Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-20, 09:39   #541
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

SMS od Jagny:

"mamy Amelke, waga 3,5kg"

GRATULUJEMY!!!!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 12:04   #542
izzi
Zadomowienie

GG do izzi
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Wielkie gratulacje dla Wiktorynki i Jagny!!! Dziewczyny dołączajcie do nas czym prędzej Już chyba na poczekalni niewiele nas zostało

Hmmm no to ja może niedługo za radą Anisi też przejdę na Huggiesy 2.... bo wczoraj 2 pary pajacyków i rożek do prania - mega kupa na plecach...

Do ortopedy jesteśmy zapisani prywatnie na 9 października. Państwowo musiałabym czekać do 20 października a nie chciałabym czegoś przegapić...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 12:08   #543
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wiktorynka, Jagna graulacje! anah super chlopczyk

nam sie dzis tez przytrafila zielona kupa, ale ja czasem dokarmiam. kurde no! Antek od 8rano nie moze zasnac!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (66,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b1.jpg (66,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b3.jpg (68,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b4.jpg (96,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b6.jpg (55,7 KB, 19 załadowań)

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 12:23   #544
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje dla Wiktorynki i Jagny!!! Dziewczyny dołączajcie do nas czym prędzej Już chyba na poczekalni niewiele nas zostało

Hmmm no to ja może niedługo za radą Anisi też przejdę na Huggiesy 2.... bo wczoraj 2 pary pajacyków i rożek do prania - mega kupa na plecach...

Do ortopedy jesteśmy zapisani prywatnie na 9 października. Państwowo musiałabym czekać do 20 października a nie chciałabym czegoś przegapić...
Jagna, wielgachne gratulacje!!!

Izzi, ja sie ciesze ze skonczylismy pampki 2 jumbo pack.. a dzis pochwale sie, ze moje dziecie jak walnelo straaaasznie wielka kupe to huggis pieknie zatrzymal wszystko w pieluszce, a rozni sie tym, ze pampek nie posiada sciagacza na pleckach ktory posiada huggis no i pampki sa sztywne, a te mieciuskie zreszta pykne wam fotke huggisa, same zobaczcie jakie sa fajne, naprawde polecam, jesli chodzi o 1 to tylko pampki, ale 2 to juz huggiski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9209623.JPG (58,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9209624.JPG (46,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9209625.JPG (51,4 KB, 32 załadowań)

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 13:17   #545
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Jaroszania ale śpiący królewicz z Antosia! Mój Pioter też nie chce spać, ale wynajełam tż do zajęcia się tą kwestią

Anisia no jak ty coś wyjaśniasz, to już na całego, nawet udokumentowane zdjęciami wszystko mój tż niestety wczoraj wrócił z zakupów z paczką pampków 1 i też 2 - 78szt, bo huggisów brak u nas w Realu akurat, no więc zanim my zużyjemy te 120 pampersów to jeszcze z dwa tygodnie

a wiecie jaki tekst dziś do mnie tż rzucił??? czy po 3 tyg to my już ten teges możemy? normalnie z wywieszonym językiem za mną ganiał, kładł się na mnie z zaskoczenia to go wzięło... ja jeszcze pozszywana, a go tu na amory bierze
Stary 2008-09-20, 13:20   #546
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

a wiecie jaki tekst dziś do mnie tż rzucił??? czy po 3 tyg to my już ten teges możemy? normalnie z wywieszonym językiem za mną ganiał, kładł się na mnie z zaskoczenia to go wzięło... ja jeszcze pozszywana, a go tu na amory bierze
u mnie cisza wiec ja bym sie cieszyla na Twoim miejscu

hmm a ja mam kupione 3 paczki po 78szt pampersow 2. no trudno, moze damy rade

Stary 2008-09-20, 13:31   #547
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanko z innej beczki możecie polecić jakąś sokowirówkę?? bo w Media Markt będzie bez vatu na małe agd, a ja się na sokowirówkę już jakiś czas czaję... bo mam w domu taką przedpotopową, która nie najlepiej wyciska.
Stary 2008-09-20, 13:32   #548
żabulka21
Rozeznanie

Anuhaaaa mojemu mężowi tez się wczoraj na amory zebrało ale przetrzymam go jeszcze tydzień.Zaczeła m w związku z tym akcję pt ,,Szymek spi w swoim łóżeczku'' żeby rodzice mogli mieć wieczorem czas tylko dla siebie i sie udało!!Synuś spał u siebie, chociaz o 2 w nocy miałam kryzys i chciałam go wziąć do na do łóżka ale jakoś to przetrwałam i jestem z siebie dumna
Co do pieluszek to my kończymy drugą pakę 2 i zamierzam zakupić tym razem huggisy na spróbowanie.
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 14:00   #549
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia no jak ty coś wyjaśniasz, to już na całego, nawet udokumentowane zdjęciami wszystko mój tż niestety wczoraj wrócił z zakupów z paczką pampków 1 i też 2 - 78szt, bo huggisów brak u nas w Realu akurat, no więc zanim my zużyjemy te 120 pampersów to jeszcze z dwa tygodnie
pomyślałam ze fotka bedzie bardziej przekonywujaca niz moje gadanie

a tak w ogole to sliczny masz avatarek

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 15:53   #550
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
a tak w ogole to sliczny masz avatarek
zawartość avatarka dziękuje ślicznie

Żabulka więc życzę powodzenia w łóżeczkowaniu. Ja przez dwa tygodnie praktycznie nawet w dzień caly czas leżałam z małym i dopiero teraz zaczęłam go wkładać do łóżeczka w dzień, bo stwierdziłam, że coś nie tak Ale w nocy jeszcze z nim pośpimy trochę, ale też będę chciała go niedługo zacząć przekonywać do nocnego spania u siebie. Co byśmy z tż mieli trochę więcej przestrzeni dla siebie.
Stary 2008-09-20, 16:02   #551
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dalam dzis Antkowi smoka. nie jestem z siebie dumna, ale coz. on po przebudzeniu zaczyna plakac bo chce jesc a ja go zwykle najpierw przebieram. kiedy jest glodny strasznie przy tym ryczy wiec postanowilam na czas przebierania 'zatykac' mu buzie smokiem zobaczymy czy zadziala, ale teraz poskutkowalo bo sie uspokoil.

Stary 2008-09-20, 16:12   #552
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Ja jestem 12 dni po porodzie i tż mnie gania juz od tygodnia poszalały te chłopy a z tym łóżeczkiem to może faktycznie wywoływanie wilka z lasu - moja w nim spi od poczatku i mamy z tżtem zbyt wiele wolnego łóżka nocami

JagnaK gratuluje i witam na odhowalni

A chłopaki wątkowe urocze

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 16:39   #553
kaolinait
Zadomowienie

Wiktorynka, Jagna GRATULACJEE!
Jarosznia, ale Antos jest cudny! i taki podobny do Ciebie!

anuhaaaaa, to ciesz sie ze 3 tygodnie Ci dal ;p moj to po 2 dniach juz gadal hehe a teraz to o jesuuu, no ale wytrzymac musi. Swoja droga jak bylam u lekarza z mala ostatnio to siedziala mloda dziewczyna i komus tam mowila ze urodzila dziecko na poczatku wrzesnia i ze strasznie im sie z mezem chcialo i sporobowali po dwoch tygodniach i mysleli ze skoro krwawi to nie trzeba zabezpiecznia no i laska znow w ciazy eh.. .glupota co ;>

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:06   #554
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
Jarosznia, ale Antos jest cudny! i taki podobny do Ciebie!

. Swoja droga jak bylam u lekarza z mala ostatnio to siedziala mloda dziewczyna i komus tam mowila ze urodzila dziecko na poczatku wrzesnia i ze strasznie im sie z mezem chcialo i sporobowali po dwoch tygodniach i mysleli ze skoro krwawi to nie trzeba zabezpiecznia no i laska znow w ciazy eh.. .glupota co ;>
dziekuje
na poczatku ciazy mialam straszne mdlosci, do tgeo nieprzespane noce, placz itd. o nie! chyba skoczylabymz okna ja w ogole nie wiem czy bede miala wiecej dzieci. chce, ale boje sie, ze znowu bede miala taki porod (teraz jesli juz to w gre wchodzi tylko cc, na sn sie nie pisze) i przede wszystkim wcale nie podoba mi sie ten pierwszy okres dziecka. noworodki i niemowlaki sa zbyt zajmujace a ja bym chciala juz taie troche kumajace dziecko

Stary 2008-09-20, 17:26   #555
Dorotka@
Zadomowienie

olbrzymie gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!JagnaK i Wiktorynka czekamy na Was!!!!

Jaroszaniu- ja robię troche na odwrót niż Ty- najpierw karmie małą a później ją przewijam, bo po jedzeniu zawsze jakaś kupka się zdarzy a jak jest najedzona, to tez spokojnie leży i poddaje się mi calkowicie więc żadnych uspakajaczy nie potrzebuję
p.s. Antoś przesłodki i faktycznie jak skóra zdjęta z mamy moja Natalka to wykapany tatuś...

My dziś kupiliśmy wg polecenia Huggies'y 2, bo Pampersy 1 powoli małe sie robią, a Huggiesy są już od 3 kg więc mała nie powinna się w nich topić

dziś byliśmy na spacerku, który Natalka całkowicie przespała myślałam,że poruszy ją świeże powietrze, nowe wrażenia itp. a tu nic

co do tarmoszenia- byłam dziś na wizycie u gina- przez pierwsze 6 tygodni nie zaleca się przytulanek- więc z olbrzymią niecierpliwością czekamy do 22.10 Boże ile to czasu... tak sobie myślę, to będzie niemal jak ponowny pierwszy raz

dziewczyny mam pytanie- bierzecie jakieś witaminki dla mam karmiących? bo ja właśnie się zastanawiam i nie wiem jakie kupić...moja dieta niestety ostatnio mało urozmaicona jest, a przydałoby się zaopatrzyć w jakieś witaminki
Stary 2008-09-20, 17:32   #556
kaolinait
Zadomowienie

jaroszania, a ja tesknie za brzuszkiem, tak pusto mi ze nikt mnie tam nie kopnie ani nic... jestem pewna ze chce wiecej dzieci ale narazie chce w pelni zajac sie Julcia pozatym ja dobrze wspominam porod i wspolczuje Ci ze Twoj poszedl jak poszedl.

Dorotka@ ja tak jak Jaroszania przebieram przed karmieniem bo po karmieniu mala ladnie zasypia i nie chce jej rozbudzac
a co do witaminek to mi kazali brac te co bralam podczac ciazy i zelazo do tego

a tu moj dziubek po kompieli jak wasze maluszki znosza kompiel? moja plakala tylko podczas pierwszej a teraz bardzo lubi sie kompac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190041.jpg (75,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9190043.jpg (80,9 KB, 19 załadowań)

[/CENTER]
Stary 2008-09-20, 17:36   #557
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
jaroszania, a ja tesknie za brzuszkiem, tak pusto mi ze nikt mnie tam nie kopnie ani nic... jestem pewna ze chce wiecej dzieci ale narazie chce w pelni zajac sie Julcia pozatym ja dobrze wspominam porod i wspolczuje Ci ze Twoj poszedl jak poszedl.

Dorotka@ ja tak jak Jaroszania przebieram przed karmieniem bo po karmieniu mala ladnie zasypia i nie chce jej rozbudzac
a co do witaminek to mi kazali brac te co bralam podczac ciazy i zelazo do tego

a tu moj dziubek po kompieli jak wasze maluszki znosza kompiel? moja plakala tylko podczas pierwszej a teraz bardzo lubi sie kompac.
moja mała wprost uwielbia wodę. Pierwsza kąpiel tak jak u Ciebie była lekko płaczliwa, ale teraz już jest ok.
Stary 2008-09-20, 17:37   #558
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
Jaroszaniu- ja robię troche na odwrót niż Ty- najpierw karmie małą a później ją przewijam, bo po jedzeniu zawsze jakaś kupka się zdarzy a jak jest najedzona, to tez spokojnie leży i poddaje się mi calkowicie więc żadnych uspakajaczy nie potrzebuję
p.s. Antoś przesłodki i faktycznie jak skóra zdjęta z mamy
juz sama nie wiem, jedni mowia, ze podobny do mnie drudzy, ze caly Kamil.

zalamujecie mnie tymi pampersami. ja mam do przerobienia 234szt wiec mam nadzieje, ze nie sa az takie zle.
Dorotka moj na spacerkach tez zawsze spi a witaminek nie uzywam a co do czynnosci po przebudzeniau tez zdarza mi sie od razu karmic jak Antek wlazy syrene na maxa po prostu jak czuje kupsko to wole zeby mial czysta pieluche a potem jak jest potrzeba przebieram jeszcze raz. i tu rodzi sie problem bo jka jest noc a ja juz nie mam sily i widze, ze usnal to boje sie zmieniac pieluche zeby sie nie obudzil. hmmm

stwierdzam, ze najdluzej z Was krwawie bo ja nadal musze kilka razy dziennie zmieniac podpaski. teraz juz nie leci mi czyta krew tylko cos w kolorze karmelu jak pod koniec miesiaczki, ale nadal tego sporo. a po porodzie jestem juz 3tyg.
a i jetsme zla bo bylam przekonana, ze mam w domu sudocrem. ja chyba jakas nieprzytomna jestem bo kupilam suderm. opakowanie bardzo podobne, podobna nazwwa i niby wlasciwosci te same, ale to jakas podroba!

kaolinait Julka wyglada uroczo i jaki ladny masz reczniczke Antek po wyciagnieciu z wanny placze wiec nie moge zrobic taki zdj. a jak Wasze dzieci reaguja zaraz po wlozeniu do wwody? moj troche sie boi, poplakuje a dopieor potem uspokaja

Stary 2008-09-20, 18:08   #559
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Jaroszania spoko ja tez jeszcze krwawie i to na czerwono, a seks jak pojde do lekaerza i dostane tabletkii to moze bo ja juz na bank nie chce wiecej dzieci
Pamepersy ja uzywałam do czórek wiec dasz rade

Moja kąpieli nie lubi -ma krótkie i tylko chwile jest spokojna poza tym syreny...

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-20, 19:16   #560
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
juz sama nie wiem, jedni mowia, ze podobny do mnie drudzy, ze caly Kamil.

zalamujecie mnie tymi pampersami. ja mam do przerobienia 234szt wiec mam nadzieje, ze nie sa az takie zle.
Dorotka moj na spacerkach tez zawsze spi a witaminek nie uzywam a co do czynnosci po przebudzeniau tez zdarza mi sie od razu karmic jak Antek wlazy syrene na maxa po prostu jak czuje kupsko to wole zeby mial czysta pieluche a potem jak jest potrzeba przebieram jeszcze raz. i tu rodzi sie problem bo jka jest noc a ja juz nie mam sily i widze, ze usnal to boje sie zmieniac pieluche zeby sie nie obudzil. hmmm

stwierdzam, ze najdluzej z Was krwawie bo ja nadal musze kilka razy dziennie zmieniac podpaski. teraz juz nie leci mi czyta krew tylko cos w kolorze karmelu jak pod koniec miesiaczki, ale nadal tego sporo. a po porodzie jestem juz 3tyg.
a i jetsme zla bo bylam przekonana, ze mam w domu sudocrem. ja chyba jakas nieprzytomna jestem bo kupilam suderm. opakowanie bardzo podobne, podobna nazwwa i niby wlasciwosci te same, ale to jakas podroba!

kaolinait Julka wyglada uroczo i jaki ladny masz reczniczke Antek po wyciagnieciu z wanny placze wiec nie moge zrobic taki zdj. a jak Wasze dzieci reaguja zaraz po wlozeniu do wwody? moj troche sie boi, poplakuje a dopieor potem uspokaja
na zdjeciu Antek to caly Ty, zreszta nie wiem jak Kamil wyglada Za to moja cora nie ma nic ze mnie hehe no chyba tylko piposzke ;p

Co do krwawienia to ja juz mam coraz mniej, teraz to juz praktycznie tylko lekko brazowej wydzieliny i tyle.

Moja jak siedzi w wanience to tylko sie rozglada i cieszy hehe a jak ja wyciagne to chwilke poplacze ale jak zaczynam ja smarowac balsamem to sie uspokaja

[/CENTER]
Stary 2008-09-20, 20:52   #561
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ahhh dziewczyny, ja jak narazie ani myślę o następnym dziecku, o nie!

Jaroszaniu nawet się nie obejrzysz a Antek przerobi Ci te 3 paki pampków.

U nas dziś święto Piotrek nie nasikał na ręcznik! bo ostatnio zdarzało się to codziennie

u mnie już coraz lepiej z krwawieniem, tzn już mam tylko taką beżową wydzielinę i chyba się przerzucę na wkładki.

a jak to jest z tabletkami anty, można łykać karmiąc?
Stary 2008-09-20, 21:00   #562
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanie- bierzecie jakieś witaminki dla mam karmiących? bo ja właśnie się zastanawiam i nie wiem jakie kupić...moja dieta niestety ostatnio mało urozmaicona jest, a przydałoby się zaopatrzyć w jakieś witaminki
Ja biorę Prenatal Classic i Prenatal DHA - witaminy dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Wolę uzupełniać sztucznie witaminki bo ze względu na dietę nie dostarczam wszystkich potrzebnych dla Macieja jak i dla mnie.

Maciej coraz więcej w ciągu dnia potrzebuje uwagi, otwiera oczka inie chce spac . Ulewa mu się po jedzeniu, dziś przeszedł sam siebie . Karmię, karmię a on jak nie mleczkiem to serwatką. Widać że tyje ale to takie denerwujące i stresujące.

Co do pampersów 2 to "do dupy" - dosłownie. Kurcze kupa na plecach. Szkoda, że Anisia ciut wcześniej nie napisała o haggisach
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 21:03   #563
goga144
Rozeznanie

Cytat:

no właśnie, też bardzo chętnie poznam odpowiedź. Bo mam już komplet w domu i mimo lekkich i szybkich porodów więcej dzieci nie planuję i nie chcę .
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 21:08   #564
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
z tego co wiem to sa specjalne tabletki anty dla matek karmiacych pozniej trzeba je zmienic gdy przestaje sie karmic

a powiedzcie co myslicie o spirali? ja planuje sobie ja zalozyc bo tabletki to cos nie dla mnie, ja nawet glupich witamin przypilnowac nie umiem wiec pewnie bym ciagle zapominala wziasc tabletke, a maluszka nastepnego chce za minimum 3 lata;p

[/CENTER]
Stary 2008-09-20, 21:27   #565
Dorotka@
Zadomowienie

ja właśnie dziś z moim ginem rozmawiałam o antykoncepcji podczas karmienia piersią, sa dwie możliwości:
- tabletki hormonalne Cerazette (nie jestem pewna czy tak to się pisze)
- spirala
no i oczywiście prezerwatywy.
Ja za jakieś 2 m-ce chyba skusze się na tabletki... kolejnego dzidziusia narazie nie planuję
Stary 2008-09-20, 21:32   #566
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Kaolinat ja mam w planach spirale, o ile wszystkie moje wyniki cytologiczne beda ok, i jesli nie bedzie to przeszkadzalo przy robieniu biopsji ktora mam miec w styczniu. No i na poczatku to my bedziemy jechac na dwoch srodkach anty, co by niespodzianek nie bylo. Nie wiem jak jest przy spirali ale przy tabletkach anty zalecja, prezerwatywe przez pierwszy miesiac...
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 02:46   #567
kaolinait
Zadomowienie

GoniaJ Wlasnie ja o wszystko wypytam gina na wizycie bo tez niespodzianki narazie nie chce Wiem ze spirale mozna miec hormonalna i nie hormonalna. Ja bym chyba wolala hormonalna z tym srodkiem plemnikobojczym

[/CENTER]
Stary 2008-09-21, 03:17   #568
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Cytat:
GoniaJ Wlasnie ja o wszystko wypytam gina na wizycie bo tez niespodzianki narazie nie chce Wiem ze spirale mozna miec hormonalna i nie hormonalna. Ja bym chyba wolala hormonalna z tym srodkiem plemnikobojczym
No ja juz rozmawialam, na samym poczatku ciazy hihi, o maluszka staralismy sie baaardzo dlugo, ale drugiego na razie nie planujemy. Ja zawsze sie smialam ze jestem mistrzynia zabezpieczen hihi, ale teraz po ciazy, plodnosc bedzie zwiekszona wiec chce wybrac jak najlepsza metode/metody. Wczesniej bralam tabletki anty, i nie mialam wiekszego problemu z lykaniem ich o okreslonej porze, ale w tej chwili mysle, ze bylby to problem przy maluszku, ktory bedzie pochalanial cala moja uwage. Po za tym chcialabym cos dlugoterminowego, gdyz na wiosne przeprowadzac sie bede do PL z maluchem na 7 miesiecy, wiec gdybym miala spirale nie musialabym sie martwic, zmiana tabletek itd. Tez mysle o hormonalanej. Jedyny problem to, moje wczesniejsze problemy z szyjka. Nie wiem jak to sie ma do przeciwskazan w uzywaniu spirali...no niedlugo sie okaze
Buziaki
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 09:29   #569
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Ja po pierwszej ciąży brałam właśnie Cerazette przez cały okres karmienia, trzeba tylko pilnować godziny brania bo to sa jednoskładnikowe tabletki, poza tym było ok i bez miesiączki kolejne 10 miesiecy

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-21, 09:37   #570
izuxyz
Raczkowanie

Ja jeszcze jednego nie urodziłam ale też już zastanawiałam się nad zabezpieczeniem po ciąży... Z tym że ja do pigułek jestem negatywnie nastawiona - dawno temu łykałam i po odstawieniu zaczęły się spore problemy z łysieniem Nikt mi na 100% nidgy nie powiedział ze to przez pigułki ale z tego co wyczytałam w necie (a swojego czasu miałam obsesję na ten temat - no ale jak już doszło do tego że miałam łyse zakola i mocno przerzedzony przedziałek to chyba zrozumiałe) to wiele dziewczyn dotknęło po pigułkach anty łysienie androgenowe ;/ A o cerze po odstawieniu to już nie wspomnę

Spirali jakoś się obawiam... no ale poczekam na wasze opinie jak już sobie zamontujecie

A tak w ogóle to u nas cięższa sprawa będzie - przywykliśmy już że przez kilka lat nie używaliśmy zabezpieczeń tylko tz przed się ewakuował i nic się nie stało - dopiero jak się zdecydowaliśmy na dzidzię to poszliśmy na calość do końca I za 2 tyg. na teście już były dwie kreski. I to zarówno w pierwszej, niestety nie donoszonej, jak i drugiej ciąży. Tak więc płodni żeśmy jak cholera a że drugiego dziecka na razie niet to trzeba będzie o czymś pomyśleć...
izuxyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości