|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek miniaturka III
Bibi w norce wymiata
![]() pogodziłam się z tż od razu mi lepiej Zamszowy rozbudził się dzisiaj tylko na banana,bo wywęszył nochalem w torbie z zakupami. i znów śpiąca bida siedzi...
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka wiadomo że jak człowiek sie pogodzi z kims bliskim to od razu lepiej sie robi
fajnie więc że sie pogodziliście :P
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, no fakt, że głupio tak siedzieć w kurtce. Ale może jakaś góralska kamizelka?
![]() Dobrze, że moje dziewczyny się w ogóle nie kłócą.. uff.. Anka, cieszę się, że się pogodziłaś z TŻtem |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
jak szybko
![]() ![]() dalam im kore wierzby, co Kasia im dawala, cos tam pomiętolili
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, kurde, muszę gdzieś gałęzie kupić
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku no....pogodzenie nam trochę zajęło
![]() żadko kiedy się tak kłócimy ![]() ale kamień z serca dziewczyny,struta od wczoraj chodziłam a ja właśnie się zorientowałam że się sianko Zamsza skończyło.... dzisiaj pokrzyw muszę mu dać,bo nic innego nie mam. banan granulat i pokrzywy. skleroze mam i zapomniałam sianka kupić
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze ze sie pogodziliscie
![]() dzis zuzywam ostatnie sianko zuzali................ Czandor probowal sie podkopac po mate ale tak zalozylam ze na ma szans haha ale wsciekly byl ![]() Bibus lezy plackiem na polce - niesamowity widok - bo on rzadko lezy na polce a plackiem to juz w ogole
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Zamsz ma cały mokry nosek ale nie kicha i nie prycha...czy on może być przeziębiony ?
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu pysia ma mokry nosek od kilku dni ale kichala tylko dzis.
Zobacze co bedzie jutro, jak nie minie do mojego powrotu to pojedziemy do weta. Boje sie ze jak ja taka oslabiona wezme teraz na dwor na to zimno i jeszcze stres 0 bo ona bardzo przezywa kazda wizyte - to sie nam dopiero rozlozy! Motylku tak jak pisze Kasia - na cebulke i pic duzo cieplej herbatki !! |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Anka jaki jest kolor tej wydzieliny?
Marsylia, to może zadzwoń do weta i powiedz czy masz może podawać jej coś typu wit c czy konieczna jest wizyta? Harvey pochłonął w nocy babkę lancetowatą oprócz tego w ogóle nie zjadł tej mieszanki, którą dostawał, tylko wybrał z miseczki Cuni Complete dzisiaj na 11 jedziemy do weta
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Ja też przeziębiona i moje króliki przeziębione..... fatalnie se czuje.. o 11 ide do lekarza(juz to widze - z cieplego domu na mróz: moje zatoki zwariują..)
Paskudny ten wrzesień... |
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostalam rozkaz siedzenia w kurtce dzis zebym sie nie rozchorowala wiec mam na sobie 3 rekawy i gruba zimową kurtke
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Motylku, u Ciebie to naprawdę musi być zimno, tylko wiesz, jak będziesz tak siedziała w pomieszczeniu i potem wyjdziesz na na dwór to na dworze będzie Ci jeszcze zimniej.
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to wyjasnic, ale na dworze jest cieplej niz w pracy - to chyba przez te stare mury ktore zawsze obniżaja temp...
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Współczuje
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, no co Ty, to ile Ty masz tam stopni? Ja piernicze to już jest przegięcie naprawdę tego nie rozumiem, nie włączają ogrzewania, bo w budżecie nie było zaplanowane
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
8h od poniedziałku do piatku i tak do listopada/grudnia bedzie....
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem ile mam stopni bo nie mam termoteru Cytat:
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Fatalnie po prostu, współczuję, dobrze, że chociaż jesteś ciepło ubrana, ale pracować w takich warunkach sobie nie wyobrażam
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze minusowe temp szybko nie przyjda do nas, bo wtedy to juz nie wiem co bedzie.
dobrze ze dzis wzielam ten gryby golf i kurtke zimową
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
M mówi, że słyszał w radiu, że od środy ma być ocieplenie
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
ale duzo napisalyscie, az 7 stron
![]() no niestety wilgoc i zmiana temperatur robia swoje, mnie tez troche katar wziąl, to lykam wiecej rutinoskorbinu i na noc wzielam teraflu, ale przedwczoraj, a jeszcze mnie zoladek bolal. Bo u babci sie npaila kawy fusowej i jeszzce ze smietana, bo abbcia bierze ze wsi mleko, to na wierzchu smietane zebrala nam do kawy i za tluste mi chyba to bylo. P. mi pomasowal i jakos usnelam. Pisalam, ze ktos bedzie mial w piatek urodziny , a potem zapomnialam i przypomnialam sobie w piatek wieczorem, wiec spożnione, ale szczere Gajqa. Jak wracalismy od babci, to same sluby we wsiach byly, kuzynka tez byla, u kolezanki w rodzinie tez. U abbci fajne kozaki byly, ale szkoda kasy, na kolejna pare, jeansy sobie wzielam i pasek. To starczy. P. sie podobaly. Marsylia koszulka rzeczywiscie ponetna, pasuje do Ciebie, mi to by bylo zimno, tylko na lato takie moge, no i za drogo, ale co tam raz sie zyje ![]() Do parcy pojechalam tym poźniejszym, bo Sarze mam smarowac 2 razy dziennie te rane i 20 minut jej pilnowac, zeby nie lizala, ale ile nagadalam, krecila sie. P. byl wczoraj o 8 u wet., zeby zobaczyli czy wszytsko ok, to stwierdzilam,ze on bedzie jeździl, bo juz drugi raz byl sam i nic nie placil, tylko te masc w aptece wykupil Za tydzien znów z Sarą.Kasiu mam nadzieje, ze bedzie dobrze z oczkami Harveja. Fajnie, ze wyjazd sie udal. I ze jakos z ta klatką poradzisz sobie.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
No dzisiaj jadę do Agi po 80tkę dla Harvisia, ufff
![]() Z Harveyem nie jest za dobrze, oczka cały czas ropieją, a dodatkowo on cały czas ma otwarty pysio, jakby coś miał z ząbkami ![]() Niedługo jedziemy do Czerwińskiego |
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Groszku dziekuje
heheKasiu to biedny ten Harvey ale po wizycie miejmy nadzieje że bedzie lepiej ![]() Oj Motylku bardzo albo to bardzo wspolczuje takiej temp w pracy...nie wyobrażam sobie tak ubrana siedzieć po pierwsze niewygodnie a po drugie bałabym sie na dwór pozniej wyjść na wieksze zimno... ja teraz siedze w pracy i mi aż gorąco w bluzie a pod spodem nic nie mam wiec nie ma możliwości sie rozebrać za dużo tu samców ![]() ![]() Strasznie mnie dziś głowa bolała ale wzielam Etopiryne i może mi to coś pomoże... wczoraj w nocy też bolała, ale jakoś przestała a rano obudzilam sie z bólem ucha no czary normalnie hehe
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Sara u wet. znow jakies bojazliwe zachowanie, ciągle chiala wyjsc z gabinetu, az ta dziewczyna z recepcji poszla tam i mowila czule, a P. sie usmiechal, mowie, ze najsmieszniejsze bylo jak uslyszal "no, zeby tak duzy pies tak beczal".
Jak przychodze do pracy to mi gorąco, posiedze troche, to zimno i jak sie nie przeziebic? Lubie kanpake z koncentratem pomidorowym i czosnkiem w plasterkach, posolona troche. Ale to tylko wieczorem, bo wiadomo. P. znow wczoraj troche grzybów przyniosl, ale sos dobry zrobil, nawet troche mu podkradlam, bo ja sobie rosól ugotowalam na 1 skrzydelku, teraz pije herbate z pigwa. Uwielbiam. Umylam wczoraj wlosy tym Emolium i jeszcze dlalam kropelke jedwabiu, to ladne i miekkie, ale jakies takie chude mi sie wydają ![]() W piatek to P. juz mial dosyc chodzenia po sklepie, bo mialam tylko na chwile, bo skrecil nie tam gdzie trzeba, a jechalismy do castoramy, to ja juz zajrzalam i zobaczyl pod jednym, ze biore z 3 swetry do mierzenia, to zaraz dostalam sms-a :"ide do samochodu"
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś na styl jakby się Zamszowy posmarkał ![]() teraz siedzi u nas w sypialni bo tam jest ciepło trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze tylko ciepła herbatka i powinno być ciepłoCytat:
na dworze było cieplej niż w środku na imprezie.... koszmar.w takich warunkach idzie się konktetnie zaziębić
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, mam nadzieje, ze nie zamarzł Ci sprzet, a Ty razem z nim, bo sie nic nie odzywasz?
Ja zaraz ide, bo mi jakos zimno. Instalowalam do podpisu wszytsko, zeby ZUS podpisywac, nie wiem czy dobrze, czy bedzie dzialac, ale bylo to straszne, zagmatwane. Nie cierpie takich rzeczy.
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię sałatkę gyros,tak mnie naszło na nią bo sobie wczoraj przypomniałam
ciekawe co to będzie,musi być pyszna
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, wyjechałam z domu o 10.40, dopiero wróciłam.. przechodziłam przez ten czas po prostu wszystkie możliwe nastroje.. pojechaliśmy do Czerwińskiego, do którego wczoraj dzwoniłam i mnie poinformował, że będzie - nie było go.. za to było dwóch młodych konowałów, jeden wyciągnął Harvisia za uszy i skórę!!! normalnie mi łzy poleciały.. przycięli mu tylko ząbki i powiedzieli, że oni nie mogą wziąć wymazu ani zrobić zdjęcia i mam się umówić z Czerwiński.. wkurzyłam się maksymalnie, chociaż to mało powiedziane, po prostu załamka totalna.. tym bardziej, że już wiem jak jest z Czerwińskim.. przez drogę byłam strasznie zdenerwowana i zastanawiałam się co robić, bo oni powiedzieli mi, że wymaz można wziąć dopiero w piątek (nie wiem czemu).. była 11.40, zdecydowałam, że idę na 12 do Juszczaka i Gorzelańczyka, więc poczekaliśmy chwilę w samochodzie i poszliśmy. Dziewczyna dokładnie zbadała Harvisia, sprawdziła mu oczy, uszy, nos, powiedziała czym przemywać, wzięła wymaz, dała 3 leki i powiedziała, zebym pojechała do ich drugiej lecznicy, na Bułgarskiej zrobić zdjęcie, bo tu nie mają RTG. No więc zadzwoniłam po M, przyszedł i pojechaliśmy razem na Bułgarską. Zrobili zdjęcie, ale niestety nikt mi tego nie zanalizował, jutro mam przyjść na kontrolę tutaj na Armii Krajowej i pewnie się wszystkiego dowiem. Wyniki wymazu w poniedziałek i wtedy będzie podjęta decyzja jaki antybiotyk ewentualnie podawać.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam idąc do nich, ale zostałam po prostu nieporównywalnie lepiej potraktowana przez nich niż przez tych konowałów od Czerwińskiego, którzy mi królika za uszy trzymali. Nigdy już tam nie pójdę, na pewno. Jeszcze u Czerwińskiego nie byłoby możliwości zrobić wymazu bezpośrednio u niego, tylko bym musiała jechać gdzieś na Grunwaldzką do laboratorium to zawozić, więc znowu czas by się przedłużył.. Nie wiem naprawdę czy podjęłam dobrą decyzję, ale kasy na ten wymaz, zdjęcie i leki wydałam więcej niż łącznie na wszystkie moje króliki, a jeszcze jutro wizyta i znowu sobie pewnie policzą..
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja z tymi konowałami rozmawiałam jak jeszcze pracowałam
miałam im sprzedać wpis... ![]() nie zrobili miłego wrażenia na mnie,myślałam że to jakaś pomoc weta czy coś w tym rodzaju a nie że lekarze... kurka wodna,jakby mi ktoś Zamsza za uszy wziął to chyba bym wyszła z siebie albo totalnie by mnie zamurowało.... co za lekarz...nie dziwie się że się zdenerwowałaś ... moim zdaniem zrobiłaś dobrze. najważniejsze że już masz leki dla biedaka
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

fajnie więc że sie pogodziliście :P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe co to będzie,musi być pyszna