![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VI
i kissed a girl i liked it
![]()
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
Jestem źródłem wszystkiego co złe ale możesz mnie nazywać ciasteczko Wdzięk, styl, czar, szyk, tym was zdobywamy w mig.. Krystalicznie czyste, lazurowe jeziora...widzę w Twoich oczach... Nasze spojrzenia wreszcie sie spotkały ... Subtelny dotyk, w powietrzu zapach jej/jego perfum jak narkotyk .. Związki między ludźmi to jedna wielka tajemnica (...). Nikt z zewnątrz nie zrozumie, co trzyma dwoje ludzi razem. Tylko Ciebie chcę, możesz dotknąć mnie, bardziej zbliżyć się Stan zakochania to stan rozkosznego oszołomienia i euforii... Brak opisu, bo potem niektórzy za duzo wiedzą "W oceanie tematów słodko-gorzkich jak grapefruit.'' "Nie spoglądaj nigdy wstecz, bierz od życia to co jest..." "Gdy kobieta mówi do Ciebie - słuchaj tego, co mówią jej oczy..." "Nie musisz wszystko...Tylko mnie kochaj..." Ja mam wiarę, Ty masz szybki puls.. we dwoje łatwiej będzie nam! Zrób to czego sie obawiasz , a osiągniesz to co pragniesz ... W tym wszystkim ja na nowo odnajduje się ...jedna z tych ziemskich chwil proszonych,żeby trwały... W.Szymborska "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. Przyjdą same." Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, kto je wypowiada. ..Uśmiechasz się, a z Tobą cały mój świat..Jestem Twoją szmaragdowo-złocistą czarownicą Rufusie.
![]() |
#1863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chceee więcej ;D propsy.
I gdzie są te dla których rap to nie R.Kelly, Które jara styl Cosmo, ale tego z paneli. Które wolą spalić lolka nad Wisłą, Niż mieć sporo bubli, które lśnią i błyszczą. Które chcą czuć, nie gonić za pozycją..." hę?... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam prośbę. Potrzebuję opisów o tym, że miałam przyjaciela. Dużo rozmawialiśmy, spotykaliśmy się i było okej. Ale parę tygodni temu przestał się do mnie odzywać, unika mnie. O tym, że chciałabym, aby było jak dawniej. że chciałabym rozmawiać z nim jak kiedyś. Mam nadzieję że mi pomożecie , liczę na was. ;*** |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zadomowienie
|
Leosiu69
Cały świat należy do nas Kochanie.! ;* <3 Trudno jest bez Ciebie budzić się, gdy każdy sen sprawia, że jesteś wciąż blisko mnie. ;* Poczuć smak życia? ..wystarczy Cię dotknąć. ;* Ty tam, ja tu, a między nami fragment wspólnego snu.. KC <3 Mój jedyny, wyjątkowy.! ;* <3 Wiesz co Ci powiem? Kocham być przy Tobie, patrzeć w Twoje oczy kiedy mówisz do mnie.. ![]() Tylko Twoja.! ;* Moja miłość jest dla Ciebie. Moje serce nie chce zmian Kochanie.. <3 ;* Prócz Ciebie nie ma mnie dla nikogo.! <3 ;* Prowadź mnie, milcząc rozpal sny.. ;* Spacer po tęczy..z NIM.! ;* Tak bardzo chcę w myślach Twoich już być, czuć oddech Twój, chwytać każdy zmysł.! <3 ;* Chodź ze mną..chodź zupełnie nie wiem dokąd.! <3 ;* Przy Tobie mam czekoladowy raj.! :P ;* W rytmie naszych serc spadają gwiazdy w tę noc.. ;* Wymarzyłam sobie Ciebie ..i jesteś.! ;* ..bo kocham.! ;* Bądź moim miętaszkiem..grr ![]()
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął.
Nie ma nic bardziej niesprawiedliwego niż nieodwzajemniona tęsknota. Odszedł i zrobiło się tak pusto i przeraźliwie cicho. Mógłbyś wyłączyć mi sumienie? Dokucza mi. Strasznie mi dokucza. Zrobiło się wtedy tak czule. Gwiazdy się przecież wypalają. Niech tylko będzie. To był bardzo szczęśliwy zbieg okoliczności. Tak dziwnie wzruszona. Trochę smutna. O jedną obietnicę za późno. Ech, co za dzień. Co noc zasypiamy twarzą w twarz. Uciekać nie ma po co. W głowie się nie mieści ile zboczeń na tym świecie. Człowieka normalnego kolejny dzień udawać. Nie wszystko co pozytywne jest realne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
anussia13
Kiedyś wszystkie czarne dni obrócimy w dobry żart znowu bedziesz ufal mi... Znowu zaczniesz ufac mi... nie pozwole Ci się bać... Nie unikaj, nie musisz... będzie jak dawniej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Rozeznanie
|
jak linoskoczek
mów szeptem szeptem się nie kłamie ile jestem w stanie dać dla tego świata... w niebiesko-szarym piekle spojrzeń wszystko na pewno będzie dobrze w pokoju obok mieszka Bóg czasami wole być zupełnie sama, niezdarnie tańczyć na granicy zła... nie zamierzam Cię truć pigułkami ze słów --- Macie coś o marzeniach?? Pozytywnego i bardzo oryginalnego! ![]()
#1869 |
BAN stały
|
Hej LAski xD Potrzebuje opisów o tym , że :
1) CHciałabym żeby było tak jak dawniej |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Przyczajenie
|
![]()
przyjaźń? a co to takiego?
bo nauczyliście mnie, że nie ma przyjaźni, że to tylko taki kit. zaufać ale po co? uwierzyć ale w co? w przyjaźń? chyba kpisz. -Ja tu dzwonie a Ty? -Ja tu nie odbieram. ![]() `W Tobie wszystko ma spełnienie .! ;D .Brylantowo. xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
kocham Twoje czekoladowe spojrzenie.
Z wiatrem będzie mu posyłać pocałunki, wierząc, że wiatr muśnie jego twarz i szepnie mu do ucha, że ona ciągle żyje i czeka. Aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie twoja godzina, sama wejdzie do twego domu, w twe życie, do twego serca. Życie jest jak czekolada, to co gorzkie pozwala docenić cukier. Z Tobą chcę w powietrzu się unosić. czuć na skórze dotyk Twoich ust. Durna miłości gdzie chcesz nocą iść...
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
![]() _________ moja miłość zawsze umiera zanim się zacznie z uniesień zostało mi uniesienie brwi, ze wzruszeń - wzruszenie ramion masz doła? nie przejmuj sie, pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem ![]() po prostu wnioskuj prosto po polsku gówno sie zdarza, a życie to plaża.. więcej marzeń niż czasu by je spełnić.. z prawdziwych szydząc.. zapie*dalam w dresie nie ku*wa w swetrze.. ![]()
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: :)
RealGirl89, niezupełnie o taki opisy mi chodziło, ale dziękuję.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() * * * * * * * Nikt nie zniszczy mnie bardziej niż ja sama... Łabędzie wybierają się Na całe życie... Chorują bez siebie na PTASIĄ GRYPĘ... Musimy kochać. Raz na tysiąc lat. Codziennie. Musimy kochać bo ktoś zapisał to w DNA. Zaziębiać się oddechem. Strzelamy do siebie z serc, uśmiechamy się. Nie bój się być chłopczykiem, którego zapragnę jeszcze dzisiejszej nocy. Na mrugnięcie mojego oka Ty się we mnie tak po prostu zakochasz. Dziecięce marzenia zaszyć w kieszeniach. Niech czekają na czas spełnienia. Czy tak właśnie pachnie 'Szczęście'? I nie wie o tym nikt, że co noc kradniesz moje najpiękniejsze sny...
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
xoxo
|
Cytat:
Super, ze JESTES ;******* lovvv ;*** Kiedy myślę o Toie Moje mysli stają sie sprośne Wszystkiego co potrzebuje to powietrza by oddychać Jak zwykle to ja wykrece numer Twoj gdy zamknąłeś drzwi świat przestał żyć
![]() |
#1875 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nawzajem ;* Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że coś sobie wybierzesz ;* * Serce mi śpiewa! * Jestem tak cholernie szczęśliwa, że po prostu brakuje mi słów. * Optymistycznie. I w dupie mam wszystko co nie jest cacy! * Do licha, musi być wesoło. I tak wiecznie, aż do końca. * Tańczę ze słońcem. Śmieję się na cały głos. * Przepełniona szczęściem. * Tańczę, a niebo mi gra. * Śmiejmy się na cały głos. * Pomiędzy ziemią a słońcem. * Chyba nie umiem nie uśmiechać się dłużej niż przez pół minuty. * Dni co tak intensywnie pachną uśmiechem. * Znów się śmieję, nawet w środku. * Zapachniało euforią. * Kolorowe niebo. * Erupcja. W dłoni. Wybuchło mi niebo. * Cudowna lekkość bytu. Cytat:
Cytat:
![]() * I tak cholernie szczęśliwa przy Twoim ramieniu. * Oddychać Twoim powietrzem i nie pragnąc więcej nic. * Zahaczać rzęsami o Twoje rzęsy. Czy tak pachnie szczęście? * Milion uśmiechów w stronę przyszłości, by wygląda tak jak teraz. Z Tobą ;* * Te kropki na sukience - myśli- mają kolor jegon oczu. * Spijam z Twoich ust, kropelkę po kroplece szczęście. * Kiedy dotykasz mnie Motyle wariują. * Tuż koło Ciebie stwierdzam, że chyba właśnie tak wygląda szczęście. * Trwaj chwilo, jakże jesteś piękna. * Tuż przy Twoich ustach modlę się by ta sekunda trwała wieczność. * Ukradnę dla Ciebie cały świat Jestem kleptomanem miłości. Może akurat ![]() Cytat:
* Czasem wszystko jak domek z kart rozpada się. * Bo to wszystko jest nie tak! * Miało być jakoś inaczej, prawda? * Spaliło się 'miało być'. * Coś co mogło znaczyć coś Raczej już nie znaczy nic. * Rzeczywistość tak bardzo różni się od marzeń. Niedawno sama potrzebowałam, a więc coś mam. * Żyjący złudzeniami mają skrzydła z marzeń. * Marzenia mogą spażyć. * Stąpaj ostrożnie, bo stąpasz po moich marzeniach. * Marzeń nie można zabić. * Mam sto tysięcy marzeń. * Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają sie robić to jak najlepiej. * I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką. Opisy; * Poproszę jakieś tabletki na miłość. * Wyglądasz właśnie tak, jakbym Cię znał i nic nie mówił. * Upij się ze mną chińską wódką i złotą rybkę dla mnie złów. * Tęsknię za Tobą tak bardzo, że aż szumi mi w uszach. * Nakładam obcisłą sukienkę i nie wkładam bielizny. * Złapać miłość, to tak jakbyś chciał złapać dym. * Powiedz mi, serce. O co Ci tak naprawdę chodzi? * Just smile. * A gdybym w ciemną noc przyrzekła, że trwa dzień. Czy umiałbyś uwierzyć? * Jasne, możesz wpaść na kawę. Wiem ile słodzisz. * A ty kim mógłbyś dla mnie być?
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. Edytowane przez kee Czas edycji: 2008-09-21 o 18:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Raczkowanie
|
hej Panienki potrzebne mi są śmieszne opisy...mogą być nawet lekko zboczone
![]() aby były fajneeee ![]() coś ode mnie ... pie*rzona duma w sumie nie wiadomo skąd. patrzę w górę i nie widzę nieba. raczej nie podajemy sobie rąk burdel w mej głowie jak w damskiej torebce ale proszę Cię wróć do mnie 30 raz... Siedzimy na dachach bawimy się powietrzem My dzieci dekadentów. Córki, synowie rozpusty. Alkohol mamy od zawsze we krwi, rozum genetycznie struty. Nieproporcjonalnie wiele rzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą..
Zamykam sie w swoim świecie, a w pudełeczku trzymam biedronki, na szczęście. Mam jeszcze kamyczek, mały, trzymam go w lewej kieszonce. To on jest moim przyjacielem, a biedronki pocieszycielkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() _ Jedna miłość,szczęscie razy X.. x33 _W Twoich ramionach kąt, w którym kocham sie kryć ![]() _Gdy zwiążesz się z kimś pochłania Cie ten czar magii..x33 _A dzisiaj,kocham Cię Misku..x33 o całe wczoraj mocniej;* _Jestem najbogatszym człowiekiem na świecie posiadając taki skarb jak Ty! _Dni co tak intensywnie pachna usmiechem ![]() _A moje powietrze wciąż Tobą pachnie.. cudnie. _ukradłeś o wiele więcej niż serce, zabrałeś całą mnie. x33 _właśnie Ty jesteś każdą przyczyną ![]() _Umiem latać. Ćpałaś coś? Nie, to miłość. Iiii ode mnie takie ![]() _Can you fix my heart. ? Cause it's damaged .. Czy możesz naprawić moje serce?,ponieważ jest uszkodzone.. _Baby, this situation's driving me crazy And I really wanna be your lady.. Kochanie, ta sytuacja doprowadza mnie do szału I ja naprawdę chcę być twoją kobietą. _Nie sugeruj się tłumem,ludzi będzie jeszcze więcej. _Nie musisz mówić,że pamiętasz. ja również pamietam. _Ulica która pachnie mi Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tylko Ciebie mi brak... Bo im bardziej tęsknie, tym bardziej Ciebie nie ma...;( Telefon milczy... a wraz z nim Ty... Bo im bardziej do Ciebie dzwonie..tym bardziej wiem, że nie odbierzesz... Bo ja bez Ciebie nawet nie wiem jak żyć... Brakuje mi naszych rozmów... brakuje mi Ciebie Tęsknie... za starym TOBĄ... przyjacielu... wołam Cie tak bardzo cichutko... Opiekuńcze ramiona przyjaciela miały chronić od zła świata. Nie chcę budzić się z myślą, że Cię stracę nie wiedząc nawet dlaczego. Bo na przyjaźni powinno zależeć dwóm osobom... Bo najważniejsza jest przyjaźń... Czuję, że coś tracę. Chyba Twój, przyjacielski uśmiech w pochmurne dni. Kazałeś mi wierzyć w przyjaźń. Nie chcę w nią wierzyć bez Ciebie. Bo ja chcę Cie takiego jak kiedyś... Jak w bajce cofnąć czas... Weź moja rękę i chodź.. Zmienimy tą rzeczywistośc.. Przyjacielem jest ten, przed kim mozesz wysypać wszystko co nosisz w sercu Prawdziwa przyjaźń jest nieskonczona i nieśmiertelna.. PAMIETAJ! hmmm.. cos o marzeniach??... może cos z tego??:P a jednak marzenia sie spelniają...^^ bo zycie jest od tego, by spełniac marzenia... tylko w krainie marzeń grawitacji brak... tylko za bramą marzeń można skrzydła mieć... uważaj, o czym marzysz, bo pewnego dnia to sie spełni^^ nie byłoby po co czekac na kolejny, szary dzień... gdyby nie marzenia... tam, gdzie łatwiej jest marzyć... Zyj chwilą... czekaj na szczęście.. i marz, bo tego nikt nie może Ci zabronić... ja wiem, że tak sie nie da, ale od czego sa marzenia...??:P zagubiona w marzeniach... marzeniami, żyłam jak król... dzieli nas rzeka niewypowiedzianych marzeń... Bo najpiękniejsze w życiu są marzenia bajkowy,kolorowy świat Chciałbym zabrać Cię daleko...do krainy moich marzeń *Będę śniła swoją baśń, choć mówią, ze nie ma miłości.... Marzeń ślad,kiedy świat był mój-był nasz. hmmm... nardzo oryginalne one raczej nie są.. ale może cos wybierzesz;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Przyczajenie
|
dziewczynyy... ;| poczebuje pilnie coś o tym że straciłam przyjaciółke na której bardzo mi zależaloo... jednak ona ma to wszystko gdziess... :||
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
Potrzebna jak słońce każda pozytywna chwila...
Każdy ma takie chwile, że w duszy deszcz pada Bo najpiękniej jest wtedy, gdy wokół pachnie miłością Żar z dawnych ognisk znów buchnie płomieniem Mówią, że miłość umiera między dwojgiem ludzi. To nieprawda. Nie umiera. Opuszcza tylko człowieka. Odchodzi, gdy na nią nie zasługuje. To nie był koniec… To wciąż trwa ![]() Mowie i mam wszystko, co zechce.! Zabijał mnie i jednocześnie utrzymywał przy życiu. Poszłam walczyć z trzeźwością On sie nie bał, grał, przegrał - został sam... Jak nie zapomnę, to zatęsknię ______________ Dziewczynki ślicznie proszę o opisy takie ze jestem na maxa wesoła
![]() ![]() ![]() ![]()
#1881 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
' nie ma miłości bardziej ucziwej , niż miłość do jedzenia ' ![]() Mam moherowy kapelusz więc lepiej mnie nie rusz ![]() Jeśli mas 2 lewe ręce, nie martw się zawsze możesz zostać politykiem. ![]() Po co mężczyźnie krawat? Bydło musi być wiązane! ![]() Jak nauczyć Anglika przeklinać? Niech powie: Tea Who You Yeah Bunny! ![]() Twoje GG nie obsługuje fajnych opisów, zainstaluj nowszą wersję ![]() Z prochu powstałeś, proch wciągałeś, w proch się obrócisz ![]() Tylko ja jestem miła, mądra i piękna. I tylko ja tak myślę Jedz ziemię! Bo grunt to zdrowie! ![]() Dlaczego świstak siedzi? Bo w Tesco jest promocja na krzesła ![]() _________________________ Może coś wybierzesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Przyczajenie
|
Hey. Macie może coś o tym, ze mam już dość tego życia. Nic mi nie wychodzi, nie mam na nic czasu, a do tego strasznie się denerwuje, że mama może stracić prace w grudniu. Po prostu mam dość wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana.. masz cudne opisy;* ukradłam kilka;* a co do prośby... hmm.. spróbuje pomóc, choć nie wiem, czy potrafie... iii. i chce się zyć... optymistycznie... pozytywnie... nadzwyczajnie.. uśmiecham się pomimo, że słońce nie wygląda zza chmur... swym uśmiechem rozpogodze cały świat... szczęśliwa... i w dup_ie ma wszystko, co nie jest cacy wesoła...śmieszna... pełna euforii...nierozsądna... i zdecydowanie niepoważna.. pełnia szczęścia...//full of happiness to dla takich chwil całe życie w szaleństwie... jestem normalna... wątpisz w to?? masz racje^^ w truskawkowym raju... świat bez okularów tez jest różowy^^ zielono mi...^^ najwyżej nie pójdę do nieba... ze smiechem należy obchodzić sie ostrożnie... jest zaraźliwy^^ una maxima locura // maxymalne szaleństwo... jestem normalna... watpisz w to?? masz racje:P Dni... co tak intensywnie pachną uśmiechem... i więcej radości nei upchnę w siebie.. nie zmieści się... I'm so lucky lucky...^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
BAN stały
|
Mam wielka prośbe moze jakies opisy z poszukiwanym partnerem na studniówke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
xoxo
|
Cytat:
szukam wariata do odtanczenia ze mna poloneza ;D
![]() |
#1886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
_Jest tyle dużych spraw wokół mnie, a ja taka mała by je rozwiązać... _Puzzle się rozsypały. Ciekawe kto je teraz ułoży _Mój świat runął jak domino, bo ktoś przewrócił kostkę _Gdy zamykam oczy widzę ciemność, której się tak boję... _Słońce za chmurami... I to właśnie mnie rani... _Zgubiłam szczęście... Nie mogę go nigdzie znaleść... _Wszystko jest do dupy, tylko pasta do zębów _Smutek depcze mój świat ... spycha w czarną otchłań ... _Szare myśli..Szare sny..Szare noce..Szare dni..Nie chce dłużej tak żyć _"bez nadziei i bez szans, spojrzeć w karty mówiąc pas. _Chyba mam dość. Zastanawiam się, czy nie pozwolić sobie zwariować. ____________ tylko takie coś ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
ajj sto lat mnie tu chyba nie było oO
nie wiem czy w ogóle ktoś mnie jeszcze pamięta ; dd no ale niestety brak czasu ![]() jakoś postaram się dodawać więcej ; dd ale oczywiście kradnę ; p po raz setny mogę powiedzieć że jesteście boskie ; ** w ogóle to mogłabym prosić o jakieś opisy w stylu czy warto drugi raz wejść do tej samej rzeki? i w ogóle. bo za pierwszym razem tak jakoś nie wyszło. każde z nas znalazło sobie kogoś innego ; dd i może akurat teraz będziemy razem szczęśliwi ? ![]() wiem że dacie rade ; ** opisy:
wszystkie te 'opisy' z książek P.Coelha po-mo-cy ![]()
Edytowane przez Madziiks Czas edycji: 2008-09-21 o 20:57 Powód: nana |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
_Zbieram na farby, żeby jeszcze bardziej ubarwić swój świat
_Potrzebuję cukru w gorzkiej kawie życia... _Złamałeś mi serce. Za karę na karnego jeża! |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Wtajemniczenie
|
a coś o tym, że dzisiaj wróciłam z chrześcijańskiej konferencji, i że ludzie, którzy także z niej wracali mieli wypadek?
rano u chłopaka który wrócił do domu wybuchła kuchenka gazowa. jest w szpitalu. 3 osoby wpadły w poślizg, są w szpitalu po operacjach, a kilka godzin temu, 2 osoby które także wracały z konferencji dachowały? tylko jedna osoba wyszła z tego wszystkiego, cała reszta jest w szpitalach. i coś o tym, że wiemy, że to nie jest przypadek, że wiemy, że diabeł nie śpi, że gdy tylko ludzie mają dobry czas z Bogiem to on od razu musi coś złego robić? . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.