub- ostatnio pojawialiśmy się z pluszowym wielkim bocianem lub kuponami totkowymi (te prezenty były dodatkiem do prezentu właściego) ... mam nadzieje że wymyślicie coś odpowiedniego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
A propos zamienników kwiatów do wręczenia pod kosciolem... sama niedawno przezywalam "ten wielki dzien" i mimo iż uwielbiam otrzymywac kwiaty, stwierdzilam ze bylo to bezsensowne.. gdybym teraz ponownie przygotowywala sie do slubu poprosilabym z pewnoscią znajomych o cos w zamienniku.. Nas najbardziej zaskoczyła para ktora wręczyła nam "kosz na miodowy miesiąc" w ktorym umiescila szereg produktow o smaku lub zapachu miodowym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Zamiast kwiatów:
![]()
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Kosz na miodowy miesiąc jest świetny!!! Tylko teraz zastanawiam co do niego spakować: będzie miód, miód pitny, świece woskowe, balsam o zapachu miodu... doradźcie co jeszcze można...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Może kadzidełka o zapachu miodu? A tak dla ozdoby pana pszczółkę i panią pszczółkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
może jakies słodycze miodowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ślubne prezenty.
A ja mam pytanie czy macie może jakis pomysł jak podarować Młodej Parze kupony lotto?? Nie chcę ich wkładać do koperty, a nie mam pomysłu jak je "zapakować".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupiłam ładna kartke z zyczeniami w włozyłam do srodka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hmmm...z kartką z zyczeniami będą pieniążki, także to dostaną na sali po 12, a kupony to chciałam zamiast kwiatków pod Kościołem, bardzo podoba mi się pomysł z tą ramką, ale w moim wypadku to musiałaby być jakaś duża antyrama, bo chcemy kupić ok. 20...więc nie wiem jak to rozwiazać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
My dostalismy oczywiscie słoiczek miodu, miodówkę z Polmosa, płatki golden puffs (to te w polewie miodowej), herbatkę rumianek z miodem i cytryną, cukierki Halls miodow, płyn do kąpieli miodowy, takie same mydło, szampon i zel pod prysznic, jeszcze był mały krem do rąk, no i odpowiednia dekoracja w pszczółki itp. Kosmetyki były jak znalazł na podróż poślubną ![]() Tak naprawdę produktów miodowych lub o zapachu miodowym jest tysiace.. wystarczy przejsc sie po sklepach a nagle otwoerają się oczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Mysmy wprawdzie dostali duzo kwiatow ale rowniez jako zastepniki znalazly sie w naszych rekach:
- wino - torba z cukierkami czekoladowo-jogurtowymi - pluszowy bocian - ksiazka " co mowia dzieci gdy nie potrafia jeszcze mowic" - plastikowa zabawka na kolkach - Pani pingwin i dzidzius pingwin A sami tydzien pozniej zamiast kwiatow kupilismy taki ogromny stozkowy flakon na suszki z czanego drutu i wikliny zapakowalismy go w cylofanan obwiazalismy czerwona wstazka i u szczytu zamiast kwiatow przywiazalisy 3 prostokatne pudeleczka.... 1. ze smoczkiem, 2. z lancuszkiem na smoczek, 3. z lyzeczkami do karmienia... Dodam, ze nasi znajomi nie spodziewaja sie potomka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
tak sobie myślę, ale to tylko moje zdanie, nie chce nikogo urazić
![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie panny młode w ciąży również nie są problemem, absolutnie nic do nich nie mam ![]() No ale to off top ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.