Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-21, 06:42   #4261
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

heloł dzis mamy chrzciny , oby mała byla grzeczna juz się tego obawiam
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 07:42   #4262
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
ello
wlasnie sie karmimy, przewijamy i psikamy nosek, ale o spaniu nie myslimy
wiec z braku zajecia zdazylam obliczyc sobie urlop macierzynski, wypoczynkowe i opieke nad dzieckiem, wychodzi mi ze po swietach w grudniu musialabym wrocic do pracy musze wiec zakombinowac, cos na te 3 dni, zeby od 1 stycznia kolejny urlop zakosic wypoczynku, a wszystko przez to ze Mikiemu tak sie na ten swiat spieszylo i urodzil sie tydzien wczesniej od planu
co do dalszej prokreacji to my powinnismy wczesniej niz za 5 lat oboje z mezem skonczylismy juz 33 lata, wiec nie mozemy tej decyzji az tak odwlekac, a 5 lat wydaje mi sie troszke za odlegle,
dwu- trzy letnia roznica bedzie ok , czlowiek jeszcze nie zapomni czym pampersy pachna
Mozesz sie dogadac z pracodawca zeby wziac te 3 dni z przyszlego urlopu
Stary 2008-09-21, 08:20   #4263
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Ala też często podkurcza nóżki do brzucha tylko mi się wydaje, ze dlatego ponieważ ma problemy z gazami. No i też jak jej się ulewa to ma na ustkach jakby drobinki twarogu. Może to też zgaga.
Mi również zalezy na tym by jak najdłuzej karmić piersią.
dorbarku drobinki twarogu świadczą że malutka ddobrze trawi twój pokarm a że jej się uleje widać taka jej uroda jak połowa naszych dzidzioli
Stary 2008-09-21, 08:49   #4264
jowisz
Zakorzenienie

dzień dobry ja już u mamusi. maż jeszcze śpi, młoda w łóżeczku się kokosi.
mąż jutro sam do domu wraca bo urlop mu się kończy, a my tu posiedzimy jakiś tydzień.
wczorajsza podróż super, Iga obudziła się dopiero po 3 godz. jazdy za Płockiem więc karmiłam ją w drodze i przewijałam tylko raz

brrr, nie zazdroszczę chrzcin Rusałko. kościoły z zimnicą mi się kojarzą a do tego taka pogoda.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 10:05   #4265
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Bry
Tutaj wieksze pustki niz wczoraj...
My zaliczyliśmy pobudke o 8.
O 9 mała kimneła sie w swoim łóżeczku.
A teraz mnamy problem z kupą bo mała ma zatwardzenie...co jakis czas probuje cisnąc ale nic jej nie wychodzi wiec sie poddaje i popłakujePoczekam do wieczora,chyba że bedzie bardzo pakala i pomoge jej sie załatwić.

Rusałko życze udanej imprezyNie zazdroszcze wystawania w taka pogode w zimnym kosciele...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 11:23   #4266
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

My już zaliczyłyśmy spacerek bo dziś pierwszy raz od wielu dni przestało padać, ewentualnie trochę mżyło. Teraz Olcia jeszcze kimie w wózku a ja już mleczko przyszykowałam i zaraz będzie wcinać.

Kurzosławko współczuję Nastusi dzisiejszego problemu z kupką. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny.

Rusałko kochana, powodzenia na chrzcinach.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 13:31   #4267
Kasiulka22
Zakorzenienie

No armagedon! Mogę sobie siebie poczytać dziołchy gdzie jesteście? Jak dobrze, że jutro wróci normalny ruch i będę Was podczytywać w przerwach na bieganie do Oli przede wszystkim i poprawianie magisterki, aj aj jak ja sie wyrobię to cuda są możliwe

Kupiłam dziś Oli dwie czapuchy jesienne, jedna będzie pewnie za duża, ale nie mogłam się oprzeć męzusia wyciągnęłam do sklepu i poleciałam buszować, śmiać mi się chciało, bo po ostatnim razie jak pobiegłam po opaski kazał mi zabrać komórkę żeby mnie ściągać w razie czego, ale byłam błyskawiczna

Teraz czekamy na teściów... bubam bo pewnie nie obejrzę sobie super niani, no nic, powtórka w czwartek o 13:05 gdyby któraś jeszcze miała ochotę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 13:52   #4268
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witajcie w tą ponurą niedzielę faktycznie pustki tu straszne nastawiłam się na spore czytanie a tu co parę postów tylko chyba wszyscy śpią z dzieciaczkami
mój mały śpi od 12 i czekam aż się obudzi bo cyc już pełny przeważnie pije co 2 godzinki max a tu już 3 godzina a on śpi w najlepszym

Rusałko życzę udanej imrezki
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:16   #4269
Sosnowa
Zakorzenienie

Aj, Kasiulka, dziękuję za miłe powitanie A wiesz, już Ci miałam parę razy pisać, że strasznie mi przypominasz koleżankę z liceum. Dodam, że jedną z tych lepszych. Jakbym nie wiedziała, że to nie ona, to penie bym Was pomyliła Normlanie, jakbym Olę czytała!
Ja też się wzięłam za magisterkę. We środę kolejna wyprawa do archiwum w Wieliczce. W ciąży to był dopust, a teraz się cieszę Tylko siostrę muszę do małej ściągnąć.

Łuśka się fajnie rozgadała. Zazdrościłam troszkę Anisi, że może posłuchać Piotrka, a teraz sama mam to w domu. TO cudowne słyszeć jej głosik Piękny..
I cieszę się, że tak dzielnie zniosła nasze wojaże . Ani katarku nie złpała, ani nic, choć pogoda iście listopadowa...

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2008-09-21 o 15:04
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:57   #4270
Sosnowa
Zakorzenienie

Ah, tutaj takie pustki, bo kilka chrztó ma dziś miejsce Czekam na relację..

Zapomniałam się pochwalić, że w miniony poniedziałek obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu
A rok temu byliśmy w naszej podróży poślubnej.. mmmmmmmmm........ jak sobię przypomnę
Stary 2008-09-21, 15:15   #4271
marticia
Zakorzenienie

Sosnowa najserdeczniejsze gratulacje z okazji roznicy! my obchodzilismy 25 sierpnia. No ale ani wtedy ani w tym roku nigdzie nie bylismy moze w przyszlym sobie to odbijemy.
Fajnie ze Lucja juz slicznie gaworzy, moze i Ty ja nagrasz?

No tak Kasiulko pustki niesamowite dzis, bo pewnie niedziela to zawsze taka leniwa byla.

U mnie juz troche lepiej i wystarczylo, zebym kawy nie pila . No tak jak sie jest takim lakomym jak ja to nic dziwnego ze dziecko to odchorowalo. Mario przespal dzis pieknie noc aleze mna w lzku, tak wiec ja sie znowu nie wyspalam. No ale taki sen to jesczez u niego nie odnotowalam od 22 do 4 rano.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 15:16   #4272
Kasiulka22
Zakorzenienie

Sosnowa kochana to cieszę się bardzo, że przypominam Ci lubianą koleżankę

I okazało się, że teściowie nie dojadą... hamulce poszły z dymem w połowie drogi do nas, mam nadzieję że szczęśliwie dotarli do domu. Moja Ola właśnie marudzi, ale w końcu ją ułożyłam w łóżeczku i powinna zasnąć, oczy zmęczone ledwo widzi, ale leżenie jej wcześniej nie pasowało.

Przyłączam sie do oczekiwania na relację po chrzcinach Mnie to czeka zapewne w pierwszą niedzielę października

Stary 2008-09-21, 15:34   #4273
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

sosnowa wszystkiego naj najlepszego z okazji rocznicy ślubu : roza:

ja miałam ostatniego sierpnia 12 rocznice

jak ja wam zazdroszczę tego gaworzenia mój jeszcze nie chce nic powiedzieć ani gu ani aaa cisza czasem się uśmiecha ale nie wiem czy to do mnie czy akurat ma taki kaprys
my mieliśmy chrzciny 6 września i cieszę się że już mamy to zasobą bo wtedy była super pogoda a teraz to szkoda gadać
mój Karolek jest wyspany nakarmiony i na rękach ale muszę mu wyczyścić nos bo ma katarek
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 15:43   #4274
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

hejka ja przelotem bo jeszcze są goście , Lenka przespała z małym bujeniem całą mszę ąż kamień mi z serca spadł dzieki dziewczyny za trzymanie kciuków potem wpadne raz jeszcze
Stary 2008-09-21, 15:48   #4275
Sosnowa
Zakorzenienie

Dzięki kochane
Kristi, nie martw się, Karolek jest młodszy od naszych pociech, ale pewnie już nie długo i on dołączy do naszego chórku
Stary 2008-09-21, 15:49   #4276
jowisz
Zakorzenienie

rzeczywiście dziś pustki okropne
u nas spacer zaliczony, Iga dalej kima w wozie - już lekko ponad 2 godziny. super, jak się obudzi to już pewnie będzie aktywna do kąpieli o 20stej

rodzice na działce, ja przy kompie, lenistwo kwitnie
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 16:46   #4277
maladT
Zakorzenienie

heloo o mnie to chyba już tutaj się zapomniało

nie mam czasu na wizaż bo albo ogarniam dom, albo szaleje wokoł małej, albo chociaż probuję się uczyć co mi nie wychodzi albo mam egzam w Toruniu... Muszę się pochwalić że od wczoraj mam prawo jazdy kat. B i również od wczoraj jestem technikiem grafikiem komputerowym... poza tym jestem super za***istą mamą córeczki 5kg która dostała ostatnio choroby rączek... i tak jak Marticia mogę krzyczeć na mamę i moją babcie ze nie mają nosić małej tak sobie jedynie pokrzyczę jak do ściany... mała chce tylko być na rękach i nie że usiądziesz z nią musisz chodzić po domu... normalnie szału dostane. Dobrze ze niedługo dłużej będę w domu i będę ją ładnie musiała od tego odzwyaczaić i także przyzwyczaic do jej łóżeczka bo moja mama oczywiscie w dzień kładzie ją spać wszędzie tylko nie w lóżeczku i dziecko już sobie zakodowało, że nie ma spania w dzień w łóżeczku, tak samo za Chiny ludowe nie zaśnie na boku w łóżeczku... zaraz jest ryk i chce sie położyć na wznak... taa tylko bedzie miała niedługo łepetynkę spłaszczoną a i boję się że jak jej sie nie odbije po jedzeniu i zacznie ulewac to mi się w nocy udusi...
Ostatnio Wiktoria zrobiła się bardzo rozgadana... uwielbia leżeć na przewijaku i tam szaleje... a od wczoraj zaczęła w bujaku ostro szaleć tak że wali łapkami i nóżkami.... nie trzeba jej bujać, a i cieszę się że bujak ma pasy bo jej szaleństwa bez pasów mogłby sie skończyć tragicznie na podłodze

muszę iść się uczyć... jutro mam 2 egzaminy na UMK i nic dosłownie nic nie umiem... powiedzcie mi czy "karmiąc piersią" (w moim przypadku to czysta metafora) można pić jakieś energy drinki albo to
http://www.vitanea.pl/product/detail...us-20-szt.html
odpiszcie szybko bo dziś jak nic zarwę noc bo inaczej to jedynie uda mi się podpisać na kartce... ot tak sobie poprawkę napiszę... kurde boję się że ten rok zawalę

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 16:49   #4278
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

czesc babeczki!

uff nareszcie w domu bylismy dzisiaj w kosciele bo byla 1 rocznica smierci dziadka Piotrusia, pozniej odwiedziny na cmentarzu - oczywiscie wygwizdow taki, ze do tej pory nog nie czuje wymarzlam bo wybralam sie w spodnicy i szpilkach.. na starosc bede narzekac na stawy, na bank!

W kazdym razie mlody zasnal zaraz po wejsciu do kosciola, obudzil sie w trakcie mszy i sobie ogladal zabawki powieszone na budzie wozka generalnie takie wielkie rodzinne obiady sa meczace, Piter padl miedzy jednym a drugim daniem, hehehe potem obudzil sie jak ciasto podali

A teraz juz w domku, mlodego usypiam bo w sumie malo spal w kominku trzaska ogien jest git

u nas na chrzcinach tez bylo zimno, ale taka pogode jaka wy macie to juz kapa zdzicha! wspolczucia

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 16:52   #4279
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

MaladT jak podajesz mlodej swoje mleko to nie stosowalabym takich dopalaczy jednak... sprobuj sie pouczyc teraz i poloz sie spac o normalnej porze a niech rodzinka zajmie sie dzieckiem, bo masz ku temu mozliwosc

Gratuluje rozgadanej malej a takze zdania prawka!!! w dzisiejszych czasach to nie jest latwe zdac egzam

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 17:12   #4280
dorbar
Wtajemniczenie

Sosnowa gratuluję z okazji rocznicy ślubu

Rusałko super, że Mała ładnie przespała całą mszę. U nas chrzciny dopiero 11 paździrnika i jestem ciekawa jak moja Ala będzie się zachowywała.

Kasiulko mówisz, ze to oznacza, ze Mała dobrze trawi pokarm, to super

Marticia twój polski wcale nie jest zły. byś musiała posłuchać jak ja po angielksu mówie, to dopiero jest masakra. dziwne, ze w Anglii się dogadywałam

A ja dzisiaj nie zaglądałam na wizzaz bo miałam gościa, koleżanka z dawnej pracy przyjechała. Przywiozła dla małej super rajtuzki z frotą, takie cipelutkie Mała prawie cały czas spała jak koleżanka u nas była. Pod koniec się obudziła i jak ją przewijałam to zrobiła kupe na przewijak lubi to robić

Marticio ja bardzo lubie karmić piersią. Zastanawiam się co jej dam po kąpieli bo niedawno oprużniła oba cycki. Pewnie będę musiała dać sztuczne
Stary 2008-09-21, 17:14   #4281
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość

muszę iść się uczyć... jutro mam 2 egzaminy na UMK i nic dosłownie nic nie umiem... powiedzcie mi czy "karmiąc piersią" (w moim przypadku to czysta metafora) można pić jakieś energy drinki albo to
http://www.vitanea.pl/product/detail...us-20-szt.html
odpiszcie szybko bo dziś jak nic zarwę noc bo inaczej to jedynie uda mi się podpisać na kartce... ot tak sobie poprawkę napiszę... kurde boję się że ten rok zawalę

Maladt nie sadze by można pić to. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Stary 2008-09-21, 17:49   #4282
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Malad na wstepie gratulacje z powodu zdania prawka.Tak jak anisia pisała teraz zdac egzamin to nie lada wyczyn(wiem cos o ty bo mój brat już trzeci raz podchodzi).

Z tego co sie orientuje niestety wszelkie napoje energetyzujace sa nie wskazane w okresie karmienia piersia

Wspólczucia z powodu tego noszenia na rekach przez babcie

Sosnowa gratulacje z okazji 1 rocznicyJa swoja bede miec w lutym

Moja Nastka tez juz sie rozgadała na całegoNajbardziej rozmowna jest rano,normalnie buźka jej sie nie zamyka i oczywiscie chetna na pogaduchy jest zawsze tylko potrzebny jej ktoś do konwersacji

Zaliczylismy wizyte u teściów.Tesciow przekonała sie że Nastka woli sobie czesciej polezec sama niz byc noszona.Na słowo to mi nie bardzo chciała wierzyć

Samodzielne zasypianie w dzien w łózeczku wchodzi już malej w krew.Do wieczornego spania po kapieli trzeba ja jednak jeszcze troszke ponosic

Stary 2008-09-21, 17:58   #4283
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Hej mamusie!
Ja dzisiaj mam dosyc leniwy bym powiedziala dzien.W koncu byłsmy dzisiaj na spacerku pierwszy raz od poniedzialku...az mala sie dziwnie na mnie patrzyla i jakos chyba nie badzo wiedziala co sie dzioeje

Kasiuniu ogladalam super nianie i wydaje mi sie ze przypadek byl dosc lekki jezeli chodzi o dzieci tylko z matka bylo cos nie tak...kobieta miala 2 chlopakow i wyobrazcie sobie ze mieli po 5 lat a ona nadal kapala je w wanience (bo jak twierdzila jest jej wygodnie) i dawala im mleko z butelki na dobranoc a co najlepsze jeszcze sama im ta butelke trzymala....SZOK

Moj mąż chory oj jak nie dobrze jedynie moze potelepac wozkiem i wziac na rece do karmienia co tylko 2 razy sie zdarzylo...oj jak nie dobrze
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 18:06   #4284
dorbar
Wtajemniczenie

A my dzisiaj na spacerku nie byłyśmy
Stary 2008-09-21, 18:42   #4285
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Anisiu gacie świetne Będziesz bosko wyglądała!

Ja wyprasowałam pościel i jak potem księżna Aleksandra wstanie to jej zamienię

AAAA mam pytanko, Judi słonce długo czekałaś na przesyłkę z baby maxx czy jak mu tam, gdzie śpiworek kupowałaś? Ja zamawiałam u nich karuzelkę i niestety przed weekendem nie doszła, a mają wysyłać kurierem, z tym że jest zaznaczone że do 3 dni roboczych od daty potwierdzenia zakupu lub wpłaty na konto, ja wzięłam za pobraniem żeby szybciej było. Ciekawe czy dojdzie w poniedziałek, czy jeszcze nie.
kochana 3 dni czekałam

witajcie, my po chrzcinach Tymek ciął komara całą mszę, mój aniołektrochę pokwękał w połowie mszy ale takie pierdziochy szły że mu sie nie dziwię potem znów spał
ściągam właśnie fotki z aparatu to potem cosik pokażę u nas w kościele sie zlitowali i włączyli ogrzewanie i to tak, ze padałam z Ciepła Tymciowi tez było ciepło ale dał rade

maladt gratuluję zdania prawka!!
Aniu wszytskiego naj z okazji ricznicy ślubu my mamy 27 października

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 18:48   #4286
maladT
Zakorzenienie

a czy musujący magnez moze małej zaszkodzić?? i cappucino z magnezem no muszę jakoś się postawić na nogi bo cała noc przede mną... powiedzcie co mogę wziąć??

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 18:59   #4287
Judi21_84
Zakorzenienie

i fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2806.jpg (79,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2831.jpg (81,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2853.jpg (69,9 KB, 44 załadowań)

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 19:02   #4288
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

sliczne focie, a ten tort

It is what it is

Stary 2008-09-21, 19:04   #4289
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

MaladT cappucino mozesz sie napic ale radzilabym jedna filizanke, wiecej nie.. bez sensu cala noc sie uczyc, ze zmeczenia nic ci do glowy nie wejdzie, to lepiej sie zdrzemnac teraz i wstac o 5 rano i wtedy cos podukac.. zreszta dziwie ci sie ze uczysz sie dopiero dzien przed egzamem.. wiem ze masz utrudnienia, ale szkoda ze wczesniej nie siadalas do ksiazek podczas gdy rodzice zajmowali sie mala

It is what it is

Stary 2008-09-21, 19:15   #4290
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Judi ciesze sie że impreza sie udała i tymuś tak pieknie zachował sie na mszy

Torcik apetycznie wyglądaaż mnie ochota na słodkie naszła

Zamawiany w cukierni czy domowej roboty?

Fotki super

Anastazja wykąpana,nakarmiona,leży w łóżeczku wyżywa się na nupelku.Powieki juz jej ciążą,ale do snu jeszcze daleko...chya znowu nie obejdzie sie bez ponoszenia na raczkach...ale poczekam jeszcze do 21 może padnie ze zmęczenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości