|
|
#3601 |
|
Kokon pro
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
dzieki dziewczyny
naprawde milo sie czyta ![]() stanik jest miekki na fiszbinach wczesniej nosilam 75D( ciagle poprawialam stanik bo miseczki uciekaly w gore, a biust dolem nie mowiac o koszmarnych bolach plecow), pozniej 70F( gossardy), jeszcze pozniej m&s 65G( bo maja inna rozmiarowke fiszbiny maja identyczny rozstaw jak ten moj dzisiejszy tylko obwod luzniejszy) a teraz 60g ( ale schudl mi biust tez ostatnio), wiem za to ze staniki panache mi nie leza jakos, bo przymierzalam kilka modeli ;] z freya lepiej ale np arabella ktora mi sie podoba w ogole na mnie nie lezy ;( Independent Women kupilam w stacjonarnym sklepie w zg www.karoline.pl to masz strone za 165 zl bo niestety na necie nie znalazlam zbytnio taniej
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
kasiek87 oj swietnie wyglada
ja póki co jestem, na etapie przejścia z 75 na 70 troche tak pochodzę i się zbiorę na 65tke ![]() a tutaj dodaje foty : - ja w nowym staniku rozmiar 70DD dorwany na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - nowy stanik który wygląda tragicznie niezałożony na człowieka
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2008-09-22 o 23:08 |
|
|
|
#3603 |
|
Konto usunięte
|
a mam pytanie .. czy jak ściągniesz łopatki (znaczy wyprostujesz się) to nie robi Ci się nierówna linia przejscia między stanikiem a piersią ;>
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
imp18 - jeżeli pytałaś mnie to chciałabym powiedzieć, że jak stoję prostą to jedyną nierówną linią jaka powstaje ( i zapewne na tej fotce też) jest przyszyty do stanika puszek - on nieco odstaje i się w sumie zastanawiam nad oczepieniem go
a sama miseczka stanika pasuje bardzo dobrze
|
|
#3605 |
|
Konto usunięte
|
aha
a bo tak troche na fotce wyglądało ja czekam znowu na przesyłke z all ... ale jak tym razem się nie uda to kupie coś na dopasowana ehh chyba w życiu nie trafie na coś dobrego na mnie
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze, a mnie się jakoś w to wierzyć nie chce...
Dlaczego na portalach sklepów z bielizna sa podane zupełnie inne zasady - kupiłabym wg tego, co tu jest, ale sie obawiam, ze to bedzie porazka Mając 79 pod biustem i 98 w biuscie, wychodzi 70I w wymairówce PL i 70FF w brytyjskiej - przeciez to niemozliwe
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze ze w tych sklepach czasem pracuja panie, ktore sa alfa i omega bielizny i nie przyjmuja do wiadomoci, ze ktos chce wieksza miseczke
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i wazna informacja - nie odrzucaj stanika tylko na podstawie jego wygladu - na pewno z miejsca ci sie wyda wielka ta nowa miseczka i nie bedziesz wiedziala jak niby Twoj biust ma to wypelnic ale po prostu przymierz
|
|
|
#3610 |
|
Kokon pro
|
ta skad ja to znam ;] ostatnio bylam z siostra w sklepie i przymierzala 75C, widze miska za mala pytam kobiety czy ma wieksza a ta daje 80C ja mowie ze chcialam 75D na co kobieta ze to przeciez to samo <sciana> podziekowalysmy i wyszlysmy ;]
siostra tez juz uswiadomiona, byla ze mna w tym sklepie poprzymierzala i wyszlo ze 65E ma nosic i przymierza sie do zakupow a teksty typu "Pani to ma maksymalnie D", "takich rozmiarow nie produkuja" " nie takie obwody nie istnieja" znam az za dobrze. |
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam teraz ochotę takie doinformowanej ekspedientce która mi wmawia, że C nosze wiecie - zdjąć swój stanik, przyrównać do tego jej "C" i pokazac metkę z rozmiarem.....
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
No porażka!
Obawiam sie, ze wiekszosc sklepów ogranicza sie do rozmiarów 75B, 75C, 80C, 75D, 80D no jeszcze pare A... ![]() Kupowałyscie kiedys biustonosze przez internet? Ja mam do tego sceptyczne nastawienie, bo przeciez nie wiadmo jak bedzie lezał i czy producent czego nie pomerdał z rozmiarami...
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, jestem już trochę na wizażu, a dopiero teraz Was znalazłam
![]() Później koniecznie poproszę w pomocy obliczenia właściwego rozmiaru, bo póki co nie mam przy sobie centymetra. Do tej pory nosiłam 75C - za duży obwód i za mała miseczka, ale to największa, jaką dostać można było w tzw. sieciówkach (np. H&M), ostatnio kupiłam 70D - obwód już trochę lepiej, ale miseczka też trochę za mała ![]() Mam też problem, bo jedną pierś mam znacząco większą od drugiej tzn. jak miseczka jest dobra na tą mniejszą, to większa "wylewa" się ze wszystkich stron ![]() Co możecie na to poradzić? I jaki sklep internetowy jest godny polecenia? Zależało by mi, żeby ceny były też umiarkowane, bo póki co nie mogę wydać fortuny na nowy stanik, zresztą chyba nie było by to najrozsądniejsze póki będę na etapie dobierania dla siebie właściwego rozmiaru
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli roznica jest naprawde spora i marszczenie mniejszej miseczki bardzo nam przeszkadza to jedyna rada na to jest jakas wkladka do srodka i tyle
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Mam. Zmierzyłam
![]() Pod biustem - 72 cm W biuście - 98 cm Jaki rozmiar?
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ mierzylas sie zgodnie z tymi zasadami ?
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swój rozmiar możesz obliczyć tu: http://www.bra-fitter.prv.pl/ pewnie będzie z 65GG (strzelam)
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio - ja tez nie rozumiem 70D ![]() ja mam biust o jakies 12cm mniejszy i nosze 70C, a roznica miedzy C i D to tylko 2-3cm
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mierzyłam się zgodnie z zasadami
![]() Dziękuję bardzo dziewczyny za pomoc Rzeczywiście muszę szukać czegoś 65K lub 65GG ![]() Jestem w lekkim szoku Nie wiem sama jak zmieściłam się w to 70D, ale tak właśnie głosi metka na moim ostatnim staniku Calvina Kleina ![]() Kurcze, raz jeszcze zapytam się, czy mogłybyście podesłać mi linki do jakiś niezbyt drogich sklepów internetowych?
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie takie sa allegro i ebay jedynie ![]() reszta sklepow, ktora ma brytyjskie marki w polsce ma ceny podobne bo to producent narzuca... z polskich mozesz popatrzec na peachfield.pl lub intimo4you.com .... no i dopasowana.pl ale tam wybor nikly choc tanio ![]() z zagranicznych masz wiele opisanych tutaj http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/ np. brastop czy bravissimo lub figleaves - zawyczaj wychodzi sporo taniej niz w polskich, szczegolnie w promocjach no a najtaniej na figleavesclearance.co.uk ale tam nie ma zwrotow...ale zawsze mozna to na allegro lub gieldzie LB sprzedac pozniej ![]() EDIT: z polskich marek jest jeszcze melissa i avocado - maja swoje sklepy internetowe takze - zapomnialam o tym - melissa nie jest droga ale wyglad raczej nie powala, a avocado niestety tanie nie jest... |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam właśnie M&S Ceriso w rozm. 65G. Niestety, nietrafiony. Cały uszyty jakby z rozciągliwego materiału, źle trzyma, nie zbiera i w dodatku jest jeszcze za mały. Ech.
|
|
#3622 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jaki masz kolor? miekki czy usztywniany? bo np usztywniany 65g jeden mam taki ze ledwo zapiac sie moge przy moich 70 cm pod a te miekkie sa duzo luzniejsze
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obwód moim zdaniem za bardzo rozciągliwy. Mój obwód "pod" to 68-70 na ścisło, ale niektóre 65-tki są dobre (np. gabrielle)
|
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
W dzisiejszych Faktach było o braku odpowiednich rozmiarów staników. Pierwszy raz w tv widziałam coś na ten temat, może temat stanie się jeszcze głośniejszy i łatwiej będzie nam dostać nasz rozmiar. Oby!
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
ja tez oglądałam
i wywiadu udzielała "Matka " effuniakowych staników btw. muszę się przejść do Yoshi w Poznaniu i pomierzyć ewentualnie po mopjemu potem kupię to przez neta
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co się dzieje dziewczyny na tym świecie ale dzisiaj w faktach było o Lobby Biuściastych
może wkońcu będą WIELKIE zmiany i NORMALNE staniki
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
no bylo, bylo... i super
bylo tez juz raz kiedys rano w dzien dobry TVN bodajze, no ale Fakty zdecydowanie bardziej popularne ![]() szkoda tylko, ze pan z lobby biusciastych zrobil lobby biusciarskie/biusciaste i ze polowe materialu zajela ruda pani hania ale i tak dobrze, ze temat sie pojawia
|
|
|
|
#3628 |
|
Raczkowanie
|
Fajny wątek, dopiero teraz tu zajrzałam i zastosuję rady przy zakupie następnego stanika.
Ale ja mam inny problem, a mianowicie, pomijając już obwód pod biustem, jestem dość szerokaw plecach. A więc gdy mierzę się w biuście i wychodzi mi jakiś wymiar w cm, to głównie ten wymiar tworzą plecy a nie biust. Z kalkulatora wyszło mi, że mam miseczkę J, i sama już z doświadczenia wiem, że to nierealny wynik. Jak temu zaradzić? Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Z doświadczenia,a sprawdzałaś?A może się zdziwisz jak my wszystkie ?
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
czekaj bo nie rozumiem...ale przeciez mierzysz tez pod biustem czyli wlasnie same plecy...a dopiero potem w biuscie...a miseczka to wynik w centymetrach roznicy pomiedzy pomierem w biuscie i pod biustem czyli te "plecy nie sa wliczane"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

naprawde milo sie czyta 
3/3/6-22/7/8

no jeszcze pare A... 
Nie wiem sama jak zmieściłam się w to 70D, ale tak właśnie głosi metka na moim ostatnim staniku Calvina Kleina