|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Seviljanka, trzymam kciuki. Kuruj się i odpoczywaj
![]() Ja się wczoraj strasznie przestraszyłam ponieważ wieczorem zaczął mnie boleć brzuch. To taki ból...wiecie jak boli brzuch jak się w niego uderzycie? Takie ściśnięcie. No i ja tak wczoraj miałam poniżej mostka. Jakby ktoś mnie skopał w środku albo jakby dzidzia się tam usadowiła i wgniotła w moje organy. Jak leżałam to mnie napierdzielało, a jak usiadłam to przeszło. Co to może być?
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
mam toksoplazmoze
((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( (Załamka nie wiem co mam robić i dodatkowo jestem przeziębiona wczoraj z płaczu bardzo bolała mnie głowa dziewczyny moze znacie jakiegoś bardzo dobrzego lekarza ginekologa prywatnie z Krakowa bądź z Kielc ?????bo moja Pani ginekolog nic nie zna się na tokso............: ((((( (((((((
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
nimfetko, spokojnie. Dobrze że zostało to wykryte to można podjąć leczenie. Gorzej gdybyś miała toxo i nie była tego świadoma. Moja koleżanka miała toxo i dostawała lek o nazwie Spiramycyna (o ile się nie mylę) i dzidzia urodziła się zdrowa. Lekarza niestety żadnego nie znam
![]() Trzymaj się kochana, będzie dobrze. Ja chyba też powtórzę badania na toxo. Tak w razie czego.
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Nimfetko, przykro mi bardzo ale nie wolno siamywać i trzeba szybciorem szukać innego gina. Wszystko będzie dobrze, teraz spokojnie dają radę z takimi choróbskami!
I dziękuję ślicznie Dziewczynki za wsparcie
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dziękuje ale i tak nie wiem co mam robic,szukam teraz lekarza na forach internetowych
![]() Sama zrobiłam badania na tokso sama,tak coś czułam,kurdeeeee załamka!
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poradzicie sobie z tym
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze poszukasz dobrego zakaznika, w koncu to choroza zakazna i lepiej jak cie bedzie specjalista prowadzil. Bez paniki dostaniesz antybiotyk i bedzie OK. Uszy do góry |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Nimfetko słoneczko- głowa do góry! Mocno 3mam kciuki za Ciebie, bobaska i abyście szybko znaleźli speca od tego choróbska.
Kasiu - Ja też mam jutro wizytę i też nie mam na nią chęci ale cóz. Przez nią musze przełozyć mój wyazd do wro aż na czwartek. I dzieki wielkie dziewczyny za namiary na sklepy. Moj mały wiercik budzi mnie w nocy kopiąc. Obecnie przekręca się raz kopiąc mnie w watrobę raz w sam pęcherz - widocznie wzbrania się jak może od położenia do dołu głową. Na dodatek chyba zaczął intensywniej rosnąc mi brzuchol bo chwilami skóre mam tak napieta jak gumka w gaciach teściowej. ![]() No i pochwale się Wam paroma foteczkami ciuszków i kocyka od dziadków |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
bezsenność, słodziutkie te ubranka! Ja nadal nic nie mam.
Powtórzę pytanie odnosnie bólu brzucha: "Ja się wczoraj strasznie przestraszyłam ponieważ wieczorem zaczął mnie boleć brzuch. To taki ból...wiecie jak boli brzuch jak się w niego uderzycie? Takie ściśnięcie. No i ja tak wczoraj miałam poniżej mostka. Jakby ktoś mnie skopał w środku albo jakby dzidzia się tam usadowiła i wgniotła w moje organy. Jak leżałam to mnie napierdzielało, a jak usiadłam to przeszło. Co to może być?". Miała któraś z Was takie bóle dziwne?
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Nimfetko bedzie dobrze,może warto byłoby przejsc sie do lekarza ogólnego ,im wiecej rad tym lepiej.
moja kolezanka tez ma tosopazmoze i jest ok nic jej dzidzi nie grozi. wracajac do linku który wczoraj podałam na temat porodu rodzinnego ,przeczytałam opinie pod tym artykułem i zamarłam opinie niektórych facetów sa tragiczne !ja juz nie chce faceta przy porodzie ,niech lepiej za drzwiami czeka. bo jak ma sie zbrzydzic i napatrzec na te okropnosci i potem jeszcze zdradzac to ja dziekuje!faceci sa wzrokowcami...niestety |
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
passionfruit, mnie też czasami boli brzuch, jakby z zbytniego napięcia, albo jakby się naciągał.
Gdzieś także wyczytałam że teraz mogą zacząć się twardnienia macicy bo w ten sposób przygotouje się ona do porodu. Ale cięzko stwierdzić czy ten ból co masz - to ten. lepiej spytać lekarza |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
bezsenność, dzięki
Jadę dzis po zwolnienie lekarskie to przy okazji zapytam.Wiem, że jestem monotematyczne ale mam autentycznego stracha przed tym zwolnieniem! No nie wyobrażam sobie siebie nie pracującej.
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Jestem CALKIEM nowa na tej stronie, na ktora wlasnie siedzac uziemiona w domu przeziebieniem, trafilam calkiem przypadkiem.Szukalam porad dotyczacych przeziebienia w ciazy i tak tutaj trafilam.Tkwie juz w domu drugi dzien i nudzi mi sie niemilosiernie . Termin porodu mam na 14 lutego wiec milo mi bedzie dolaczyc do Was![]() Nimfetko i ja dorzucam od siebie slowa otuchy!Wprawdzie jest to powazna sprawa ale jak tu juz wczesniej dziewczyny pisaly uleczalna.Glowa do gory wszystko bedzie dobrze! Krolowaa tez Cie pociesze.Ja znam paru chlopakow ktorzy uczestniczyli w porodach, przecinali pepowine i byli w tych trudnych momentach przy zonie.Zaden z nich nie powiedzial czegos tak wstretnego.Wrecz przeciwnie.Widze jak opowiadaja to przezycie z przejeciem i duma w glosie.A na pewno nikt z nich od tej pory nie zdradzil swojej zony chociaz minelo juz 2-3 lata od porodu!Moj maz tez chce uczestniczyc w porodzie a ja sobie nawet nie wyobrazam inaczej.Kwestia jest innego typu-czy wytrzyma i nie zemdleje
|
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
Nimfetko sprawdź dobrze wyniki. Może wykryto u Ciebie, że kiedyś chorowałaś na toksoplazmozę i masz przeciwciała a nie chorobę.
U mnie tak było z cytomegalią. Nasiałam paniki a okazało się, że to co wyszło to obecność przeciwciał więc wszystko OK. Ja też miałam badania na tokso. Wykazało, że nie mam przeciwciał i to mnie zmartwiło, bo muszę teraz baaaardzo uważać. Życzę Ci, żeby wszystko było OK. Tak, jak dziewczyny pisały - najlepiej do rodzinnego albo zakaźnego. I spokojnie. Trzymam kciuki.
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
#3405 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bry3dzia - witam kolejną ciężarówkę!!!
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
nimfetka a ile razy miałas robione badanie? powtarzałas po 4 tygodniach?
to bardzo wazne bo dopiero 2 badanie stwierdza czy ilosc przeciwciał wzrazsta i jest to choroba, czy tak jak u mnie np. utrzymuje sie na tym samym poziomie i oznacza ze jestem odporan bo juz kiedys miałam to paskudztwo i w takim wypadku nie ma sie co martwic... przy okazji witam nowe mamusie i az mi głupio ze sie mało odzywam ale mam mało czasu i wielkiego lenia ![]() dzidziol sie uaktywnił, kopie najbardziej przy niskich dzwiekach basowych np w samochodzie [ tzeba wyłaczac tube, lub w kosciele jak organista w organy zadmie... ]sliczne macie brzuszki dziweczynki, moj jest troche dziwny w wygladzie bo taki jakby na pol podzilony, dołem tłuszczyk i skora pozostała po schudnieciu a gora dzidzia ![]() cieszyłam sie ze łozeczko TZ bedzie dobre a tu nic z tego, ma niestandardowy wymiar i trzebaby materac na wymiar zamawiac, i chyba kupimy nowe z materacem...passionfruit lepiej poradz sie lekaza jesli te bole sa silne, czytałam ze takie bole moga oznaczac odklejanie łozyska i jak sie szybko zadziała lekarstwami to jest ok, lepiej nie ryzykowac, dosc duzo poczytałam bo tez mnie zaczał pobolewac, ale to raczej były skurcze bo nospa pomogła i bol nie był silny, ale byłam zdecydowana jakby sie nailił jechac na pogotowie... gartuluje wszystkim zdrowych dzieciaczków, zasmarkanym zycze szybkiego wyzdrowienia, mnie tez cos nabiera, znow gardło mnie boli ![]() a tym co sie martwia - rozwiania wszelkich watpliwosci, bedzie dobrze dziewczyny, juz mamy z gorki ![]()
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak zniosę najbliższy tydzień i zdecyduję co dalej.Cytat:
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
miałam rozne casopisma medyczne, i M jak mama z tamtego roku chyba tam było najwiecej na temat bolow i jeszcze na jakims forum ale nie pamietam gdzie jk trafie na ten artykuł to wkleje link
ja radze ci nie panikowac tylko pojsc do lekaze, ewentualnie na pogotowie jechac, maja obowiazek przyjac ciezarna bez zadnego "ale"... , tak mi powiedział moj gin a czy ciagle masz te bole? od kiedy cie boli?
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
passionfruit a takie mam niedyskretne pytanie
jak twoja watroba? czy miałas kiedykolwiek jakies problemy? kamienie? kolki? bo taki bol moze byc tez oznaka kolki wątrobowej... ja mam troche problemow z tym paskudnym organem, np po czyms tłustym lub ciezkostrawnym lubi mnie pobolewac z prawej strony pod zebrami własnie w pozycji lezacej jest najgozej, kłujacy silny boł trwa zazwyczaj od kilkunstu minut do kilku godzin..![]() choc akurat w ciazy nie miałam jeszcze ani razu problemu, ale to pwenie efekt "opamietania" zywieniowego , bo faktycznie jem bardzo mało i mało co mi smakuje... tak czy siak w naszym stanie błogosławionym najlepiej zeby watpliwosci rozwiał lekarz, ale napewno bedzie dobrze
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
np. tu jest co nieco o bolach... http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html
http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,9
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy ktoras z was jest z trójmiasta?
jezeli tak to jaki szpital wybieracie? i czy któras słyszała o swiss med''-prywatny szpital |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki,
ja już po wizycie no i niestety niedobre wieści... Szyjka mi się skraca, więc jutro idę do szpitala Baaaardzo mi się to nie podoba, ale skoro trza, to trza... Też właśnie miałam bóle, o których piszecie, ale skurcze Braxtona-Hicksa powinny być bezbolesne i trwać max 30-60s u mnie były dłuższe - stąd chyba ten problem z szyjką... A już miałam nadzieję, że II połówka ciąży będzie dla mnie skokojniejsza... normalnie chce mi się wyć...Asiu - co do kawki - na razie nic nie odwołuję - może wrócę do tego czasu ze szpitala, to odwiedzisz leżącą koleżankę No i dziś już raczej nie będzie mnie na necie - teraz gościnnie piszę od mamusi Mój komp już zabezpieczony przed kurzem remontowym więc odezwę się po powrocie, albo przekażę wieści przez Anisię czy inną osóbkę, która stale się udziela na Wizażu.TRZYMAJCIE KCIUKI!!! |
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz musisz leżeć i leżeć ale jestes pod opieką lekarską a to najwazniejsze.Czekamy na wieści. Oj, mamy dziś dzień złych wiadomości.
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Caluski dla mamusi i brzusia!!!!! |
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńko kochana trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wyszła ze szpitala i żeby szyja przestała się skracać. Trzymajcie się dzielnie z Patryczkiem, przesyłamy z Olą moc uścisków
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
rany zostawic Was na chwile same i juz bole i inne zle wiesci
normlanie .upy bede bic chuchac na sieibe i dmuchac, buziole i duzo sloneczka tym z dolegliwosciami i tym cosie dobrze czuja witam nowa mamuske zaraz dopisze do listy apel do innych ciezaroweczek: rzuccie okiem na liste czy czegos nie pominelam/przekrecilam itepe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( (Załamka nie wiem co mam robić i dodatkowo jestem przeziębiona wczoraj z płaczu bardzo bolała mnie głowa dziewczyny moze znacie jakiegoś bardzo dobrzego lekarza ginekologa prywatnie z Krakowa bądź z Kielc ?????bo moja Pani ginekolog nic nie zna się na tokso............:

opinie niektórych facetów sa tragiczne !
Adaś
. Termin porodu mam na 14 lutego wiec milo mi bedzie dolaczyc do Was

24.03.2012