|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Skoro zdrwowe i piękne to postanowiłam Was zapytać
![]() ![]() a mianowicie, kupiłam nisim, wiadomo, zapuszczam włosy, chcę żeby były długie..r ale ;p chce sobie zrobić 3 warkoczyki tzn jakby przedłużyć te moje włosy włosami sztucznymi i czy coś złego stanie się z moimi włosami ?jak sądzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Podczytuje watek i podczytuje, sluzycie mi, motywujecie, nawet o tym nie wiecie ![]() Niestety piszecie o wielu specyfikach do ktorychw Anglii nie mam dostepu ![]() Zakupilam maseczke do wlosow o kuszaco brzmiacej nazwie Avocado Hair Cream. Podany sklad na opakowaniu to avocado oil, cocoa butter, shea butter i rosemary oil. (Az mi sie dziwne wydaje ze zadnych konserwantow, ale to jakies hinduskie, wiec kto wie, moze po prostu nie podane ![]() ![]() Ok rozpisalam sie - z gory dziekuje za odpowiedzi. ![]()
#4233 |
Rozeznanie
|
Czas na zmiane. Radykalną zmiane. Idzie jesien, zima i bardzo nie podoba mi sie to. Moim włosom jeszcze bardziej. Oile wiosna latem moja pielegnacja spisywala sie b. dobrze i moglam jakos zaponowac nad falami i puszeniem sie, to teraz jest dramat.
![]() ![]() piekielna wilgoć w powietrzu, czemu moje włosy tak ją chłoną? |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
BAN stały
|
Farbowalam włosy henna SIPA w płynie (wlosy wydawaly sie wysuszone...ale tak nie bylo na drugi dzien byly pelne zycia) słabo zlapalo odrosty a nawet prawie nic ale za to gosc bedacy u mnie powiedzial ze mam fajny blyszczacy bardzo intensywny kolor wlosow....najwazniejsze ze dostrzegl to czego ja nie widze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Jeśli to pełny skład, i mając na uwadze fakt, że to kosmetyk indyjski, zrobiłabym dokładnie tak, jak opisujesz - czyli stosowanie przed myciem. Nałożyłabym ją nawet na całą noc, na długość raczej, chociaż myślę, że i na skórę nie zaszkodzi [albo np wetrzeć w samą skórę na godzinę przed myciem, a resztę wcześniej, na noc/kilka godzin]. Konserwantów może nie być - w końcu to oleje ![]() Pamiętaj również o tym, że naturalna pielęgnacja to długotrwały proces i efektów natychmiastowych nie będzie, ale może zrób fotkę obecnie i porównaj ją z fotografią zrobioną po 3 miesiącach, aby ocenić, czy wybrany wariant dbania o włosy jest efektywny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak myslałam, gliceryna. poki co odstawie odzywki z nią (mypa z masłem karite i nivea diamon gloss) chociaz po waxie polskim tez sie pusza, wiec sama nie wiem. Myje babydreamem a ostatnio odzywka mrs potters. pozniej aloes/ goldwell curl definition (ew tamte) i po wyjsciu z domu puff... wlosy szorstkie i takie dziwne. bede zimowac w domu, do wiosny nie wychodze :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item430584131_...ywka_wl_s.html ciekawe czy skład taki sam będzie, chyba się skuszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To olejowe cos o czym wlasnie dyskutuja dziewczyny moze byc dobrym rozwiazaniem, tylko pytanie, czy faktycznie zawiera same oleje i czy dostane gdzies na terenie Kraka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (Swoją drogą - uwielbiam, jak mi się włosy puszą od wilgoci i zaczynają trochę falować - dlatego nie ubieram kaptura podczas mżawki ![]() Zauważyłam, że piszecie ostatnio o jesienno-zimowej pielęgnacji włosów, która powinna być bardziej intensywna, a wręcz obciążająca ![]() ![]()
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz sama nie wiem. bede testowac i zobacze. Zdam relacje jak zobacze efekty. ![]() ![]() no nic dalej bede pielegnowac jak moge i kochac je jeszcze bardziej, moze taka ich natura... Moze mam za duze wymagania :P cholerny perfekcjonizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, naczytałam się ze woda brzozowa i pokrzywowa jest na bazie spirytusu by lepiej transportować wszystkie dobrodziejstwa w głębsze warstwy skóry. Czy można czegoś jeszcze dodatkowo dodawać do tej wody by wnikneło w skalp? co warto by było ? czy może to zły pomysł?
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4245 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech sie wszyscy pocaluja w swoje kosmyki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Przyczajenie
|
witam,mam pytanie dotyczace plukanki srebrzystej do wlosow blond.dokladnie chodzi mi o to co stosowac najpierw czy plukanke czy moze odzywke do wlosow.odzywka jest bez splukiwania wiec mysle,ze najpierw plukanke.ale martwie sie,czy jedno z drugim moge bezposrednio po sobie nakladac.dziekuje z gory za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Rozeznanie
|
znów zaczynam wątpić, więc proszę Was o radę.
jak gdziesik już tutaj pisałam, mam cienkie włosy i rzadkie, do tego cholernie beznadziejnie wycieniowane, co powoduje, że są jeszcze cieńsze (przynajmniej wg mnie). w końcu zaczęły wyrastać nowe, ale wiem, że cudu nie będzie, po prostu od dziecka mam takie rzadkie i cienkie. no i.. od zawsze marzę o długich włosach, lepiej się czuję w takich, w choć troszkę krótszych czuję się jakby mi czegoś brakowało ![]() ![]() wiem, rozpisałam się, ale sama nie wiem czego od nich chcę. co o tym myślicie?
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja nadal szukam przyczyn zmiany moich włosów, może na tym wątku ktoś zna odpowiedz ![]() Z natury jestem szatynką, włosy mam jak to zwykle szatynki średnio grube i proste. Niestety zachorowały, przestały mi rosnąć, te co miałam na głowie zrobily się cieńkie, i połowa wypadła. I tak to zawsze narzekałam na ilość moich włosow-że za dużo, że za gęste no i stało się to co chciałam pasma ledwo ledwo ![]() lecze się juz od dwóch miesiecy, wlosy nie wypadają i od 4 tygodni zaczęły mi wkoncu rosnąc nowe ![]() Tyle że wlaśnie w tym problem: są one jasny blond wręcz platyna ![]() ![]() Ja nie wiem, czy one na zawsze już będą takie? ![]() ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej a który to konkretkie Auchan? ![]() p.s bardzo dziękuje za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
W Wola Parku. Tam Auchan jest piętrowy i dział z kosmetykami mają na I piętrze. Nie ma za co
![]()
#4253 |
Zakorzenienie
|
Hormony sa przyczyną zmian w strukturze wlosa. Wiele dziewczyn szukalo swoich utraconych sprezynek po odstawieniu hormonow. Sama szukam sensownych zrodel mowiacych na ten temat, bo dosc mnie to interesuje. Wszystko moze zadzialac odwrotnie: wplynac na zwiekszenie sie skretu np. Chcialabym wiedziec czy da sie to w jakikolwiek sposob kontrolowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Rozeznanie
|
No wlasnie, poki co zrodeł brak. Jedynie info to z doświadczeń innych. Biore juz dosyc dlugo hormony z przerwami ale jednak. Przed braniem h. mialam włosy bardzo zniszczone i wydawalo mi sie ze bardziej sie kręcą. Teraz włosy mam zdrowsze i biore h. wiec mysle ze skret nie zmiejszył sie przez dbanie o włosy... to by bylo naprawde dziwne.
Mojej mamie po ciazy rozprostowaly sie włosy. miała kiedys b. mocny skret teraz bardziej fale.. ale np ciotce, ktora miala tkie same włosy po ciazy nic sie nie stało i dalej ma loki, wiec jak widac rożnie to bywa. Na jednych ma wpływ na innych nie. ps swoje foty wrzuce pozniej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Perfumoholik z wyboru
|
ja postanowilam, ze na suche koncowki (dziwne nagle staly sie suche - moze to przez ten szampon natura eva czy jakos tak z czarna rzepa + poczatki lupiezu :/ ) uzyc oliwki. Poki co mam tylko olejek z kokosem z filtrem (fajne wlosy sa po nim) ale planuje zakupic jakas oliwke dla dzieci badz oliwe z oliwek
![]()
#4256 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny: poczytuje Was sobie bo tez wlacze o piekne zdrowe wlosy
![]() mam pytanie: przez ok 2lata prostowalam wlosy, farbowalam, 2 razy zdejmowalam kolor (nie z calosci)- wlosy wiadomo przesuszone, szopa na glowie i takie tam.... od konca maja nie uzywam prostownicy ani suszarki... przestalam farbowac (raz na jakis czas uzywam szamponetki) ... teraz uzywam szamponu elseve tego zoltego z ceramidami, odzywki i maski z avonu do wlosow suchych i zniszczonych, jedwabiu i raz w tyg. ide spac z zoltkiem i olejem rycynowym na glowie.. wlosy odzyly, ni pusza sie tak mocno, tylko w jednym miejscu- tak przy grzywce gdzie najbardziej prostowalam;p i tu moje wlasciwe pytanie: czy jest sens w uzywaniu dodatkowo jakiejs odzywki regenerujacej/wygladzajacej bez splukiwania? mgielki itp odpadaja bo strasznie pusza mi wlosy (probowalam gliss kura i mariona)... jesli tak to moze ktoras z Was ma cos godnego polecenia? szukalam co prawda na KWC ale tam jest tego tyle ze nie umiem sie zdecydowac... dodam ze mam wlosy do polowy szyi, kolor blond bylabym wdzieczna za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
BAN stały
|
chcialam podziewkowac dziewczyna z wizazu poniewaz bedac dzis na podcieciu koncuwek fryzjerka powiedziala ze nie potrzebnie przyszlam bo mam bardzo zdrowe wlosy...ale i tak je 1 cm podcielam.....mialam kiedys wlosy sianowate suche jak pieprz i z rozdwajajacymi sie koncowkami po roku intensywnego dbania i odlozenia suszary i prostownicy moje włosy sa bardzo zdrowe gladkie i lsniace....dzieki jeszcze raz za wszystkie rady bo to dzieki wczytywaniu sie w te wszystkie strony moje wlosy sa zdrowe i dlugie.....choc walcze o duzo dluzsze do samego tylka...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Rozeznanie
|
Gratulacje!
![]() to teraz ja pokaze moje maleństwa jak obiecałam : rozczesane, a 2 nie. moj chyba max skret na zel, latwo sie krecą ale tez łatwo rozprostowują... |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.