Wszystko o Avonie 4 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 12:48   #3151
ashiva
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
No u mnie też te strony zapachowe w ogóle nie pachną. Tzn np. naturalsy czy jakies zapachy typu Pur Blanca to jeszcze trochę pachną, ale jak jest wprowadzany nowy zapach jak Ungaro-to strony nic a nic nie pachniały.
Też mam wielką ochotę na Tomorow i skuszę się na nią jak będzie większa promocja w którymś z kolejnych katalogów.
A Always mam w roletce i nawet mi się podoba-zapach świeży-przyrównałabym go do Be..Spontaneous
jeśli chodzi o strony zapachowe to u mnie Ungaro pachniało ale lekko natomiast we wszystkich katalogach miałam włożone takie paseczki i one pachną bardzo intensywnie
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:04   #3152
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Czy któraś z was wie coś o tym pudrze w kremie z serii Foot Works? Nie jest zaznaczony jako nowość, ale wydaje mi się, że wcześniej go nie widziałam.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:07   #3153
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie może kiedy bedzie najbliższe szkolenie kosmetyczne w Opolu ?? bardzo mi zależy na tej informacji !!
Najlepiej skontaktuj się ze swoję kierowniczką, ona powinna mieć najdokladniejsze i prawdziwe wiadomości odnosnie szkoleń.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:25   #3154
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Czy któraś z was wie coś o tym pudrze w kremie z serii Foot Works? Nie jest zaznaczony jako nowość, ale wydaje mi się, że wcześniej go nie widziałam.
Ja mam ten kremik - z poprzedniego katalogu - i naprawde polecam! Niestety nie mogę powiedzieć czy w 100% niweluje zapach, bo jak zaczełam go używać to się trochę ochłodziło! Ale konsystencja i zapach są naprawdę fajne lubię nim sobie packać stopki!
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:33   #3155
Hosenka*
Zakorzenienie

Dopiero teraz zauważyłam że w K14 krem głęboko nawilżający na noc jest za 13,90 Koleżanki mojej mamy biorą po kilka sztuk tego kremu jak tylko jest w promocji, a że teraz bedzie jeszcze taniej (zwykle jest po 17,90) więc zamówią więcej

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 13:40   #3156
magrens
Raczkowanie

czy dostała któraś z Was nagrodę za zamówienie w II i III terminie za min 300zł - etui na telefon, a jeśli w zamówieniu jest też woda U by Ungaro to dostaje się tez kosmetyczkę lub balsam, ja czekam na przetworzenie zamówienia, może się załapię, no chyba, że już się skończyły prezenty ?!
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:00   #3157
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Najlepiej skontaktuj się ze swoję kierowniczką, ona powinna mieć najdokladniejsze i prawdziwe wiadomości odnosnie szkoleń.
już to zrobiłam, ale jakoś strasznie wolno jej idzie dowiadywanie się czegokolwiek, już ponad tydzień czekam na odpowiedź a to jest dla mnie bardzo ważne
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:08   #3158
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
już to zrobiłam, ale jakoś strasznie wolno jej idzie dowiadywanie się czegokolwiek, już ponad tydzień czekam na odpowiedź a to jest dla mnie bardzo ważne
Na Twoim miejscu nie napalałabym się na to szkolenie bo (przynajmniej u mnie) było kiepskie i nie warte wydanych pieniędzy. Więcej możesz dowiedzieć się na wizażu o kosmetykach niż ta tym szkoleniu.
U mnie polegało ono na tym że Pani podała dla jakiego wieku są dane kosmetyki i do widzenia koniec spotkania, trwało niecałe 2 godziny.
Chociaż przyznam że to "nowe" szkolenia mnie też zainteresowało i ciekawa jestem jak teraz wygląda. Obawiam się jednak że jeżeli prowadzą je ciągle te same osoby (a tak jest raczej na pewno) to będą wyglądać dokładnie tak jak wyglądały do tej pory.
Stary 2008-09-22, 14:15   #3159
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o strony zapachowe to u mnie Ungaro pachniało ale lekko natomiast we wszystkich katalogach miałam włożone takie paseczki i one pachną bardzo intensywnie
U mnie w katalogu w ogóle nie pachniało, a te karteczki baaaaaardzo lekko. W niektórych katalogach w ogóle.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:23   #3160
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Dziewczyny, a wiecie może kiedy bedzie najbliższe szkolenie kosmetyczne w Opolu ?? bardzo mi zależy na tej informacji !!
W internecie w zakładce Pliki do pobrania znajduje się odnośnik Terminy szkoleń w Akademii Urody. Klikając na to otworzy się dokument w Excelu a tam będą terminy szkoleń dla wszystkich okręgów
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 14:46   #3161
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrens Pokaż wiadomość
czy dostała któraś z Was nagrodę za zamówienie w II i III terminie za min 300zł - etui na telefon, a jeśli w zamówieniu jest też woda U by Ungaro to dostaje się tez kosmetyczkę lub balsam, ja czekam na przetworzenie zamówienia, może się załapię, no chyba, że już się skończyły prezenty ?!
ja jeszcze nie dostalam ale na fv mam 2 szt etui (zamawiałam na nieco ponad 600,00)

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 15:18   #3162
nelson40
Raczkowanie

GG do nelson40 Send a message via Skype™ to nelson40

Witam!
Czy jeżeli zamawiam z demo perfumę Bonda, to dostanę ten balsam do ciała co miałabym gratis przy zamówieniu w katalogu ?? Pozdrawiam i dziękuję
Stary 2008-09-22, 15:41   #3163
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelson40 Pokaż wiadomość
Witam!
Czy jeżeli zamawiam z demo perfumę Bonda, to dostanę ten balsam do ciała co miałabym gratis przy zamówieniu w katalogu ?? Pozdrawiam i dziękuję
Nie
Stary 2008-09-22, 16:23   #3164
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam w biurze Avonu. Niestety nie mieli biżuterii Pamela

Widziałam za to eye-liner CT który pojawi się w K16 - czarny z brokatem i niebieski z brokatem. Napewno wezmę czarny, choć trzeba 2 warstwy nałożyć żeby kolor był nasycony. W sumie to nie brokat, a kolorowe drobineczki Uroczy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 16:42   #3165
renia0809
Wtajemniczenie

ja dostałam paczkę i jestem nie mile zaskoczona:
po 1 - grzebień alternatywny do czarnego grzebienia z katalogu znacznie się różni, ma cieńsze zęby a właśnie zależało na tych grubszych (zamieściłam jego fotki na forum ze zdjęciami)
po 2- jedno opakowanie kremu było bardzo pogięte, nie wyglądało to dobrze ale na szczęście klientka powiedziała że opakowanie i tak wyrzuci dobrze że akurat trafiło na nią,aż wstyd było mi go jej dawać, paczki są według mnie pakowane nie zbyt przemyślanie i cięższe produkty tak jak np. duże żele przygniatają i niszczą delikatniejsze opakowania
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 16:53   #3166
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
po 1 - grzebień alternatywny do czarnego grzebienia z katalogu znacznie się różni, ma cieńsze zęby a właśnie zależało na tych grubszych (zamieściłam jego fotki na forum ze zdjęciami)
po 2- jedno opakowanie kremu było bardzo pogięte, nie wyglądało to dobrze ale na szczęście klientka powiedziała że opakowanie i tak wyrzuci dobrze że akurat trafiło na nią,aż wstyd było mi go jej dawać, paczki są według mnie pakowane nie zbyt przemyślanie i cięższe produkty tak jak np. duże żele przygniatają i niszczą delikatniejsze opakowania
Napisz skargę do Avonu, im więcej dostaną takich zgłoszeń tym szybciej coś z tym zaczną robić.
Stary 2008-09-22, 17:07   #3167
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
ad1. na moje oko to już jest ten w nowej odsłonie, jeśli oprócz koloru zmienili także jakość to niezbyt fajnie, ja zamawiałam szczotki składane na szczęście przyszły czarne były dla mojego TŻ który ma długie włosy i jakbym mu dała czerwoną to najpewniej by mnie wyśmiał
ad2. niestety nie jesteś odosobnionym przypadkiem, paczki są pakowane jak nogami, o ile w ogóle można powiedzieć żę są pakowane, bo w mojej zawsze jest tak jakby komuś się wszystko wysypało i pozbierał to z podłogi nie patrząc co to jest.. pogniecione pudełka to standard ale jakoś jeszcze żadna klientka nie chciała wymieniać produktu ze względu na pogniecione opakowanie bo je wyrzucają, no chyba że kosmetyk był przeznaczony na prezent ale to mi się zdarzyło tylko raz, natomiast gorzej jeśli produkty ciekłe są np "do góry nogami" to już jest ryzykowne, albo niedokręcone.. ja miałam kiedyś zalane pare rzeczy pianką do mycia twarzy solutions.. na szczęście większość w plastikach i dla mnie ale scyzoryk się otwiera nie powiem...
Stary 2008-09-22, 17:08   #3168
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Napisz skargę do Avonu, im więcej dostaną takich zgłoszeń tym szybciej coś z tym zaczną robić.
co do złego pakowania i jeszcze gorszego traktowania paczek to ja juz im pisałam, prosiłam aby moja OMS tez to zgłosiła i nic. U mnie głównie problem polega na tym że kurier jak ma 2 kartony to je rzuca i ten który jest na dole, jest zgniatany z wielką siłą przez ten górny. (mam nadzieje że ktoś rozumie).
Uważam że mogliby pakować przynajmniej osobno produkty w kartnikach, np perfumy, kremy razem z kolorówką a żele i szampony gdzie inndziej. Często przecież sa powylewane kosmetyki.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 17:25   #3169
taka jedna
Zakorzenienie

U mnie <odpukać> nigdy nie było nic rozlane, a jestem w Avonie 2 lata i dostaję paczki co tydzień(kiedyś co dwa jak były 4-tygodniowe kampanie). Czasem jakieś opakowanie znaczy kartonik jest pogniecione, ale to się bardzo rzadko zdarza.

Co do grzebieni i szczotek to u mnie klientki bardzo lubią te składane. Te nowe czerwone będą z lusterkiem to jeszcze lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 17:37   #3170
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie <odpukać> nigdy nie było nic rozlane, a jestem w Avonie 2 lata i dostaję paczki co tydzień(kiedyś co dwa jak były 4-tygodniowe kampanie). Czasem jakieś opakowanie znaczy kartonik jest pogniecione, ale to się bardzo rzadko zdarza.

Co do grzebieni i szczotek to u mnie klientki bardzo lubią te składane. Te nowe czerwone będą z lusterkiem to jeszcze lepiej
no to masz szczęście i zazdroszczę Ci tego, z drugiej strony też nie mam jakoś specjalnie powodów do narzekania bo wylane produkty zdarzają mi się rzadko; moja koleżanka dostała paczkę w której wylał się płyn do kąpieli, paczka była cała zalana i przesiąknięta, miała zacieki na kartonie i kurier jej taką dostarczył do domu oczywiście paczkę otworzyła przy nim i kazała mu ją zabrać, wszystko było zalane..

co do szczotek to faktycznie są strasznie fajne idealne do torebki, ja zrobiłam zapasy dla TŻ bo też mu bardzo odpowiada (w pracy czasem musi się przeczesać, wiadomo włosy lubią się zczochrać) a w czerwonym wydaniu by nie zniósł
Stary 2008-09-22, 18:36   #3171
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
ja zamawiałam grzebień ten ze starej wersji a przysłali mi już z nowej-tylko, że tamten miał takie fajne zazębiające się zęby i dobrze się nim rozczesywało splątane po umyciu włosy, a ten nowy jest taki zwyczajny, zwykłe proste zęby. Ale klientka na szczęscie nie chciała oddać tylko zatrzymała ten nowy.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 18:44   #3172
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
co do złego pakowania i jeszcze gorszego traktowania paczek to ja juz im pisałam, prosiłam aby moja OMS tez to zgłosiła i nic. U mnie głównie problem polega na tym że kurier jak ma 2 kartony to je rzuca i ten który jest na dole, jest zgniatany z wielką siłą przez ten górny. (mam nadzieje że ktoś rozumie).
Uważam że mogliby pakować przynajmniej osobno produkty w kartnikach, np perfumy, kremy razem z kolorówką a żele i szampony gdzie inndziej. Często przecież sa powylewane kosmetyki.
Wtedy należy napisać na potwierdzeniu odbioru że paczka uszkodzona podczas dostawy. I masz zabezpieczenie na wypadek gdyby coś było zniszczone.
Taką informację dostałam jak składałam reklamację na pognieciony produkt.
Stary 2008-09-22, 18:47   #3173
bleki00
Rozeznanie

ja w ostatniej paczce też miałam trochę lepkie kosmetyki, zaczęłam szukać od czego- patrzę a tam serum z planet spa do szyi i dekoltu w ogóle nie jest zakręcone tylko zakrętka jest nałożona na opakowanie
na szczęście koleżanka dla której był ten kosmetyk powiedziała, że dużo się nie ulało!
ale co się naczyściłam kosmetyków to moje...
bleki00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 18:50   #3174
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
po 1 - grzebień alternatywny do czarnego grzebienia z katalogu znacznie się różni, ma cieńsze zęby a właśnie zależało na tych grubszych (zamieściłam jego fotki na forum ze zdjęciami)...
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
ja zamawiałam grzebień ten ze starej wersji a przysłali mi już z nowej-tylko, że tamten miał takie fajne zazębiające się zęby i dobrze się nim rozczesywało splątane po umyciu włosy, a ten nowy jest taki zwyczajny, zwykłe proste zęby. Ale klientka na szczęscie nie chciała oddać tylko zatrzymała ten nowy.
Patrząc na fotki tych czerwonych w K16 zwróciłam uwagę, że z tym grzebieniem jest coś nie tak, jakby do rączki był przyspawany z innej bajki
Dobrze, że o tym piszecie, to będę polować na wyprzedaże tej starej wersji, bo świetnie się nadawał do rozczesywania podczas farbowania włosów
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 19:05   #3175
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Patrząc na fotki tych czerwonych w K16 zwróciłam uwagę, że z tym grzebieniem jest coś nie tak, jakby do rączki był przyspawany z innej bajki
Dobrze, że o tym piszecie, to będę polować na wyprzedaże tej starej wersji, bo świetnie się nadawał do rozczesywania podczas farbowania włosów
Skoro już przychodzą alternatywne nawet jak się zamówi te stare to pewnie ich już nie będzie
Stary 2008-09-22, 19:15   #3176
kasia2439
Zakorzenienie

Moje paczki pakowane są wzorowo, ciężkie i nie do zagniecenia produkty pakowane są w jednej paczce a te delikatne, z pudełkami w drugiej bo przeważnie mam 2 zawsze. Tylko raz miałam misz masz ale ktoś inny mi pakował bo to było wtedy jak zablokowali mi paczkę i później ktoś ją pakował.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:14   #3177
magrens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magrens Pokaż wiadomość
Już mam fakturę, więc dla tych, które nie wiedzą czy otrzymają gratisy inforuję, że jeszcze są. Dostanę, obie obciążone kwotą 1zł
ELEG.TOREBKA WIECZ.U BY UNG. bez opustu 1 1 1,00 ETUI NA TEELFON bez opustu 1 1 1,00
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:23   #3178
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
W internecie w zakładce Pliki do pobrania znajduje się odnośnik Terminy szkoleń w Akademii Urody. Klikając na to otworzy się dokument w Excelu a tam będą terminy szkoleń dla wszystkich okręgów

Wiem, ale tam zawsze są nieaktualne ja teraz mam tam na lipiec a na dodatek nie wiem jaki okręg ma Opole :P bo ja normalnie jestem z Piaseczna i mam 131
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 20:29   #3179
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

wiecie ze avon przestaje drukowac papierowe faktury, bo dzieki temu bedzie mogl zaoszczedzic 5,5 tony papiery, oszczedzi drzewa. durnych gazetek mogli by nie drukowac, mi faktura jest przydatna. tylko w internecie bedziemy moglu zobaczyc, ale przeciez nie kazdy ma internet
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 21:31   #3180
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Widzę, ze wszędzie już szukają oszczędności. Jasne po co te durne gazetki. A w przedostatniej NovejTy były reklamy co 2 strony. A gruba to ona nie jest!
Niqsia a skąd to wiesz?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości