|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)
W ogóle zapomniałam podziękować za życzenia - ślicznie wam wszystkim dziękuję
.Madzia - pieniążkami się nie przejmuj. Całe życie oszczędzać nie można , od czasu do czasu zaszaleć trzeba.Ja jestem padnięta po siłowni.
|
#1022 |
|
BAN stały
|
Wpadam na chwilke poczytać,bo robimy grilla,tyle że przenieśliśmy się do domku bo się zimno coś zrobiło.
Właśnie rozmrażam łososia na grilla. |
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem pracoholikiem...bez pracy dostaje doła..tydzień urlopu to maks, ale w pracy tez doła dostaje . Jak cos w pracy jest nie tak mysle o tym dopóki sprawa się nie rozwiąże czyli w niedziele przy sniadaniu również.Staram sie z tym walczy. Rav najważniejsze ze mąż zdaje sobie z tego sprawę i stara sie spędzac weekendy w miły sposób. Wiem ze kwiaty nie są istotnie bo pamięc sie liczy...ale ideałów nie ma. Wazne ze się zreflektował. Nie wiem moze ja jestem za bardzo ugodowa i pobłazliwa w niektórych kwestiach..ale zycie jest wystarczająco trudne zeby małymi niedociągnięciami się dołowac. Dlatego też zaakceptowałam brak pamięci do dat i brak chęci swiętowania mojego męża. To nie jest dla mnie takie istotne. Jest cudownym facetem szaleję za nim , on za mną ewidentnie tez ...i to ze mi kwiatka w urodziny nie przynosi tego nie zmieni.Cytat:
Widocznie z braku sklepow w moim miescie zmuszona byłam do czestego buszowanie po wieszakach i zawsze trafiałm na coś ciekawego . Teraz zupelnie nie ma gdzie buszowac
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Rav, spóznione, ale szczere, życzenia urodzinowe
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Ode mnie tez: happy b-day, Rav!
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
i zdominowałam wątek
.Dziewczyny, ma któraś z was może jakiś wypróbowany przepis na coś dobrego z dyni? A raczej z jej wnętrzności? Boję się, że mój dyniówek nie doczeka Hallowen przy tych upałach jakie tu mamy.
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam coś mówiła o zupie z dyni zapytam się jej
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Rav ja najczęsciej robię zupę z dyni..zresztą własnie pyka na gazie
Tesciowie co tydzien dostarczają mi jedną wielką dynie więc jestem dyniowym ekspertem.W necie jest mnóstwo przepisów na zupke. Ja robię 2 wersje..lagodna i pikantna. Czasem miksuje na totalny krem czasem tak tylko do polowy zeby zachowały się kawalki warzyw. Najpierw przygotu warzywa. Cebule, kilka marchewek, pietruszkę, 2 ziemniaczki. Dynię trzeba obrac i wydrążyc pestki. Pokroic wszystko na kosteczke. Na masle dusic warzywa zalac wrzątkiem dodac kostkę rosolową, pieprz. Gotowac do miekkości, zmiksowac. Ja dodaje na koniec koperek (wazne!!!). Podaję z grzankami i kleksem jogurtu. W wersji pikantnej....z warzywami dusze jeszcze korzen imbiru, dodaje chili. Oczywiscie robię placki dyniowe. Tre dynię, do tego kilka ziemniaczków, cebula, sol pieprz , tymianek, jajo, mąka i na patelnię jak placki ziemniaczane. Robiłam tez jak pieczone ziemniaki. Dynie pokroiłam w kawałki, rozłozyłam na blasze, pokropiłam oliwą posoliłam, popieprzyłam , posypałam tymiankem...20 min w piekarniku i masz pyszny dodatek do mięcha. Sos do makaronu z dyni tez robiłam. Dynie podsmarzałm z cebulką, zalewałam smietanką i gotowe .
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro będę mieć zupę cebulową
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulowa pyszota
A ja jutro zjem prawdziwa włoską pizzę mojego szwagra...z moimi ukochanymi karczochami
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Hey
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Rav, podziel się trochę upałami, bo w Poznaniu szaro i zimno. Dyniek fajny!
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Mniam
! Dziękuję, jesteś kochana .Nawet mi nie mów, wczoraj o 23:00 mieliśmy w mieszkaniu 30 stopni...
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzis 9 godzin pracy szybko zleeciało tylko jakas taka nie wyspana jestem siedze sobie w domku z ciepła herbatka (chyba mnie cos pobiera) pod kołderką na dodatek . TZ siostra w amsterdamie bo za tydzien juz jedzie i pojechala na ostatnie zakupy, TZ własnie pojechal z Kolegami do kolegi a od jutra juz nie pracuje bo razem czekam na otwarcie tej firmy kurierskiej która mam nadzie ruszy w sroide tak wiec przynajmiej nie bedzie mi sie nudziło w tygodniu.jutro mamy dzien sprzatania b sie na chlopaków wkurzylam ze są tu juz miesiac a salon wygląda jak burfel bo nawet sie nie rozpakowali choc juz dawno im miejsce w szafach zrobilam. w koncu im powiedziałam, ze w takim syfir to ja zyc nie bede ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1035 |
|
BAN stały
|
Wczoraj mieliśmy grilla o 2 poszłam spać i jestem nie wyspana,w dodatku tż wzoraj nabroił ale jest już ok.Wypiłam właśnie whisky z colą i mnie lekko wzieło.
No nic spadam posiedzieć do ogródka z tż-tem i znajomymi.
|
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapisałam do siłowni w zeszłym tygodniu, i dzisiaj miałam ewaluację kondycji z trenerem, i mi wyszło że moje ciało ma 26 lat, a TŻta ma 21 (a oboje mamy po 25 lat)
Ale tłumaczę to sobie tym, że TŻ miał spotkanie o 12:00, a ja w międzyczasie sobie zaczęłam ćwiczyć. Moje spotkanie było o 14:00, więc trochę, a nawet trochę bardziej się zdążyłam zmęczyć... Mam przynajmniej nadzieję, że to dlatego .
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Rav, wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() Pomysł na prezent padł . Perfumy kupię mu w Egipcie w wolnocłowym na dzień chłopaka, o! A jutro pomyślę o prezencie na urodziny... Gadałam w pracy z chłopakami o tym, że szef mnie ponoć lubi... Nigdy jeszcze na mnie nie nakrzyczał i podobno mam u niego względy. Jak wpada wkurzony do pizzerii i krzyczy na każdego po kolei to ze mną tylko wymienia uwagi (nigdy jeszcze mnie nie obraził, nie nakrzyczał ani nie poleciałam się zwolnić po "rozmowie" z nim). Wczoraj mi kolega powiedział, że jest tak dlatego gdyż mam względy dzięki "ładnej buzi". Dzisiaj chłopaki powiedzieli mi, że szef po prostu chce mnie przelecieć . Aż brak mi słów. W każdym razie mam nie zwracać na to uwagi, pracować normalnie i czerpać zyski z takiego stanu rzeczy tj. bez stresu truć mu o kasę .
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nic nie nadrobilam... Jestem tak podekscytowana
Byc moze uda mi sie poleciec na kilka dni do Tzta Za godzine przychodzi szefowa i wtedy sie okaze czy dostane piatek i poniedzialek wolny... ![]() Tak bym chciala zeby sie udalo Tz wczoraj zadzwonil bilety zalatwi mam tylko przyleciec.. Jejku az mi goraca z wrazenia prawie nie spalam
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.. i znowu poniedziałek... Weekendy są zdecydowanie za krótkie
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć znowu poniedziałek masakra, dziś mi się nie chciało wstawać, jesień na maksa a ja jeszcze jestem przeziębiona i daję słowo, że jak budzik zadzwonił, byłam pewna, że jeszcze weekend i że nie muszę dziś wstawać a tu taki zonk z rana.Byłam w weekend spotkać się z koleżankami ze studiów, ale że jedna przeżywa właśnie miłosne problemy, tematyka była jednoznaczna
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Rav, wszystkiego najlepszego!!!!
i znwou poniedziałek, eeeeeh. |
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są czasem takie babskie spotkania... bez marudzących chłopów, że się obgaduje
|
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ode mnie Wszystkiego Najlepszego, abyście zażegnali kryzys i aby miłość zwyciężyła wszystko Cytat:
![]() U nas jeśli nie mamy pomysłu na świętowanie tego dnia to zapraszamy się do restauracji właśnie, ale odwrotnie niż u Ciebie, solenizant czy jubilat jest zapraszany a nie zaprasza U mnie też ponad tydzień do urodzin , wiem że dostanę opony zimowe do samochodu więc wystarczy ![]() Haniu co do Tajli W. to ja mam kilka ciuchów z tej firmy i chwalę sobie je, bardzo ciekawe wzory, moim zdaniem w każdej kolekcji znajdzie się u nich coś ciekawego, choć jest dużo i chłamu ale to jak wszędzie ![]() Dzień dobry poniedziałkowo
|
||
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nikt nie zauwazyl tego co napisalam wczesniej
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
Dorinko przed chwila przeprowadzilam rozmowe z szefowa. Dostane wolny piatek i poniedzialek/ oczywiscie dzis juz od rana zrobilam wszystko co tylko sie da, zeby zostajac sama miala jak najmniej pracy/
Byla pod wrazeniem i sie zgodzila Lece w piatek do Tzta Ooo Boziu troche sie boje, ale serce mi tak rozpiera
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suuuper Nic się nie bój wszystko będzie dobrze w podróży
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bede w piatek po poludniu i w poniedzialek rano wracam do Polski.. Nie jest to za wiele ale i tak sie baardzo ciesze ![]() Jestem tak podekscytowana ze piszac na klawiaturze lapki mi sie trzesa Dla niektorych moze to glupie/ bo przeciez za 3 tyg. Tz bedzie w Polsce/ ale zobaczyc go troche wczesniej po prawie dwoch miesiacach to jest cos niesamowitego |
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAKIE głupie ? No co TY ? Romantyczne i spontaniczne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

.
, od czasu do czasu zaszaleć trzeba.
Właśnie rozmrażam łososia na grilla. 
. Jak cos w pracy jest nie tak mysle o tym dopóki sprawa się nie rozwiąże czyli w niedziele przy sniadaniu również.
...i to ze mi kwiatka w urodziny nie przynosi tego nie zmieni.
.

! Dziękuję, jesteś kochana
a od jutra juz nie pracuje bo razem czekam na otwarcie tej firmy kurierskiej która mam nadzie ruszy w sroide
. Aż brak mi słów. W każdym razie mam nie zwracać na to uwagi, pracować normalnie i czerpać zyski z takiego stanu rzeczy tj. bez stresu truć mu o kasę
Byc moze uda mi sie poleciec na kilka dni do Tzta