|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Moniko - powodzenia jutro
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3662 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tabcinem, Rutinoscorbinem i herbatkami z miodem. Oraz snem. Samo życie. Cytat:
Cytat:
Na podyplomówce większośc ekipy to byli prezesi i wiceprezesi firm, tacy w mocno zaawansowanym wieku, a jednak udało się przecedzić towarzycho i wyłapać cztery osoby zdatne do imprezowania. Wystarczy poszukać. Oby szybko minęło... Cytat:
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie jeszcze można zamówić L'Artisany? Może był jakiś wątek a ja przeoczyłam... ? Bardzo dziękuję za odzew ![]() Cytat:
Ja niestety mam tendencje do szukania dziury w całym i wynajdowania sobie problemów. Czy na to jest jakiś lek? ![]() Cytat:
Może w przypadku brązów to lepiej wygląda. Przy innych kolorach głupio wyglądają takie bardziej lub mniej łyse placki na powiece.
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-09-22 o 21:06 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ten sam problem - czasem udaje mi się nad tym zapanować, a czasem myślę, że pogrążam się w jakimś natręctwie.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3666 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Czy ja wiem, nie polecałabym.
Raz wzięłam jakoś koło południa i czułam się przez cały dzień okropnie, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, było mi źle. Nie mogłabym wyjść tak z domu. |
|
|
|
#3667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z powodu ślubu, który brałam w czerwcu miałam praktycznie całą sesję na wrzesień (robię studia uzupełniające, zaoczne) i momentami myślałam, że sfiksuję, że się tak wyrażę. Raz - egzaminy, dwa - praca, trzy - dom, mój własny, więc ważny i chcę, żeby w nim było jak w domu, a nie jak w "chlewiku" A śmialiśmy się, jak kolega przed egzaminem z historii łykał Persen... Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ankaa - ja nawet nie mówię mamie o połowie moich rozterek i obaw. Moja mama uważa, że do depresji trzeba mieć poważny powód, a ja sobie wymyślam problemy. Leki uspokajające biorę tak, że mama nie widzi - wyśmiałaby mnie od lekomanek. A ja po prostu czasem mam lekką "histerię" i staram się to jakoś opanować.
|
|
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do leków uspokajających - jeśli to potrzeba wspomagania się takowymi występuje czasami, (bo jesteśmy w dość trudnej sytuacji) to to chyba normalne. Ale jeśli się to powtarza, to może warto zasięgnąć porady? Pogadać z kimś? Moja mama mi mówi, że jakby było ze mną źle, to ona mnie wyśle do ich szkolnej psycholog. Teraz jestem spokojniejsza, bo mam chociaż pracę i egzaminy prawie za mną, ale sierpień miałam podły:/ |
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, moja mama ma wokłó siebie przypadki, znajomych czy kogoś z rodziny, kto ma depresję. Niby widzi, że można mieć pracę, dobrego męża czy żonę, nie martwić się o byt materialny i być chorym na depresję. Niby to widzi, ale pewne przekonania trudno jest jej wykorzenić ( to, że do depresji trzeba mieć powód, musi się wydarzyć jakaś tragedia).
Ja nie umiem/ mam pecha/ itd. znaleźć sobie fajnej pracy. Wogóle ciężko znaleźć mi coś "dla siebie" i to mi spędza sen z powiek.
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wróciłam z egzaminu... rewelacji nie było, takie pytania że cała sala miała przerażenie w oczach
niby odpowiedziałam na wszystko - w piątek się okarze bo są wyniki. Dziękuje za trzymanie kciuków ![]() Sabb Tobie dziękuje za to że jesteś, i za to jaka jesteś... nie da się opisać słowami Twojej dobroci
|
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję, przyda się mam wrażenie że nic nie wiem![]() Cytat:
|
|
#3673 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
na lucky, przesyłka co prawda 40usd ale moze dopisz sie do jakichś wspólnych zakupów, zawsze wtedy koszta wysyłki się dziela na kilka osób i nie wychodzi to tak źle
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że niedobrze, ale czasem nie mam wyjścia. Biorę je sporadycznie, kilka razy w miesiącu. Zauważyłam, że większość takich ataków paniki zdarza mi się w tygodniu poprzedzającym miesiączkę, albo kiedy ją już mam Dziwne, nie-dziwne...
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę Cię rozumiem. Miałam sierpień wyjęty z życiorysu Póki mieszkałam z rodzicami, to wiedziałam, że jakoś będzie, ale odkąd mieszkam z mężem i musimy rachunki popłacić, coś jeść, itp to przeżywam masę stresów:/ U niego z pracą ostatnio też niepewnie. Póki co ja jestem na zastępstwo na rok i boję się, że kolejny sierpień w stresie mnie czeka. Ale w Twoim przypadku to może być kwestia czasu. Satysfakcjonującą pracę jest naprawdę ciężko znaleźć, ale trzeba mieć nadzieję. Przecież burza z piorunami nie może trwać okrągły rok |
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem może Dzięki za głasia
|
|
|
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki wielkie![]() Pomyśl - jak ten wielki kawał czegośtam z kosmosu walnął w Ziemię (wtedy, co dinozaury wyginęły) to też się wydawało, że już nic z tej naszej planety nie będzie. A tu niespodzianka - trochę czasu minęło i co? I jesteśmy my ![]() Wiem, że to głupie porównanie, ale co tam, obrazowe chociaż. Może jesteś pesymistką (jak ja ) i sama się nakręcasz niepotrzebnie? Jak mnie mąż próbuje pocieszać czasem to potrafi zwątpić jak mu zacznę każdy argument negować. Ale to nierozsądne zbytnio:/ Głowa do góry, bo jutro będzie nowy dzień (chociaż - tak całkiem szczerze - nie lubię poniedziałków). Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-09-21 o 19:04 |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anka - poprawiłaś mi humor
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
:d
|
|
|
|
#3680 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Leki uspokajające, przeciwlękowe etc to przecież LEKI. Substancje ingerujące w nasz organizm, a tym przypadku paprające nam z mózgu i układzie nerwowym. Może się wydawać, że to takie sobie ziołowe środki, ale nie można zapominać, że zioła mogą nawet zabić. Tak więc jeśli ktoś chce używać leków "na psychikę" niech najpierw uda się do lekarza, który zdiagnozuje, czy sa mu potrzebne, a jeśli są to je odpowiedzialnie dobierze i będzie czuwał nad skutkami. Niefrasobliwość w tej materii może prowadzić do skutków gorszych, niż leczone trudności. Cytat:
![]() I prędzej, czy później - będzie dobrze. Cytat:
![]() Chcę, żebyś wiedziała, że to żadna dobroczynność nie jest z mojej strony. ![]() Po prostu szczera sympatia i troska.
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wykurowałam się przez weekend
nadal mam temperaturę, niezbyt wysoką, ale jednak. Do tego pocę się jak mysz nawet gdy idę zrobić sobie herbatę, a to przecież nie wymaga wysiłku. Ciekawe jak ja w takiej kondycji pójdę jutro do pracy i będę się skupiać przez jakieś 10 godzin na tym co mam do zrobienia? A do pracy iść muszę
|
#3682 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patrząc z boku - pełnia szczęścia, brak poważnych problemów, normalny (pomijając ewentualne "wyskoki" ojca) dom. A jaka była prawda? Tygodnie szarych, beznadziejnych dni, totalne zrezygnowanie, chęć rzucenia wszystkiego w cholerę i brak jakiegokolwiek sensu życia (bo skoro na końcu i tak czeka mnie śmierć, to nie ma znaczenia, czy za pięćdziesiąt lat, czy jutro). Więc po co starać się, robić cokolwiek? Nikomu oczywiście o tym nie wspominałem, takie moje "osobiste piekło". Na chwilę obecną żyję "tu i teraz", nie roztrząsam przeszłości, nie snuję wizji przyszłości, nie zgłębiam egzystencjalnych problemów naszego istnienia. Mogę stwierdzić - jest dobrze. Wiem jednak, że prędzej czy później stare demony (pretensjonalne, wiem ) powrócą. Nie martwi mnie to.Być może jestem nikim i nie zasługuję na szczęście, ale jestem tu. Żyję... Cytat:
za wyniki.
|
||||
|
|
|
#3683 |
|
Czekam na Ragnarok
|
gryx - a po co Ci ten hebrajski?
|
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ma świetne, głębokie brzmienie?
Mam kumpla Żyda, więc miałam okazję posłuchać ![]() Gryx, czytałam Cię z duuużym zrozumieniem Mnie też podobne rzeczy chodzą po głowie dość często, niestety. Ściskam ciepło.A z tymi demonami to wcale nie takie pretensjonalne, moim zdaniem
|
|
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaniem na depresję cierpią tylko ludzie wrażliwi. Ci mało wrażliwi (używam eufemizmu ) nie muszą się tym martwić. Nie mam pracy? Luz, póki jest od kogo wyciągnąć kasę. Brak drugiej (lepszej?) połówki? A po co mi ktoś, kto będzie robił wyrzuty. itp. Człowiek jak jest wrażliwcem, to każde niepowodzenie tłumaczy swoją niedoskonałością. Jeśli nim nie jest - wszystko zwala na innych lub niesprzyjające okoliczności. (Może jest w tym trochę generalizowania, ale trudno.) A jak jeszcze zerknę na Twój opis... to od razu mi szarzej i zimniej i bardziej ponuro... |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli już się im zdarzy, to szukają siły w sobie by z tych dołów wychodzić i odnajdować w życiu piękno, które naprawdę w nim jest? A może oni nie myślą tak jak napisałaś: "Nie mam pracy? Luz, póki jest od kogo wyciągnąć kasę. Brak drugiej (lepszej?) połówki? A po co mi ktoś, kto będzie robił wyrzuty. itp." a zamiast tego Nie mam pracy? - zrobię wszystko żeby ją znaleźć, bo przecież jestem w stanie to zrobić. Brak drugiej połówki? - w końcu trafię na kogoś, kto będzie dla mnie idealnym partnerem, którego pokocham z wzajemnością.
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Ja okropne doły przeżywałam gdy miałam po naście lat. Moi rodzice odbierali to jako bunt i pewnie mieli sporo racji bo był to rodzaj niezgody i wstrętu do całego świata. Kilka mało fajnych historii się wtedy przytrafiło jak nieudana próba odebrania sobie życia, bożonarodzeniowe wizyty na Sobieskiego. Ale w pewnym momencie po prostu musiałam przestać się przejmować i jest dokładnie tak jak napisał gryx :
"Na chwilę obecną żyję "tu i teraz", nie roztrząsam przeszłości, nie snuję wizji przyszłości, nie zgłębiam egzystencjalnych problemów naszego istnienia. Mogę stwierdzić - jest dobrze." Jedyny sposób nie myśleć za dużo, nie roztrząsać. W pewnym sensie popaść w znieczulicę. Dziś mówię sobie, że nie mam na TO czasu. Dziś ciesze sie drobiazgami, z drobiazgów składa się całe życie
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2008-09-21 o 20:50 Powód: dopisek;) |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...... to co się będę wysilać
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Zmieniając temat udało mi się pożyczyć aparat. Może jutro znajdę czas na zrobienie kilku przyjemniejszych dla oka zdjęć flaszek
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tylko masz okazję, to polecam, warto opanować chociażby podstawy - później można już szlifować samodzielnie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a ja Tobie życze zdrówka, zdrówka i jeszcze więcej zdrówka 

jeżeli flakony tez wysyłają przesyłką nierejestrowaną to bym nie ryzykowała

za wyniki.