|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam talent - nowy program na TVN
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w przypadku osób niewidomych nie uważam,żeby mieli oni jakikolwiek problem z nauką śpiewu-a nawet więcej-maja oni lepszy słuch od osób widzących. Ktoś pisał wczesniej,że taka osoba ma trudniej,bo nie widzi nut-co mają nuty do talentu wokalnego .Czy Klaudia,którą się tak zachwycacie zna nuty???Chyba raczej nie(ja tez nie,a śpiewałam w chórze kilka lat ).No i faktycznie,jest coś w tym,że osoby myślące w ten sposób zaraz się ocenia,jako jakieś niewrażliwe potwory,o czym świadczy ten wpis: |
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Mnie akurat Klaudia się średnio podobała, ale co do znajomości przez nią nut, to myślę, że je zna. Sama mówiła, że chodzi do szkoły muzycznej.
Ja kiedyś chodziłam na lekcje do nauczyciela ze szkoły muzycznej i pierwsze czego ode mnie wymagał to znajomości nut - dla muzyka to jak alfabet. Jeśli śpiewałaś w chórze to pewnie był to chór amatorski a nie profesjonalny. Jeśli chodzi zaś o Ewę to mnie sie bardzo podobała, głos ma wytrenowany, myślę że studia jakie właśnie konczy to Akademi Muzyczna. Nie wiem jak wygląda nauka w takiej szkole kogoś niewidomego, ale skoro Bethoven tworzył muzykę będąc pod koniec życia niemal głuchy - to tu sytuacja jest trochę ułatwiona ))
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Konto usunięte
|
Miałam już nic w tym temacie nie pisać
Ale skoro powiedziało się A musi paść też B Cytat:
Masowemu widzowi * na kanapie wydaje się i czuje się z tym pewnie nadzwyczajnie że jest bardzo wrażliwy ,subtelny i łechce to jego ego . 'Patrzcie wzruszyłem,nawet poleciały mi łezki na widok niewidomej dziewczyny która zaśpiewala arię i nawet ten buc Wojewódzki sie przymknął' Tylko jakoś nikt nie zwrócił uwagi co ta dziewczyna mówi-że przeganiają ją z apteki ,kościoła i pewnie innych miejsc Gdzie wrazliwość na co dzień tego masowego widza? Skończyła się wraz z przerwą reklamową chyba *pewnie 90% oglądających czujła się poruszona |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauważyłam,że nie wypowiadamy sie o występie,ale o tym kim jest i ile ma lat bohater wypowiedzi. ludzie przecież wspominająć,że "podobała mi sie niewidoma śpiewaczka"nadajemy jej jakiś przydomek nieznająć jej nazwiska. po części postów ZA i PRZECIW achom i echom wpisuje ktoś ,kto znow podkreśla przemiotnikiem dziewczyne i znow lawina postów pod adresem jej kalectwa. ŁAJKO-fakt,że wielu ludzi podnieca się faktem ,że ktoś jest ułomny,a potem zapomina o tym,że istnieją.ale nie wszyscy.nie bede pisac o swoim życiu i komu pomogłam,bo to nie o tym. chciałabym ,aby jurorzy nie mogli widzieć uczestników,ale nie niemożliwe.może wtedy oceny byłyby sprawiedliwe. jej głos porusza i nic nie jest w stanie tego zmienić,nawet gdyby jej wygląd przypominał człowieka śniegu. |
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oczywiscie nie śpiewałam w chórze profesjonalnym-tylko szkolnym(choc nauczycielka była jak najbardziej profesjonalna z duzymi ambicjami i w sumie dziwne,ze nas nie uczyła śpiewac z nut...??) Cytat:
|
||
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
A pamiętacie z ostatniego odcinka mężczyznę, który śpiewał arię kręcąc hoolahopem??
Mnie sie nawet podobał - ale chyba podziwiam wszysykich, ktrzy potrafią śpiewac takim głosem. Niemniej jego talentu nikt tu nie poddaje w dyskusję, choć głos mniej wytrenowany a wykonanie poprostu gorsze niż u Ewy. To teraz same powidzcie o co tak własciwie chodzi??? Czy osobie niewidomej koniecznie trzeba przypiąc łatkę "że bierze na litość"?? Wg mnie Ewa ma niezaprzeczalny talent, poparty zapewne ciężką pracą. A głosy tutaj, że dostrzegamy niepełnosprawnych tylko w takich chwilach - niestety to prawda, powinno być inaczej, ale to zależy w dużej mierze od nas samych i sami powinniśmy to zmieniać. Jakos mam wrażenie może błędne, ze niektórzy tu pisząc o graniu na emocjach i wrazliwości chca powiedziec, że niech tacy ludzie to już lepiej w domu siedzą ((??Ewa teraz bedzie rozpoznawalną osobą - a napewno w swoim mieście, jesli to jej pomoże w codziennym życiu ( moze nikt nie bedzie jej wypraszał chocby z koscioła ) to to jest na razie jej małe zwycięstwo. |
|
|
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To przecież Twoje zdanie chyba?? Mnie nie poruszył,choc zgadzam się,że słusznie przeszła do nastepnego etapu...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie ewa bardzo spodobala- nie dlatego ze jest osoba niewidoma. Nawet lza mi uciekla z oka... Co ja nigdy sie nie wzruszam przy takich rzeczach i wogole nie podobaja mi sie takie piosenki...
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie ruszyło, może za kilka lat, jak sie ich oszlifuje, jak sie wyrobią, dojrzeją i będą świadomie robić to co robią, to zrobią na mnie wrażenie? Cytat:
Dziewczyna ma talent, a owszem i sama czuje, że ma misję do wykonania i to jest wspaniałe, śpiewa nieźle, ale jej wykonanie Ave Maria mnie rozczarowało, czekałam na coś wiecej, mocniej... Sama nie wiem, ale po wywiadzie z nią przed jej wystepem nastawiłam się na coś pięknego, a dostałam tylko ładne wykonanie Ave Marii. Może to kwestia wyboru utworu, może chciała pokazać siłę głosu, a nie od razu odkrywać co potrafi? W każdym razie śpiew wrażenia na mnie nie zrobił.
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE][ zabolało strasznie własnie to, co ona powiedziała - że nie może normalnie żyć, że nie może wejść do kościoła i porozmawiac z Bogiem, /QUOTE]
Ja właśnie nie słyszałam tego fragmentu-jak to nie może wejśc do Kościoła,czy apteki?? .Absurdalne mi sie to wydaje(nie twierdzę,ze dziewczyna kłamie)-w jakim miescie ona żyje?Może chodzi o psa??? |
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie nie czepiam personalnie Klaudii,czy niewidomej Ewy-że one tak to sobie sprytnie wymysliły,że mogą wygrac taki program "na litośc" .Irytuje mnie reakcja jury i publiczności-uważam,że są niekonsekwentni w swoich ocenach.
Cytat: Jakos mam wrażenie może błędne, ze niektórzy tu pisząc o graniu na emocjach i wrazliwości chca powiedziec, że niech tacy ludzie to już lepiej w domu siedzą Oj tak-błędne Nie pisałam tego do Ciebie - raczej ogólne przemyslenie. )Trudno mi ocenić reakcję jury - przy niektórych pełnosprawnych myśle, że reagowli podobnie. Jedno co chyba razi to to, że odpadły wiolonczelistki z argumentem "bo tu ma być wesoło", podczas gdy wychodzi na to, ze nie zawsze jest wesoło a talent to talent. |
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A do apteki...no cóż,wchodzi się na chwilę,to mogliby jej darowac w sumie. |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
srrry
)) chciałam zacytowac powyżej a wyszło jak wyszło
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna, o której dyskutujecie, ma dla mnie talent niewatpliwie.. nie czułam się wzruszona bardziej bo ona była niewidoma, czułam wzruszenie słuchając jej spiewu, bo spiewała jak anioł
![]() Co do psa, dla mnie to tez dziwne i nie rozumiem czemu nie może z nim wejsc do apteki czy koscioła. Przeciez ona nie może wszędzie chodzic z matka czy kimś innym, idzie do kościoła sama ma psa i nikt nie powinien jej zabronic tam wejść! To Dom Bozy i nie widze powodu by osobie niewidomej, która i tak ma zycie utrudnione ze względu na swoją chorobę, utrudniac je dodatkowo jakimiś bezdusznymi zakazami!!!
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pełni sie z tym zgadzam. Poza tym każdy chce być samodzielny i niezależny tym bardziej jak ma się już swoje lata. Ewa nie posługiwała się biała laską - nie wiem jak na codzien. Ale moze właśnie nie chciała zwracać na siebie uwagi, a z psem może iść każdy. |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie! I na pewno nie zsika się na środku koscioła!
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie o to chodzi, że ona chce byc niezależna - nie chce zeby to czy ona w danej chwili chce iść do kościoła było zalezne od tego czy mama ma czas..
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziwi mnie że z kościoła ją wyganiają! I oni mówią, aby szanowac bliźniego swego?
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Może i faktycznie to bardziej księżom nie wypada wyganiac (kogokolwiek). Choc nie uważam,żeby mnie to powstrzymało przed póściem do Kościoła bez psa(przy pomocy innych,przeciez zawsze pełno sąsiadów chodzi).
Teraz,to już w ogóle Off top...
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli teraz ja sie wypowiem, to bede zaliczala sie do tego masowego widza, ktorego łechcą własne wzruszenia? ;P I taaaaaaaaaak, na pewno nikt nie zwrocil uwagi na to co mowila ta dziewczyna ;] Masowy widz wzrusza sie jedynie, gdy jest odpowiednia otoczka medialna, to podnosi jego ego a cala reszte (historie dziewczyny) ma gdzies, eche![]() ja juz koncze,bo widze,ze co niektorym wlaczyla sie wszechwiedza ![]() EOT
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Wyganiają ją bo im się w tych ciasnych głowach nie mieści,że pies może być przewodnikiem. Wszyscy myślą,że znakiem rozpoznawczym niewidomego jest biała laska.
Poza tym psu można bardziej zaufać, w razie czego da znak o zagrożeniu czego nie zrobi biała laska. No ale widocznie cicho siedzący labrador w kościele jest gorszy niż banda dzieciaków biegających przed amboną.
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zostawmy kalectwo dziewczyny.skupmy się nad jej talentem,a nie nad stopniem jej niepełnosprawności.potem macie pretensje,że ktoś wzbudza w widzach litość.
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Norma
.Czy Klaudia,którą się tak zachwycacie zna nuty???Chyba raczej nie(ja tez nie,a śpiewałam w chórze kilka lat
).
))

((??

Poza tym psu można bardziej zaufać, w razie czego da znak o zagrożeniu czego nie zrobi biała laska. No ale widocznie cicho siedzący labrador w kościele jest gorszy niż banda dzieciaków biegających przed amboną.