Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 13:38   #1501
katalinka17
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście baaardzo zorganizowane, fajnie, że macie wszystko już załatwione Życzę Wam jak najmniej stresów Nawet podróż macie już ustaloną.

My dopiero niedawno ustaliliśmy gdzie się wybierzemy, wyruszamy w piątek Nie mogę się już doczekać, odpoczynek bardzo mi się przyda Mówcie co chcecie, ale przygotowania przedślubne bywają męczące

A mozna wiedziec gdzie sie wybieracie?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 15:51   #1502
Sybir11
Przyczajenie

Ja dziś się dowiedziałam, że pierwszą przymiarkę sukni przeniesiono na pon. a nie jak miało być w najbliższy czw. Zaczynam się denerwować.

Pozatym mam już poumawiane wizyty w salonie fryzjerskim (ANITA) i kosmetycznym (GLAMOUR) jak coś o nich wiecie to dajcie znać, gdyż mam jeszcze czas na rezygnację.

Wesele jest w Pałacu Tarnowskich, zostało nam ustalenie menu i spraw organizacyjnych (m.in. fontanna czekolady) zobaczymy co z tego wyjdzie

Za 2- tyg. ruszamy do proboszcza po zgodę na ślub na Ogrodach i tego boję się najbardziej.

Samochód, orkiestra itp. już załatwione.

Zakupem alkoholi, owoców zajmują się rodzice, nam tylko pozostało zamówić tort, zrobimy to jak będziemy w najbliższą sob. w domu.

A tak pozatym pozostało tylko 26 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2008-09-22, 16:54   #1503
karolina403
Raczkowanie

sybir jesli chodzi o salon Anita to ten na stawkach to tez dobry wybor ja tam chodzila bardzo dlugo chyba z 10lat i zawsze byłam zadowolona, ale ze moja fryzjerka przeszla do Marty pod Łysice wiec i ja zmienilam salon fryzjerski, a jeszcze mam pytanko czy Ty należysz do parafii na rosochach, bo właśnie nie pamietam jak tak to daj znac jak tam z proboszczem poszło.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:42   #1504
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
A mozna wiedziec gdzie sie wybieracie?
Oczywiście, że można wiedzieć. Mieliśmy wybrać się do Zakopanego i na Słowację, ale pogoda nam nie dopisała. Musieliśmy zmienić plany i jedziemy zwiedzać Anglię, mam nadzieje, że będzie fajnie.

Dziewczyny mam już płytę z filmem, wyszła super. Bardzo dobra jakość i ogólnie jest rewelacyjna. Polecam kamerzystę pana Pietrzykowskiego, pełen profesjonalizm

Musze również zrobić dopis do relacji ślubnej, zapomniałam napisać na temat makijażu. Malowała mnie p. Gabrysia z salonu na Iłżeckiej, byłam bardzo zadowolona Również polecam!!!

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 18:18   #1505
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że można wiedzieć. Mieliśmy wybrać się do Zakopanego i na Słowację, ale pogoda nam nie dopisała. Musieliśmy zmienić plany i jedziemy zwiedzać Anglię, mam nadzieje, że będzie fajnie.
Nie chce Cie zasmucac, ale Anglia tez nie zachwyca pogoda aktualnie. A gdzie dokladnie bedziecie?
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 21:43   #1506
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Nie chce Cie zasmucac, ale Anglia tez nie zachwyca pogoda aktualnie. A gdzie dokladnie bedziecie?

Wiem, wiem, ale w Anglii ponoć zawsze jest nie zaciekawa pogoda
Wybieramy się do Leeds, do mojej przyjaciółki. A stamtąd zrobimy wypad po kraju, chciałabym zwiedzić Londyn, ale nie leży zbyt blisko. Zobaczymy co uda nam się zobaczyć przez tydzień

Stary 2008-09-24, 11:41   #1507
Polpol
Przyczajenie

Witam

Nasze wesele zaplanowaliśmy na 12.09.2008. Mamy już salę - Żmigród w Opatowie. Szukamy reszty. Z zespołami nie jest za ciekawie. Jak dotąd tylko dwa mają wolny ten termin - Akord band i Aresta. Czy któraś z Was miała z nimi kontakt ? A jeśli tak to jakie wrażenia ?
Drugą kwestią jest fotograf (z filmowania zrezygnowaliśmy). Jak się to kształtuje cenowo. Znam stawkę Grzegorza Skiby. A co sądzicie o Łukaszu Dziekanie bodajże Doyen foto, czy jakoś tak ? Nie wiecie jak u niego z ceną i jakością usług, bo znajoma polecała, ale nie lubię opierać sie tylko na jednej opinii...

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Polpol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 11:50   #1508
aniaa22
Zakorzenienie

witamy Polpol

chyba coś pomyliłaś datę 12.09.2008??? chyba 2009

nie znam tych zespołów i fotografów też. niestety nie pomogę
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:53   #1509
Polpol
Przyczajenie

Haha Oczywiście 2009 Choć byłoby lepiej jakby to był już 2008
Stary 2008-09-24, 12:01   #1510
aniaa22
Zakorzenienie

no tak ja mam ślub 06.06.2009 i tez juz nie moge sie doczekać tym bardziej że co chwile mamy relacje ze ślubów naszych kolezanek i tak jakoś by sie chciało juz przeżyć to wszystko
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 12:01   #1511
karolina403
Raczkowanie

No dokladnei też juz bym chciała zeby ten dzien nastał a tu jeszcze caly rok i i 2 dni ale pewnie to zleci jak niewiem.
Witaj Polpol ja niestety tez nie znam ani zespolow ani fotografa, wiec nie pomoge.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 12:01   #1512
luthien86
Przyczajenie

GG do luthien86

cześć dziewczyny. jestem tu nowa chociaz konto mam juz jakis czas ale szczerze mowiac zaglądałam tu bardzo sporadycznie. do momentu gdy znalazalm wątek o slubach w ostrowcu. Kilka dni śledzilam wasze wypowiedzi i bardzo mi pomogly. Rowniez planuję wesele co prawda dopiero za dwa lata ale jak sie okazuje to nie tak wcześnie jesli chodzi o przygotowania. Ma pytanie do Was. Planuje wesele w Gożdzielinie i wiem że któraś z dziewczyn tam organizawała przyjecie. Przesledzialm prawie cały watek i nie moge teraz znaleźć tej wypowiedzi. Chciałabym sie dowiedzieć cos wiecej. Pozdrawiam
luthien86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 12:52   #1513
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny niestety nie pomoge ani w sprawie zespołów, ani sali, ale za to wpisuje na listę
Polpol ja mam zamówionego fotografa z Opatowa p. Czarneckiego i mam nadziej że to dobry wybór

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 13:00   #1514
ewelka111
Raczkowanie

Witam nowe koleżanki

Luthien86 ja byłam na weselu koleżanki właśnie w Goździelinie i nie przypominam sobie by jeszcze jakaś dziewczyna pisała coś na ten temat W takim razie szukasz chyba mojej wypowiedzi. Jeśli masz jakieś pytania to napisz Jeśli będę znać odpowiedz to odpisze

Polpol niestety nie słyszałam jak grają te dwa zespoły i nie znam fotografów. Więc nie pomogę

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-09-24 o 13:24 Powód: dopis
Stary 2008-09-24, 13:29   #1515
Polpol
Przyczajenie

A macie jakieś inne zespoły do polecenia (najlepiej z kontaktem) ? Zaznaczam, że Riva Band, Sukces, Komfort, Segment mają już ten termin zajęty Zaczynam żałować, że najpierw wybraliśmy salę...
Stary 2008-09-24, 13:36   #1516
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Polecam swój, przy czym muszą dojechać z Lublina.
Ja byłam absolutnie zachwycona. Za 1 dzień, z dojazdem biorą 2500.
www.amigos.hg.pl

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 13:40   #1517
ewelka111
Raczkowanie

Ja miałam na swoim Orion Band jeśli Cię interesuje to napisz dam Ci namiar. Zespół rewelacyjny, poczytaj sobie o nim opinie

Stary 2008-09-24, 13:45   #1518
Polpol
Przyczajenie

Właśnie do nich dzwoniliśmy... Niestety też zajęci
Stary 2008-09-24, 13:49   #1519
Ywanka
Zadomowienie

Witam nowe koleżanki!
Fajnie ze jest na coraz więcej!

Niestety na temat zespołów i fotografów nie mogę pomóc.

Znacie sale na Sudole? Moja koleżanka w przyszłym roku tam będzie mieć wesele i ciekawa jestem jak tam jest.
Stary 2008-09-24, 13:49   #1520
ewelka111
Raczkowanie

To szkoda, ale na pewno uda Ci się znaleźć jakiś zespół My zanim ostatecznie podpisaliśmy umowę z lokalem, najpierw zadzwoniliśmy do naszego zespołu, czy mają wolne terminy. Na szczęście udało zgrać się nam sale i zespół

Stary 2008-09-24, 13:55   #1521
luthien86
Przyczajenie

GG do luthien86

Ewelka111 Czesc w takim razie sie pomylilam. Ale skoro bylas nawet jako gość to co mozesz powiedziec na ten temat. GLownie mi chodzi o sale obsluge i moze sie orientujesz jak z jedzeniem tam bylo, bo ja kompletnie nic nie wiem. buźka
Stary 2008-09-24, 14:43   #1522
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Witam nowe koleżanki!
Fajnie ze jest na coraz więcej!

Niestety na temat zespołów i fotografów nie mogę pomóc.

Znacie sale na Sudole? Moja koleżanka w przyszłym roku tam będzie mieć wesele i ciekawa jestem jak tam jest.
Ja znam ta sale. 6 lat temu siostra Tzta brala tam slub. wtedy bylo nie najgorzej, jedzenie calkiem calkiem, ale sami musieli sobie kupowac owoce, ciasta i dlatego drogo wyszlo. jak my szukalismy sali to tam tez pojechalismy i po prostu tragedia. bylismy akurat jak juz bylo do wesele przygotowane. drogo licza a jedzenie na stolach bylo straszne. wedliny jak z najgorszego supermarketu, w dodatku bardzo malo ich na stolach.salatki takie malenkie miseczki ze nawet na sprobe gosciom by nie starczylo.napoi daja tylko 2litry na osobe, czyli zdecydowanie za malo.w dodatku ne dosc ze malo tych napoi to jeszcze tandetne - nie zadne soki, sprtie cola itd, tylko 'krzys'-pomaranczowy (czytaj najtanszy napoj ze sklepu) i pelno wody mineralnej. w dodatku sali nie ubieraja wogole.zrezygnowalismy jak tylko to wszystko zobaczylismy.hotel i restauracja same w sobie sa ladne ale to menu i te ceny ja szczerze odradzam.
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 14:56   #1523
Ywanka
Zadomowienie

aggie23 dzięki za odpowiedź. Ciekawe jak u nich będzie.
Stary 2008-09-24, 15:02   #1524
Agulaa84
Raczkowanie

ile wczesniej powinno sie zamowic zespol? ja mam wesele w czerwcu 2010, kiedy radzicie mi, zeby podpisac umowe? na razie sie rozgladam i nie jestem jeszcze zdecydowana na konkretny zespol.
Stary 2008-09-24, 15:33   #1525
Sybir11
Przyczajenie

Ja i mój TZ jesteśmy z parafii na Rosochach, ale do proboszcza po zgodę możemy iść jedynie po zapowiedziach, które kończą się za 2 tyg, więc starcie będzie 5.10 i mam nadzieje, że pomyślne

Może ktoraś z was udzielić mi informacji na temat tego salonu GLAMOUR bo zapisałam się w ciemno na makijaż ślubny.

My o weselu zdecydowaliśmy w grudniu 2007, a wesele mamy 18.10.2008. Zespół zamówiliśmy w styczniu 2008, ale październik jest mniej popularny niż inne m-ce.
Stary 2008-09-24, 15:38   #1526
karolina403
Raczkowanie

Agula84 ja radzilabym ci rezerwowac zespol juz teraz bo np. moj zespol juz na 2010 mial jzu rezerwacje, wiec nie ma co czekac a z glowy bedziesz miala zaliczka to tylko 100-200zl wiec nie duzo.ja rezerwowalam zespol w marcu a slub mam dopiero za rok.
Stary 2008-09-24, 16:14   #1527
Agulaa84
Raczkowanie

Ze mna jest o tyle problem, ze mieszkam za granica, nie znam kadnych zespolow, nie mam mozliwosci ich posluchania.
Karolina a jaki masz zespol?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 16:21   #1528
karolina403
Raczkowanie

Ja mam zespół Sukces i naprawde jest swietny, niestety nie ma on swojej strony wiec nie da sie przesluchac ale naprawde polecam bylam juz na weselu gdzie oni graja i rewelacja, jest tez niezly Riva band, oni maja strone swoja ale niewiem dokladnie jaka wejdz sobei w google i tam sprawdz.
Stary 2008-09-24, 19:00   #1529
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luthien86 Pokaż wiadomość
Ewelka111 Czesc w takim razie sie pomylilam. Ale skoro bylas nawet jako gość to co mozesz powiedziec na ten temat. GLownie mi chodzi o sale obsluge i moze sie orientujesz jak z jedzeniem tam bylo, bo ja kompletnie nic nie wiem. buźka
Ja byłam na tym weselu u mojej dobrej koleżanki, trochę pomagałam jej w przygotowaniach (ubieranie sali), poznałam sale "od kuchni". Nie wiem jaką będziesz miała kucharkę, jeśli stamtąd, to dobry wybór. Jedzonko było bardzo pyszne, było go dużo. Jedyne zastrzeżenie mam do ostatniego dania. Porcje barszczyku były niewielkie, połowę miseczki i cztery uszka Poza tym reszta dań była super, menu ustalasz z kucharką. Kelnerki dość sprawnie się ruszały i były bardzo miłe. Sala jest bardzo ładna, osobna do tańczenia i jedzenia. Wprawdzie jest już udekorowana, ale koleżanka chciała po swojemu. Przestawiliśmy stoły dla gości, prostopadle do państwa młodych. Jakoś dziwnie były ustawione wcześniej, goście siedzieliby tyłem do państwa młodych.
Myślę, że podjęłaś dobrą decyzje co do sali, bo to jedna z najlepszych sal z kucharką Na pewno będziesz zadowolona
Przydałoby się tam by właścicielka zagospodarowała ładnie teren przed lokalem, wtedy byłoby już super Słyszałam, ze chyba jest to w planach.

Stary 2008-09-24, 19:26   #1530
luthien86
Przyczajenie

GG do luthien86

Dzięki baaaaaardzo za informację. Bardzo mi pomogła. Wiem ze te dekoracje mogą ulec zmianie ale mniej wiecej w co byla ubrana sala skoro twoja kolezanka ją jeszcze dostrajała. Zdaję sobie sprawe ze to naprawde szczegoły ale jessczd nie jestem zdecydowana na 100% z ta salą i chcialam dowiedzieć sie jak najwiecej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości