|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Dobry wieczór
![]() Maladt - gratuluję tytułu technika i prawka, no i mam nadzieje ze dzis też ci sie udało ![]() Sosnowa - najlepszego z okazji rocznicy ![]() Jola i Rusałka - cieszę się że chcrzciny sie udaly ![]() Aniu - Mikuś sliczny ![]() Matrica - moj Rafal też ma skazę białkową (oststnio pytałyscie Ele jak to wygląda - jak chcecie to wam wstawię fotkę jak moj mały był cały wysypany) ja jestem na diecie bez nabiału 3 tydzień, smaruje mu buźke oilatum i juz sie pięknie wygoił, ale wystarczyla jedna kawa z mlekiem i krostki znów sie pojawiły, wiec juz nie mam wątpliwosci że to nabiał go uczula. Bardzo mi zalezy żeby karmic piersia jeszcze conajmniej 4 miesiące, wiec nie pozostaje nic innego jak dieta, ale jak w sklepie mijam jogurty to normalnie dostaje ślinotoku ![]() My bylismy dzis na usg bioderek - poszłam prywatnie bo nit mi nie chciał dac skierowania. Tak czy inaczej bioderka git ![]() Mielismy też badanie słuchu (w szpitalu po urodzeniu wyszly nieprawidłowości) i tez jest dobrze, wiec bardzo się cieszę. ![]() A wczoraj korzystając z pięknej pogody bylismy na spacerku, a dzis mamy dzień marudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Widziałam babeczkę z "Mam talent ". Oj talent, to ona ma. A co zrobił Wojewódzki? Bo oglądałam tylko fragment.
Jola, Anka, ja mam ten sam problem z główką Łuśki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Asiula, skądżeś Ty ładną pogdę wzięła ? U nas ponuro jak w listopadzie...
Jakbyś mogła to wklej wysypkę małego, bo właśnie zaobserwowałam taką drobniutką u Łucji.. A jak ze szczepieniem? Brałaś może z nfz? Ja się trochę boję, ale jak to któraś z dziewczyn wspomniała, to chyba my bardziej ciepimy, bo maluszki zaboli, ale nic nie pamiętają (zresztą nas też szczepili za młodu, a jakoś nie mam traumy po tym wydarzeniu). |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A TŻtem się nie przejmuj... faceci są dziwni. No i życzę wytrwania w postanowieniu. Ja też mam dużo mleka i podobno bardzo dobre bo według wszystkich (lekarki, pielęgniarek, położnej) mała pięknie rośnie, zresztą podobno to najlepszy pokarm dla dziecka. Dlatego też mimo tego, że takie karmienie jest uciążliwe i że piersi z pewnością na tym ucierpią, chcę karmić przynajmniej do 6tego miesiąca... tylko, że szlag trafia jak się widzi że dziecko na tym niby super pokarmie ma kolki, bóle brzuszka, wysypki i inne cholerstwa. Mnie od czasu do czasu nachodzi taka ochota, żeby to wszystko olać i przejść na butlę. No, ale musimy być silne i już. Musi być dobrze. Jowiszku, czytasz w myślach ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze powiedziała że jej się zaniewidziało więc mina mu nieźle zrzedła
![]() w tym programie są takie elementy że paść można ![]() ![]() ![]() ![]() czyli nasze dzieci upodobały sobie prawą stronę bo Tymek też na prawo skręca główkę-dokładnie tak jak Miki ![]() Jedyny plus u Tymka to taki że jak leży na plecach to ma główkę tak jak Miki na prawo skręconą a w nocy że śpi na brzuszku to śpi na lewym policzku więc "splaszcza" sobie lewą stronę głowy. Ale coś mnie chce trafić jak on leży w leżaczku czy w ogóle na plecach i ta głowa taka skrzywiona ![]()
#4357 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Karuzelka przyszła hihi i jest rewelacyjna, Ola na szczęście jej sie nie boi tylko patrzy jak zaczarowana, melodyjki są super, zwłaszcza jedna kołysanka po angielsku mnie urzekła. Cestia ja mam tak samo, ale to już wcześniej też taki płaczek byłam i łatwo się wzruszałam. Dziś tą dziewczynę z mam talent chyba z 20 razy oglądałam! Boska jest, ciary na całym ciele. Sosnowa kochana a Wy z Łusią kiedy idziecie szczepić? Ja jutro pomykam na bioderka. Własnie sie obżarłam, brachol mnie skarmił kurczakiem w panierce miodowo imbirowej z chili. Ozór mi płonie. Zaraz zmykam spać ![]() ![]()
#4358 |
Zakorzenienie
|
Ja Asiula odstawilam nabial juz jakis czas temu i pije mleko bez laktozy. A wysypka dalej jest. Mam nadzieje ze tym razem cos uzgodnimy z pediatra i moze jakies dodatkowe badania?
Malgosiu ja podobnie jak Cestia chce byc twarda i chce karmic dziecko przynajmnije do 6 mies. Boje sie odstawic go od piersi nawet na krotki czas, bo nigdy nie wiadomo jak bedzie pozniej ssal. Ale jak bedzie trzeba to nie bede miala innego wyjscia. Wlasnie miala chwile grozy bo maly obudzil sie dwa razy z przerazliwym piskiem. Wygladalo to tak jakby sie czegos przestraszyl, ale to chyba jakas straszliwa kolka..albo cos mu si naprawde niedobrego dzieje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Marticia wiesz co...z tego co opisujesz to Mario ma podobne objawy jak mój Tymcio miał. i ja odstawiłam nabiał a on czuł się coraz gorzej. Też nie raz budził sie z takim przeraźliwym piskiem/krzykiem potrafił w dzień zasnąć i po 5 minutach budził sie z takim okropnym płaczem, widać było że cierpi
aha no i pieniste strzelające kupy to znaczy ze zle dzieje się z jego jelitkami...
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Aha no to normalnie zalamka.. Ciekawe co tu pediatra mi poradzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym widzę tego duże plusy- dziś szczepiłam się na grypę i dzięki temu Borys będzie miał moje przeciwciała na grypę, a gdybym nie karmiłą piersią to on niestety nie może zostać jeszcze zaszczepiony (dopiero po 6mies.) Także karmienie piersią też ma swoje plusy, chociaż przyznam, że czasem wkurzam się, że np tż nie może go nakarmić, ale jakoś to przetrzymam. A co do karmienia butelką, to mój bratanek urodził się w zeszłym roku w listopadzie i byl na butli i nie chorował ani razu, także też nie jest to prawdą jak niektórzy sądzą, że na butelce to dzieci bardziej chorowite są bo nie dostają przeciwciał od mamy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Rozeznanie
|
O losie.... próbuje od 2 godzin dodać fotki i za każdym razem jak klikam wyslij to mi się wizaż zawiesza
![]() ![]() ![]() ![]() No i tak - Sosnowa - zaszczepiłam z nfz, nie było żadnego problemu, mały zrobił tylko 3 razy Aaaa i juz, żadnego płaczu czy traumatycznych przeżyc ![]() ![]() Verona - masz rację, nie ma co przesadzać, jeśli dziecko poza wysypką nie ma innych objawów alergii można odetchnąć i starać się ograniczac alergeny, ale w takich sytuacjach jak np. u Joli to lepiej dla dobra dziecka potraktować alergie serio. Matrica mój Rafał tez kilka razy obudził sie z takim strasznym placzem, jakby go coś bardzo mocno zabolało, albo przestraszyło, biedny tak plakal, że aż powietrza nie mógł zlapać... myslałam że dostane zawału... No i jeszcze fotki, mój tłuścioszek z wysypką i już bez niej, no i nasz wczorajszy spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
No nareszcie!!!!! Udalo się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Veronko gdyby sie ograniczalo tylko do problemow skornych..ale ten krzyk byl przerazliwy..dwa razy sie to zdarzylo.
ja jestem gotowa na restrykcyjna diete i chce dalje karmic piersia. Potem bede wlaczala powoli kolejne produkty Asiula no to maly ma podobna wysypke. Ale slicznie wygladasz a ile Twoja pociecha jest cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Asiula zgrabniulko jak ja zazdroszczę tych spacerów po plaży..............
![]() Rafałek śliczny pyzulek ![]() Kochane gdyby Tymcio miał tylko obsypaną buźkę to luz, jakoś bym przeżyła ale same wiecie jak jego sytuacja wyglądała. Niestety u nas wysypki prawie nie było za to brzuch nie dawał rady ![]() zmykam w wyrko, buźka ![]()
#4369 |
Zakorzenienie
|
Marticia moja Iga z takim krzykiem budzi się od urodzenia. w pierwszym miesiącu dzień w dzień, teraz tylko ciut rzadziej. u nas to bąble powietrza świdrujące w brzuszku bo podniesiona do pionu od razu beka i się uspokaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Hehe, mój mąż jak zobaczył te zdjęcia mówi, kto to jest?! ALe on podobny do Borysa, tylko grubszy lekko hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Asiula sliczna mamcia z ciebie no i Rafałek to juz pokaźny chłop!!
![]() a co do wizazu, to tez mnie trafia bo non stop zrywa mi połączenie, wiec sie na niego lekko obraziłam dzisiaj ![]()
#4373 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dziewczyny!!!
Wstalismy niedawno, pije herbatke na laktacje bo cyce wyssane maksymalnie przez noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widze ze jakis nocny pomor byl wczoraj, myslalam ze cos poczytam z rana a tu nikogo nie ma ![]() ![]() Dziewczyny jak minela nocka? ![]()
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
hej wstawac spiochy
![]() asiula Rafcio taki slodziutki maluszek, brawo mamusiu, widac ze rosnie na mleku jak na drozdzach ![]() ![]() Mikus je i podsypia na reku zaraz nastawiamy pranie, szkoda ze pogoda do bani to nici suszenia spioszkow w promykach slonca, ponoc w Lublinie ma byc dzis nazimniej do 9 stopni ![]() Anisiu mi Miki nie daje rady wyssac zawartosci przez noc, jesli musze namagazynowac mleko to wlasnie sciagam nad ranem, a na laktacje to popijam sobie karmelowe pifto ![]() u nas noc ok, wstawanie 2, 5,30 i 7, czyli znosnie , tylko usypianie bylo koszmarem, normalnie znow muchy w nosie i spazmatyczny placz bez lez, nie wiem co sie z nim dzieje ze sie tak zachowuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Anisia ja tylko tak cichaczem czytam zaległości
![]() Ciężka noc bo Maciuś jest chory-źle mu się oddychało i kaszlał. Jest troszke marudny ale sporo śpi.Czekam na wyniki posiewu moczu i jak będzie coś nie tak to dostanie antybiotyk.W ogóle jakaś jestem płacząca od wczoraj.Lekarka dała mi skierowanie na badanie krwi z wymazem żeby wykluczyć białaczke ![]() Patrze na to moje dziecko i wyje...Ale ja go kocham. Cyce już wysuszone a ja dalej nie mogę przeboleć że go nie karmie ![]() Oj ale jestem w humorze a raczej nie-humorze |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Olcia mi przykimała ![]() ![]() Asiula jaka z Ciebie jest śliczna mama ![]() ![]()
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
No niestety troszke zdrowie daje mi popalić.Mam omdlenia,powiększone bolące węzły chłonne przy uszach,pod pachami,w pachwinach,krwotoki z nosa i dziąseł,siniaki bez przyczyny,uczucie zatkanych uszu-jednym słowem nie jest wesoło.Wcześniej już się podobnie czułam ale troche to olewałam,pewnie też się bałam.Teraz muszę się wziąć za siebie bo jest Maciuś a ja musze być zdrowa,bo on potrzebuje mamusi.Nie wyobrażam sobie że nie będzie mnie przy nim jak będzie rosnął,mówił,chodził...
Mam nadzieje że będzie dobrze-musi być,nie ma innej obcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj koniecznie znac jak bedziesz miala wyniki ![]()
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
Anisia wielkie dzięki.Pewnie troszkę się to przedłuży bo mój tż wyjeżdża w delegacje a ja zostane sama z dzieckiem więc na pewno z badań na razie nici.Jak coś się wyjaśni to dam znać.Ale się boje
![]() Trzymajcie wszystkie kciuki za mnie i Maciusia a będzie dobrze. W kupie siła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.