|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
ku 9 do 1.
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2013-07-14 o 02:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
BAN stały
|
Cytat:
Według wierzeń ludowych najlepszym sposobem ochrony przed sukkubami, inkubami i gwałtami projekcyjnymi jest np: igła w szparze do klucza itp. ustawienie ostrych przedmiotów na drodze potencjalnego "intruza" [ostre przedmioty wytwarzają specyficzne skupienia mocy utrudniające materializacje oraz projekcje w obrębie danej strefy]. Zjawisko sukkubów i inkubów, to wbrew powszechnej dezinformacji zaawansowane techniki O.B.E. [zjawiska pozacieleśności i projekcji, o dużym stopniu natężenia mocą w połączeniu z techniką świadomych snów i telepatią. Na czym to polega? Emocje "niskie" - czyli takie jak m.in.: pożądanie seksualne są zjawiskem oddziaływującym na aurę w sposób wywołujący silne wypromieniowywanie [oraz zaburzenia nielinearne] mocy w otoczenie, a przez to stosunkowo "widocznym" i łatwo dostępnym źródłem energii. Wykorzytują to zarówno byty astralne [czyli byty należące do "eko-sytemu" w astralu (myślaki, egregory, duchy itp.), żywiące się energiami żądz, jak też i osoby praktykujące E.T.]. Sposoby ochrony przed E.T. Najprostszym sposobem jest noszenie przy sobie kryształu górskiego. Kryształ poprzez swe właściwości zmienia drgania pola mocy aury z niskich na wysokie, modyfikując aurę w fazę, który utrudnia /uniemożliwia pobieranie energii z zmodyfikowanej aury. Wielkość kryształu: Wielkość kryształow nie ma zbytniego znaczenia, czasem mniejszy kryształ działa lepiej niż wiekszy. Liczy się jakość czyli zdolność do rezonansu. Dobór kryształu. Najlepiej zdać się na intuicję i wybrać ten kszyształ, który podpowiada nam intuicja [podświadomy wybór]. Zasięg ochrony i stosowanie w praktyce. Zasięg oddziaływania kryształów wynosi średnio około 1 metra. Najlepiej jest nosić go tak, aby stykał się ze skórą ciała [np:jako wisiorek]. Można go także używać w połączeniach z materiałami oddziaływującymi energetycznie np: (inne kamienie i metale szlachetne) i / lub symbolami energetycznymi [np: runy, symbole magiczne itp.] Oczyszczanie Należy pamiętać o okresowym [np: raz na miesiąc księżycowy 1/28 dni] oczyszczaniu kryształów z zanieczyszczeń energetycznych, które w nim powstają na wskutek używania. Oczyszczanie można przeprowadzić jako przemywanie w wodzie źródlanej, zakopywanie w ziemi itp. klasyczne metody oczyszczania energetycznego, stosowane w magii i szamaństwie [np: kąpiel w słonej wodzie morskiej / z solą morską]. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Kup sobie kolczyki lub zawieszkę z kryształem górskim.Mam pytanko można takie cudo nosić w portfelu zadziała ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
dziewczyny to nie jest smieszne czuje sie gwałcona..ale to ja swiadomie w tych snach to robie nikt mnie nie zmusza,ale mam uczucie takiego przymusu przez cos wyzszego..i to napewno nie sa erotyczne sny bo wstaje zmeczona,a dzis obudzilam sie cala mokra(zlana potem)zobaczymy dzis w nocy...
![]()
![]() |
#576 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
BAN stały
|
Jeszcze troszkę informacji...
Jest wiele teorii o tym jak powstały sukuby. Niektórzy twierdzą, że pochodzą od Lilith lub innego potężnego demona. Inni, iż są wytworem wyobraźni ofiary. Jeszcze inni, że powstanullły z pierwotnej energii. Jak jest naprawdę, tego nie wiem.. Demoniczne wampiry nawiedzały i gnębiły we śnie, co wyraźnie sugerowało, że ofiary były bezwolne i niewinne - w końcu, któż może obronić się przed marą senną.. Sukkuby są jednymi z najbardziej interesujących wampirów. Nazywane mylnie demonami, w rzeczywistości spokrewnione są z wampirami, jednak zachowują się od nich znacznie łagodniej. Są osobnikami płci żeńskiej (maja też męski odpowiednik w postaci inkuba) i używają przeciw swojej ofierze uczuć takich jak miłość i pożądanie a także cielesne zaspokojenie. Ofiara sukkuby może zginąć podczas stosunku; w wielu wypadkach z powodu ataku serca, czasami z wyczerpania, jeśli "ataki" powtarzają się. Sukkuba zazwyczaj objawia się jako piękna kobieta, z doskonałym ciałem - posługując się swoją idealną budową i zmysłowością, potrafi przejąć kontrolę nad mężczyzną jeszcze przed opanowaniem jego ciała. Większość jest tak zachwycona wyglądem wampira, że nawet nie zdaje sobie sprawy, iż jest kontrolowana i podświadomie zrobi prawie wszystko, by go chronić. Ta miłosna magia działa jednak tylko w przypadku, jeśli mężczyzna znajduje się dostatecznie blisko intruza i traci swoją moc w momencie, gdy odejdzie od niego na dłużej niż pięć minut. Niektórzy potrafią się oprzeć tej rozkosznej i niebezpiecznej magii, lecz takich przypadków jest bardzo niewiele.. W swojej naturalnej formie są zbyt przerażające, dlatego też maskują wygląd, pokazując się ludziom w cudownym cielesnym przebraniu. Zazwyczaj przyjmują taką postać, jaką ofiara uważa za ideał, np. byłej żony lub kobiety marzeń danego mężczyzny. Zaatakowane przybierają naturalną, makabryczną formę - kobiety z długimi szponami i skrzydłami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
BAN stały
|
Zmora zwana też marą (stąd powiedzenie "sen - mara, Bóg wiara") - w słowiańskiej mitologii dusza człowieka, który zmarł nagłą śmiercią bez rozgrzeszenia (zwykle mara), ale też złośliwa dusza żyjącej osoby, która - korzystając ze snu właściciela - opuszczała jego ciało i "zażywała rozrywki" (mara lub zmora). Dana osoba mogła nawet nie wiedzieć, że jej sen uwalniał zmorę (por. ang. "nightmare"). Zmorami często bywała siódma córka danego małżeństwa, ale "zmorowatość" dotykać też mogła osoby mające zrośnięte nad oczyma brwi lub różnokolorowe oczy. Istnieją wierzenia (m. in. w centralnej Polsce), że np. zmorą zostaje po śmierci osoba, przy której - na łożu śmierci (wg innych wariantów - w czasie chrztu), ktoś odmawiając Pozdrowienie Anielskie, przejęzyczył się i powiedział: "Zmoraś Mario" zamiast: "Zdrowaś Mario".
Zmora lubiła się w nocy sadowić na piersiach śpiącej osoby (zwłaszcza kobiety) i powoli pozbawiać ją tchu. Umiała też zmieniać się w rozmaite zwierzęta: kota, kunę, żabę, mysz a także w przedmioty martwe, jak słomka czy igła. Jeśli zatem Słowianin budził się rankiem z uczuciem, że coś go całą noc gniotło w piersiach, często obwiniał za to właśnie zmorę. M. in. w centralnej Polsce, wierzy się do tej pory, że gdy zmora dusi człowieka w nocy, a ten obudzi się nagle to zmora (aby się skryć) błyskawicznie zamienia się właśnie w drobny przedmiot (źdźbło, paproch, piórko, włos itp.), który osoba nawiedzona może odnaleźć na swej piersi lub obok. Mit ten ma zapewne swoje źródło w zjawisku paraliżu sennego. Skuteczną metodą ochrony przed zmorą była zmiana pozycji snu - należało położyć się w łóżku odwrotnie, z głową w nogach łoża. Dodatkowo można było spać ze skrzyżowanymi nogami. Człowiek, który obudził się w nocy i ujrzał dławiącą go zmorę, mógł obiecać jej sera. Karą za niedotrzymanie obietnicy była śmierć z rąk rozwścieczonej niesłownością mary. Był to demon dość naprzykrzający się ale łatwy do okpienia i zasadniczo nieszkodliwy. Szczególną odmianą zmory był inkub i sukkub, czyli demon objawiający się pod postacią mężczyzny lub kobiety i kochający się ze swą ofiarą, czasem za jej zgodą, czasem bez, czasem na jawie, czasem (częściej) we śnie. Jeśli jakaś dziewka w czasie snu stękała i miotała się po łóżku to niewątpliwie właśnie jakiś demon się z nią zabawiał. Wskazane było ją szybko zbudzić, bo inaczej mogło się to skończyć ciążą, i to wcale nie wyśnioną, tylko jak najbardziej rzeczywistą. Demonologia twierdzi , iż królową sukkubów była pierwsza hipotetyczna żona Adama , Lilith która po odejściu od niego stała się jedną z siedmiu żon Lucyfera. Średniowieczne przekazy twierdzą ,że Lilith obiecała nie nasyłać sukkubów na ludzi którzy posiadają amulet na którym wypisane były imiona trzech aniołów cnót czystości. Ezoteryczne pisma twierdzą , że sukkuby oprócz wysysania energii życiowej i kuszenia mężczyzn współżyciem seksualnym starały się także przejąć duszę ofiary poprzez stopniową pogłębiającą się w niej demoralizację na tle seksualnym. Podania ludzi , którzy stali się ofiarami ataków sukkubów twierdzą , że oprócz kontaktu fizycznego te demony w postaci pięknych kobiet potrafiły ukazywać się w ich snach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
była zona to nie będzie raczej idealna kobieta he he poko z skąd ty to wystrzasnełąś wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja to z tą zmorą musze powalczyć... w sensie... żeby nie przyłaziła do mnie... narazie mam na drzwiach wywieszony poświecony krzyż i jest Ok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#583 |
BAN stały
|
..
Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-12-01 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
BAN stały
|
~refleksyjna - dobrze, że przynajmniej ta "kobieta" ma dobre intencje
![]() Ja wam się przyznam że miewam taką schize jak ide siku... że zaraz złapie mnie jakaś ręka z kibelka za "Jadzie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
a może któraś babcia przyszłą chyba że żyją to nie wiem
![]() poko21 chroń jadzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadzia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
BAN stały
|
poko21, bo ja wyczuwam dokładnie złe intencje i zła energie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-12-01 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po co?? na co?? nieeeeeeeeeeee on jest mój ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
BAN stały
|
Cytat:
O.o to najprawdopodobniej dusiła Cię zmora... troche wyżej opiałam jak to wyglada... :P Robiłaś coś w tym kierunku? Czy po prostu samo przestało?;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieee ![]() bo wy mnie chciałyście jeść ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-06-28 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
BAN stały
|
Nie pamietam juz czy samo przestalo, pamietam ze to bylo bardzo meczace, i dosc dawno to bylo, kilka lat temu, a napisalam o tym bo przypomnialo mi sie po tym jak wlasnie poczytalam co piszecie, mozliwe ze sie modliłam, bardzo mozliwe
![]() Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-12-01 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze sie poko bedzie miała do czego slinić ![]() kurcze sikac mi sie chce a sie boje iść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...279791&page=27
na tej stronie jet i wydało się nie czytasz zaległości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba troszke źle zinterpretowałaś jej wypowiedź:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu nie ma nyc...to dzisiejsza strona jeee ![]() znalazłam...zlą strone podałaś...a przyznaje sie ze nie czytałam tego...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.