![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana chcialabym ale ja malo sie udzielam tutaj na forum, w skrocie to Zanka juz mezatka, mamy 2x2 mamy /czyt 2x podwojne mamy/ i tyle, jak cos przypomne to napisze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
no to , że zanka już mężatka to wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do streszczen watku to oprocz tego co przedemna napisane pamietam jeszcze ze dyskutowalysmy o poduchach i pozycjach do spania no i ciagle o wynikach badan, acha, jeszcze dwie mamusie maja slub w ta sobote... Ciekawe gdzie Zanka, moze u mamy, zawsze byla w dzien |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o jak o brzuchach mowimy to mi urosl- przestaje sie miescic w spodnie. tzn wszystko ok jak stoje, ale jak sie schyle to mi sie w guzik w brzuch wpija- i uciska. A i przytylam 3kg rowno w ciagu 4 tygodni. Stad dieta bezslodyczowa - skutecznie od 6 dni (z jednym wyjatkiem). alkamor witaj witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
no to ja może w skrócie napiszę co u mnie.Więc tak...ostatnio na wizycie byłam 12 września....wszystko OK...teraz mam wizytę na 12 października.Aha teraz dostałam Aspargin na kurcze łydek....brzuchol rośnie....Otstanio zamówiłam spodnie długie ciążowe bo zrobiło się zimno a ja tylko w tych moich rybaczkach zostałam.Niestety spodnie jeszcze nie doszły ale powinny dziś lub jutro dotrzeć Zamawiałam u sprzedawcy u ktorego zamawiałam rybaczki więc mam nadzieję, że i tym razem będę zadowolona.Niby szybciej by było jakbym kupiła w sklepie ale u mnie w mieście ceny to od 117 zł w górę i nic ciekawego a w necie razem z przesyłką zapłaciłam 81 zl...
![]() ![]() Tak poza tym to kupiłam sobie krem przeciw rozsępom Gerbera bo Pani w aptece mi taki poleciła...oczywiście poprosiłam o taki który nie kosztuje tyle co Mustela....Do tego oczywiście nadal oliwka w żelu.Coraz częściej zastanawiam si nad płcią mojego maleństwa....naprawdę chciałabym córeczkę ale moje dziwne przeczucie mi mówi o chłopcu chociaż może dlatego, że w rodzinie mojego męża dziewczynki są raczej rzadkością :/ choć u mnie raczej odwrotnie...ale zobaczymy.... ![]() Co do zakupów to ostatnio kupiłam sobie płaszczyk na jesień....na początku oglądałam fajny wszystko super ale 240 zł!!facet zaczął mnie przekonywać oczywiście, że będę w nim mogła chodzić dłużej niż tylko zimę bo taki dobry materiał itd...ble ble ble...ale mu powiedziałam, że dla mnie to jest nieopłacalna "inwestycja" bo ja jestem w ciąży i nie wiem jaką będę miała figurę za rok!! Teraz będę się powoli czaić na zimowe okrycie...chcę sobie też kuić sukienkę "ogrodniczkę" jeansową tyle, że do kolan bo ja nie lubię długich spódnic ani sukienek....niestety u mnie też to kosztuje powyżej 100 zł ale zobaczę na allegro...a powiedzcie mi może ktoraś z Was była ostatnio w H&M na dziale dla mam....mają coś ciekawego??Bo ja muszę jechać do Łodzi lub Warszawy i wolałabym wcześniej wiedzieć czy jest sens jechać.... Woow....troszkę się rozpisałam ale tak jakoś wyszło....długo mnie nie było i dlatego....ah....brakuje mi tego pisania z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() emzeta-wlasnie przed minutka zorientowalam sie ze mamy ten sam termin porodu ![]() dziewczyny ! pytanko co kupujecie wanienke http://www.totamto.com.pl/galerie/wa...-lagu_3408.jpg czy wiadro do kapieli http://www.tummytub.ie/images/Baden-11.jpg a dzis dostalam kryzysu z pasta z pestkek dyni, no na nie patrzec nie moge, ale za to przygotowalam pare sloiczkow marynowanych buraczkow -takze tak bede poprawiac morfologie /choc nie musze bo mam ok, ale napewno nie zaszkodzi/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj byłam na zakupach i niestety nic nie kupiłam (byłam w zwykłych sklepach a nie z odzieżą dla ciężarowek)
Teraz przeglądam allegro ale jakoś nie mogę nic wybrać W czym ja będę chodzić ??
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
No dobra laski wkleję zdjęcia ale chciałam powiedzieć od razu, że są kiepskie bo musiałam je w lustrze robić a moja siostra ma nowego kompa i nawet nie ma programu do obróbki zdjęć więc sorka za jakość
w 17 t.c |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje napewno wanienkę albo taka zwykła albo ze stelazem ale zeby wiadro ???? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tez ma 17 tygodni i patrzac na twoj brzuchol mam wrazenie ze patrze na swoj brzuchol bardziej wieczorem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
a już postaram się sprawdzić ale nie wiem gdzie moja siostra ma centymetr...ale ja mam większy.....teraz ( tzn w dzień) mam 108 cm a wieczorem to wiadomo brzuchol wywala bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie ze mamy ten sam dzien porodu, wole juz nie dopytywac ktory tydzien jestes ![]() Jakies dziwne to wiaderko, nie slyszalam zeby ktos uzywal cos takiego... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
ostatnio tzn to już będzie ze 2 tygodnie byłam u znajomych i widziałam dziewczynę w 6 miesiącu która miała taki brzuch jak ja teraz. Tak więc z tym to różnie bywa. A ostatnio byłam też w sklepie zobaczyć wózki tak "na macanego" i widziałam ten Coneco Toledo który patrzyłam w necie na allegro...bardzo fajny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
No mi wieczorem tak wywali moze do tych 98 cm moze wiecej.... a wydaje mi sie ze masz taki sam jak ja.....no ale 13 cm roznicy to duzo wiec moze tak akurat stoisz ze wydaje sie mojej wielkosci.....choc z drugiej strony na tym "gołym" zdjeciu to faktycznie moze jest wiekszy twoj....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam wszystkie mamusie
![]() Ja wlasnie wrocilam z badania prenatalnego i wychodzi na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku z czego sie bardzo badzo ciesze ![]() ![]() Aaa, wynik na toxo juz mam i okazuje sie, ze chora nie jestem i nigdy nie bylam. Czyli musze na siebie uwazac i powtarzac badanie. Sorceress_Sorceress witaj ![]() Sonera nie martw sie ![]() alkamor no jasne,ze ciebie pamietamy ![]() ![]() ![]() memi to ty prawdziwa kobieta pracujaca jestes ![]() Fajnie, ze juz koncowka remontu ci zostala ![]() Powodzenia w pracy, mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona. buziaczekk naprawde ci wspolczuje ![]() ![]() Ja juz nawet nie chce wiedziec ktory tydzien jestem ![]() Jesli chodzi o zakupy dla maluszka ja mam jedynie ubranka. Niedlugo zaczne rozgladac sie za mebelkami i moze jakims fajnym wozkiem. Nie koniecznie musi byc nowy wiec poczytam troche o nich i bede szukac na ebay lub popytam znajomych czy nie maja cos do odsprzedania ![]() Jutro jade do UK, i az sie boje tu zajrzec po powrocie ![]() ![]() ![]()
#2538 |
Zadomowienie
|
Alkamor, uroczy brzuszek
![]() Dzewczyny, napiszcie, gdzie się mierzycie - w pasie czy w najbardziej wystajacym punkcie? Niestety taką mam figurę, że zawesz miałam wydęty brzuch i wyglądałam jak w ciąży - do tego nogi jak patyki ![]() ![]() ![]()
#2539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja obiecalam zdjecia ciuszkow, ale chyba jutro to zrobie, bo dzis mam troszke pracy i nie znajde czasu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo masz juz ubranek ?? Ja chyba tez wkleje swoja miniaturkowa kolekcje ![]()
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
Szybkie jesteście
![]()
#2542 |
Zakorzenienie
|
![]()
A oto moje male cudenka
![]() Te kolorowe ubranka to prezent od znajomych, bodziaki kupilam z mezem kiedy dowiedzielismy sie pierwszy raz ze bede w ciazy.Niestety starcilam malenstwo. Skarpeteczki pampersa to tez prezent ![]() Ja bede mialam duzo ubranek po chrzesniaku, wiec narazie sie wstrzymuje z kupnem czegokolwiek.
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2008-09-23 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
alkamor masz piekny brzuszek
![]() gosiunia heh to masz sylwetke rusalki po prostu... bedziesz wygladala smukle i wiotko w ciazy... u mnie malo widac bo mam sylwetke atletyczna plus tluszyk. nikt sie nie orientuje, choc jutro zaczynam 18 tc. raspberry przykro mi strasznie z powodu straty pierwszej ciazy ![]() musialo Ci byc ciezko... ale kolekcje masz imponujaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ubranka fajusie, w sumie takie nie na konkretna plec, moze oprocz tej rozowej bluzeczki na ramiaczkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
no ja jeżeli zdarzy i się coś kupić choć narazie mam 5 rzeczy na krzyż to też kupuję raczej takie "nijakie" kolory czyli beż,biel, zieleń czy żółć....bo jeszcze nie wiadomo co będzie....a tak to jest przynajmniej bezpiecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Rozeznanie
|
a co do wyboru wiaderko vs wanienka to ja tez optuje za wanienka. mam podobne zdanie jak buziaczek: bardziej stabilna i nie wymusza "siedzenia" u dzieciatka ktore przeciez na poczatku samo nie siedzi. poza tym wydaje mi sie bardziej poreczna jesli chodzi o kapiel malenstwa-latwiej umysc po prostu. zwlaszcza, ze ja wtej kwestii nie jestem wprawiona...
z innej beczki: probowalyscie moze jakichs niemowlecych specjalow? wiem, ze to za wczesnie, bo pokarmy wprowadza sie dopiero po kilku miesiacach... ja probowalam kaszek mleczno-ryzowych- pyszne. a jestem ciekawa gerberkow i bobo vita jak to smakuje, bo nazwy sa wielce intrygujace. ja sie nastawiam raczej na karmienie piersia- dopoki bede mogla, potem bede sie ratowac latatorem i lodowka jak ja bede w pracy a trzeba bedzie nakarmic maluszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
kaszki dobre fakt ale np dania ze słoiczka to jest ochyda!!!żadnego smaku to nie ma....chociaż czytałam, że nie ma to smaku tylko dla dorosłych bo dzieci odczuwają smaki inaczej ze względu na niewykształcone kubki smakowe....choć ja zamierzam na początki piersią jeżeli się będzie dało...później wiadomo jakieś kaszki no i jednak sama będę robić zupki później blender i paćka gotowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
memi oj bolalo to bardzo ale szybko do siebie doszlam. Wiedzialam, ze to nie moja wina i skoro doszlo do poronienia to musialo z dzidzia byc cos nie tak
![]() Z tych gerberkow to ja lubie owocki ![]() ![]() ![]() ![]() Chetnie sprobuje ta kaszke ryzowa. Wogule jakos ostatnio nie mam ochoty na mieso a powinnam choc troche jesc ![]() emzeta ta bluzeczka to sukieneczka da dziewczynki ![]() Ja tez bede chciala wanienke. Nic innego nie chodzi w gre.
#2550 |
Zadomowienie
|
alkamor witaj
![]() Ja nadal mam tylko walek na dole brzucha, wiec wklejac nie bede. Powoli sie wypelnia i podnosi do gory, moze za jakis tydzien sie juz wstydzic nie bede to wkleje. Zaraz ide na seminarium organizowane przez moja firme dla kobiet ciezarnych i mlodych matek, o pogodzeniu pracy z ciaza i potem z dzieckiem, strasznie ciekawa jestem. No i fajnie, ze to w godzinach pracy jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.