|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część II
ivonaczko to piekny film,obaj umarli,ale tam chodzilo o to,zeby korzystac z zycia ile sie da,bo moze byc za pozno.Czyli kochana ,szalec musimy i zyc dzisiaj !!!!!Bo cholera wie co jutro bedzie
![]() i co ma gino rossi zielone buty??? ![]()
#2882 |
Zadomowienie
|
Buczka to te niby skórzane? Ładne jakby co, zielone
![]() Ane w hurtowniach już nie ma avenek więc nie uda się im nawet 1 szt sprowadzić, bo już w mojej aptece mi to 3 tyg temu powiedzieli. Buczka zielone ma na bank, tylko czy ze skóry ekologicznej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie te sa ze skory ![]() ![]() Gapilam sie dzisiaj dokladnie ja wam mowie !!!!!!!!! Zamawiajcie filtry na zas,bo zima idzie i nie beda produkowac ![]() ivus ivus to ja mowie na na mojego ukochanego YSL ![]() Kochanie!!! Trzeba bylo kupic moj emolium ,on jest bardzo fajny ![]() Jak sie zaczniesz sie cosmelanic to bedziesz miala sucha skore ,to Ci sie nada tlusty specjalny emolium ![]() teraz lece do sklepu rajstopy kupic,pa
![]() |
#2885 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Buczka filtrów to już nie ma gdzie zamówić. ![]() Jeszcze jeden emolium ma mi przyjść w poniedziałek, ten krem barierowy. Massimka Ty się wczoraj na imprezce ROZEZNAŁAŚ ![]() Megi a tam gdzie rajstopy reklamujesz, to nie dają depilatorów gratis? ![]() ![]() Edytowane przez ivonako Czas edycji: 2008-09-20 o 13:07 Powód: bo do takich nóg to powinni gratis dawać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
O cholera to trzeba poszukać po małych aptekach może im zostało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
no to fajnie
![]() Mnie to trafi cos,bo tylko ciemne fluidy maja.Zero testerow,zero probek,pani z apteki nie dzwoni ![]() Gdzie ten domciu lazi? Zamiast sie maziac ,to chowa sie znowu gdzies za krzakami! A tak wlasciwie dostalo biedactwo te wyniki ,bo za chiny nie znajde posta na ten temat ![]() kamilcia jak tam wojna domowa? Wygralas ,mam nadzieje?
#2888 |
Zadomowienie
|
Kupiłam ten lidlowy bo tani ale strasznie tłusty w poniedziałek biorę książkę telefoniczną i dzwonię po aptekach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domciu nie odebrał wyników...... Buczuś - warto szukać tego podkładu dr H ? Kupic wtedy od razu też i puder ? Sloneczka - mamy sponsora naszego forum. Zaczynamy byc towarem rynkowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym na Twoim miejscu najpierw przetestowala huschke,bo mi puder nie podszedl,a fluid owszem!!!! Tylko nigdzie go nie moge dostac ![]() A gdzie Ty tego sponsora widzisz?
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
http://www.docsimon.pl
może stąd tę avenke można kupić ? bo jest. Tylko znowu ten paypal. zmieniam bank - rzucam tego trupa - pekao sa i przejdę do bank zachodni wbk. tam wydaja karte platniczą visa i są te trzy cyferki, ktore trzeba wpisywać. Czy ktoras się z Was się na tym zna / dobrze robię ? Chce mieć bank, ktory ma oddzial blisko mojej wsi.. Pani wymysliła dla mnie konto wydajesz i zarabiasz. /Taka głupia nazwa. Buczuś -= ten sponsor przed chwilą byl pod jednym z Twoich postów. Raz to banner z gabinetem co coslmelan robi - ![]() I tym razem problem nie z tą dziewczynką. Tam trzymam ręke na pulsie. bo inaczej mialabym wyrzuty sumienia. Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2008-09-20 o 15:16 Powód: bo cos dziwnego mi się wkleilo |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
MASIMCIA rzuc prosze okiem na to i powiedz,czy mozna na wszystkie filtry stosowac
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6154
#2893 |
Zadomowienie
|
ŻEBY BYŁO WESELEJ, MAM W DOMU AMBULATORIUM
![]() Gile do pasa i termometry w ruchu ![]() ...co w prostym tłumaczeniu - kibel domowy przez minimum tydzień. Dobrze, że nawąchałam się dzisiaj zapachu jesiennego lasu ![]() buczka - buty masz extra i nie wierzę by były ze skóry ekologicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() TO SIE COSMELAN
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że jestem sama z dziećmi i rosołek będzie jak sama sobie naleję, a położę się jak Reszta już będzie spała ![]() No nie odpuszczę sobie lasera w środę - na te 45 minut poproszę Mamę by przyjechała do moich Gadzin ![]() ![]() ![]() kamilia: ja też myślę o mniejszym i lżejszym laptopie, ale one kosztują straszną kasę ![]() Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-09-20 o 16:46 Powód: kama:) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Domuś - zadzwoń moŻe przed laserem do lekarza i zapytaj, czy po laserze możesz robić cos ? W okolice oczu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja uzywam klorane,z avenka sie nie polubilysmy ![]() Uciekam lyknac jakias przeciwbolowa pigule. Milego wieczoru cosmelanki ![]() Edytowane przez Saga76 Czas edycji: 2008-09-20 o 18:57 Powód: uzupelnienie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje najpiekniejsze plameczki i ex plameczki
![]() Co sie z Wami dzieje ![]() wszystkie chore,albo chorymi sie zajmuja? Dola macie? To ja Wasza babcia ![]() ![]() To spijcie dobrze ![]()
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skład: water (aqua ), cyclomethicone, propylene glycol, silica, dimethicone, dimethicone copolyol, polyethylene, polysorbate 20, sodium cocoyl glutamate, disodium cocoyl glutamate, sodium chloride, beeswax ( cera alba ), phenoxyethanol, acrylates copolymer, malva sylvestris ( mallow ) extract, tilia cordata flower extract, sodium dehydroacetate, gardenia florida extract, methylparaben, fragrance ( parfum ) sorbitan sesquioleate , ethylparaben, propylparaben, may contain ( +/- titanium dioxide CI 77891, Iron oxides CI 77891, Iron Oxides CI 77491, CI 77492, CI 77499 Mało kto wie, iż faktor ochrony np. 50 SPF dotyczy tylko i wyłącznie ochrony anty UVB. O wiele zdradliwszym typem promieniowania odpowiedzialnego w 80% za starzenie się skóry jest promieniowanie UVA. Kremy z filtrem są godne polecenia jeśli zawierając więc ochronę anty UVA. Należy więc szukać na opakowaniach mierników – IPD oraz PPD – są to faktory ochrony właśnie na ten typ promieniowania. Im są wyższe tym lepsza ochrona. Inną sprawą jest ilość nakładanego preparatu. Żeby uzyskać ochronę jaką obiecuje producent należy nałożyć krem z filtrem na twarz w ilości 1, 5 ml na samą twarz, mniej więcej tyle samo na szyję, gdyż faktor podany na opakowaniu jest najwyższym stopniem ochrony jaki można uzyskać w danym preparacie. Inną ważną uwagą jest to, iż na większość filtrów nie można nakładać tego co nam się podoba. Prawie wszystkie zawierają bowiem Parsol 1789 , który znajdziemy w specyfiku pod nazwą INCI - Buthyl Methoxydibenzoylmethane, który bardzo łatwo jest zdestabilizować. Nie należy wówczas nakładać na krem z filtrem niczego co zawiera : •Zinc Oxide • Titanum Dioxide • Talc • Micca • Ethylhexyl Methoxycinnamate Kremy zawierające ochronę anty UVB - UVA fotostabilną( bo tylko taka jest godna uwagi) mają firmy: Iwostin, La Roche Posay, Vichy, Avene, Bioderma, SVR, Loreal (powyżej 30 SPF), Biotherm, Garnier (mleczka 60 SPF), Lancome (UV Expert SPF 50/ pa +++) Niestety często firmy piszą, że filtry są fotostabilne, jednak nie jest to prawdą Oczywiwscie na Avenke wszystko można. Rozpatrywalismy sytuacje gdy stosowane są wszystkie inne filtry. To nie podlega dyskusji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostrzezenie mam sama w sumie nie wiem czemu...miałam napisac do szefostwa ale boje sie ich bo bez wizazu dnia bym nie przezyła a jeszcze jakbym sie burzyła za bardzo to bym bana dostała i co ja bym biedna zrobiła ![]() ![]() A problemy z cera mam jak kazda ale nie sa jakies wieksze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY ŚPIOCHY KOCHANE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Żono Ukochana
![]() ![]() ![]() ...Ty Też Kochanie pracujesz jak cholera jasna od poniedziałku do poniedziałku - kiedy odpoczywasz ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Witajcie moje slodkosci
![]() Masimciu dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() ![]() I wiesz ,ze ja chyba cos ostatnio ,to nawet wiecej jak 1,5 ml filtra uzywam ![]() ![]() milusiaam no widzisz????? Nie ma sprawiedliwosci ![]() ![]() caly watek znalazlam o tym kremie,co nie wiedzialam po co kupilam ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...Vitella+Ictamo
Zastanow sie dobrze o czym marzysz,bo moze sie spelnic ![]() Edytowane przez buczacza Czas edycji: 2008-09-21 o 10:28 Powód: bo cos znalazlam |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Saga, więc chyba rzucę się na to mleczko klorane. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak nic nie pisalyscie ,to sobie inne watki czytalam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
Buczka to tu ta avenka jest
http://www.docsimon.pl Buczka o tym filtrze roc'a to też już gdzieś czytałam. Czytałam, że w Polsce niet. Ale na roca to chyba nie nawalisz chemii a ja nie wiem, czy nie będę próbowała ![]() Na kloran tak samo jak na avene, dajesz co chcesz i się nie destabilizuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
oj chyba nie ma RoC u mnie
![]() Ale za to nie musze sie juz stresowac brakiem Avene,bo w necie pelno jest do kupienia ![]()
#2910 |
Zadomowienie
|
Buczka u nas 3 tygodnie temu też było pełno w necie, i myślałam, że tak to już w necie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.