![]() |
#3841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Czesc dziewczyny !
Dziekujemy za zyczonka dla Alexandra... U nas zawirowanie jak zawsze. Czytam Was z uwaga i zesto tu zagladam ale czuje jakas niemoc zeby cokolwiek napisac ![]() Pozdrawiam serdecznie - wielkie ![]()
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj robilam sałatke z makaronu kolorowego i czosnkiem i mame zaprosilam na kolacje, smakowała jej bardzo..Ja KAsiu tez nie umiem robic przetworów ani nic na drutach czy szydełku...Jakis tam szalik zrobie prostym sciegiem, ale reszta to czarna magia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Wiki na skarpetki tez mówi kepki ![]() 3. Kiedys jechałam samochodem i tak strasznie zasmierdziało i powiedziałam, ze śmierdzi, teraz za każdym razem jak jedziemy w tym miejscu, Wiki zatyka nos i mówi, ze śmierdzi ![]() Wogóle tez zauwazyłam, ze Wiki bardzo dużo rzeczy pamieta. Drogę do przedszkola zna na pamieć, w jednym miejscu jest wybój, to od razu mówi, ze bedzie babaj i każe mi jeszcze szybciej jechac, żeby mocniej ją podrzuciło ![]() Cytat:
![]() A mi zaczęła boleć głowa, rano TŻ kazał leki brać, zebym się nie rozłozyła, ale ja taka przeciez zdrowa byłam ![]() ![]() Ja zamawiam już wiosnę ![]() A gdzie pozostałe dziewczynki?? iwonka jakoś dawno twoich postów nie czytałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zadomowienie
|
![]() Dziewczyny mam do was pytanie : jak załatwiałyście urlop macierzyński ?? Czy musze jakieś podanie napisac do pracodawcy ?? Czy tylko dowieźć wypis ze szpitala ze urodziłam ? Czy jak to jest z tym ?
#3846 |
Raczkowanie
|
Moni@ nie to ze nie chce ... poprostu sily nie mam. Wlasnie wrocilam z parku - ganalam za brzdacem i nie mam sily na nic. na szczescie chlopaki tez zmeczone i grzecznie spia
![]()
#3847 | ||
Zakorzenienie
|
to chociaż to umiesz a ja nawet szalika nie zrobię
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Nikolka mnie wczoraj przed snem tak wycałowała za wszystkie czasy
![]() dawała mi buzaki gdzie popadło i mówiła "a telaz noset, a telaz cółto, a telaz policek, szyjta" itd takie słodkie to było ![]() ![]() Wasze dzieci też nie mówią literki "K" ??? Patryk nie mówił i teraz Nikolka nie mówi, zamiast K mówi T ![]()
![]() |
#3849 |
Zadomowienie
|
Niki dzięki za link
![]() ![]() ![]()
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli: idziemy a balkon, a powólko, o babci, a rower..(zapal) - apal swiatło, anieś -(zanies) itd.... Jak mowi "rondo" to piekne "r" wymawia a ja mowi "tory" to juz "toly" Zalezy z czym łaczy te literki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zadomowienie
|
Niki dokładnie moja Amelcia mówi zamiast k t i np. wyraz tak brzmi tat, kot- tot,a zamiast ch mówi f,jechał-jefał.Ale śmieszne te zamiany literek
![]() Ale zimno się zrobiło,w domu również aż powinni zacząć palić,brrrrrrrrrrrrrrrry zimnota.A gdzie Iwonka się podziała,czy może w Łodzi zimą już zaciąga? ![]() Amelcia godzinkę w dzien pospała i dopiero zasnęła o 22,uciekam sprzątać kuchnię.Dobrej nocki ![]()
#3853 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiki też czasami ma napad miłości ![]() ![]() Ja wczoraj miałam sądny wieczór z wiki. Jeszcze zanim poszła spać, kazała masować nogi, bo mówiła , ze bolą. Posmarowałam balsamem i pomasowałam. Pospala do 20.40 i zaczeła bardzo płakać. Nóżkami kopała i tak sie kuliła, już nie wiedziałam co robić, to nasmarowałam jej fastumem od bólu mięśni i stawów. Udało sie zasneła. Ale o 22.05 znowu zaczęła płakać. Na zmiane z TŻtem ją nosilismy, ale ją dalej te nogi bolały. Nasmarowałam znowu żelem. po pół godzinie usneła i spała juz do rana. Nie wiem co to było. Koleżanki syn w tym wieku tez kazał w nocy masowac nogi, bo go bolały. Od czego to moze być? Może Wiki tak intensywnie rośnie ![]() Dzisiaj rano w przedszkolu: - Wiki daj całusa i biegnij do dzieci - mówie ja. Wiki sie przytula ja daje całusa w policzek i umazałam ją błyszczykiem z ust. - ojej umazałam cię - mówię ja na to Wiki: - o kurde ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Zadomowienie
|
Jeszcze mnie nie zawiało ani nie zasypało. Miałam inwentaryzację, więc cały tydzień przygotowań, bo kierownica moja wszystko tylko zleca innym, bo sama sie na niczym nie zna. A teraz od niedzieli od 15 do poniedziałku do 17 non-stop w pracy.
Wczoraj znowu na rano. Nawet fajnie się wczoraj czułam, ale dziś jest makabra. Nie mogę dojść do siebie. Cytat:
Moje dziecko też jest całusne. Wszystkich całuje, misie , lale, sobie nogi jak się uderzy itp. I do wszystkich nas i zabawek również mowi "tocham cię' A jak się jej powie "kocham Cię Kasiu, wiesz?". A ona "wiem, Kasia też tocha cię". I ciągle słyszę pytania: "tak? a po cio?" i tak w kółko. Cytat:
Dobra ja spadam do roboty, kolejny dzień pracy czas zacząć. Od poniedziałku idę na urlop. Hura!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Rozeznanie
|
Właśnie przeczytałam artykuł o kreskówkach na gazecie
http://wyborcza.pl/1,75480,5693212,J..._z_idiota.html Koszmar, ale tak niestety jest. Ja mam doskonały przykład w rzeczywistości. Chrześnica TŻta ![]() Ja nie jestem święta i tez włączam dla Wiki bajki, jak musze coś zrobic, a mała chodzi za mną. Ale włączam tylko BBC Cebebies (chyba tak się pisze), Znam ten program bardzo dobrze i wiem, ze Wiki może bezpiecznie ogladać te bajki. A Wy właczacie co popadnie, czy też szukacie tylko tych dobrych bajek? Iwonko to miałas niezły maraton w pracy. Zna to i nie zazdroszcze. A jak ci urlopu zazdroszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
abc jak ten ból nóżek będzie się powtarzał, to ja bym szła na Twoim miejscu do lekarza. Na innym forum mama opisywała podobną sytuację i pamiętam, że badania wyszły źle, okazało się to czymś poważniejszym (nie będę pisać czym, bo niewiadomo jaka u Wiki jest przyczyna, a nie lubię ludzi straszyć
![]()
![]() |
#3857 |
Zadomowienie
|
Abc taki ból nożek to zazwyczaj bóle wzrostowe , moze też być ból brzuszka też związany ze wzrostem. Przechodziłam, w sumie nadal przechodzę to z Julią , płacze w nocy że boli wiec masuję nóżkę. A jak już bardzo boli to smaruję jej venorutonem i pomaga , chociaż nie wiem czy to mozna stosowac przy dzieciach ale nie mogę patrzeć jak cierpi, a wiem ze to boli bo sama za dziecka sie tak męczyłam , w sumie czasami teraz też mam takie bóle ale moje napewno nie są zwiazane ze wzrostem
![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam u ginekologa , wszystko z dzidzia ok i ze mną też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za odpowiedź w sprawie macierzyńskiego , poprosiłam dziś szwagierkę (szefową moja ![]()
#3858 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Zaraz bedzie You Can Dance ale cosik napisze coby tracycja nie zagineła.. ![]() Siedze i jem kapuste kiszona ![]() ![]() ![]() Ja nie mowie co oznaczaja bole nozek bo ja nie wiem..a po co domyslac sie i martwic najlepiej badania zrobic...OB powinno byc wysokie jakby bylo jakies zapalenie..A i kosci warto sprawdzic skoro taki bol sie zdarzył... Kasiu ciesze sie ze jestescie zdrowe z dzidzia i ze wszystko dobrze, to bardzo dobra wiadomosc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zadomowienie
|
Moni@ ja tez właśnie oglądam you can dance
![]() ![]() Kurcze czuję ze coś mi gardełko zaczyna szwankowac ![]()
#3860 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny poczytałam w necie. U Wiki faktycznie moga to być bóle wzrostowe: 1. Powstają nagle - Wiki nagle sie budziła z płaczem 2. trwały nie dłużej niż 30 minut 3. Ustępowały nagle - aż byłam zdziwiona, że tamnagle ja przestało boleć 4. pomaga masaż i kąpiele bardzo ciepłe (wczoraj jej taka zrobiłam i spała całą noc super) 5. i jak narazie zdarzyły sie własnie w nocy Zobaczymy co bedzie dalej, jeśli sie powtórzy to pójdziemy do lekarza. A ja wczoraj z TŻtem robilismy przegląd jego szaf. Z tej segregacji zwolniła się jedna szafa - i teraz ja mam calutka sobie ![]() Wiki ma dzisiaj w przedszkolu zdjęcia. O ile nie bedzie płakać (bo jak jej chciałam zrobić fotki u fotografa, to nie chciała) to bedzie miała zdjecie grupowe, portretowe i z koleżanką Oliwka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
Monia ja też uwielbiam kapustę kiszoną i jest bardzo zdrowa.
![]() ![]() ![]() Abc na pewno zdjęcia wyjdą super,bo Wiki świetnie pozuje(podpatrzyłam dzisiaj na nk).A odnośnie tych bóli również nie mam wiedzy to się nie wypowiem. U nas już w domku palą,także cieplutko się robi. Kasia nie zamartwiaj się kolizją szwagierki bo to rzeczywiście nie Twoja wina,cieszę się,że dzidzia ma się dobrze i póki co na świat się nie pcha ![]() Jastin jak tam u Was choróbsko uciekło? My dzisiaj idziemy na cały dzien poleniuchować u babci.Miłego dnia!
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba że by się to powtarzało, to lepiej wtedy iść do lekarza i zapytać co robić... Kasiu super,że z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() ![]() Nel zazdroszczę Twojej siostrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co zadomowienia sie to jesli sie zdecydujecie to dlaczego nie... ![]() Rozumiem ABC ze mieszkacie razem? W sumie to tak czasem piszesz ze ja juz nic nie wiem i nie rozumiem, ale nie mnie to rozumiec ![]() Masz byc szczesliwa i koniec !!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
Abc koniecznie pokaż zdjęcia jak już będziecie mieli
![]() Ja na szybkiego bo znowu latam jak poparzona , rano na 10 zaprowadziłąm Julkę do szkoły a potem z Olwiką pojechałyśmy na zakupy do hipermarketu , kurcze dość mam ![]() Dzisiaj jedna mama z Julki klasy zobaczyła mnie po 3 dniach i powiedziała że mi się nieco brzuch opuścił ![]() ![]()
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszczędzaj sie kochana, niech dzidzia jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku ![]() a kiedy Twój tż wraca? Bo nie pamiętam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
dzisiejszy wypad z Oliwką (mam na myśłi takie dalsze wypady sama z dziećmi) był ostatnim
![]() ![]() A tż wraca 28 września także jeszcze 10 dni ![]() ![]()
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
Ach dziewczyny - Wiki wczoraj zrobiła zdjęcie grupowe, ale jak przyszło do portretowch to sie rozpłakała
![]() Kasiu najlepiej widzą wszystko ludzie , którzy nas widzą sporadycznie. Może faktycznie już ci się brzuch opuścił. Dbaj o siebie ![]() Moni@ z TŻtem mieszkamy już na dobre jakieś 2 miesiące, bo wcześniej to tak latałam. ![]() A dzisiaj Wiki jest u ojca. Przywiezie ją o 18-19 więc będę miała wolne popołudnie. A w poniedziałek jak się exowi nie odwidzi, to będe mogła zabrać z mieszkania moje pozostałe rzeczy tj. łózko, pościel, dywan, karnisze, firanki - wszystko to co kupiłam przed slubem lub kupili moi rodzice. A żeby to zrobić, to skłamałam, ze mu zostawiam mieszkanie i kredyt do spłacania i niech mieszka sobie, rzecz jasna jak już duperelki zabiore, to i tak wystapie do sądu o podział mieszkania i działki ![]() Lece kochane , bo praca czeka. A już niebawem bedę pisała do was z domku. Mamy już drugi komputerek, wczoraj wpisałam wszystkie numery IP, bramy, maski itp. ale nie działa coś dalej internet, mam nadzieje, ze facet z firmy szybko przyjedzie i to zrobi . |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sobie dzis przyrzekłam że ostatni raz byłam na zakupach z Nikolą i Patrykiem, tak mi dali w kośc w sklepach że dramat. Patryk wył, że chce do domku, nikolka wszystkie buty wyjmowała i sobie zakładała (rozmiar 40 na szpilce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() rozmawiałaś z nią? pytałaś dlaczego nie chce?
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takze Kasiu oszczedzaj sie kochana ... Aha jak jestes taka aktywna to wroze ci szybki poród ![]() Jak mi wody odeszły o 8 to pamietam o 8.40 juz urodziłam Szymka...i wlasnie kazdy mowil "bos latała do ostatniego dnia z tym brzuchem i dlatego tak szybko urodzilas" takze Kasiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.