|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Planuje zamowic sporo wczesniej, zeby wczesniej opisana sytuacja nie mogła zaistnieć A Pani w salonie była przemiła, w porównaniu do innych. Czego np nie moge powiedziec o Pani w Jaqueline wrr, odechciało mi się mierzyć tam cokolwiek.
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
Ja z doświadczenia moge polecic Pania z Sisi na ulicy chyba wodopojnej . Moja siostra szyła tam sukienkę do ślubu, ja szyłam sukienkę dla druhny , a potem jeszcze na studniówkę. Pani za każdym razem była przemiła i baaaaaaaaaardzo cierpliwa. Myśle, że jezeli opiszesz dokładnieczego chcesz może Ci taka uszyć.
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie sądzisz, że to między innymi "zjadanie" tej tony chemii ma wpływ na np. problemy z jajnikami? Jakiś czas temu dowiedziałam się, że "niby" mam torbiele endometrialne w obu jajnikach - jeden prawie w całości zajęty, w drugim dwie torbiele - reakcja 3 lekarzy to oczywiście tabletki - cytuję: "dam Pani najlepsze na rynku, takie po których się nie utyje..."Yasmin(przepisał je od razu x6, żebym nie musiała co chwilę przychodzić po kolejne, hehe....oczywiście żadnych badań, dzięki którym można stwierdzić czy mogę brać tabletki(np. na krzepliwość krwi itp.)już nie zalecił -ciekawe Ciekawe ile lekarze dostają za straszenie młodych dziewczyn, przedstawianie im wizji konieczności kontroli aż do menopauzy(co 2 miesiące wizyta+USG), bo przecież takie torbiele się nie wchłaniają i nawet po laparoskopii(to kolejna rzecz jaką usłyszałam) mogą się tworzyć kolejne przy każdym cyklu@....Jak dla mnie to normalnie tragedia, tragedia, tragedia, co się dzieje na tym świecie To wszystko to po prostu świetny BIZNES!!! - i jeszcze jak słyszę, że tabletki są całkowicie bezpieczne to po prostu ![]() :md leje:Jestem pewna, że w grudniu po skończonej kuracji ZIOŁAMI!!! napiszę tu, że torbiele się jednak w jakiś magiczny sposób wchłonęły . Wszystko co stworzył organizm jest w stanie sam zwalczyć, należy mu tylko dać do tego odpowiednie warunki, tzn. odpowiednia dieta, zero fajek + zioła.A tak przy okazji to napiszę, że czytam ten cały wątek od prawie 2 czy 3 tygodni i właśnie kończę ![]() Pozdrawiam
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Tabletki to dość kontrowersyjny temat na wizażu, pamiętam w zeszłym tygodniu naszą burzę mózgów
i powiem szczerze co lekarz to inne podejście....są tacy co bez badań przepiszą od ręki jak się ładnie uśmiechnie albo i bez tego, są tacy co skierują na badania i wybiora najlepsze...albo tacy co będa odciagać od brania tabletek. Wszystko zależy na kogo się trafi...
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak się ten pan nazywa? |
|
|
|
|
#4356 |
|
Kniaginia
|
Dziewczyny. Targi ślubne są w tym roku w Lublinie, 6-7 grudnia 2008. Więc nie trzeba jechać aż do Wawy
|
|
|
|
#4357 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co to za sala? Ma jakąś nazwę? szukałam jakiegoś namiaru przez google, ale nic nie znalazłam...
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
super, że 6/7 grudnia. weekend później i juz bym nie mogła....może jakies wizażowe spotkanie na targach zaplanujemy???co wy na to?
|
#4359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, a nie kręceniem
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam tam na weselu jakiś 4 czy 5 lat temu, jedzonko było pyszne, a jedyny mankament to te nieszczęsne schody:/ ale teraz już rozbudowali i wszystko jest na jednym pietrze, czy się mylę?
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Robert Dadas a firma chyba jakos ViFiDi czy jakos tak
|
|
#4363 |
|
Przyczajenie
|
Jak się dowiadywaliśmy w Marzannie cena za osobę to 200 zł, ale w tym jest wszystko, również alkohol bez ograniczeń... sporo, ale biorąc pod uwagę to, że w wielu lokalach koszt imprezy to 150 zł/os bez ciasta, owoców i alkoholi to w sumie wychodzi na to samo... W Marzannie są dwie sale i odbywają się jednocześnie 2 wesela. Jedna sala jest na 150 osób a druga chyba na 300-350. Widziałam tylko tą mniejszą - o ile dobrze pamiętam miejsce do tańczenia jest na dole, a sala z jedzeniem na piętrze.
|
|
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!! Faktycznie byliśmy w kwietniu na weselu w Lachówce u Łukasza siostry. Za tort płaciliśmy 38 zł, ale naprawdę pyszny, jeśli chodzi o fryzjera to do Lublina nie polecam, byłam u trzech i żaden nie uczesał mnie tak jak chciałam ! Może spróbuj u Agnieszki w salonie. Podobno słyszałam, że gdzieś za kościołem okrągłym w domkach jest fryzjerka, która ładnie czesze. Jeśli chcesz to dowiem się o niej więcej. Pozdrawiam
|
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nazwy to nawet nie wiem czy ma;p Właścicielami są ludzie, którzy mają rzeźnię w Niedrzwicy ;p A czy drogo? 3000zł wynajęcie sali+nakrycia, dekoracja juz jest 4 kolory do wyboru, ale można dodekorować, dodatkowo pranie obrusów, i opłaty, myślę że w 4000 powinnismy się zamknąć. Kucharke i obsługę trzeba swoja załatwiać, ale oni tam maja kilka osób do polecenia, albo catering wprowadzic, my znależliśmy super firme cateringowa 85zł od osoby, ale jeszcze zobaczymy czy kucharke czy catering...negocjacje trwają
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam zdjęcia mojej sali z przerobioną dekoracją. Jak widac nie udaje sie ukryc tego granatu. Ja chcialabym wymyslec sobie cos innego zeby nie miec tak jak siostra
Dwa pierwsze zdjecia to ewentualna inspiracja do dekorowania stolu wiejskiego i fontanna czekoladowa ktora zobaczylam dopiero na zdjeciu... ![]() Ostatnie zdjęcie to tak dla orientacji jak duza/nieduza byla sala do tanczenia ![]() A tak w ogole to jak wam sie widzą stoły wiejskie? Czy zastąpiłybyście jej czyms innym?? |
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Itenka, super sala, naprawdę Klementyna1 fajnie, że udało się wam znaleźc salę z wolnym terminem, nową i dużą...
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Ok, nie ma sprawy! Jak tylko zdobędę namiary to wyślę Ci na PW
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie ja muszę coś odpisać ;-) A w takim razie sądzisz ze mając 10-12lat nabawiłam się problemów z jajnikami poprzez zazywanie chemii i tych okropnych pigułek? wiem jak moje jajniki zachowują się na pigułkach i jak bez. i jak organizm reaguje na konkretne piguły. Teraz nie biorę żadnych bo musiałam zrobić przerwę, a z tym się wiąże ból jajnika 24h na dobę. Także nie musisz do mnie pisać w ten sposób i się oburzać jakby nie wiem co napisała. a nigdzie nie wspomniałam o tym ze piguły są całkowicie bezpieczne bo nie są. nawet witaminy nie są.współczuję Ci bardzo że nie trafiłaś na dobrego ginekologa Itenko sala wygląda super po dekoracji! e: i tak patrzę na te zdjęcia, tem granat wcale nie przeszkadza. Jeśli nie chcesz mieć podobnej jak siostra to dodałabym zieleni i zółtego do tego granatu
|
|
#4372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
hehhe.... jak pisałaś ze sala jest w granacie to pomyślałam ze całe sufity sa zakryte! a tu miła niespodzianka! akurat taką dekoracje to bez problemu można zakryć, zaryzykuje nawet stwierdzenie ze w całości! tylko kwestia dogadania sie z właścicielami zostaje otwarta! jesli chodzi o tą dekoracje to biorąc pod uwagę pozostałe kolory sali stawiam na uzycie bieli z jakimś jednym dodatkowym kolorem jako uzupełnienie, może zieleń, ale raczej pastelowa lub ewentualnie błękit! mysle ze tu jest otwarte pole do popisu! taką dekoracje mozna smaiło zakryc balonami, jesli ktoś w takich dekoracjach gustuje, bądź postawić na materiały, dodatki i kwiaty! a co do stołow wiejskich, to ja uważam ze to taka chwilowa moda. Mi to sie tam nie koniecznie podoba, choc tez zalezy od wystroju sali i całego stołu wiejskiego! np u nas było tak ze pasował on do całości, bo wesele mieliśmy w Maciejowej Chacie, więc było tam wiejsko sielsko, ale w zeszłym tygodniu bylismy na weselu zanjomych w nowoczesnej restauracji z nowoczesnym wystrojem i przyznam szczerze ze ten stól do niczego tam nie pasował! ani kolorystycznie ani miejscowo, w rezultacie nikt tam nawet nie zaglądał, od czasu do czasu jakies dziadki szły sie napis bimbru, ale pod koniec to juz sobie te flaszki do stołu zabrali! a stól stał jak straszydło w koncie sali! |
||
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Froggie odpisalam Ci na PW, nie ma sensu zaśmiecać tego wątku
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ja odpisałam bo co będziemy na PM o ziólkach gadać.
No chyba ze na potencję albo jakiś afrodyzjakach ;-)
|
#4375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
EDIT: Tak samo jak Kajka moge polecic cukiernie p. Buchajskiej- jeszcze nigdy nie zawiodlam sie na tortach czy ciastach. Polecam sprobowac tort smietanowy z owocami lesnymi- pyyyyycha (i w-zetka tez)
El arte de la vida es hacer de la vida una obra del arte... Edytowane przez precious Czas edycji: 2008-09-20 o 10:42 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Katia0117!!!
Śpieszę z życzeniami!!! Dla Ciebie i Narzeczonego jeszcze ![]() Zdrowia, miłości, zrozumienia, ciepła w sercach i kościele, uśmiechu na twarzach, samych serdecznych ludzi na ślubie i weselu, pięknych prezentów, profesjonalnej obsługi, wspaniałych wspomnień! Długiego szczęśliwego życia! Edyta
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Katia0117 wszystkiego najlepszego! Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po Twojej mysli i juz w poniedzialek bedziesz opowiadac nam, ze wszystko udalo sie idealnie
|
#4378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))będę napewno z mym Menem![]() KATIA0117 wszystkiego wspaniałego CI w ten Dzień życzę aby każda chwila była pełna miłości i piękna i abyście ten dzień i noc przeżyli tak jak o tym marzyliście od dawna buziaki ogromne
|
|
#4379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tortu to ja uwielbiam smietanowce z owocami mmm pychotka. Ale jeszcze rok przede mna takze na to mam czas. Na targi tez sie pewnie wybiore ale i ile pamietam miały byc pod koniec listopada w Parku Ludowym??!! Cos sie zmieniło??
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja nie mam nic przeciwko a nawet jestem za Froggie numer do sali zapadł się pod ziemię ale jak go tylko znajdę napiszę.Marzedowna: jesli chodzi o tą dekoracje to biorąc pod uwagę pozostałe kolory sali stawiam na uzycie bieli z jakimś jednym dodatkowym kolorem jako uzupełnienie, może zieleń, ale raczej pastelowa lub ewentualnie błękit! To jest bardzo dobry pomysł. Bardzo bardzo bardzo dobry ![]() Wklejam przy okazji zdjęcia deoracji Leclercowej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Planuje zamowic sporo wczesniej, zeby wczesniej opisana sytuacja nie mogła zaistnieć

Ciekawe ile lekarze dostają za straszenie młodych dziewczyn, przedstawianie im wizji konieczności kontroli aż do menopauzy(co 2 miesiące wizyta+USG), bo przecież takie torbiele się nie wchłaniają i nawet po laparoskopii(to kolejna rzecz jaką usłyszałam) mogą się tworzyć kolejne przy każdym cyklu@....

Sala w Niedrzwicy koło Lublina, duża, przepiękna, po prostu wieje luksusem.. I do tego tak jak chcielismy sama sala bez narzucania obsługi i menu, można wejść z cateringiem lub wynając kucharke. POLECAM Gorąco bo jest duża i sliczna

, a nie kręceniem

bo nie są. nawet witaminy nie są.
flejksy
Cos sie zmieniło??