![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na zimę :)
Cytat:
Ale według mnie nie bardzo na zimę- jak ma się założenie, że na zimę ma być ciepło i otulająco. Ale, Porcelanko, poznaj Etrę jak będziesz miała okazję- Douglasik ma testery. Jestem ciekawa, co bedziesz o niej sądziła. A u mnie na zimę.... nie, nie chcę jeszcze zimy- wypieram ją ze świadomości- (choć zimno pierońsko, już się zaziębiłam, z nosa mi cieknie) No właśnie, na zimę stoi parę flaszeczek- Jil Sander 4, Shaal Nur, liczę też na ciepłe kwiaty Naf Nafa, Shalimarka L , Faberżaka- który sprawia się zawsze świetnie, Volupte, jednak przebojem może być Parfum Sacre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moimi zimno-jesiennymi i zimowymi typami są: - Brit Red Burberry i Daim Blond - w niskich temperaturach brzmią doskonale, o tyle lepiej, niż w cieple... - Theorema - oprócz właściwości otulająco-grzejących, jest dla mnie zapachem dekoltowym, więc nie noszę jej latem z obawy przed plamami słonecznymi. I się stęskniłam. ![]() ![]() - Must we wszystkich wersjach i Smok, i przede wszystkim jesienne, otulające Mauboussin EdT - czyż słów potrzeba? ![]() - Miks Bonfire z Avignon zapewne będzie moim osobistym hitem przez najbliższe tygodnie. + wiele flaszek z mojej listy życzeń, które mam nadzieję wkrótce spełnić, z Black Cashmere na czele. I zapewne wrócę do OIki, ale to raczej w celach testowych, bo strach powiedzieć, nawiedzają mnie myśli, żeby ją ustawić na wylocie... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przemeblowanie w szufladzie z flaszkami i teraz najbardziej pod ręką mam OI i Organzę klasyczną, Daim Blond, Neonaturę Cocon i Gucia PH
![]()
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Nareszcie robi się chłodniej
![]() ![]() Dla mnie lato to zapachowa posucha, wszystko mnie drażni i używałam ciągle cedru YR ![]() Dla mnie jesień i zima to przede wszystkim Neonatura Cocoon oraz Rose Absolue z YR ![]() ![]() Gdyby fundusze pozwoliły to Black Cashmere na pewno miałby pierwsze miejsce, ale na razie muszę obejść się smakiem ![]() ![]() L de LL kojarzy mi się tylko z latem, to pewnie przez ten plakat reklamowy ![]()
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Do zimy jeszcze trochę czasu,ale już teraz zaczynam się docieplać:
Flowerbomb Extreme, Glorią, HC edp i do wiosny już tak pewnie zostanie ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Właśnie stwierdziłam, że coś mało mam zapachów na zimę.
![]() U mnie królować będą: - Lolita EDP - Czarna Coco EDP - The Parfum - Pure Poison a od czasu do czasu próbkowo sobie urozmaicę: - Słoniem (gdy TŻ nie będzie w pobliżu ![]() - Angelem (jw.) - Coco Mademoiselle EDP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Wiedźma
|
Wiem, że w tym roku topowymi otulaczami będą tam Dao i Le Boise. Ewentualnie Bois Farine. Potrzebuję kremowej miękkości, bo rozlatuję się powoli...
Po letniej przerwie wróci pewnie najbardziej uwodzicielski z zimowych zapachów Chypre Rouge, który jest jednym z nielicznych powodów, dla których lubię chłody. Może wykopię z szafeczki Zagorsk... Nie jestem w stanie przewidywac dalej, niż na kilka dni naprzód. Własciwie nawet na kilka dni nie potrafię. kto wie, co będzie tej zimy? ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
będę pachnieć pewnie tym co zawsze, odstawię jedynie Ogródki Hermesa, Violette Menthe i Molecule 01, często będę sięgać po BC, Nu edp, Theo, Safran i Smoka
i dalej będę szukać swojego waniliowego świętego Graala, którego wymarzyłam sobie na zimę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam właśnie Chypre Rouge z myslą o słonecznej i ciepłej jesieni, pełnej pomarańczowo-czerwonych liści w parku i lesie. Więc nie poużywałam sobie na razie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Chypre Rouge lekko mnie odrzucało,trochę słodki syrop..A wczoraj zachwyt po spacerze w lesie.Naprawdę magia!
W moim przypadku na powietrzu Chypre doskonałe,ale w pomieszczeniach wychodzi syrop.wielka szkoda.. Tak myślałam że Serge Noire otuli mnie zimową porą,ale po cichu przyznam się że trochę się go obawiam.Czekam na więcej recenzji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Moja zima będzie chyba przede wszystkim organzowa i piurpojzonowa, ewentualnie nieco euforiowa
![]() Chociaż zapewne nieraz najdzie mnie na angela, jak to bywało w poprzednich latach. Kusi mnie jeszcze alien, ale sobie chyba odpuszczę zakup, żeby nie wpaść w ciąg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Ja na pewno będę używała Island Kiss, może Angel.
Ale chciałabym sobie kupić jakieś na zimę i wymarzyłam sobie ciepły zapach np. pierniczka, czekolady, świeżo upieczonego ciasta, znacie jakiś zapach w tym stylu? Bo niestety Belle de Minuit to dla mnie za wysoka cena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() - Brownie, Demeter (na Allegro 60zł za 30ml) - domowe czekoladowe ciasto - Cinnamon Bun, Demeter (na Allegro 60zł za 30ml) - cynamonowy pierniczek - Amour de Cacao, Comptoir sud Pacifique (na Truskawce i Allegro ok 130zł za 100ml) - cała puszka świeżego kakao oraz ciasto drożdżowe - Chocolate Amber, Bath & Body (na Allegro 60zł za 50ml) - szlachetna, bursztynowa czekolada - Chocolovers, Aquolina (ok 125zł za 50ml) - kandyzowana skórka pomarańczy w mlecznej czekoladzie - Amorito, Body Shop (ok 60zł za 30ml) - czekolada przekładana goździkami i jaśminem - Brown, Sephora (ok 50zł za 50ml) - laskowe orzechy, chałwa i czekolada - Chocolate Story, Faberlic (na Allegro ok 20zł za 30ml) - delikatny zapach inspirowany czekoladą - perfumetki Sephory Chocolate & Toffee (nadzienie pralinki), Creme Brulee (waniliowy deser) (ok 15zł za 10ml - zapachy Sephory z waniliowej linii (ok 79zł za 100ml) np Sephora Capricieuse? Vanille Chocolat, Sephora, Envoutante? Vanille Vanille , Sephora, Insoumise? Vanille Caramel , Sephora, Mysterieuse? Vanille Patchouli - Serendipity3, Serendipitous (38 $ za 50ml na luckyscent.com) - blok chałwowy z Miodowego Królestwa w Hogsmead, pierniczkowy domek Baby Jagi i płynna czekolada z fabryki Willy'ego Wonki ![]() - Brit Red, Burberry (ok 120zł za 100ml) - domowe rabarbarowe ciasto - Extraordinary, Avon (ok 50zł za 50ml) - delikatna czekolada przekładana kwiatami
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-09-23 o 14:03 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
BAN stały
|
Po powrocie z urlopu trwam w szoku termicznym i ocieplam sie Euphoria, L Lempickiej, Organza Indecence, troche Pink Sugar i od razu cieplej....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Angel, świetne typy
![]() Dziewczyny, a ja mam dylemat bo chciałabym coś na zimę ale, nie za słodkie, odrobinę wytrawne (coś ala Cocon, Perły) i żeby zapach nie przytłaczał, wanilia może być ale nie w dużej dawce ![]()
![]() |
#228 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja raczej sporadycznie dzielę moje zapachy na takie, nadające się wyłącznie na daną porę roku. Idealną większość noszę cały rok ![]() To między innymi Angel, Addict, MV 2, Loukhoum, L LL, Hypnose Elixir, Elixir des Merveilles, Gaultier2...
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
W tym roku u mnie będzie to bankowo Angel
![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Moniu, może Heliotrope Etro (choć bywa też odbierany jako ulep)? Prada? Pewnie Predę znasz, ale ona jest bardzo ładnie wyważona, słodko-wytrawna. Tempore Donna? Indian Summer P. Presley? Alchimie?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na zimę Addict, choć słodki, waniliowy.... ale wanilia drapiąca troszke, nieugłaskana, w taką właśnie pogodę najchętniej je noszę ![]() Z wytrawnym kojarzą mi się złote Lacoste, choć ja osobiście za nimi nie przepadam, a koleżanka je uwielbia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy chodzi Ci o Lacoste Pour Femme? To jeden z moich ulubionych letnich zapachów ![]()
![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o Pradę to muszę ją dłużej potestować(byłam już nawet o krok od kupna miniaturki ale przelicytowali mnie ![]() ![]() A Tobie podpasowało coś z typow zapachowych proponowanych przez Dziewczyny? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz waham się między kilkoma ![]() Chyba go sobie kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Już myślałam, że ci listonosz przypadł do gustu. I chyba wolałabym to od tych pachnideł, ileż można ' ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Najnowsze Amor Amor
Rafph lauren- glamorous diesel- fuel for life.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.