|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wzruszjące filmy..chlip,chlip
'Zielona mila'
'I'am Sam' 'Pianista' ... mogłabym oglądać po tysiąckroć
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, ale wątek odkopałam
Topic o wzruszających piosenkach ciągnie się kilometrami, a o filmach zaledwie kilka stron ![]() Właśnie obejrzałam "Szkołę uczuć" i ryczałam jak wariatka Wogóle dość często płaczę na filmach, przy książkach zresztą też ![]() Filmy, które maxymalnie mnie wzruszają ile razy bym ich nie oglądała, to: - "Zielona Mila" - "American History X" - "Love Story" - klasyk w tym temacie ![]() - "Zabić Księdza" - "List w Butelce" ( wogóle zarówno filmy na podstawie jak i książki N. Sparksa są baaaardzo wzruszające ) - "Szkoła Czarownic" - "Selena" - chyba wszystkie bajki Disney'a ( ahhhh kocham i uwielbiam )
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
"Pianista"- zdecydowanie i jeszcze "A.I.Sztuczna inteligencja"
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
Pewnie wyjdzie,że się powtarzam,ale co tam. "Gdyby jutra nie było". Nawet faceci hetero (stereotypowi macho) na nim płakali
oczywiście nadal utrzymują,że nie pamiętają...hm..no cóż |
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
"Pamiętnik" bardzo piękny film
"Malowany welon"
|
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
A i jeszcze "Piękny umysł"
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
oj tak, tak po "KHNH" miałam zupełne rozstrojenie nerwowe,podobnie jak po "Leonie Zawodowcu"- piękne filmy
Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-26 o 19:52 |
|
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio oglądałam "Patriotę". Strasznie ryczałam, zwłaszcza jak mała Susie przemówiła do taty takim smutnym głosikiem
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
ja rycze nawet na chirurgach.
ten serial jest wspanialy kazdy odcinek spawia, ze smieje sie do rozpuku i placze jak bobr zarazem. ;Dmoge ryczec z roznych wzgledow : ktos umiera, cos smutnego, watek patriotyczny, batalistyczny [władca pierscieni o tak jak gandalf jechal na koniu i ta laske trzymal i takie swiatlo z niej nagle i ta muzyka, nie moglam.......... xD], cokolwiek. co nie znaczy, ze placze na kazdym filmie. ostatnio zobaczylam zdjecie z Gruzji, jak kobieta sciska placzaca dziewczynke i jej wyraz twarzy [plakala] i wybuchnelam placzem.dlatego wole wybrac jakas komedie ![]() a jak mnie A.I. sztuczna inteligencja rozkleiła, bo on został sam na swiecie i nie byl czlowiekiem. [moze cos pokrecilam, juz nie pamietam]
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
polecam film "Wszystko o mojej matce" Almodóvara, ze mnie wyciska łzy za każdym razem.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ryczałam jak bóbr na "Pasji" Mela Gibsona.
poza tym wzruszające są dla mnie: "I am sam", "Źródło", "Requiem dla snu"(los matki głównego bohatera mną wstrząsnął), i jeszcze by się coś znalazło ale teraz nie pamiętam.
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wzruszam bardzo często na filmach
jestem z natury płaczliwa. filmy które najbardziej ścisnęły mnie za serce to : Malowany welon , Pamiętnik, Zielona Mila, Wpadka no i może zabrzmi to śmiesznie,ale Leon Zawodowiec... ta scena kiedy Matilda sadzi kwiatka i leci sting we tle... ;( uhh
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
ehh no to błysne ;/ ... zawsze wzruszam się jak ogladam Extreme Makeover na polsacie. W Polsce to sie nazywa "Dom nie do poznania". Budują tam domy dla rodzin potrzebujących. No poprostu nie mogę, jak widze te szczęśliwe rodziny po przejściach m.in samotne matki cieszące sie z prawdziwego domu a nie jakiejs tam przyczepy, same łzy... tzn oczka się pocą
![]() Z nowszych filmów polecam "Felon"
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie totalnie wzruszylam na "A.I.Sztuczna inteligencja"
![]()
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
" Marzyciel"
" Słodki Listopad" " Rain Man" ... i jeszcze wiele wiele innych
-musisz lubić Dziś to Dziś Ciebie polubi. A o Wczoraj zapomnij to ono zapomni o Tobie... - a o jutrze też coś masz? - o Jutrze nie wolno. Ono nie jest nasze... o świcie do każdego przyjeżdża wóz i przywozi mu jego Jutro. Ale wcześniej nie wolno tego dotknąć, bo nie wiadomo czy będzie Twoje. |
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie lzy lecialy strumieniami, gdy ogladalam "moulin rouge"...
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Ryczałam na : Titanic, Zielona mila, Love story, Malowany welon, Przeczucie, Pasja hmmm nie pamiętam reszty ale trochę tego jest
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
aaa przypomniało mi się Requiem dla snu tez płakałam
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec teraz ja
:- zielona mila -szkoła uczuc - titanic - king kong (ostatnia scena) - gladiator (scena śmierci) - król lew i wogole wszystkie bajki disneya... ![]() Nie lubie z rodzicami ogladac wlasnie takich filmow, bo pozniej widza ze plakalam... Chcociaz czesto widze u mojego taty lezke w oczku
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
to ja sobei zrobię taki kolaż z waszym wypowiedzi
dzisiaj akurat oglądałam po raz enty ![]() chociaż nie płakałam, to uważam że jest cudowny... i jeszcze bym dodała od siebie "Most do Terabithii" uwielbiam takie magiczne filmy, a most to chyba mój ukochany... a no i jeszcze popłakałam się na "Grubej Rybie" i drugiej części "opowieści z narnii", jak się żegnali... ta piosenka która leci w tle "The call" jest niesamowicie piękna
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
opowieści z narnii- tak. i król lew dawno temu.a w ogóle, to nie cierpię płakac na filmach, zawsze sobie tłumaczę, że to ściema, wymyslona, po to żeby taka babka jak ja ryczała se z herbata i pod kocem, i że głupia jestem,że nabieram się i wpadam w ten cały marketing, przemyslany w każdym calu.... ale i tak mi się zdarza. więc dołączam
- hotel rwanda - i helikopter w ogniu
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Dwa dni temu zaliczyłam największe filmowe "rycie i wycie" w mojej 22 letniej karierze - 3h po zakończeniu filmu. Do tej pory zwycięzcą była "Szkoła uczuć".
And the winner is... Gwiezdne wojny zemsta sithów ![]() Niby mało romantyczne, ale film dał mi dużo przemyśleń, między innymi jak odróżnić dobra od zła, oraz pokazał, że granica między miłością a nienawiścią jest cieńsza niż nam się wydaje. Okazuje się, że miłość może być tak silna, że może nas doprowadzić do czynienia zła. Kiedy sobię pomyślę "Anakin przeszedł na ciemną stronę mocy, bo tak bardzo kochał Padme" coś mi od razu staje w gardle. Wczoraj dobiłam się tym oto trailerem, potęgą i głębią wzroku Haydena Christensena (Anakin) oraz muzyką Requiem for 2 towers. http://pl.youtube.com/watch?v=NQoannmGznE p.s. zalecam oglądanie sagi od I epizodu, by wczuć się w więź Anakin-Padme ![]() p.s.2: chciałabym, żeby ktoś tak na mnie patrzył
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie bardzo czesto wzruszam na filmach i wtedy placze. Jednym z takich jest ''Psim tropem do domu''(ogladalam kilka razy i zawsze plakalam), ''Szkola uczuc'', ''Karol- czlowiek, ktory zostal papiezem''. To te glowne
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Ryczałam na Pearl Harbor
![]() Kiedy umierał Danny..
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
"Co sie wydarzyło w Madison County" - ogladałam juz duuzo razy, ale gdy widzę stojacego w deszczu Clinta Estwooda wciąż na nowo zalewam sie łzami.
No i ostatnio poryczalam się na komedii "Mamma mia" kiedy Meryl Streep śpiewała "The winner takes it all". Ale ta piosenka wzrusza mnie od zawsze.... |
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Kolor purpury - zawsze mnie powala. Z innymi róznie bywa.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
kilka ładnyc lat temu plakalam na Titanicu xD teraz nie placze na filmach, ale wzruszył mnie P.S. I love You ... i Meet Joe Black :3
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja? "Forrest Gump" i tylko ten jeden, jedyny. Ja generalnie twarda sztuka jestem i naprawdę rzadko, rzadko płaczę. Acha i zawsze ryczę nad.. "Lippy and Messy" i paru innych kreskówkach, które zmuszona byłak oglądać z małą siostrą. A moja reakcja na przegłupi, banalny, obrzydliwy kicz to... Łzy.
|
|
|
#150 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie to dla mnie niezrozumiałe było, ale to takie piękne jak ktoś dostaje nowy dom i wskakując powtarza "oh my god !!, oh my god!!", teraz jak mi czasem odbije to potrafię płakac nawet przez niektóre reklamy Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

dieta od 3.09.2010!!!

Topic o wzruszających piosenkach ciągnie się kilometrami, a o filmach zaledwie kilka stron 
Wogóle dość często płaczę na filmach, przy książkach zresztą też 

jak gandalf jechal na koniu i ta laske trzymal i takie swiatlo z niej nagle i ta muzyka, nie moglam.......... xD], cokolwiek. co nie znaczy, ze placze na kazdym filmie. ostatnio zobaczylam zdjecie z Gruzji, jak kobieta sciska placzaca dziewczynke i jej wyraz twarzy [plakala] i wybuchnelam placzem.

Maniaaa wizazowaniaaa

Chcociaz czesto widze u mojego taty lezke w oczku