|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na zimę :)
Cytat:
Ale według mnie nie bardzo na zimę- jak ma się założenie, że na zimę ma być ciepło i otulająco. Ale, Porcelanko, poznaj Etrę jak będziesz miała okazję- Douglasik ma testery. Jestem ciekawa, co bedziesz o niej sądziła. A u mnie na zimę.... nie, nie chcę jeszcze zimy- wypieram ją ze świadomości- (choć zimno pierońsko, już się zaziębiłam, z nosa mi cieknie) No właśnie, na zimę stoi parę flaszeczek- Jil Sander 4, Shaal Nur, liczę też na ciepłe kwiaty Naf Nafa, Shalimarka L , Faberżaka- który sprawia się zawsze świetnie, Volupte, jednak przebojem może być Parfum Sacre. |
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moimi zimno-jesiennymi i zimowymi typami są: - Brit Red Burberry i Daim Blond - w niskich temperaturach brzmią doskonale, o tyle lepiej, niż w cieple... - Theorema - oprócz właściwości otulająco-grzejących, jest dla mnie zapachem dekoltowym, więc nie noszę jej latem z obawy przed plamami słonecznymi. I się stęskniłam. Połączenie z Gaiac równie świetne jak wersja solo, dzięki Rachelo - Must we wszystkich wersjach i Smok, i przede wszystkim jesienne, otulające Mauboussin EdT - czyż słów potrzeba? - Miks Bonfire z Avignon zapewne będzie moim osobistym hitem przez najbliższe tygodnie. + wiele flaszek z mojej listy życzeń, które mam nadzieję wkrótce spełnić, z Black Cashmere na czele. I zapewne wrócę do OIki, ale to raczej w celach testowych, bo strach powiedzieć, nawiedzają mnie myśli, żeby ją ustawić na wylocie...
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przemeblowanie w szufladzie z flaszkami i teraz najbardziej pod ręką mam OI i Organzę klasyczną, Daim Blond, Neonaturę Cocon i Gucia PH
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Nareszcie robi się chłodniej
(to co jest teraz to lekka przesada jak na koniec lata/wczesną jesień, ale może tej złotej jesieni się doczekamy ![]() Dla mnie lato to zapachowa posucha, wszystko mnie drażni i używałam ciągle cedru YR ![]() Dla mnie jesień i zima to przede wszystkim Neonatura Cocoon oraz Rose Absolue z YR ![]() Gdyby fundusze pozwoliły to Black Cashmere na pewno miałby pierwsze miejsce, ale na razie muszę obejść się smakiem Ostatnio zachciało mi się Brit Gold, sama nie wiem dlaczego ![]() L de LL kojarzy mi się tylko z latem, to pewnie przez ten plakat reklamowy
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę dokupić 80 ml., bo kończę moją L z wymiany... Oprócz L, zimą ze mną będą na pewno Diesel Fuel for Life, Emporio She Armani, a w okresie świąt magiczne i piękne Belle de Minuit. Marzę jeszcze o Angel, ale zobaczymy jak będzie z funduszami
|
||
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Do zimy jeszcze trochę czasu,ale już teraz zaczynam się docieplać:
Flowerbomb Extreme, Glorią, HC edp i do wiosny już tak pewnie zostanie
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie stwierdziłam, że coś mało mam zapachów na zimę.
U mnie królować będą: - Lolita EDP - Czarna Coco EDP - The Parfum - Pure Poison a od czasu do czasu próbkowo sobie urozmaicę: - Słoniem (gdy TŻ nie będzie w pobliżu )- Angelem (jw.) - Coco Mademoiselle EDP |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Wiedźma
|
Wiem, że w tym roku topowymi otulaczami będą tam Dao i Le Boise. Ewentualnie Bois Farine. Potrzebuję kremowej miękkości, bo rozlatuję się powoli...
Po letniej przerwie wróci pewnie najbardziej uwodzicielski z zimowych zapachów Chypre Rouge, który jest jednym z nielicznych powodów, dla których lubię chłody. Może wykopię z szafeczki Zagorsk... Nie jestem w stanie przewidywac dalej, niż na kilka dni naprzód. Własciwie nawet na kilka dni nie potrafię. kto wie, co będzie tej zimy?
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
będę pachnieć pewnie tym co zawsze, odstawię jedynie Ogródki Hermesa, Violette Menthe i Molecule 01, często będę sięgać po BC, Nu edp, Theo, Safran i Smoka
i dalej będę szukać swojego waniliowego świętego Graala, którego wymarzyłam sobie na zimę |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam właśnie Chypre Rouge z myslą o słonecznej i ciepłej jesieni, pełnej pomarańczowo-czerwonych liści w parku i lesie. Więc nie poużywałam sobie na razie...
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Chypre Rouge lekko mnie odrzucało,trochę słodki syrop..A wczoraj zachwyt po spacerze w lesie.Naprawdę magia!
W moim przypadku na powietrzu Chypre doskonałe,ale w pomieszczeniach wychodzi syrop.wielka szkoda.. Tak myślałam że Serge Noire otuli mnie zimową porą,ale po cichu przyznam się że trochę się go obawiam.Czekam na więcej recenzji. |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zima będzie chyba przede wszystkim organzowa i piurpojzonowa, ewentualnie nieco euforiowa
![]() Chociaż zapewne nieraz najdzie mnie na angela, jak to bywało w poprzednich latach. Kusi mnie jeszcze alien, ale sobie chyba odpuszczę zakup, żeby nie wpaść w ciąg
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Ja na pewno będę używała Island Kiss, może Angel.
Ale chciałabym sobie kupić jakieś na zimę i wymarzyłam sobie ciepły zapach np. pierniczka, czekolady, świeżo upieczonego ciasta, znacie jakiś zapach w tym stylu? Bo niestety Belle de Minuit to dla mnie za wysoka cena .
|
|
|
|
|
#224 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
) moich propozycji:- Brownie, Demeter (na Allegro 60zł za 30ml) - domowe czekoladowe ciasto - Cinnamon Bun, Demeter (na Allegro 60zł za 30ml) - cynamonowy pierniczek - Amour de Cacao, Comptoir sud Pacifique (na Truskawce i Allegro ok 130zł za 100ml) - cała puszka świeżego kakao oraz ciasto drożdżowe - Chocolate Amber, Bath & Body (na Allegro 60zł za 50ml) - szlachetna, bursztynowa czekolada - Chocolovers, Aquolina (ok 125zł za 50ml) - kandyzowana skórka pomarańczy w mlecznej czekoladzie - Amorito, Body Shop (ok 60zł za 30ml) - czekolada przekładana goździkami i jaśminem - Brown, Sephora (ok 50zł za 50ml) - laskowe orzechy, chałwa i czekolada - Chocolate Story, Faberlic (na Allegro ok 20zł za 30ml) - delikatny zapach inspirowany czekoladą - perfumetki Sephory Chocolate & Toffee (nadzienie pralinki), Creme Brulee (waniliowy deser) (ok 15zł za 10ml - zapachy Sephory z waniliowej linii (ok 79zł za 100ml) np Sephora Capricieuse? Vanille Chocolat, Sephora, Envoutante? Vanille Vanille , Sephora, Insoumise? Vanille Caramel , Sephora, Mysterieuse? Vanille Patchouli - Serendipity3, Serendipitous (38 $ za 50ml na luckyscent.com) - blok chałwowy z Miodowego Królestwa w Hogsmead, pierniczkowy domek Baby Jagi i płynna czekolada z fabryki Willy'ego Wonki ![]() - Brit Red, Burberry (ok 120zł za 100ml) - domowe rabarbarowe ciasto - Extraordinary, Avon (ok 50zł za 50ml) - delikatna czekolada przekładana kwiatami
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-09-23 o 15:03 Powód: lit. |
|
|
|
|
|
#225 |
|
BAN stały
|
Po powrocie z urlopu trwam w szoku termicznym i ocieplam sie Euphoria, L Lempickiej, Organza Indecence, troche Pink Sugar i od razu cieplej....
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, świetne typy
![]() Dziewczyny, a ja mam dylemat bo chciałabym coś na zimę ale, nie za słodkie, odrobinę wytrawne (coś ala Cocon, Perły) i żeby zapach nie przytłaczał, wanilia może być ale nie w dużej dawce Macie jakieś typy?
|
|
#228 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Dziękuję za uznanie Cytat:
![]() Ja raczej sporadycznie dzielę moje zapachy na takie, nadające się wyłącznie na daną porę roku. Idealną większość noszę cały rok Ale jest kilka wyjątków, które doceniam w szczególności w niskich temperaturach... To między innymi Angel, Addict, MV 2, Loukhoum, L LL, Hypnose Elixir, Elixir des Merveilles, Gaultier2...
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
W tym roku u mnie będzie to bankowo Angel
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Moniu, może Heliotrope Etro (choć bywa też odbierany jako ulep)? Prada? Pewnie Predę znasz, ale ona jest bardzo ładnie wyważona, słodko-wytrawna. Tempore Donna? Indian Summer P. Presley? Alchimie?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), więc odpada. Reszty nie znam ale będę musiała poznać
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osobiście nie jadam takowegoNa zimę Addict, choć słodki, waniliowy.... ale wanilia drapiąca troszke, nieugłaskana, w taką właśnie pogodę najchętniej je noszę Z wytrawnym kojarzą mi się złote Lacoste, choć ja osobiście za nimi nie przepadam, a koleżanka je uwielbia
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy chodzi Ci o Lacoste Pour Femme? To jeden z moich ulubionych letnich zapachów
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cieszę się żę wytypowałam Twój ulubionya jeśli chodzi o Pradę to muszę ją dłużej potestować(byłam już nawet o krok od kupna miniaturki ale przelicytowali mnie ) bo jeden raz to stanowczo za mało a te mleczne nutki za mną chodząA Tobie podpasowało coś z typow zapachowych proponowanych przez Dziewczyny? zazdroszczę Ci tego szukania, planowania, u mnie w tym miesiącu deficyt budżetowy jesli chodzi o przyjemności dla zmysłu powonienia
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale to nie wyklucza testowania Zresztą i tak nie ciągnie mnie aby coś kupować teraz; u mnie z kupnem nie jest tak chop siup bo najpierw musi mnie coś mocno zachwycić. Na razie szukam, badam i muszę zdobyć próbki bo do najbliższej Sephory mam daleko
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz waham się między kilkoma . Najbardziej pasuje mi Serendipitous z opisu. Chyba go sobie kupię .
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choćby była malusia to już słyszę westchnięcie |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo o ile przelewy internetowe z mojego konta są dla niej niewidoczne, to te paczki niestety już tak. Ostatnio nawet wyszłam specjalnie do listonosza, właściwie wybiegłam. Liczyłam, że uda mi sie schować jakoś paczkę, ale za duża była. Mam podsumowała to jednoznacznie :"Już myślałam, że ci listonosz przypadł do gustu. I chyba wolałabym to od tych pachnideł, ileż można '
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Najnowsze Amor Amor
Rafph lauren- glamorous diesel- fuel for life.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Połączenie z Gaiac równie świetne jak wersja solo, dzięki Rachelo

(to co jest teraz to lekka przesada jak na koniec lata/wczesną jesień, ale może tej złotej jesieni się doczekamy 

.

) bo jeden raz to stanowczo za mało a te mleczne nutki za mną chodzą