Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-23, 08:32   #1171
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z innej beczki , byłyście kiedyś na Świętach Bożego Narodzenia na wyjeździe ? Poza domem? Ja chcę pojechać na jakiś pobyt, nie chcę spędzać Świąt z rodziną w sensie dalszą, jak sądzicie jak to wygląda, np. taka wigilia ? Można gdzieś wykupić menu świąteczne ?
ja kiedyś byłam na samotnych świętach w górach, bez nikogo

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Hey ale u mnie leje

Mam juz bilety i lece w piatek ale w pelni bede sie cieszyc po dzisiejszym dniu

Dzis mam wewnetrzny na godz 9 ta / instruktor z ktorym wczoraj jezdzilam powiedzial ze spokojnie dam rade/ tamten nie ma prawa sie doczepic..

Ale mimo wszystko jakis strach jest...Mam nadzieje ze z Boska pomoca bedzie dobrze i dam rade Naprawde sie duuuzo uczylam, musi byc dobrze
trzymam kciuki Anitka, będzie dobrze.

dzień dobry, ale jesień
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 08:44   #1172
ButterBear
Zakorzenienie

Heloł... Ale pogoda...paskudztwo
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:07   #1173
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja kiedyś byłam na samotnych świętach w górach, bez nikogo

dzień dobry, ale jesień
I jak Ci było na tych samotnych świętach ?

Wczoraj nawet o tym gadaliśmy, albo chcemy jechać w góry albo gdziekolwiek gdzie będzie cieplej Wiem, że w górach będę bardziej odczuwać odmienność sytuacji a gdybyśmy się wypuścili na tygodnowy urlop w ciepłe strony ominęłaby mnie ta cała otoczka i atmosfera świąt, którą zresztą bardzo lubię, ale nie zamierzam się do niczego zmuszać

Dzień dobry
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:07   #1174
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziołchy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:17   #1175
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie ukrywam, ale udawanie że wszystko cacy jest bez sensu, mama próbowała godzić, gadać jej itp. Koniec końców przyszła na nasz ślub i złożyła życzenia tylko mi, a Tża olała- aha i kupiła książkę o toksycznym związku, rozumiecie ?

Edit
Dzisiaj ma urodziny ale nie napiszę nawet sms-a , nie warto.
Dorinko, wiem o co chodzi, wspominałas kiedyś o tym. Przypadek cięzki i nie ma sobie co szarpać nerwów.

Z ta książką - szkoda, że dotorosła kobieta zachowuję się jak gimnazjalistka, strzela fochy i pokazuje wszystkim dookoła co ona o tym myśli.

Wiem jednak że nic tak nie wkurza drugiej osoby, która lubi nam robic na złość jak ogromniasty uśmiech przyklejony do twarzy i stoicki spokój. I olewanie złośliwych komentarzy.

Cześć wszystkim!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:19   #1176
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
I jak Ci było na tych samotnych świętach ?

Wczoraj nawet o tym gadaliśmy, albo chcemy jechać w góry albo gdziekolwiek gdzie będzie cieplej Wiem, że w górach będę bardziej odczuwać odmienność sytuacji a gdybyśmy się wypuścili na tygodnowy urlop w ciepłe strony ominęłaby mnie ta cała otoczka i atmosfera świąt, którą zresztą bardzo lubię, ale nie zamierzam się do niczego zmuszać

Dzień dobry
cześć
ja byłam na samotnych świętach w Bieszczadach, bo potrzebowałam czasu tylko dla siebie i musiałam kilka rzeczy przemyśleć w spokoju z dala od swojego życia codziennego i od otoczenia, żeby mi nie sugerowali podjęcia pewnych ważnych dla mnie decyzji. Nocowałam w pensjonacie, w którym miałam wykupione HP, więc śniadanko codziennie i obiadokolacja. W święta królowało oczywiście tradycyjne menu i dodatkowo w wigilię było więcej żarcia.
W pewnym momencie dopadły mnie takie myśli, że głupia uciekłam od tego, co jest raz w roku i co właściwie lubię, ale dość sporo było całych rodzin i w tym momencie taki wyjazd ma sens, bo omija cię wielkie sprzątanie i gotowanie przed (czego ja akurat nie lubię) i jedziesz sobie wypocząć na gotowe a nie jak moja mama zajeżdżasz się na kilka dni przed świętami, bo wszystko musi błyszczeć i muszą być tony żarcia. W twoim przypadku jeszcze odcinasz się od niepotrzebnych spotkań. Jestem za i polecam jak najbardziej, zwłaszcza, że pojechalibyście w trójkę. jeśli zależy wam na świętach z choinką i wigilijną kolacją (powiedzmy, żeby mały wspominał to jako święta), nie powinno być problemu ze znalezieniem czegoś takiego w jakimś hotelu/pensjonacie. Inna sprawa, mój pensjonat organizował za dodatkową opłata wtedy taką uroczystą kolację dla wszystkich gości ze śpiewaniem kolęd i 12 potrawami i opłatkiem, ale ja nie poszłam, nie chciałam odgrywać jakiejś szopki przed obcymi ani nie chciałam się tłumaczyć, dlaczego spędzam samotne święta.

o Boże, ale się rozpisałam
Stary 2008-09-23, 09:20   #1177
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ehh normalnie mam podly nastroj jak widze taka pogode za oknem

najgorsze jest to ze musze odkurzyc auto ktore pozyczylam bo dzis oddaje i zastanawiam sie jak to zrobic w ten deszcz

ANITKA pewnie juz jezdzi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:21   #1178
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dorinko, wiem o co chodzi, wspominałas kiedyś o tym. Przypadek cięzki i nie ma sobie co szarpać nerwów.

Z ta książką - szkoda, że dotorosła kobieta zachowuję się jak gimnazjalistka, strzela fochy i pokazuje wszystkim dookoła co ona o tym myśli.

Wiem jednak że nic tak nie wkurza drugiej osoby, która lubi nam robic na złość jak ogromniasty uśmiech przyklejony do twarzy i stoicki spokój. I olewanie złośliwych komentarzy.

Cześć wszystkim!
Dokładnie , teraz jej się urodziło dziecko , tzn. ma już 3 miesiące, w przypływie czułości przesłała mi sms-a po urodzeniu małej....Coś w stylu, Mała jest już na świecie i wymiary....Odpisałam gratuluję, no bo co miałam zrobić, w końcu to maleństwo nie jest winne że ma walniętą mamusię
Ale nie widziałam małej od urodzenia, mama do niej chodzi bo mieszkają blisko....a teraz ta trauma zbliżających się świąt mnie osacza

Miskowa dzięki, że się rozpisałaś
Stary 2008-09-23, 09:26   #1179
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dorinko wspolczuje sytuacji
zrob jak uwazasz za sluszne i napewno nie rob niczego wbrew sobie - chcesz jechac to jedz, nie bedziesz sama tylko z najwazniejszymi osobami w Twoim zyciu - a to nie pierwsze swieta i nie ostatnie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:29   #1180
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie , teraz jej się urodziło dziecko , tzn. ma już 3 miesiące, w przypływie czułości przesłała mi sms-a po urodzeniu małej....Coś w stylu, Mała jest już na świecie i wymiary....Odpisałam gratuluję, no bo co miałam zrobić, w końcu to maleństwo nie jest winne że ma walniętą mamusię
Ale nie widziałam małej od urodzenia, mama do niej chodzi bo mieszkają blisko....a teraz ta trauma zbliżających się świąt mnie osacza

Dorinko, a możliwe jest żebyście wigilię spędzili razem, a pozostałe 2 dni świąt sami (we trójkę)? Tym sposobem "zaliczysz" i rodzinkę i sama odpoczniesz.

Szkoda że nei widziałas siostrzenicy. Może siostra trochę się uspokoi przy dziecku.
Stary 2008-09-23, 09:30   #1181
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Przykra sytuacja. Czy mozesz napisać czemu tak się zachowała na ślubie? Nie lubi TŻ-ta i aż tak to okazuje? Moze czegoś nie doczytałam bo mam pytanie- czy nie mozecie spędzić Wigilii u rodziców TŻ, a np. w pierwsze święto zaprosić Waszych rodziców do Was?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 09:30   #1182
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Dorinko, ja nie znam sytuacji z Twoją siostrą... ale współczuję. Bo w końcu siostra, to taka bliska osoba, żal stracić kontakt. Może da się tą sytuację jeszcze naprawić.
Co do świąt, to ja bym się chętnie choć raz wybrała na takie wyjazdowe świętowanie. Zero roboty, tylko obijanie się. Ale chyba tylko raz, bo jestem bardzo zżyta z rodziną (rodzice, siostra, szwagier, siostrzenica) i generalnie bardzo lubię spędzać z nimi święta. Poza tym lubię ta atmosferę przygotowań - chyba bardziej niż same święta. Zawsze wspólnie z mamą lepimy uszka, ja piekę keks, tata robi rybę... to już tradycja i żal byłoby mi z tego zrezygnować.
Stary 2008-09-23, 09:32   #1183
gold-fish
Zakorzenienie

Anitko, trzymam kciuki Napisz jak Ci poszło.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-09-23, 09:41   #1184
dorinka30
Zakorzenienie

Ehh dziewczyny nie chce mi się już gadać na ten temat, bo nawet nie wiem od czego zacząć ........nie chcę już rozdrapywać tego tematu.
Efekt jest taki, że ona nie toleruje mojego Tża i na każdym kroku to podkreśla, aż się sama już chyba w tym zatraciła, bo sama nie bardzo wie o co jej chodzi ? Takie mam wrażenie

Tak ogólnie to ja już się przyzwyczaiłam do tej sytuacji tylko jak święta się zbliżają to zaczynam kombinować co zrobić, najchętniej spędziłabym święta u teściów ale szkoda mi mojej mamy, i tak w kółko dylematy

EDIT
Generalnie nie jest to sytuacja jakaś bardzo nowa jeśli chodzi o jej zachowanie, za każdym razem żadnego z moich partnerów nie tolerowała- zawsze coś .....Jak nie był za brzydki, czytaj mało przystojny To był głupi, pusty, itp. Każdy od momentu jak skończyłam 18 lat, rozumiecie ? To chyba jakaś schiza ?

Mój mąż mówi, że ona ma jakąś schizę ze mną, że jest zazdrosna o wszystko, i najlepiej by się cieszyła żeby nie było mi lepiej niż jej, sama nie wiem, nie analizuję tego żeby nie zwariować ......... Ale to raczej nadaje się do leczenia u psychiatry .......
Stary 2008-09-23, 09:52   #1185
kaska87
Zakorzenienie

nie zpeszająć chyba udało mi się namówić Tadzika w końcu na "rozeznanie" tzn sprawdzenie jak to u nas z terminami

Dorinka może Ci zazdrości męża bo chyba pisałaś, ze ten jej to taki niebardzo i się kłócą jeśli coś pokręciłąm to mnie popraw

Stary 2008-09-23, 09:55   #1186
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie zpeszająć chyba udało mi się namówić Tadzika w końcu na "rozeznanie" tzn sprawdzenie jak to u nas z terminami

Trzymamy kciuki.

Ja już wczoraj potwierdzła osttaecznie termin w kościele. Teraz trzeba się bedzie rozejrzec za naukami
Stary 2008-09-23, 10:02   #1187
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już wczoraj potwierdzła osttaecznie termin w kościele. Teraz trzeba się bedzie rozejrzec za naukami
my jakoś pół roku przed pójdziemy w kościele załatwiać(?) a moze za późno zapytam Tadzika

Stary 2008-09-23, 10:07   #1188
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
my jakoś pół roku przed pójdziemy w kościele załatwiać(?) a moze za późno zapytam Tadzika

Za późno. Zapisy sa tak rok przed. A dokumenty zanosi się 3 miesiące przed. Czyli nauki musisz zacząć najpózniej pół roku przed, bo trwa to ok 3 m-cy (10 spotkań).
Stary 2008-09-23, 10:13   #1189
mekintoszek
Rozeznanie

cześć Dziewczęta

TYlko na chwilę wpadłam, bo lecę do szpitala - jestem ciocią Dorinko, może trochę nie na miejscu, w związku z Twoją siostrą i jej dzieckiem, ale powiem Ci, że kurcze, pierwszy raz jestem taką prawdziwą ciocią i to jest coś niesamowitego-juz widze, że to dziecko będzie dla mnie baaardzo ważne, szkoda by było, żebyś pozbawiała malucha takiej fajnej cioci, jaką jesteś Ktos musi przecież czuwać nad stylem dziewczynki

Co do Świąt spędzanych w pensjonatach-my kiedyś byliśmy z rodzicami, jeszcze jako dzieci na czymś takim. Kolacja jest wigilijna itp, ale klimatu to nie ma. Proponowałabym jak L_V-wigilia wspólna, a potem uciekacie. Będziesz się męczyć, ale czy trochę tym samym nie pokażesz, że jesteś ponad to? Możesz spróbować zdemaskować grę siostry-to działa na takie osoby. Powiedz jej jasno, że widzisz, że boli ją, że u Ciebie wszystko dobrze, ale takimi zagrywkami nie sprawi, że zmienisz stosunek do swojego Męża, a co najwyżej odetniesz się od niej...Jeszcze dodałabym, że dowartościowywać swoje życie poprzez dewaloryzowanie cudzego to chyba najgorszy sposób na poprawę własnego samopoczucia.
Po powiedzeniu tego uścisnęłabym ją serdecznie i zachowywała się, jakby nigdy nic.
Próby przekonywania o zaletach Twojego Męża i opanowania jej wyskoków myślę, że nie poskutkują, dlatego byłabym za takim zdemaskowaniem jej, jak napisałam wyżej.

Anitko, trzymam kciuki!!

L_V, gratulacje ustalenia daty

Dobra, nagadałam się to mogę zmykać, buziaki,pa
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 10:20   #1190
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
cześć Dziewczęta

TYlko na chwilę wpadłam, bo lecę do szpitala - jestem ciocią Dorinko, może trochę nie na miejscu, w związku z Twoją siostrą i jej dzieckiem, ale powiem Ci, że kurcze, pierwszy raz jestem taką prawdziwą ciocią i to jest coś niesamowitego-juz widze, że to dziecko będzie dla mnie baaardzo ważne, szkoda by było, żebyś pozbawiała malucha takiej fajnej cioci, jaką jesteś Ktos musi przecież czuwać nad stylem dziewczynki

Co do Świąt spędzanych w pensjonatach-my kiedyś byliśmy z rodzicami, jeszcze jako dzieci na czymś takim. Kolacja jest wigilijna itp, ale klimatu to nie ma. Proponowałabym jak L_V-wigilia wspólna, a potem uciekacie. Będziesz się męczyć, ale czy trochę tym samym nie pokażesz, że jesteś ponad to? Możesz spróbować zdemaskować grę siostry-to działa na takie osoby. Powiedz jej jasno, że widzisz, że boli ją, że u Ciebie wszystko dobrze, ale takimi zagrywkami nie sprawi, że zmienisz stosunek do swojego Męża, a co najwyżej odetniesz się od niej...Jeszcze dodałabym, że dowartościowywać swoje życie poprzez dewaloryzowanie cudzego to chyba najgorszy sposób na poprawę własnego samopoczucia.
Po powiedzeniu tego uścisnęłabym ją serdecznie i zachowywała się, jakby nigdy nic.
Próby przekonywania o zaletach Twojego Męża i opanowania jej wyskoków myślę, że nie poskutkują, dlatego byłabym za takim zdemaskowaniem jej, jak napisałam wyżej.

Dobra, nagadałam się to mogę zmykać, buziaki,pa
Mekintoszku gratulacje !!! dziękuję Ci za miłe słowa, Twój sposób jest wart wypróbowania Musze się nad tym zastanowić
Stary 2008-09-23, 10:24   #1191
sanetka
Zakorzenienie

czesc.

ale sie zalatwilam-3 zeby do wyrwania. ekscytujacy koniec roku mnie czeka

Anitka

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 10:43   #1192
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
czesc.

A co się dzieje?
Stary 2008-09-23, 10:47   #1193
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
czesc.

Anitka
Ojjjj.. to okropne Trzymaj sie
Stary 2008-09-23, 10:48   #1194
gold-fish
Zakorzenienie

Pomysł Mekintoszka mi sie bardzo podoba

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-09-23, 10:56   #1195
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
A co się dzieje?
jedno to 6, leczona duzo razy kanalowo. i sie wysluzyla (chociaz chwala za to ze udalo sie ja prawie 10 lat utrzymac). lepiej ja teraz wyrwac

i 2 gorne osemki- i bez nich mialam ciasno w szczece. teraz mi jeszcze bardziej inne stloczyly przez co cala gora mnie pobolewa i czesciej sie psuje miedzy zebami. ciezko sie do nich dostac zeby nawet cos zrobic (bo sa poczatki prochnicy) wiec lepiej wyrwac tylko to gorsze bo u chirurga,szwy te sprawy...

w ogole nie odczuwam ze to juz za 4 dni...

Stary 2008-09-23, 10:59   #1196
kaska87
Zakorzenienie

L_V u nas jest 6 spotkania razem z poradnią w każda środę zreszta powiem Tadziowi żeby zapytał proboszcza w niedzielę

Stary 2008-09-23, 11:00   #1197
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
jedno to 6, leczona duzo razy kanalowo. i sie wysluzyla (chociaz chwala za to ze udalo sie ja prawie 10 lat utrzymac). lepiej ja teraz wyrwac

i 2 gorne osemki- i bez nich mialam ciasno w szczece. teraz mi jeszcze bardziej inne stloczyly przez co cala gora mnie pobolewa i czesciej sie psuje miedzy zebami. ciezko sie do nich dostac zeby nawet cos zrobic (bo sa poczatki prochnicy) wiec lepiej wyrwac tylko to gorsze bo u chirurga,szwy te sprawy...

w ogole nie odczuwam ze to juz za 4 dni...
No to nie masz wyjścia, Anetko, trzeba zorbic z zebami porządek.

CZekaj, czekaj, złapie CIę dzień przed.
Stary 2008-09-23, 11:01   #1198
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V u nas jest 6 spotkania razem z poradnią w każda środę zreszta powiem Tadziowi żeby zapytał proboszcza w niedzielę

U mnie 10, w kazdą niedzielę. Przez 10 tyodni będę uwiązana w warszawie: mad:
Stary 2008-09-23, 11:03   #1199
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje i w dodatku można często gęsto trafić na jakiegoś nawiedzonego księdza opowiadającego dyrdymały (przepraszam osoby wierzące, ale ja tak to widzę).
Stary 2008-09-23, 11:11   #1200
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
współczuje i w dodatku można często gęsto trafić na jakiegoś nawiedzonego księdza opowiadającego dyrdymały (przepraszam osoby wierzące, ale ja tak to widzę).
u nas tez bylo 10 spotkan. ale zrobilismy je ponad rok temu.
i nas nie bylo zle. ksiadz tylko na 2 spotkaniach, powiedzial jak wyglada msza a potem to juz spotkania z mlodymi malzenstwami. bardzo ciekawe i wesole.
nie ma co sie nastawiac ze bedzie zle

zreszta my zawsze sie staramy zalatwiac wszystko z takim "zyciowym" ksiedzem. ktory rozumie mlodych i np. sytuacje ze mieszka sie razem przed slubem. poprosilismy go o udzielenie slubu nawet

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości