|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Egzorcyzmy Emily Rose
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Po tym co napisałyscie - musze go obejrzeć
uwielbiam takie filmy |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Tez uwielbiam tego typu filmy. A na tym własnie bylam pare dni teu. Bardzo mi sie podobał. Straszny był ale Candyman najstraszniejszy jaki kiedykolwiek ogladalam
ogladnijcie to kiedys
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie to w ramach odrabiania soboty ide z klasa na Olivier Twist. Na Emily (moja imienniczka...) wybiore sie o tak z kims jak bede miala nastroj.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
nabieram coraz większej ochoty na ten film
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide jutro Jupi
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
byłam właśnie dzisiaj...Dobry film, aktorka moim zdaniem niesamowita...Aż spać się będę bała...szczególenie o 3
....a to zdjęcie co dołączyłaś to jest prawdziwe zdjęcie tej świętej(bo ona chyba święta została) ??
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
bylam wczoraj wieczorem-strasznie sie balam-az chcialam wyjsc po 45 minutach no i nawet przebudzilam sie w nocy o 3:13
Tym ktorzy lubia horrory polecam, a tym, ktorzy sie boja radze wcale nie isc. |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wiem do konca czy wierze
a w nocy to strasznie sie balam-serce walilo mi jak oszalale... |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kinie jako tako się pilnuję i staram się nie wrzeszczeć, a w domu na horrorach co chwilę wydaję okrzyki grozy albo rzucam się w tył i walę głową o ścianę Kiedyś na "Lśnieniu" przywaliłam tak porządnie, że aż zobaczyłam gwiazdki
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pech chcial, ze ostatnio nawet w tv widzialam reklame tego filmu...i to przed zasnieciem brrr chcialabym ogladanac ten film ale strach ma wielkie oczy
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to w pierwszej klasie gimnazjum na religi, ojciec puscil nam kasete magnetofonowa, na ktorej byly nagrane egzorcyzmy, realne wypedzanie szatana z ciala jakiegos chlopaka. To dopiero bylo straszne, te jeki, krzyki, zmieniony glos . Do dzis pamietam. Jak mozna puszczac takie rzeczy dzieciom w gimnazjum?!.. Br.. ogolnie stop z filmami o egzorcyzmach i duchach, bo potem sie boje, dlatego staram sie ich unikac
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam już kilka książek o egzorcyzmach- i wierzę w to że diabeł może opętać człowieka- nie tylko jeżeli się go prowokuje- po prostu ot tak sobie- szczególnie osoby słabe psychiczne- wiadomo z jakiej przyczyny- a książkę z miłą chęcią przeczytam- tylko żebym sie później nie bała spać jak to czasem bywa...
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Slyszalam, ze to bardzo dobry film.... ale pewnie do kina sie ostatecznie nie wybiore i obejrze kiedys na dvd.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To musiało być STRASZNE To była jakaś bliska dla niego osoba?
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy chłopczyk w czasie wyganiania złego ducha mówił nieludzkimi głosami itd- ale wiem że strasznie szalał. Właśnie wielu ludzi twierdzi że egzorcyzm to zabobon- modlitwa bez sensu- a ludzie opętani są poprostu chorzy psychicznie. Strasznym przeżyciem było to napewno dla rodziców tegoż chłopczyka. Okropne...
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
no i na 19:45 wybieram sie i mam nadzieje ze przesiedze jakos te dwie godziny w kinie i nie uciekne ze strachu
jak wroce to zdam relacje ![]()
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
film jest fantastycznie zrobiony...aktorka musiala niesamowicie sie wciagnac w role ktora grala bo dala z siebie..wszystko.... ![]() a tak z moich odczuc.....ehh.... juz przy pierwszym ujeciu..tych twarzy:P zaczelam plakac ze strachu.. potem tylko sie trzeslam i akrywalam oczy..wogole troszke zaluje ze poszlam na ten film...tzn lubie horrory..ale od kilkunastu dni miewam jakies ....zwidy....ostatnio jak zdjecie robilam to za mna cos stoi..a bylam sama w domu..ta postac jest jakas biala..;/ wogole chrobotanie w drzwi itd...;/ a teraz jeszcze ten film to ...wogole zwariuje...ehhh... za tydzien na szczescie dla poprawy humoru ide z TŻ na "40lletniego prawiczka) hahaha
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Na ten film sie nie wybieram, dlatego właśnie że wierze w egzorcyzmy i opetania.
Po reklamach wnioskuje, ze bardzo bym sie bała, po relacji koleżanki-ze ze strachu nie zasnęła bym (tym bardziej ze zawsze budze sie w okolicach godziny 3 ).A wracajac do egzorcyzmów, to mój brat cioteczny kiedys "oszalał"(mówił dziwnym,męskim głosem, choć miał 2 lata, wpadła w szał, piana na ustach, niewiarygodna siła i tym podobne rzeczy) i moja babcia, która zajmowała sie odczynianiem uroków "uleczyła go" poprzez odmawianie jakiejś modlitwy.Było to bardzo dawno temu, szkoda, że babcia nie żyje bo chetnie wysłuchała bym jej opowieści.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak dostarlam do kina i wbrew zapowiedziom nie ucieklam. Myslalam, ze to bedzie straszniejsze... jakos marnie mnie poruszyl ten film (a w nocy, nawet o 3 spalam jak aniolek
) , chociaz moi towarzysze byli bardziej zafascynowani niz ja. Tylko ten koniec jakis taki... nijaki...
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam nikogo , kto zgodziłby się ze mną pójść na ten film
sama nie pójdę
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawiazujac do tego,co ksiadz puscil na religii ,to nie powinno miec miejsca.Z tego co sie orientuje,to egzorcysci maja zakaz filmowania czy nagrywania obrzedu wypedzania demonow.Ale,ze prezentowal to ksiadz to sie zdziwilam.Glupota,zwyczaj na glupota. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do opętań nie mam zdania co do ich, nie intresowałam się bliżej tym zjawiskiem, tym niemniej jako osoba niewierząca nie jestem w stanie uwierzyć w diabły i różne złe duchy, które opętują człowieka. Pachnie mi to niestety średniowieczem. Ale to tylko moje zdanie, wynikające z mojego światopoglądu |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, nie powiem że wiedzy nie posiadam bo też zajmuje sie troszkę psychologią i sama i uczelnie troche "zmusza"(zmusza-nie zmusza-lubię to -zobaczymy jak zdam egz. z psychologii ) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
byłam wczoraj na tym filmie i jedno co mogę powiedzie, to- jestem ROZCZAROWANA :/ Straszny to ten film jest może w 20% , bardziej się bałam jak usiadłam w fotelu i zastanawiałam czego się tu spodiewac, niż przez cały film .....
Horror to to na pewno nie jest!! |
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba tylko w bajkach Każdą rzecz można się starać jakoś wyjaśnić dostępnymi w danym momencie środkami i próbować opisać używając języka i kategorii które są nam w jakiś sposób bliskie. Mnie ostry podział na dobro-zło bliski nie jest, podobnie jak personifikowanie zła czy dobra jest dla mnie trywializowaniem i upraszczaniem świata. Co do psychiatrii czy psychologii: dziedziny te wypracowały sobie swoje własne kategorie opisu świata i w nich się poruszają. Teologia również. Obie zakładają istnienie pewnych zjawisk i na nich się opierają, jednocześnie oceniając to w kategoriach normalne/nienormalne, dobre/złe. Taka np. schizofrenia to tylko zespół współwystępujących objawów, które opisał i nazwał Emil Kraepelin i na których podstawie diagnozuje się tę chorobę do dziś, co nie znaczy, że jest ona samodzielnym i niezmiennym bytem: każdy przypadek tej choroby jest inny. Normalność/nienormalność jest pewnego rodzaju kontinuum, nie przebiega między nimi żaden ostry podział, podobnie jak między dobrem/złem. Ludzki mózg jest w dalszym ciągu najmniej poznanym organem, nie znamy jego możliwości, być może nie mamy właściwych narzędzi, by go badać, co rodzi pokusę, by starać się wyjaśniać rzeczy niepojęte w kategoriach już znanych i sprawdzonych. Chodzi mi o to, że niejednokrotnie jest tak, że nie rozumiejąc danego zjawiska, staramy się je "oswoić" używając znanych już nam kategorii. Osoby wierzące będą się uciekać do wyjaśnień zwiazanych z religią, osoby niewierzące będą poszukiwały rozwiązań racjonalnych. Osobiście mam większe zaufanie do tej drugiej możliwości, gdyż zakłada falsyfikację przyjmowanych założeń (naukowiec robi co może, żeby nie udowodnić swojej tezy, w ten sposób poddając ją najcięższym próbom). Religia każde przyjmować wszystko "na wiarę", a ja jestem niedowiarek
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

uwielbiam takie filmy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to wolę oglądać w kinie
) sra w gacie

klik