|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
SMS od Jagny:
"mamy Amelke, waga 3,5kg" GRATULUJEMY!!!! |
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Wielkie gratulacje dla Wiktorynki i Jagny!!! Dziewczyny dołączajcie do nas czym prędzej
Już chyba na poczekalni niewiele nas zostało ![]() Hmmm no to ja może niedługo za radą Anisi też przejdę na Huggiesy 2.... bo wczoraj 2 pary pajacyków i rożek do prania - mega kupa na plecach... Do ortopedy jesteśmy zapisani prywatnie na 9 października. Państwowo musiałabym czekać do 20 października a nie chciałabym czegoś przegapić...
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
wiktorynka, Jagna graulacje! anah super chlopczyk
![]() nam sie dzis tez przytrafila zielona kupa, ale ja czasem dokarmiam. kurde no! Antek od 8rano nie moze zasnac!!!
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Izzi, ja sie ciesze ze skonczylismy pampki 2 jumbo pack.. a dzis pochwale sie, ze moje dziecie jak walnelo straaaasznie wielka kupe to huggis pieknie zatrzymal wszystko w pieluszce, a rozni sie tym, ze pampek nie posiada sciagacza na pleckach ktory posiada huggis no i pampki sa sztywne, a te mieciuskie zreszta pykne wam fotke huggisa, same zobaczcie jakie sa fajne, naprawde polecam, jesli chodzi o 1 to tylko pampki, ale 2 to juz huggiski
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Jaroszania ale śpiący królewicz z Antosia! Mój Pioter też nie chce spać, ale wynajełam tż do zajęcia się tą kwestią
![]() Anisia no jak ty coś wyjaśniasz, to już na całego, nawet udokumentowane zdjęciami wszystko mój tż niestety wczoraj wrócił z zakupów z paczką pampków 1 i też 2 - 78szt, bo huggisów brak u nas w Realu akurat, no więc zanim my zużyjemy te 120 pampersów to jeszcze z dwa tygodnie a wiecie jaki tekst dziś do mnie tż rzucił??? czy po 3 tyg to my już ten teges możemy? normalnie z wywieszonym językiem za mną ganiał, kładł się na mnie z zaskoczenia to go wzięło... ja jeszcze pozszywana, a go tu na amory bierze
|
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm a ja mam kupione 3 paczki po 78szt pampersow 2. no trudno, moze damy rade
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanko z innej beczki
możecie polecić jakąś sokowirówkę?? bo w Media Markt będzie bez vatu na małe agd, a ja się na sokowirówkę już jakiś czas czaję... bo mam w domu taką przedpotopową, która nie najlepiej wyciska.
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
Anuhaaaa mojemu mężowi tez się wczoraj na amory zebrało ale przetrzymam go jeszcze tydzień
.Zaczeła m w związku z tym akcję pt ,,Szymek spi w swoim łóżeczku'' żeby rodzice mogli mieć wieczorem czas tylko dla siebie i sie udało!!Synuś spał u siebie, chociaz o 2 w nocy miałam kryzys i chciałam go wziąć do na do łóżka ale jakoś to przetrwałam i jestem z siebie dumnaCo do pieluszek to my kończymy drugą pakę 2 i zamierzam zakupić tym razem huggisy na spróbowanie. |
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogole to sliczny masz avatarek
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
zawartość avatarka dziękuje ślicznie
Żabulka więc życzę powodzenia w łóżeczkowaniu. Ja przez dwa tygodnie praktycznie nawet w dzień caly czas leżałam z małym i dopiero teraz zaczęłam go wkładać do łóżeczka w dzień, bo stwierdziłam, że coś nie tak Ale w nocy jeszcze z nim pośpimy trochę, ale też będę chciała go niedługo zacząć przekonywać do nocnego spania u siebie. Co byśmy z tż mieli trochę więcej przestrzeni dla siebie.
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
dalam dzis Antkowi smoka. nie jestem z siebie dumna, ale coz. on po przebudzeniu zaczyna plakac bo chce jesc a ja go zwykle najpierw przebieram. kiedy jest glodny strasznie przy tym ryczy wiec postanowilam na czas przebierania 'zatykac' mu buzie smokiem
zobaczymy czy zadziala, ale teraz poskutkowalo bo sie uspokoil.
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem 12 dni po porodzie i tż mnie gania juz od tygodnia
poszalały te chłopy![]() a z tym łóżeczkiem to może faktycznie wywoływanie wilka z lasu - moja w nim spi od poczatku i mamy z tżtem zbyt wiele wolnego łóżka nocami![]() JagnaK gratuluje i witam na odhowalni ![]() A chłopaki wątkowe urocze
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Wiktorynka, Jagna GRATULACJEE!
Jarosznia, ale Antos jest cudny! i taki podobny do Ciebie! anuhaaaaa, to ciesz sie ze 3 tygodnie Ci dal ;p moj to po 2 dniach juz gadal hehe a teraz to o jesuuu, no ale wytrzymac musi. Swoja droga jak bylam u lekarza z mala ostatnio to siedziala mloda dziewczyna i komus tam mowila ze urodzila dziecko na poczatku wrzesnia i ze strasznie im sie z mezem chcialo i sporobowali po dwoch tygodniach i mysleli ze skoro krwawi to nie trzeba zabezpiecznia no i laska znow w ciazy eh.. .glupota co ;>
|
#554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na poczatku ciazy mialam straszne mdlosci, do tgeo nieprzespane noce, placz itd. o nie! chyba skoczylabymz okna
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
olbrzymie gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!JagnaK i Wiktorynka czekamy na Was!!!!
Jaroszaniu- ja robię troche na odwrót niż Ty- najpierw karmie małą a później ją przewijam, bo po jedzeniu zawsze jakaś kupka się zdarzy a jak jest najedzona, to tez spokojnie leży i poddaje się mi calkowicie więc żadnych uspakajaczy nie potrzebuję ![]() p.s. Antoś przesłodki i faktycznie jak skóra zdjęta z mamy moja Natalka to wykapany tatuś...My dziś kupiliśmy wg polecenia Huggies'y 2, bo Pampersy 1 powoli małe sie robią, a Huggiesy są już od 3 kg więc mała nie powinna się w nich topić ![]() dziś byliśmy na spacerku, który Natalka całkowicie przespała myślałam,że poruszy ją świeże powietrze, nowe wrażenia itp. a tu nic ![]() co do tarmoszenia- byłam dziś na wizycie u gina- przez pierwsze 6 tygodni nie zaleca się przytulanek- więc z olbrzymią niecierpliwością czekamy do 22.10 Boże ile to czasu... tak sobie myślę, to będzie niemal jak ponowny pierwszy raz ![]() dziewczyny mam pytanie- bierzecie jakieś witaminki dla mam karmiących? bo ja właśnie się zastanawiam i nie wiem jakie kupić...moja dieta niestety ostatnio mało urozmaicona jest, a przydałoby się zaopatrzyć w jakieś witaminki
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania, a ja tesknie za brzuszkiem, tak pusto mi ze nikt mnie tam nie kopnie ani nic... jestem pewna ze chce wiecej dzieci ale narazie chce w pelni zajac sie Julcia
pozatym ja dobrze wspominam porod i wspolczuje Ci ze Twoj poszedl jak poszedl.Dorotka@ ja tak jak Jaroszania przebieram przed karmieniem bo po karmieniu mala ladnie zasypia i nie chce jej rozbudzac ![]() a co do witaminek to mi kazali brac te co bralam podczac ciazy i zelazo do tego ![]() a tu moj dziubek po kompieli jak wasze maluszki znosza kompiel? moja plakala tylko podczas pierwszej a teraz bardzo lubi sie kompac.
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zalamujecie mnie tymi pampersami. ja mam do przerobienia 234szt wiec mam nadzieje, ze nie sa az takie zle. Dorotka moj na spacerkach tez zawsze spi a witaminek nie uzywam a co do czynnosci po przebudzeniau tez zdarza mi sie od razu karmic jak Antek wlazy syrene na maxa po prostu jak czuje kupsko to wole zeby mial czysta pieluche a potem jak jest potrzeba przebieram jeszcze raz. i tu rodzi sie problem bo jka jest noc a ja juz nie mam sily i widze, ze usnal to boje sie zmieniac pieluche zeby sie nie obudzil. hmmmstwierdzam, ze najdluzej z Was krwawie bo ja nadal musze kilka razy dziennie zmieniac podpaski. teraz juz nie leci mi czyta krew tylko cos w kolorze karmelu jak pod koniec miesiaczki, ale nadal tego sporo. a po porodzie jestem juz 3tyg. a i jetsme zla bo bylam przekonana, ze mam w domu sudocrem. ja chyba jakas nieprzytomna jestem bo kupilam suderm. opakowanie bardzo podobne, podobna nazwwa i niby wlasciwosci te same, ale to jakas podroba! kaolinait Julka wyglada uroczo i jaki ladny masz reczniczke Antek po wyciagnieciu z wanny placze wiec nie moge zrobic taki zdj. a jak Wasze dzieci reaguja zaraz po wlozeniu do wwody? moj troche sie boi, poplakuje a dopieor potem uspokaja
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszania spoko ja tez jeszcze krwawie i to na czerwono, a seks
jak pojde do lekaerza i dostane tabletkii to moze bo ja juz na bank nie chce wiecej dzieci![]() Pamepersy ja uzywałam do czórek wiec dasz rade ![]() Moja kąpieli nie lubi -ma krótkie i tylko chwile jest spokojna poza tym syreny...
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to moja cora nie ma nic ze mnie hehe no chyba tylko piposzke ;pCo do krwawienia to ja juz mam coraz mniej, teraz to juz praktycznie tylko lekko brazowej wydzieliny i tyle. Moja jak siedzi w wanience to tylko sie rozglada i cieszy hehe a jak ja wyciagne to chwilke poplacze ale jak zaczynam ja smarowac balsamem to sie uspokaja
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh dziewczyny, ja jak narazie ani myślę o następnym dziecku, o nie!
Jaroszaniu nawet się nie obejrzysz a Antek przerobi Ci te 3 paki pampków. U nas dziś święto Piotrek nie nasikał na ręcznik! bo ostatnio zdarzało się to codziennie![]() u mnie już coraz lepiej z krwawieniem, tzn już mam tylko taką beżową wydzielinę i chyba się przerzucę na wkładki. a jak to jest z tabletkami anty, można łykać karmiąc? |
|
|
|
#562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maciej coraz więcej w ciągu dnia potrzebuje uwagi, otwiera oczka inie chce spac . Ulewa mu się po jedzeniu, dziś przeszedł sam siebie . Karmię, karmię a on jak nie mleczkiem to serwatką. Widać że tyje ale to takie denerwujące i stresujące. Co do pampersów 2 to "do dupy" - dosłownie. Kurcze kupa na plecach. Szkoda, że Anisia ciut wcześniej nie napisała o haggisach
|
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
z tego co wiem to sa specjalne tabletki anty dla matek karmiacych
pozniej trzeba je zmienic gdy przestaje sie karmic ![]() a powiedzcie co myslicie o spirali? ja planuje sobie ja zalozyc bo tabletki to cos nie dla mnie, ja nawet glupich witamin przypilnowac nie umiem wiec pewnie bym ciagle zapominala wziasc tabletke, a maluszka nastepnego chce za minimum 3 lata;p
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie dziś z moim ginem rozmawiałam o antykoncepcji podczas karmienia piersią, sa dwie możliwości:
- tabletki hormonalne Cerazette (nie jestem pewna czy tak to się pisze) - spirala no i oczywiście prezerwatywy. Ja za jakieś 2 m-ce chyba skusze się na tabletki... kolejnego dzidziusia narazie nie planuję
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Kaolinat ja mam w planach spirale, o ile wszystkie moje wyniki cytologiczne beda ok, i jesli nie bedzie to przeszkadzalo przy robieniu biopsji ktora mam miec w styczniu. No i na poczatku to my bedziemy jechac na dwoch srodkach anty, co by niespodzianek nie bylo. Nie wiem jak jest przy spirali ale przy tabletkach anty zalecja, prezerwatywe przez pierwszy miesiac...
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
GoniaJ Wlasnie ja o wszystko wypytam gina na wizycie bo tez niespodzianki narazie nie chce
Wiem ze spirale mozna miec hormonalna i nie hormonalna. Ja bym chyba wolala hormonalna z tym srodkiem plemnikobojczym
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Buziaki
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Ja po pierwszej ciąży brałam właśnie Cerazette przez cały okres karmienia, trzeba tylko pilnować godziny brania bo to sa jednoskładnikowe tabletki, poza tym było ok
i bez miesiączki kolejne 10 miesiecy
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze jednego nie urodziłam ale też już zastanawiałam się nad zabezpieczeniem po ciąży... Z tym że ja do pigułek jestem negatywnie nastawiona - dawno temu łykałam i po odstawieniu zaczęły się spore problemy z łysieniem
Nikt mi na 100% nidgy nie powiedział ze to przez pigułki ale z tego co wyczytałam w necie (a swojego czasu miałam obsesję na ten temat - no ale jak już doszło do tego że miałam łyse zakola i mocno przerzedzony przedziałek to chyba zrozumiałe) to wiele dziewczyn dotknęło po pigułkach anty łysienie androgenowe ;/ A o cerze po odstawieniu to już nie wspomnę Spirali jakoś się obawiam... no ale poczekam na wasze opinie jak już sobie zamontujecie ![]() A tak w ogóle to u nas cięższa sprawa będzie - przywykliśmy już że przez kilka lat nie używaliśmy zabezpieczeń tylko tz przed się ewakuował i nic się nie stało - dopiero jak się zdecydowaliśmy na dzidzię to poszliśmy na calość do końca I za 2 tyg. na teście już były dwie kreski. I to zarówno w pierwszej, niestety nie donoszonej, jak i drugiej ciąży. Tak więc płodni żeśmy jak cholera a że drugiego dziecka na razie niet to trzeba będzie o czymś pomyśleć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Już chyba na poczekalni niewiele nas zostało 

to go wzięło... ja jeszcze pozszywana, a go tu na amory bierze

. Karmię, karmię a on jak nie mleczkiem to serwatką. Widać że tyje ale to takie denerwujące i stresujące.