![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Adatka w tym radiu leci piosenka urodzinki u marcelnki, dlatego napisałam, ze o twijej ksiezniczce
![]() bosz jakie Sasia puszcza baki wybuchowo smierdzace, do tego ulewa jak szalona, tysiac razy ja juz przebieralam - chyba kolejne zeby ida...
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcelka tez dzis ulewa -nie wiem dlaczego-juz dawno był z tym spokoj. co do bąków to puszcza równie smierdzace hehehhehe zrobi pruk i moment czuc na kilometr -normalnie az w oczy szczypie ![]() lece bo wstała
![]() |
#3873 |
Rozeznanie
|
Zosia i Basia
#3874 |
Rozeznanie
|
witamy
wyslalam dzis tz z mala na spacer to wreszcie moge na spokojnie cos sprzatnac w domu ![]() z karmieniem butelka tez mielismy na poczatku problem - wyczytalam gdzies ze dziecko nie chce butelki bo naturalnie woli piers i jak sie go bierze do karmienia to ono czuje zapach mleka z piersi i woli tamto niz butelke wiec tam radzono by tata lub ktos inny z rodziny bral udzial w karmieniu to niemowlak nie bedzie zdezorientowany - u nas pomoglo.. baby radio - rewelacja - emilka slucha jak urzczona i wpatruje sie w komputer - pewnie biedna sie zastanawia jak to jest ze slychac a nie widac ![]() adatko - gratulujemy zabkow u marcelinki - u emilki nadal ani jednego ![]() ray - niesamowicie ruchliwa ta twoja mala ![]() gosiaczek - kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia! vea i adatka - sto lat dla viki i marcelinki na pol roczku! co do centyli - hmm...sama nie wiem co o tym myslec - my we wzroscie i w wadze jestesmy na 10 centylu...od urodzenia emilka byla drobniejsza ale mniej wiecej caly czas idzie w jednej lini.. pewnie Emilka bedzie taka petite ![]() teso - zazdroszcze basenu - nam nie wolno na razie ze wzgledu na nereczki.. ![]() trzymajcie kciuki za poniedzialkowe badania - po nich powinno sie wszystko okazac... co do przesypiania nocy - my narazie mamy patent na kilka godz - tzn. karmie malo po kapieli,ok 19.30-20.00 i ona zasypia ( ![]() ![]() ![]() lece bo wrocili ze spaceru... |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
heh ja dzis spalam w ciagu dnia ciurkiem 4 godz
![]() dalismy malej kaszki dzisiaj: na drugie karmienie zrobilam jej sinlac... porazka, wyglada i smakuje to jak pozostalosci po chrupkach kukurydzianych zmieszane z woda... JAk sie zje np wsyztskie chrupki to na dnie paczki zostaje taki pyłek z chrupkow, ta kaszka tak wygladala... Habka zjadla niwiele. Za to teraz o 17 dostala nestle ryzową ale z wodą.. i mialam zonka, poniewaz po kilku minutach z kaaszka zrobila sie mega wodnista... myslaam, ze przez to ze ostygla ale jak podgrzalam znow to ni cholery nie chciala zgestniec... ale Hania jadla dzielnie 80 ml tej klaszki (lyzeczka) nie wiem ile z tego eyladowalo na sliniaku i pieluszcze, poki co nie jest chyba glodna... Bez sensu, cale to karmienie przyprawia mnie o mdlosci, nie wiem czy dobrze ją karmie, dalam jej od razu na gfesto 80 ml nie "bwilam" sie w jakies 1 lyzke it, bylo za rzadkie i musialbym to dac w butli a nie chcialam. Juz wczesniej dostala 1 lyzke i nic nie bylo to od 80 ml tez raczej nic nie bedzie... ALe nie wiem teraz co robic dalej, mam jej tak codziennie dawac 2 takie posilkiz kaszki? za tydzien kub kilka dni moze jej dam z jakims owockiem,... Wszedzie gdzie czytalam o rozszezrzaniu diety to pisali, zeby najpierw dac zupke i soki a potem kaszki,a milekarka zlecila zeby zaczac odd kaszki wlansie... bede w pon musioala ja o to zapytac, ale ona prze tekl nie ma czasu i pewnie mnie zbyje... aaaaaaaaaa nie wiem co robic, heh chyba zaczne jej dawac tak jak w schemacie pisza i juz!!! Tylko to nie takie latwe.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
Gosiaczku no coś Ty jaka lebioda. Muszę Ci się przyznać że mimo iż mam dwie córeczki to pytałam lekarki co i jak. Ja zaczynam od skrobanego jabłuszka potem jak skończy 6 miesięcy to zupka no i kaszka w zależności jak się będzie najadała no i cycuś tylko nie zaraz po ani przed stałym posiłkiem no i jak będę miała ziemniaczki to dam Zosi spróbować
#3877 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku, z czasem dojdziesz do wprawy i mała przyzwyczai sie do nowych pokarmów, bedzie dobrze, zobaczysz.
sprężyna dzieki za patent dłuzszego spania w nocy, musze go wypróbowac, u nas cycuś ok 19, 24,3 i 6 rano ray ale mały rozbójnik ci rośnie ![]() a moja Majusia dzis skończyła pół roczku ![]() mielismy jechac do dziadków bo przygotowali dla małej jakąś niespodziankę ale samochód nam zdechł. Zapakowalismy mała w fotelik, wszystko spakowane a on nie chce zapalic, jakis bespiecznik sie spalił ![]() zauwazyłam że z małej to strasznie towarzyska mała osóbka, uwielbia jak w domu jest więcej osób, śmieje się do nich zaczepia krzykiem, taka mała trzpiotka ![]() a u nas juz leje 7 dzień, ja wymiękam z taka pogodą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3878 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuję za rady odnośnie kaszki manny
![]() A ja chciałam najpierw dać Nikolce mleczka modyfikowanego wieczorkiem przed kąpielą bo może głużej by pospała i najadła by się bardziej ale córka za żadne skarby go nie chciała. Tak więc dziś pojechałam po kaszkę i pomyślałam, że może jej się naje na noc. I tu też porażka. Specjalnie kupiłam robioną na wodzie ale one chyba wszystkie mają w składzie mleko modyfikowane a Nikola tego nie trawi. Wcisnęłam jej jakieś 3 łyżeczki ale ile płaczu i kręcenia głową było przy tym. Nic, będę jeszcze próbować, może się przekona. Mam nadzieję, bo wstaję do niej 3 razy w nocy ![]() ![]() Dominikowa sto lat dla córeczki ![]() Niuncio przesłodkie te Twoje dwie królewny ![]()
#3879 |
Wtajemniczenie
|
gusia... ale to ze mala nie bedzie jadla w nocy nie oznacza, ze bedzie te nocki przesypiac. moja teraz je o 20.00 i pozniej gdzies miedzy 4 a 5.30. jednak w miedzyczasie sie wybudza.
ta wysypka u malej na dekolcie i szyi to chyba jednak nie alergia, tylko wychodzi jej to od tego, ze ciagle ma tam mokre od slinienia sie... echm juz nie wiem co z tym nabialem. bede jesc, ale w mniejszych ilosciach... od poniedzialku chyba w koncu zaczne wprowadzac nowe pokarmy. na pierwszy rzut idzie marchew. |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak,. ale wam- piersiowym jest teoretycznie latwiej... i dziewczynom, ktore karmia zwyklymi mieszankami a moja to jednak ma alergie tylko nie wiem na co, teraz jak bylismy u tesciwo to tesciowie i bracia meza dawalai jej do polizania rozne produukty i dostala suchych plam na policzkach, co jest objawem alergii tylko teraz nie mam pojecia na co... U dzieci z alergia inaczej sie wprowadza pewne produkty, jest z tym wiekszy problem i trzeba bardzoi j uwazac..... wy np naczynacie od marchewki czy zupek a ja musialam od kaszki... i nie wiem jak to dalej ciagnąc... ile mam jej dawac, jak czesto, jak duzo ma jesc... a lekarka nic nie mowila... jak juz do niej pojde oddac inhalator to sie zapytam i nie wyjde z tamtad dopki mi nie powie... a jeszcze moj maz to gnój za przeproszeniem bo mu mowie ze nie wiem co i jak z tym rozszcezraniem diety i trocehe mialam do niego pretensje, ze tylko ja sie tym martwie i interesuje a on ze to ja jestem matka i jestem odpwoedzuialana za to, ze skoro juz jedna osoba sie interesuje tym, to po co on tez ma... NO co za ........ i oczywiscie swoj slawetny tekst o zamienianiu sie miejscami i zarabianiu pieniedzy... powiedzialam mu ze mam w dupie jkego pieniadze to on znowu swoje "to ciekae za co bedziesz zyc ble ble ble..." ja juz nie wiem co mam mu wwtedy odpowiedac... jest mi przykro jak on tak mowi, ale czy nie mam racji proszac go o to, zeby sie zainteresowal zywieniem corki? A zaczelo sie od tego, ze on sobie siedzial i czytal gazete a jego mama obok karmila hanie, na co ja pytam czemu ty jej nie karmisz a on ze mam mu dac spokoj i sie w koncu odczepic.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Wtajemniczenie
|
Heh! Gratulacje dla naszych półrocznych pierwiosnków! Niech dalej rosną i rozwijają się wspaniale.
![]() gosiaczku - nie chcę Ci ustawiać życia, ale jak dla mnie takie zachowanie męża jest absolutnie nie do przyjęcia. Postawa - ja pracuję i zarabiam więc dom mnie nie obchodzi - a ty jesteś kurą domową i to twoje obowiązki zasługuje na: ![]() Wydaje mi się, że skoro teraz tak jest (czy - bywa), to - jeśli ostro nie zaprotestujesz - lepiej nie będzie nigdy. Dziecko ma obojga rodziców i oboje powinni (a nawet - powinni chcieć) się nim zajmować. A opieka nad dzieckiem to etat na 24 godziny. Ile Twój mąż spędza w pracy - niech i 12h- więc Ty te 12h pracujesz zajmując się małą i domem. A przez następne 12 powinniście się dzielić obowiązkami. Jak on ma wolne w weekend, to To powinnaś mieć wolne w sobotę a on w niedzielę np. To tak w uproszczeniu oczywiście. Chodzi o to, że praca w domu i z dzieckiem to normalna praca i absolutnie nie daj sobie wmówić czegoś innego. Powinnaś wymagać od męża, aby uczestniczył w życiu "domowym". Chcę Ci po prostu powiedzieć, że TO TY MASZ RACJĘ! Wiem, że jeszcze się uczysz, no i Hania jest jeszcze mała, ale za jakiś czas - namawiam Cię gorąco - idź do pracy. Dla swojego psychicznego komfortu, swoich pieniędzy i "wychowania" męża. I nie jesteś żadna lebioda, tylko normalna mama ![]() A Twoja Hania to przecież nie ma stwierdzonej alergii. Ale jeśli ma takie tendencje, to nie pozwól, by jej dawano "do polizania" to czy owo. Ostatnio wklejałam tu linki do schematów żywienia - masz tam wszystko rozpisane co i jak. Widziałam też chyba specjalny schemat dla dzieci z podejrzeniem alergii - poszukaj na stronach Bobowity, Gerbera. Myślę, że jak dajesz kaszkę to wystarczy raz dziennie. A niech zjada tyle, ile ma ochotę. Oczywiście najlepiej, by jadła łyżeczką. Próbuj - nie zniechęcaj się. Kaszkę zrób dość rzadką (nie sugeruj się tym co napisane na opakowaniu). Jak nie chce jeść sinlaca (sinlacu?) to kup jej kaszkę ryżową. Mnie to nagminne zalecanie sinlacu trochę pachnie nachalnym marketingiem. ![]() Ile Twoja ma dokładnie? Spójrz w schematy, ale myślę, ze możesz jej już podać jabłuszko, potem marchewkę itd. Kasiu-sloneczko - wkleję swoją wypowiedź na temat przyzwyczajania Milenki do butelki z innego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...34#post8910534 Milenka jest na szczęście zdrowa, koniecznie chce raczkować ale nie umie zajarzyć, jak trzeba przekładać nogi i ręce. Ale jest strasznie ruchliwa - zaraz spełza z koca itd. No i staje no nogi. Nie wiem, czy nie będzie tak, że zacznie chodzić bez raczkowania. Wczoraj znowu gadała wciąż baba-babap. Wczoraj jej kupiłam kilka ciuszków. W tym - oczywiście ![]() Życzę udanej niedzieli - u mnie leje od tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||||
Zadomowienie
|
Hejka, ostatni raz zajrzałam w piatek a Wy oczywiście dużo napisałyście.
Zaraz kładę się spać, bo 0 6 rano wróciliśmy z wesela, spałam 3h i śnił mi się mały więc wstałam idę do dugiego pokoju a on w najlepsze bawi się z teściową, nawet specjalnie nie zareagował, że to ja ![]() A wesele było superowe, potrzebne nam było takie wybawienie się! [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9065016]z tym glutenem to rzeczywiście zadyma... my mieliśmy przerwę, ale znów zacznę podawać, łyżeczka do zupki. Marcelinko gratulacje ![]() ![]() mrozicie zupki? ja zrobiłam więcej i zamroziłam, podałam mu już taką odmrożoną i nie chciał za bardzo, no chyba że brokuły mu nie smakowały ? jeśli tak, to w czym? my właśnie niedawno wróciliśmy z basenu - byliśmy pierwszy raz - jestem zachwycona, super sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak go ubieraliśmy w szatni to zasnął na przewijaku i śpi do teraz ![]() Ja mrożę, ale same papkowe warzywa, potem podgrzewam w garczku dodaje łyżeczkę masełka i dopiero podaje i zjada, może tak spróbuj. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9065621]a tu filmik z basenu - jakość do d...., bo to z aparatu ale chociaż widać, że nie płacze ![]() http://video.google.com/videoplay?do...81951062505915[/quote] Ignaś, rewelacja! Cytat:
Powinnaś cieszyć się z postępów Ali, ja to bym już chciała żeby mój tak zasuwał, przynajmniej by nie stękał na brzuchu i się nie męczył. Słodkie! Cytat:
Tak jak wcześniej pisałam, nie zrażaj się niepowodzeniami, ponawiaj próby co jakiś czas i sama wyprobuj na co jest uczulona, daj marchewkę i obserwuj przez kilka dni potem następny składnik itd. Cytat:
Cytat:
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze wam basenow dla dzieci - fanie Ignas pływa
![]() gosiaczku ja tez nie wiem jak podawac jedzonko ,raczej ide na zywioł i patrze co sie dzieje ,po troszku po troszku i dzis marcelka zjadła pół słoiczka zupy marchewkowa z ryzem ![]() I nie przejmuj sie -nie jestes zadna lebiodą -tylko wspaniałą mamusia ![]() ![]() no i zabek coraz bardziej widoczny prawy szybciej wychodzi ale lewego tez juz widac ![]() ![]() ![]() a jutro jedziemy do lekarza w czwartek nie pojechalam bo tz był w pracy a mała znowu dzis kaszle i juz nie wiem czy to gardełko czy poprostu slinki jej wpadaja bo ma ich teraz wiecej,wiec wole za wczasu to skonsultowac. ciekawe ile Marcelka nabrała na siebie przez ten ostatni miesiac , bo przez to zabkowanie to prawie wogole nie chciala jesc- teraz jest roszke lepiej ![]() wczoraj pierwszy raz udało jej sie przeczołgac kawałeczek -ale do Ali ray ma jeszcze daleko hihihi moze za ok.2 tyg. zacznie pełzac po podłodze heheh juz bardzo chetnie chciala by stawac na nogi -siedzenie juz jej sie znudziło.
#3884 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki, nie czytalam was zaledwie dwa dni a tu tyle mnapisane, musze nadrobic. Mąz byl w domku i caly czas spedzalismy razem wiec na nic innego czasu nie bylo
![]() Gosiaczku wszystko sie ulozy ![]() Dominikowa gratulacje i buziaczki dla Twojej niuniu. Ray extra filmik. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Rozeznanie
|
U nas też fatalna pogoda ale ja codziennie chodzę z Zosią na spacerek raz że muszę w tygodniu odebrać Basię z przedszkola dwa "świeże" powietrze dobrze hartuje dzieciaki. Dzisiaj np byłam na 11 w kościele ale tylko z Zosią a potem w deszczu chodziłyśmy sobie z kumpelami pod parasolem i plotkowałyśmy.
Zosia turla się po całym pokoju i pełza oczywiście nie tak szybko jak Ala ale posuwa się jak coś ją zainteresuje. Dzisiaj dam Zosi jabłuszko skrobane mam taki śliniaczek pokochaj mnie tatusiu bo to już tradycja że pierwszy posiłek daje tatuś ciekawe jak Mu pójdzie hehe
#3886 |
Raczkowanie
|
Maly spi wiec wkleje zdjecia teraz, te wybroczyny to z przed 2 tyg, a dwa ost zdjecia to z dzis:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie mam nikogo kto moze mu podawac butelke wieczorem bo TZ nie ma ![]() u nas pogoda paskudna.teraz alus zasnal na tarasie pod dachem, chyba szum deszczu go ululal. ale ja tez taka spiaca jestem. a wczoraj zasnelam o 21.30 taka bylam padnieta po tej drodze do rodzicow. dzieki teso za namairy na ta pania. an pewno zadzownie i jak bedzie w srodku tygodnia to sie z aleksem wybiore. jestem bardzo ciekawa jak on byz areagowal na basen ![]() adatko gratuluje zabkow. niuncio-sliczna fotka twoich coreczek ![]() gosiaczek nei stresuj sie wszystko bedzie ok, tylko cierpliwosci ci trzeba kobieto. zobaczysz jak hania bedzie wsuwac sama juz neidlugo. nie wiem czemu akurat sinlac, czy on zcasem nie jest na takim mleku co nie uczula? moze dlatego masz od tego zaczynac, chociaz moim zdaniem gdybys kupila taki kleik ryzowy do ktorego nalezy dodac mleko to moglabys to hani dawac bo wtedy mieszalabys z mlekiem jakie stale podajesz i masz sparwdzone. no a ryz to na pewno jej nie uczuli ![]() a warzywa i owoce to dasz np za tydzien jak hania sie przyzwyczai do czego innego niz mleko. co do twojego tz to bez komentarza. szowinista pierwsza klasa. nie umiem ci pomoc jak go zmienic ale wiem na pewno ze nie mozesz mu odpuscic. nie ma ze jak wraca z pracy to on odpoczywa, odpoczywal jak nie mial dzieci teraz odpocznie sobie na stare lata. ma dziecko i musi sie nim zajmowac. a ty masz prawo tego wymagac od niego. skonczyly sie dobre czasy zaczelo prawdziwe zycie. zdaje sie ze tego nie zauwazyl i chcialby zeby bylo jak dawniej-swiat sie kreci wokol niego. a tu maly zonk bo pojawila sie hanka i teraz ona jest pepkiem swiata a on musi sie do tego dostosowac. jak mu sie nie podoba to do widzenia. ty sobie poradzisz a jak bedzie jemu samemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
kurcze zycie to nie bajka ...
gosiaczku nie stresuj sie ja uwazam ze powazna rozmowa z twoim TZ jest nie unikniona pozdr. w czwartek pisalam o goraczce alexa, wieczorem w czwartek milalaz 39,2 bez zadnych innych symptomow oczywiscie bylismy u lekaza wyluczyl wszytko oprocz rozyczki lub tej goraczki tzrydniowej no i kazal czekac na jakias wysypke no i dzis nad ranem obudzilo sie moje dziecko cale w kropiki temepertura spadla po tych 3 dniach i powiem wam ze mi ulzylo bo normalnie z goraczka i bez apetytu horror niedosc ze on taki szczypiorek to jadl paskudnie okilo 80ml na posilek i to z przerwami okolo 6 godzinnymi wciskam w niego a on plul moj Tz sie wkurzal ze przeciez jak sie ma goraczke to i my nie mamy apetytu ale do mnie to nie docieralo i tez wylam w poduszke bo jakos nam ciezko patrzec jak te nasze pierwiosnki cierpia a mowie wam wygladal no i dalej wyglada zle choc ma juz humorek i smiesznie wyglada, smieje sie ze jak po wojne bo chudy i w kropki pozdrawiam was.
#3889 |
Rozeznanie
|
Yoaska dobrze, że już najgorsze za Wami i synek czuje się lepiej. Wyobrażam sobie co przeszłaś bo mi cięzko nawet jak Nikolkę boli brzuszek.
A ja dziś podałam córce inną kaszkę. I sukces, zjadła wszystko co zrobiłam ![]() ![]()
#3890 |
Zadomowienie
|
yoaska życzy szybkiego powrotu do zdrowia twojemu pierwiosnkowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA musze sie pochwalic, a raczej moja coreczke bo dzis zjadla kasze CAŁA ze smakiem, otierala buzke i sama szukala zyczeki, najpoierw zrobilam polowe czyli 80 i zjadla ze smakiem i dorobilam drugie 80 i etaz zjadla. W porownaniu z ndniem wczorajszym to niebo a ziemia ![]() MArcelina dziekuje za to co napsialas, ale z moim mezem nie tak latwo. DZis sie postawilam i wypomniaallm mu wsyztsko i byla wojna caly dzien... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do akcji pampers, to pojechalismy dzisiaj i powiem, ze troche inzcaej sobie to wyobrazalam. oczywiscie bylo sporo ludzi i utworzyla sie kolejka do tego namiotu. a ze akurat padalo, to nie bylo wesolo! jakos udalo nam sie wkrecic bez mokniecia ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
u niego to nie rozyczka tylko takzwana goraczka trzydniowa , bo kropki ma tylko na glowie tzn twarzy i tlowiu czyli plecki i brzuszek a na raczkach i nozkach nic,
nasz pediatra mowil ze moze byc jedno lub drugie i na moje pytanie jak rozpoznac wytlumaczyl jak powyzej, wiem ze najgrosze juz za nami choc apetyt dalej do bani tu jest link http://www.maluchy.pl/artykul/159 do tej fatalnej "goraczki" mam pytanie z innej beczki moja kolezanka jedzie do polski w pazdzierniku i prosilam moja mame aby podala mi plastikowa tarke do jabluszka , ona mieszka we wroclawiu i tu poytanie do wroclawianek gdzie dokladnie moze moja mama dostac tak tareczke zeby mi podac dzoieki z gory
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
yoaska jesli to nie na teraz i masz jeszcze czas, to ja zobacze w teco lub auchan bo tez szukam i ci pwieim, chyba ze ktos juz gdzies kupil i ci pomoze...
paryczko faktycznie jesli na szybkosci trzeba bylo to zalatwic to bez sensu, ja tez lubie na spokojnie sle sie niestety nie wybieram bo jutro mam maaraton po lekarzach (heh tym razem ja ide ![]() ![]() ide spac papapapa |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pytacie czemu butla to powiem, że na pewno z wygody. Bo się da i dziecko szybciutko zje a łyżeczką trwa dłużej no i przy okazji brudzi się wszysto naokoło. Ale powiem szczerze, że zadałyście mi gwoździa i jeszcze pomyślę. Może tak zostawię bo faktycznie potem i tak trzeba będzie przyzwyczajać do łyżeczki. A z czasem to pewnie córka sama bedzie jadła łyżeczką. Dziekuję
![]()
#3896 |
Zakorzenienie
|
gusia no nie wiem czy tak do konca to ci wygodnie wyjdzie..... a jak bedziesz chciala dac papke, obiadek czy deser, to tez bedziesz sie bawic w butle??? bedziesz to musiala rozdrabniac i z czasem z tym bedzie wiecej "zabaway" niz z lyzeczką. A jak juz raz zaskoczy lyzeczką to kolejne razy pojdą juz gladko... Pooza tym nie jest powiedziane ze akyrat u ciebie jedzenie bedzie fruwalo po calym domu, przeciez kazdy bobas je naczejh, nie znaczy ze wsyztsko musza sie paprac z jedzeniem i brudzic. MOja lmala tylko za pierwszym razem byla upaćkana, ale absolutnie to jedzenie nie latalo po calym domu, trzeba zmineic wyobrazenia ksiazkowe i filmowe na temat jedzenia dziecka. U nektorych nasszych dziewczyn byl syf naokolo (ze tak to nazwe) a u innych nie, wiec nie powinans sie od razu nastawiac, ze u ciebie tez bedzie sodoma i gomora... MOja mala np oproznila w trymigi cala miseczke kaszki i brudny byl tylko sliniak i to tez bez przesadyzmu, dzien wczesniej tylko (czyli przy 1 probie) usyfila siebie i mnie i tetre. Ale jak widac zaskoczyla i ladnie je , poki co... takze faktycznie przemysl to bo z czasem moze sie okazac, ze lepij bylo zaczac lyzeczka niz sie bawic w rozdrabnianie zeby sie przez smoczek zmiescilo, juz nie wspomne o tym, ze nasze maluchy powinny sie juz uczyc jesc normalnie. TAkie moje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My juz wszyscy jesteśmy chorzy.Ja nie chorowałam kilka lat,a teraz ten mój Mały Glut mnie zaraził. ![]() Ray Twoja Ala pięknie pełza-a jaka zawrotna szybkośc ![]() adatko Marcelinka ma taką minę na rowerku jakby już sama jechała ![]() Olo już staje cały czas na nóżki jak jest w łóżeczku(z siadu, a już kilka razy zdarzyło mu się z leżenia na brzuchu) ![]() gusiu popieram gosiaczka co do karmienia butlą-ja Ola karmie wyłącznie łyżeczką(oczywiście oprócz cyca), nawet kaszkę teraz tak podaję.Ty rób oczywiście jak Tobie jest wygodniej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
ale napisalyscie
![]() co do plezania no to juz coraz szybciej to robi na tyle ze wystarczy sie odkrecic na chwile i juz gdzies wlezie brrrr.. za to coraz ladniej mowi tata i dada my bedziemy uczyc sie pic z kubeczka po malu. co do lyzczeki to powiem tak poczatkowo dawalam kasze lyzeczka ale zrezygnowalam dla mnie dawac kasze lyzeczka na wieczor kiedy dziecko ma isc spac to jedna meczarnia latwiej dac butle i ona miedzy czasie juz usypia za to inne potrawy jak najbardziej lyzeczka sa bardziej zbite i dziecko zazwyczaj jest wyspane i moze to trwac dluzej bez pospiechu i nerw.. mnie np moj maz denerwuje tym ze on by chcial zebym ja chodzila np w spodnicach i szpilkach hahahah... swietnie .. wszystko fajnie jak bym dziecka nie miala.. kiedys lubilam szpilki itp ale teraz nie wyborazam sobie lazic w szpilach z wozkiem czy ja nosic.. i tak wkurzylam sie ostatnio bo chcialam kupic sobie buty na jesien na plaskim jakies wciagane do kurtki do spodni oczywiscie on pokazywal swoje typy ja swoje.. ale i tak kupie na plaskim bo nie mam zamiary zgrywac panienki w deszczowa pogode z wozkiem.. faceci maja nie pokoleji w glowie czasem
#3899 |
Zakorzenienie
|
ray-moj maz tez by chcial zebym w miniowkach chodzila - i w rozpuszczonych wlosach-kiedy ja lubie miec calkiem spiete -on twierdzi ze powinnam ubierac sie i czesac tak jak jemu sie podoba- i kiedys własniew sie przez to poklucilismy bo mu powiedzialaqm ze ja sie ubieram tak jak mi jest wygodnie i nie bedzie mi mowił co mam robic i jak.
co do sutuacji opisywana przez gosiaczka to u mnie jest podobnie- i wczoraj własnie znowu było zciecie-bo kazałam mu ponosic marcelke po 4 minutach ja polozył bo stwierdził ze nie ma sił ja nosic i siadł sobie do kompa -a ja mowie ze ja tak cały dzien musze to mi odpyskował-do kogo mam poretensje ![]() lece uspic mała bo juz marudzi
#3900 |
Konto usunięte
|
dzień dobry dziewczynki!
my niestety dołączamy do chorego towarzystwa... ja jestem chora od dwóch dni a dzisiaj rano mały zaczął strasznie kaszleć, świszcze mu coś w środku i ma katar ![]() ![]() no więc z basenu w piątek chyba nici ![]() a ja czuję się fatalnie, a te homeopatyczne leki są do d.... ![]() ![]() za to z TŻ-em układa się nam od jakiegoś czasu super pod każdym względem, oczywiście kłócimy się czasem jak zawsze... z niczego robi się wieeeelka burza z piorunami (pioruny to ja) ale to u nas normalne ![]() i teraz czeka nas kolejna zmiana, bo TŻ zaczyna pracować od dzisiaj 10 h i będzie tylko z małym na kąpiel, ale za to piątek będzie miał wolny ![]() no i dostaniemy wcześniej działkę, bo przez zmianę pogody poprzedni właściciel zebrał wcześniej plony, więc za jakieś max 2 tygodnie będę juz z małym urzędować na ogródku... byleby jeszcze trochę złotej jesieni było ![]() łep mi pęka... ![]() jakie leki bierzecie na katar i kaszel? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.