Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 15:37   #1351
cypressangel
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Proszę o analizę składu szamponu pod kątem stosowania do włosów przesuszonych

Schwarzkopf, Schauma Proste i Lśniące Szampon z Olejkiem Jojoba, włosy suche, skręcone, trudne do ułożenia

Schauma Szampon Proste i Lśniące z Olejkiem Jojoba usztywnia strukturę włosa. Prostuje suche, skręcone i trudne do ułożenia włosy, nadając im mieniące się refleksy światła. Zapewnia 100% siły i 100% połysku. Do codziennego stosowania.

Skład:
  • Aqua
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Disodium Cocoamophodiacetate
  • Sodium Chloride
  • Polyquaternium-10
  • Citric Acid
  • Laureth-2
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Sodium Benzoate
  • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
  • Parfum
  • Propylene Glycol
  • Salicylid Acid
  • PEG-55 Propylene Glycol Oleate
  • Niacinamide
  • Panthenol
  • Simmondsia Chinensis Seed Oil
  • Butylphenyl Methylpropional
  • Cl 60730
  • Cl 17200

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 16:05   #1352
majkampg
Raczkowanie

Proszę jeszcze o analizę Nivea Hair Care intense repair Odżywka Intensywna regeneracja...

Skład:Aqua, Stearly Alcohol,Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethulamine, Cetyl Alokohol, Hydrolyzed Silk, Simmo9ndsia chinensis Oil, Peresa Gratissilma Oil, Oryzanol, Lactic Acid, Coco Betaine, sodium Chloride, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Linalool, Butylphenyl Methylpropinal, Parfum

przepraszam za ewentualne pomyłki w pisowni.... z góry dzieki za odpowiedz
majkampg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 19:23   #1353
andziuchna
Zakorzenienie

prosze o analize:
ADVANCE TECHNIQUES PROFESSIONAL HAIR CARE INTENSE REPAIR RECOVERY TREATMENT MASK FOR EXTREMELY DRY OD DAMAGED HAIR

sklad:
aqua, cetearyl alkohol, quaternium-91, dimethicone, stearamidopropyl dimethylamine, cetrimonium methosulfate, parfum, peg-40 hydrogenated castor oil, phenoxyethanol, creatine, phosphoric acid, methylparaben, castor isostearate succinate, disodium edta, dimethicone peg-8 meadowfoamate, aminomethyl, propanol, hydrolyzet wheat protein hydrohypropyl polisiloxane, ethylhexyl methohycinnamate, propylene glycol, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, coumarin, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene.

z gory dziekuje i pozdrawiam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 15:03   #1354
mavta88
Przyczajenie

TIMOTEI, Szampon, miękkość, mleczko owsiane i brzoskwinia, do włosów normalnych, ekstra łagodny szampon

Sklad: Aqua, Sodium Laureth Sulfate / Sodium C12-13 Pareth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Carbomer, Dimethiconol, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium, Cloride, Disodium EDTA, Benzophenone-4, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Laureth-23, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymar, BHT, Glyceryl Oleate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Fumaric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Avena Sativa Kernel Extract, Glyceryl Stearate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Triticum Vulgare Germ Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Methylisothiazolinone, Helianthus Annuus Seed Oil. Phenoxyethanol, Methylparaben Parfum, PPG-12, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Cl 16255, Cl 47005

Czy ten szampon rzeczywiście jest łagodny? Od lat myje włosy CODZIENNIE - dzień w dzień. W dodatku borykam się z łupieżem. Jaki szampon byłby najodpowiedniejszy, niepodrażniający moja skore? Czy ten się nadaje, czy powinnam się skolnic do ziolowych badz dziecinnych? ;/ Prosze... Bardzo zalezy mi na tej odpowiedzi.
mavta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:20   #1355
Candy Supcio
Zadomowienie

Znowu pomecze dziewczyny o sklad odzywkiPoprosze o analize

Suave PROFESSIONALS humectant conditioner (Deeply Moisturizes as well as Nexxus)

SKLAD: water(aqua),cetearyl alkohol,cetrimonioum chloride,dimethiconol,fra gnance,quaternium-18,potassium chloride,hydroxyethylcell ulose,propylene glycol,disodium EDTA,DMDM hydantoin,TEA-dodecylbenzenesulfonate,g lycerin,tocopheryl acetate(vitamin E acetate),arginine HCI,Lysine HCI,Panthenol,Panthenyl Ethyl Ether,Hair Amino Acids,Methylchloroisoisot hiazolinone,Silk Amino Acids,Methylchloroisoisot hiazolinone.

Z gory dziekuje za analize.Pozdrowka

Mam cos jeszcze...zastanawiam sie czy warto kupic,poniewaz szukam jakiegos lagodnego szamponu,a ten jest wlasnie z serii przeznaczonej dla dzieciakow.
Poprosze ladnie o analize

Suave for Kids 2 in 1 Swim&Sport Flippin' Citrus Squirt

Sklad:Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Dimethiconal, Tea Dodecylbenzene Sulfonate, PEG 150 Distearate, Fragrance, Polyquaternium 10, Laureth 23, Cyclomethicone, Sodium Citrate, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, PPG 9, Orange 4 (CI 15510), Red 40 (CI 16035).

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-09-22 o 08:06 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edytowania.
Candy Supcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:20   #1356
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez skye17 Pokaż wiadomość
[...]
Błagam o odpowiedź!!!!!!!!!!!
A zajrzałaś chociaż na listę zanalizowanych kosmetyków?
Post kasuję.
Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na pewno w innych wątkach, o ile chociaż odrobinę się wysilisz, aby je poczytać
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:42   #1357
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mavta88 Pokaż wiadomość
TIMOTEI, Szampon, miękkość, mleczko owsiane i brzoskwinia, do włosów normalnych, ekstra łagodny szampon

Sklad: Aqua, Sodium Laureth Sulfate / Sodium C12-13 Pareth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Carbomer, Dimethiconol, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium, Cloride, Disodium EDTA, Benzophenone-4, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Laureth-23, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymar, BHT, Glyceryl Oleate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Fumaric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Avena Sativa Kernel Extract, Glyceryl Stearate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Triticum Vulgare Germ Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Methylisothiazolinone, Helianthus Annuus Seed Oil. Phenoxyethanol, Methylparaben Parfum, PPG-12, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Cl 16255, Cl 47005

Czy ten szampon rzeczywiście jest łagodny? Od lat myje włosy CODZIENNIE - dzień w dzień. W dodatku borykam się z łupieżem. Jaki szampon byłby najodpowiedniejszy, niepodrażniający moja skore? Czy ten się nadaje, czy powinnam się skolnic do ziolowych badz dziecinnych? ;/ Prosze... Bardzo zalezy mi na tej odpowiedzi.
zaznaczylam zwiazki, ktore u mnie osobiscie zdecydowanie powoduja pogorszenie stanu skory(swedzenie, łupiez itd.)

raczej lagodny nie jest, moze byc powodem zlego stanu Twojej skory, proponowalabym z niego zrezygnowac

wyglada na dosc silnie konserwowany, jezeli jestes z tych wrazliwych osob, powinnas raczej unikac drogeryjnych, mocno pachnacych i kolorowych szamponow.

pomysl o szamponach z apteki, zazwyczaj sa bezzapachowe i nie zawieraja barwnikow, mniej podrazniaja

osobiscie polecam szampony z serii aptecznej Oceanic, glownie Bio-Active-do codziennego uzytku

a na łupież Nizoral, szampony dziegciowe(np Freederm Tar) czy niesmietelny Catzy Healing Shampoo

zajrzyj do wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102571
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 19:50   #1358
skye17
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A zajrzałaś chociaż na listę zanalizowanych kosmetyków?
Post kasuję.
Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na pewno w innych wątkach, o ile chociaż odrobinę się wysilisz, aby je poczytać

Tak, czytałam bo przy produktach w KWC jest taki odnośnik do przeanalizowanych składników i znalazłam tylko opis przy kompresie Joanny, ale nie przy Pantene Restoratives, a tym bardziej nie ma żadnego opisu do balsamu Mr. Potter's z keratyną i aloesem.

Chyba o tą listę zanalizowanych kosmetyków Ci chodziło, bo innej nigdzie nie mogę znaleźć. Po drugie jestem nową użytkowniczką i jeżeli gdzieś jakaś lista jest to jako moderatorka powinnaś być choć w minimalnym stopniu wyrozumiała, nie każdy od razu wie , gdzie wszystko jest. Byłabym wdzięczna gdybyś mi jednak doradziła w kwestii , o której pisałam.
skye17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:55   #1359
andesigne
Raczkowanie

witam,
znalazłam dzisiaj w necie wydaje się ciekawe szampony do włosów suchych i zniszczonych, pojemność 400 ml / 20 zł nie znalazłam analizy tych szamponów (albo nie umiem znaleźć) Bardzo proszę o analizę czy warte są uwagi z góry dziękuję.

PRODUCENT : DABAO

SZAMPON NUTRIENT : Szampon odżywczy NUTRIENT przeznaczony jest do włosów suchych i łamliwych. Delikatne substancje czyszczące zawarte w szamponie NUTRIENT myją włosy, podczas gdy starannie dobrane składniki odżywcze zapewniają ich optymalne nawilżenie i zapobiegają rozdwajaniu się końcówek, przywracając włosom dobrą kondycję i zdrowy wygląd. Po umyciu włosy odzyskują blask i puszystość.

INCI : Deionized Water, Alkyl Ether Sulfates, Cocamidopropyl Betaine, Coconut Diethanolamide, Glycol Distearate, Polyquaternium-10, Ginseng and Astralagus Root Extract, Aloe Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopheryl Acetate, Penthenol, Amino Acid, Perfume, Mixture of 5-Chloro-2-Methyl-4-Isothlazoline-3-One and 2-Methyl-4 Isothiazoline-3-One.

SZAMPON HOT OIL przeznaczony jest do włosów zniszczonych farbowaniem i po trwałej ondulacji. Dzięki zawartości specjalnie wyselekcjonowanych składników regenerujących o właściwościach odżywczych zapewnia wyjątkowo intensywną pielęgnację i odżywianie. Zawarty w szamponie HOT OIL wyciąg z olejków roślinnych pozostaje na powierzchni włosów i sprawia, że stają się one jedwabiście gładkie i błyszczące. Aktywne składniki odżywcze wnikają w głąb włosa, odbudowując i wzmacniając jego strukturę. HOT OIL sprawia, że włosy stają się elastyczne i łatwe do rozczesania.

INCI : Deionized Water, Alkyl Ether Sulfates, Cocamidopropyl Betaine, Coconut Diethanolamide, Glycol Distearate, Polyquaternium-10, Polyquaternium-7, Ginseng and Astralagus Root Extract, Aloe Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopheryl Acetate, Penthenol, Amino Acid, Perfume, Mixture of 5-Chloro-2-Methyl-4-Isothlazoline-3-One and 2-Methyl-4 Isothiazoline-3-One.

Pozdrawiam.

Edytowane przez andesigne
Czas edycji: 2011-06-29 o 13:42
andesigne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:26   #1360
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, czytałam bo przy produktach w KWC jest taki odnośnik do przeanalizowanych składników i znalazłam tylko opis przy kompresie Joanny, ale nie przy Pantene Restoratives, a tym bardziej nie ma żadnego opisu do balsamu Mr. Potter's z keratyną i aloesem.

Chyba o tą listę zanalizowanych kosmetyków Ci chodziło, bo innej nigdzie nie mogę znaleźć. Po drugie jestem nową użytkowniczką i jeżeli gdzieś jakaś lista jest to jako moderatorka powinnaś być choć w minimalnym stopniu wyrozumiała, nie każdy od razu wie , gdzie wszystko jest. Byłabym wdzięczna gdybyś mi jednak doradziła w kwestii , o której pisałam.
witamy wiec na forum fryzjerskim, skoro jestes nowa to koniecznie przeczytaj ten wątek od deski do deski, wszystko bedzie jasne, nawet znajdziesz te nieszczesna liste przeanalizowanych kosmetykow bez problemu
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280953

radze zmienic roszczeniowa postawe, w przeciwnym razie nie ma co zbytnio liczyc na bezinteresowna pomoc, odpowiadanie na posty nie jest niczyim obowiazkiem, nawet moderatora

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-09-22 o 20:34 Powód: lit
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:41   #1361
skye17
BAN stały

Dziękuję za odpowiedź. No może moja odpowiedź byłą pretensjonalna, ale po prostu zdziwiła mnie reakcja moderatora, który usunął mój post, a nic złego nie zrobiłam. Mimo wszystko dziękuję i będę starała się szybko wszystko nadrobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 20:42   #1362
'Estelle'

Cytat:

Od doradzania to generalnie nie ten wątek, a jeśli z tego wątku chcesz zrobić użytek, to pora zacząć go czytać. Tak jak i inne tematy na tym forum, co też Ci doradziłam już w poprzednim poscie.
I wyobraź sobie, że ja kiedyś też byłam początkującą wizażanką, tylko zamiast na starcie już zadawać po raz n-ty te same pytania, zaczęłam od przeczytania REGULAMINU i kilku wątków, po stokilkadziesiąt stron każdy. Uwierz, da się zrobić
Link do listy kosmetyków jest już w pierwszym poscie tego wątku, tylko... po co w ogóle go czytać ...

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
witamy wiec na forum fryzjerskim, skoro jestes nowa to koniecznie przeczytaj tej wątek od deski do deski, wszystko bedzie jasne, nawet znajdziesz te nieszczesna liste przeanalizowanych kosmetykow bez problemu
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280953

radze zmienic roszczeniowa postawe, w przeciwnym razie nie ma co zbytnio liczyc na bezinteresowna pomoc, odpowiadanie na posty nie jest niczyim obowiazkiem, nawet moderatora

No to już EOT
Może jutro uda mi się zrobić kilka zaległych analiz, bo ostatnio krucho u mnie z czasem.
Stary 2008-09-23, 11:36   #1363
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Na moje oko to ma fajny skład, na początku coś na nawilżenie - gliceryna, parafina, ekstrakt z aloesu (?) no i mój ulubiony delikatny silikon:P. Dobrze moje oko widzi?

Ziaja, Plantica, aktywna regeneracja ceramidy, odżywka bez spłukiwania

aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, aloe barbadensis, glycerin, peg-8, peg-8/SMDI copolymer, palmitoyl myristyl serinate, sodium polyacrylate, panthenol, simmondsia chinensis oil, trilaureth-4 phosphate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2-bromo-2nitropropane-1,3-diol, parfum, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, linalool, citric acid.
Dobrze widzi
Ja dodam tdo tego jeszcze panthenol [a jakże ] i olej jojoba.
Dodatkowo właściwości odżywcze mają takie skłądniki jak:
* palmitoyl myristyl serinate
* isopropyl myristate
Nawilżenie wspomagać będzie peg-8 i emolient cetearyl alc.

Nazwa odżywki jest nieco myląca, bo nie ma w niej ceramidów ale ogólnie rzecz biorąc to całkiem przyzwoity produkt.
Stary 2008-09-23, 11:36   #1364
figolek
Przyczajenie

bardzo bardzo prosze o analize skladu tego szamponu:

L'anza, Healing moisture, Tamanu cream shampoo (szampon z olejem Tamanu)

ingredients: water/eau (aqua), sodium cocoyl isethionate, sodium lauroyl sarcosinate, cocamidopropyl hydroxysultaine, cocamidopropylamine oxide, cocamide mea, sodium cocoyl glutamate, calophyllum inophylum (tahitian tamanu oil), entada phaseoloides bark extract (polynesian gugo), keratin healing systemTM (nano-102), keratin amino acids, macadamia integrifolia seed oil (Hawaiian macadamia nut), saccharum officinarum (Hawaiian sugar cane) extract, Tahitian sea water, chlorella vulgaris extract (sea kelp), hydrolyzed algin (sea kelp), sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sodium PCA, magnesium PCA, zinc PCA, manganese PCA, dimethicone PEG-8, meadowfoamate, trimethylsiloxyamodimethi cone, sodium benzotriazolyl butylphenol sulfonate, ethylhexyl methoxycinnamate, acrylates, beheneth-25 methacrylate copolymer, buteth-3, tributyl citrate, PEG-150 distearate, polyquaternium-71, guar hydroxypropyltrimonium chloride, cetyl alcohol, glycerin, vinyl neodecanoate crosspolymer, glycol distearate, steareth-4, silicone quaternium-16, undeceth-11, butyloctanol, undeceth-5, polysorbate-20, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, methylparaben, fragrance (parfum), butylphenylmethylpropiona l (lilial), coumarin, limonene, linalool.

z gory dziekuje
figolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:52   #1365
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
Przyniosłam z łazienki kilka produktów, które używam. Bardzo proszę o analizę ich składu

Avon, Advance Techniques Intense Repair, Damage Repair Treatment (Kuracja odbudowująco-wzmacniająca do zniszczonych, słabych i łamliwych włosów)

[I]Skład: Aqua, polyquaternium-28, dimetyiconol, cyamopsis tetragonoloba (guar) gum, panthenol, parfum, xanthan gum, phytantriol, diazolidinyl urea, pvm/ma copolymer, sodium hydroxide, phosphoric acid, creatine, propylene glycol, butylparaben, isobutylparaben, isopropylpraben, lecithin, iodopropynyl butylcarbamate, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, phenoxyethanol, phospholipidis, sphingolipidis, hydroxycitronellal, coumarin, geraniol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene corboxaldehyde, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethyl ionone. <1004490-003>
[/SIZE]
Tak średnio mi się ten skład podoba - ma swoje plusy, ale minusy też.
Przede wszystkim wydaje mi się, że nie jest to kosmetyk dla osób z wrażliwą skórą - zapach, konserwanty [spora mieszanka] - dość wysoko w składzie, zatem lepiej unikać kontaktu ze skórą głowy. Widzę tu również lekki nadmiar wypełniaczy, które dla włosów niewiele zrobią, a miejsce w składzie zajmują wysokie.
Z wartościowych składników jesynie panthenol jest w pierwszej połowie składu. Dimethiconol, poprzez obudowanie zewnętrzne włosa może dawać wrażenie regeneracji - bo wygładzi jego powierzchnię i wypełni uszkodzenia.
Za połową natomiast kreatyna, propylene glycol [nawilża], ekstrakty z alg.
Zaznaczyłam również lecytynę, która ma bardzo fajne właściwości, ale nie jestem pewna czy tu nie służy jedynie jako emulgator.
Bardzo wartościowe składniki - fosfolipidy i sfingolipidy niestety dopiero w końcówce składu/malutko/ pozostaje wierzyć, że nawet takie stężenie jest wystarczające, by zadziałały [ja oczywiście wsadziłabym je na początek]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 11:59   #1366
Koko19
BAN stały

Czy ten szampon da dzialanie jakie obiecuje producent (Herbavil active)???boje sie zeby te ziólka nie podsuszyly wlosow..na odwrocie szamponu zaciekawilo mnie 1 zdanie "czeste przebywanie w zamknietych nie dotlenionych pomieszczeniach sprawia ze wlosy nie maja czym oddychac przez to łamia sie sa matowe"....ale przeciez wlosy ponoc sa martwe i nie oddychaja...jest to szampon z apteki wiec pewnie specjalisci to pisali...czyzby to byl zwykly chwyt???

Składniki:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocamide Dea, Sodium Chloride, Hydrolized Collagen, Propylene Glycol, Polyquaternium–70 (And) Dipropylene Glycol, Panthenol, , Polyquaternium–10, Equisetum Arvense Extract, Urtica Dioica Extract, Ginseng (Panax Ginseng) Extract, Parfum, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Linalool.
  • INTENSYWNIE NAWILŻA I REGENERUJE WŁOSY
  • ZMNIEJSZA ŁAMLIWOŚĆ I OGRANICZA WYPADANIE WŁOSÓW
  • SKUTECZNIE CHRONI WŁOSY PRZED SZKODLIWYMI CZYNNIKAMI CYWILIZACYJNYMI

Edytowane przez Koko19
Czas edycji: 2008-09-23 o 12:58
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 12:06   #1367
'Estelle'

Cytat:
Mrs. Potter's, Moc Bursztynu, Balsam ekstrakt z bursztynu i witaminy, włosy przetłuszczające się

[I]Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Amber (Succinum) Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Cl 19140.

Krótki skład oparty o 3 składniki: emolient, kondycjoner i łagodny silikon, które stanowią "bazę" odżywki.
Do tego dołożono wit. A i E, kwas linolowy [F] i ekstrakt z bursztynu oraz filtr słoneczny.
Czyli wszystko z nazwą się zgadza
Wporzo, jak to się mówi
Stary 2008-09-23, 12:26   #1368
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a to już moja wina Nie wszystkie analizy są dodane do KWC. Zaczęłam je dodawać- ale primo wymaga to sporej pracy [mojej] i ogromnej ilości czasu i secundo- czasu i pracy modki KWC. Postaram się to nadrobić ale jak już mówiłam jest to spore obciażenie czasowe
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 12:42   #1369
'Estelle'

Cytat:
Garnier Fructis, Odżywka wzmacniająca do włosów tłustych u nasady, suchych na końcach

Skład: aqua, cetyl alcohol, pEG-180, behentrimonium chloride, amodimethicone, camelia sinensis, cetrimonium chloride, cetyl esters, chlorhexidine dichloride,citrica acid, citrus limionium, hydroxyethylcellulose, lanolin, lautylmethicone copolyol, methylparaben, niacinamide, piridoxine HCL, pyrus malus, saccharum officinarum, trideceth-12, parfum
Hm, nawet nie wygląda źle choć do Fructisów przekonania nie mam
Co tu "siedzi" - kondycjonery, w tym jeden silikonowy, peg-180 jest odpowiedzialny za utrzymanie wilgoci, cetyl to popularny emolient. Do tego wyciąg z zielonej herbaty i cytryny oraz lanolina - o bogatych właściwościach [antystatyczne, odżywcze, zmiękczające] oraz niacynamid [czyli B3], odżywcze piridoxine HCL [B6] a na końcu ekstrakt jabłkowy i z trzciny cukrowej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 13:04   #1370
'Estelle'

Cytat:

Eva natura, Potrójna siła ziół, Pokrzywa Rozmaryn Arnika, Szampon do włosów przetłuszczających się, ciężkich, matowych.

Skład: aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamide dea, urtica dioica (nettle) extract, arnica montana flower extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, parfum, disodium undecylenamido mea- sulfosuccinate, peg-75 lanolin, dmdm hydantoin, lactic acid, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, benzyl salicylate, Cl 19140, Cl 42080.
Dobry produkt, choć nie dla wrażliwców, składniki niebieskie w takim zestawie lubią wywoływać swędzenie, chociaż oczywiście nie tyczy się to każdej osoby i np. mi nie zaszkodzi [każdy musi to zdiagnozować indywidualnie].
Kosmetyk jest w sumie szamponem o dość prostym składzie, wzbogaconym ziołami: pokrzywą, arniką górską [http://zielnik.herbs2000.com/ziola/arnika.htm] i rozmarynem - czyli mieszanką lubianą przez włosy
Na moje oko - niezły i wart uwagi.

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie do Estelle Jesteś prawdziwą znawczynią, patrzysz na butelkę szamponu, czytasz skład i już wiesz, czy warto ją włożyć do koszyka czy nie. Dlatego jestem bardzo ciekawa, jakich Ty preparatów używasz. Dotychczas używałam (tylko z pozoru jak się okazało, gdy poczytałam tutaj) delikatnego szamponu dla dzieci- bambi. Niektore odżywki też pozostawiały wiele do życzenia. Z tego co przeczytałam wywnioskowałam, że świetne są szampony i odżywki Ziaji, a także niektóre z Nivei.
Powiedz proszę jakich Ty preparatów używasz, i które ew. jeszcze byś poleciła. Muszę chyba zrobić porządki na półce łazienkowej. Mam mnóstwo kosmetyków do włosów. Te co podałam na górze, nie były jeszcze analizowane, więc podałam i z niecierpliwością czekam na werdykt
Dziękuję za słowa uznania , może nie do końca tak to wygląda, ale lubię sobie poczytać składy
Czego używam? Generalnie lubię kosmetyki Joanny z serii Rzepa, ale wiem, że one nie są dla wszystkich [część osób skarży się na wysuszenie, plątanie, etc.] służy mi maska Gloria, podobało mi się działanie polskiego Waxu [do zniszczonych], a lista kosmetyków, które chcę przetestować z dnia na dzień rośnie - bardzo kusi mnie linia aloesowa MYPA
Od czasu do czasu sięgam po produkty profesjonalne [Absolut Repair, Kerastase z cementem] chociaż póki co jakoś mnie nie zachwyciły swoim działaniem. Czasem również skuszę się na coś typowo drogeryjnego, np. Gliss Kur, jeśli ma dobre oceny na KWC, i testuję, chociaż to bardziej z ciekawości niż z przekonania do składów.
Do tego pielęgnacja naturalna - oleje, wcierki, spraye z proteinami.
Stary 2008-09-23, 13:16   #1371
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
prosiłabym o analize tych produktów:

Joanna, Naturia, Maseczka pielęgnująca do włosów farbowanych z makiem i bawełną.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255.
Hm... na pierwszy rzut oka wygląda na taką mocno ochronną, sporo parafiny a także cyclomethicone, które wygładzą powierzchnię włosa a dodatkowo utworzą warstwę ochronną. Są także emolienty i gliceryna - zapewnią nawilżenie.
Panthenol, wyciąg z maku i bawełny sa składnikami odpowiedzialnymi za regenerację i odżywienie. Umieszczone trochę daleko w skadzie, ale ich działanie zależy od stężenia użytego w kosmetyku.
Może obciążać delikatne włosy.

Koko19, nie "spamuj" w tym wątku, bo to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje, od tego są inne tematy i mało interesuje mnie efekt jaki coś przyniosło na Twoich włosach.
Nie od dziś wiadomo, że to kwestia indywidualna i działanie trzeba sprawdzić na własnych włosach i że Tobie nie pomogło to wcale nie oznacza od razu, że to słaby/zły kosmetyk.
Post kasuję, bo nic nie wnosi do tematu.
Stary 2008-09-23, 13:35   #1372
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość

Tresemme Vitamin B12 & Keratin Anti Breakage Conditioner.

Aqua,
Cetearyl Alcohol, Quaternium-18, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Keratin, Cyanocobalamin, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Dimethicone, Quaternium-80, Hydroxyethylcellulose, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Disodium EDTA, Glycerin, PVP, Disodium PEG-12 Dimethicone Sulfosuccinate, Steareth-21, Oleamine Oxide, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Linalool, Hexyl Cinnamal, Parfum.

z góry dziekuje
Ach, legendarna Tresemme, do której wzdycha trochę wizażanek
I słusznie, np od razu w oczy rzuca się spora ilość keratyny i protein, które szybko i skutecznie regenerują włosy, a ich działanie dodatkowo wspomaga odżywcza Cyanocobalamin czyli witamina B12.
Jest też wygładzający silikon, nawilżająca gliceryna, emolient i kilka antystatyków.
Z chęcią sięgnęłabym po nią
Stary 2008-09-23, 13:40   #1373
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Jedwabne serum do włosow, silkway. Tanita.

Składniki: Cyclomethicone and Dimethiconol, cyclopentasiloxane, phenyl trimethicone, parfume, ethylhexyl methoxycinnamate, ethy ester of hydrolyzed silk, benzyl alcochol, benzyl salicylate, buthylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, lomonene, linalool.
Co myślicie?
Sporo silikonów, ale już wiadomo, że o ile na całych włosach nie zawsze się sprawdzają, to dla końcówek to dobre rozwiązanie, bo zabezpiecza je przed uszkodzeniami.
Dodatkowo w składzie filtr UVB oraz UVA/UVB, tytułowy jedwab też się znalazł, więc serum będzie w jakimś stopniu nie tylko ochraniać, ale i regenerować.
Stary 2008-09-23, 14:12   #1374
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... na pierwszy rzut oka wygląda na taką mocno ochronną, sporo parafiny a także cyclomethicone, które wygładzą powierzchnię włosa a dodatkowo utworzą warstwę ochronną. Są także emolienty i gliceryna - zapewnią nawilżenie.
Panthenol, wyciąg z maku i bawełny sa składnikami odpowiedzialnymi za regenerację i odżywienie. Umieszczone trochę daleko w skadzie, ale ich działanie zależy od stężenia użytego w kosmetyku.
Może obciążać delikatne włosy.

Koko19, nie "spamuj" w tym wątku, bo to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje, od tego są inne tematy i mało interesuje mnie efekt jaki coś przyniosło na Twoich włosach.
Nie od dziś wiadomo, że to kwestia indywidualna i działanie trzeba sprawdzić na własnych włosach i że Tobie nie pomogło to wcale nie oznacza od razu, że to słaby/zły kosmetyk.
Post kasuję, bo nic nie wnosi do tematu.
Cytat:
Ach, legendarna Tresemme, do której wzdycha trochę wizażanek
I słusznie, np od razu w oczy rzuca się spora ilość keratyny i protein, które szybko i skutecznie regenerują włosy, a ich działanie dodatkowo wspomaga odżywcza Cyanocobalamin czyli witamina B12.
Jest też wygładzający silikon, nawilżająca gliceryna, emolient i kilka antystatyków.
Z chęcią sięgnęłabym po nią
Dziękuje Ci bardzo kochana

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 16:56   #1375
skye17
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
a to już moja wina Nie wszystkie analizy są dodane do KWC. Zaczęłam je dodawać- ale primo wymaga to sporej pracy [mojej] i ogromnej ilości czasu i secundo- czasu i pracy modki KWC. Postaram się to nadrobić ale jak już mówiłam jest to spore obciażenie czasowe

Ja nie mam do nikogo o to pretensji, Broń mnie Panie Boże

Ale mimo wszystko nie znalazłam ani w KWC, ani też w tym i innych wątkach analizy składu tego balsamu Mr. Potter's z aloesem i keratyną do włosów suchych i zniszczonych. Analizę kompresu Joanny z mlekiem i miodem znalazłam i szamponu Pantene do włosów suchych i zniszczonych też, ale po tym balsamie nic a nic

Teraz naprawdę szukałam i czytałam do 2 w nocy te wszystkie strony i skruszona proszę po raz kolejny o analizę tego balsamiku, oczywiście jeśli drogie Panie chcecie i możecie Ja przepraszam, że poszłam za pierwszym razem na skróty i rozumiem,że męczące jest odpowiadanie na te same pytania Już więcej takiej gafy nie popełnię.

Oto skład:

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Hydrolyzed Keratin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Alcohol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, CI 19140.

Edytowane przez skye17
Czas edycji: 2008-09-23 o 17:16
Stary 2008-09-23, 17:50   #1376
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam do nikogo o to pretensji, Broń mnie Panie Boże
wiem ja tak tylko gwoli wyjasnienia
Cytat:
balsam Mr. Potter's z aloesem i keratyną do włosów suchych i zniszczonych.
Oto skład:

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Hydrolyzed Keratin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Alcohol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, CI 19140.
kosmetyki tej firmy mają dość lekkie składy- w tym balsamie jest sporo substancji nawilżających, antystatyki no i rzecz jasna keratyna [odżywia, wygładza, nabłyszcza] i aloes [nawilża, odżywia]. Jest także kondycjonujący silikon [ten nie powinien obciążac]. Zapewne balsam nie zregeneruje mocno zniszczonych włosów ale na pewno pomoże.
Ja z powodzeniem stosuję balsamy tej firmy do mycia nimi włosów ten też powinien się nadać.

tak mi sie wydawało, że ten balsam był analizowany-> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1225
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 17:59   #1377
skye17
BAN stały

Dziękuję bardzo
Stary 2008-09-23, 20:37   #1378
martaaaaaa
Raczkowanie

Witam, bardzo proszę o analizę składu odzywki na noc Nivea:
Skład: Aqua, Peg-40 Hydrogenated Castrol Oil, Hydrolized Silk, Simmondsia Chinesis Oil, Persea Gratissima Oil, Oryzanol, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Polyquatermium-4, Trideceth-12, Ceteareth-20, Citric Acid, Methylparaben, Phoenyxoetanol, Sodim Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionoane, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Linalool, Parfum.

Rzeczywiście jest szansa że silnie regeneruje zniszczone włosy nocą? Pozdrawiam
martaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 15:05   #1379
heidi88
Raczkowanie

prosze o analize szamponu
Vichy, dercos
Skład: aqua, sodium laureth sulfate, citric acid, disodium cocoamphodiacetate, glycol distearate, ammonium hydroxide, hexylene glycol, carbomer, niacinamide, methylparaben, sodium methylparaben, pyridoxine hci, dmdm hydantoin, diaminopyrimidine oxide, disodium ricinoleamido measulfosuccinate, panthenol, polyquaternium-10, parfum

czy moze on przeciwdziałac wypadaniu włosów?
czy naddaje sie do włosów suchych i zniszczonych?
heidi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 19:31   #1380
mari8
Przyczajenie

Bardzo prosze o analize szamponu i odzywki:

CARIN Haircosmetics BioProtein shampoo with hydrolyzed bio-proteins. Lagodny szampon pielegnacyjny z duza iloscia protein do czestego mycia wszystkich rodzajow wlosow.
Sklad: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, hydrolyzed collagen, Polyquaternium-7, linoleic acid, linolenic acid, Urtica dioica, Chamomilla recucita, betula alba, hetherotheca inuloides, glycol distearate, polysorbate 20, bisabolol, cocamide MEA, Laureth-10, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,Citric Acid, parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, potassium sorbate, Cl 19140, Cl 15510

CARIN Haircosmetics BioProtein Hairconditioner with hydrolyzed bio-proteins for blondes. Odzywka do wlosow blond i rozjasnionych.
Sklad: Aqua, stearyl alcohol, sorbitol, Cetyl Alcohol, decyl oleate, Cetrimonium Chloride, aesculus hippocastanum, Urtica dioica, Chamomilla recucita, betula alba, hetherotheca inuloides, Hydrolyzed wheat protein, isoamyl p-methoxycinnamate, amodimethicine, bisabolol, tocopheryl acetate, tocopherol, linoleic acid, linolenic acid, inositol, retinyl palmitate, biotin, calcium pantothenate, arachis hypogaea, polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth 12, Propylene Glycol, caramel, Parfum, Citric Acid, potassium sorbate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol

Czy szampon jest rzeczywiscie lagodny? Z gory dziekuje i pozdrawiam
mari8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości