Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-23, 11:07   #2521
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja już to słyszałam i w gronie moich znajomych to się sprawdza

P.S mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Jasne ze pamietamy ja nie slyszalam ze pierwsza ciaze rodzi sie najczesniej pozniej nawet nie mam jak porownac tego do znajomych bo z tych osob ktore pamietam jak rodzily to raczej wczesniej jedynie kuzynowi sie urodzil maluch 2 dni po trminie ale wywolywanymi bolami... a najlepszy jest przyklad od mojego faceta koledze mial sie dzieciak urodzic na poczatku października a na poczatku wrzesnia czyli miesiac przed terminem lekarze stwiedzili ze mały juz jest taki duzy ze nie mogą czekac do terminu bo juz wtedy na poczatku marca był za duzy zeby mogł sam wyjsc i zdecydowali sie na cesarke miesiac przed terminem....ciekawe....cz y maluch tak szybko urusł czy moze lekarz prowadzacy źle termin obliczyl
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:09   #2522
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość

święte słowa tylko gorzej się do nich dostosować jak się jest małą panikarą

Dziewczyny ja się dziś martwię bo hmm wiem to głupio zabrzmi bo się DOBRZE czuję;(zawsze coś było a wczoraj się dobrze czułam i dziś od rana też;(wiem że może i powinnam się cieszyć ale tak hyhyhy martwi mnie to czy wszystko ok
Zawsze brzuszek pobolewał coś mnie tam ciągneło a tu nic plecki też nic hmmm
Mam nadzieję, że ok wszystko!!
Miłego dnia
sloneczko, prosze cie, no zeby juz sie martwic bo sie dobrze czujesz, ty sie ciesz-wiesz moj maz wszytskim znajomym opowiada ze dobrze ze widzial malucha wierzgajacego na usg / 12 zyg/ bo w zyciu by nie powiedzial ze jestem w ciazy, ani razu nie rzygnelam, zadnych mdlosci, zadnych zachcianek, zadnego *loda ze sledziami* nie wsunelam i jeszcze przytylam do tej pory tylko 1 kg, chodze do ginekologa, endokrynologa i genetyka /bom chora/ i jest jak najbardziej wszytsko w porzadku, wiec i ty sie nie denerwuj, ciesz sie tym stanem i korzystaj z dobrego samopoczucia

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
No moze jestem glupio uparta ale mi sie wydaje ze to ma troche znaczenie, skoro badania wykonuje sie wg tygodni ciazy.

tez tak mysle
Cytat:
Witam znowu po dość długiej nieobecności.Neta nie mam nadalnarazie korzystam z siostry kompa bo siedzę z chrześnicą bo jest chora i siedzi w domciu....szczerze mówiąc mam takie zaległości, że wątpię żebym to nadrobiła
jeeeeeeeee, juz sie zastanawialm co u ciebie, tak nagle zniknelas, fajnie zes sie pojawila
Cytat:
No dziewczynki nie bądźcie takie....napiszcie mi coś...może ktoraś napisze mi coś w telegraficznym skrócie??mam nadzieję, że jednak mnie jeszcze troszkę pamiętacie ??
kochana chcialabym ale ja malo sie udzielam tutaj na forum, w skrocie to Zanka juz mezatka, mamy 2x2 mamy /czyt 2x podwojne mamy/ i tyle, jak cos przypomne to napisze
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:15   #2523
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no to , że zanka już mężatka to wiem widziałam nawet zdjęcia teraz Swoją drogą zanka bardzo ładnie wyglądałaś....ja właśnie próbuję jakieś zdjęcie brzuszka zrobić ale kurczę nie mogę bo nie dość, że baterie są tak słabe, że aparat się wyłacza co chwilę to jeszcze nie wiem jak tutaj ustawić samowyzwalacz bo próbowałam w lustrze ale u siostry jest strasznie złe światło i nie wychodzi.....buuuu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:19   #2524
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Ja już to słyszałam i w gronie moich znajomych to się sprawdza

P.S mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
No oczywiscie ze pamietamy, ja nawet ostatnio wyrazilam ubolewanie ze nie masz netu, bo pokazalam swoje zdjecia i dowiedzialam sie ze mam baaardzo duzy brzuch, a Tobie pamietam tez ladnie rosl, i nie chcialam byc sama z duzym brzuchem....

A co do streszczen watku to oprocz tego co przedemna napisane pamietam jeszcze ze dyskutowalysmy o poduchach i pozycjach do spania no i ciagle o wynikach badan, acha, jeszcze dwie mamusie maja slub w ta sobote...

Ciekawe gdzie Zanka, moze u mamy, zawsze byla w dzien

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:34   #2525
memi
Rozeznanie

Cytat:
No oczywiscie ze pamietamy, ja nawet ostatnio wyrazilam ubolewanie ze nie masz netu, bo pokazalam swoje zdjecia i dowiedzialam sie ze mam baaardzo duzy brzuch, a Tobie pamietam tez ladnie rosl, i nie chcialam byc sama z duzym brzuchem....

A co do streszczen watku to oprocz tego co przedemna napisane pamietam jeszcze ze dyskutowalysmy o poduchach i pozycjach do spania no i ciagle o wynikach badan, acha, jeszcze dwie mamusie maja slub w ta sobote...

o jak o brzuchach mowimy to mi urosl- przestaje sie miescic w spodnie. tzn wszystko ok jak stoje, ale jak sie schyle to mi sie w guzik w brzuch wpija- i uciska. A i przytylam 3kg rowno w ciagu 4 tygodni. Stad dieta bezslodyczowa - skutecznie od 6 dni (z jednym wyjatkiem).

alkamor witaj witaj
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 11:38   #2526
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no to ja może w skrócie napiszę co u mnie.Więc tak...ostatnio na wizycie byłam 12 września....wszystko OK...teraz mam wizytę na 12 października.Aha teraz dostałam Aspargin na kurcze łydek....brzuchol rośnie....Otstanio zamówiłam spodnie długie ciążowe bo zrobiło się zimno a ja tylko w tych moich rybaczkach zostałam.Niestety spodnie jeszcze nie doszły ale powinny dziś lub jutro dotrzeć Zamawiałam u sprzedawcy u ktorego zamawiałam rybaczki więc mam nadzieję, że i tym razem będę zadowolona.Niby szybciej by było jakbym kupiła w sklepie ale u mnie w mieście ceny to od 117 zł w górę i nic ciekawego a w necie razem z przesyłką zapłaciłam 81 zl... Co do pozycji spania to ja spię w cały świat.Problemem u mnie jest to, że ja zawsze zasypiałam na brzuchu a teraz robi się to wręcz niewykonalne....tak więc czasem mam problem zeby usnąć ale nie jest źle....

Tak poza tym to kupiłam sobie krem przeciw rozsępom Gerbera bo Pani w aptece mi taki poleciła...oczywiście poprosiłam o taki który nie kosztuje tyle co Mustela....Do tego oczywiście nadal oliwka w żelu.Coraz częściej zastanawiam si nad płcią mojego maleństwa....naprawdę chciałabym córeczkę ale moje dziwne przeczucie mi mówi o chłopcu chociaż może dlatego, że w rodzinie mojego męża dziewczynki są raczej rzadkością :/ choć u mnie raczej odwrotnie...ale zobaczymy....

Co do zakupów to ostatnio kupiłam sobie płaszczyk na jesień....na początku oglądałam fajny wszystko super ale 240 zł!!facet zaczął mnie przekonywać oczywiście, że będę w nim mogła chodzić dłużej niż tylko zimę bo taki dobry materiał itd...ble ble ble...ale mu powiedziałam, że dla mnie to jest nieopłacalna "inwestycja" bo ja jestem w ciąży i nie wiem jaką będę miała figurę za rok!! Teraz będę się powoli czaić na zimowe okrycie...chcę sobie też kuić sukienkę "ogrodniczkę" jeansową tyle, że do kolan bo ja nie lubię długich spódnic ani sukienek....niestety u mnie też to kosztuje powyżej 100 zł ale zobaczę na allegro...a powiedzcie mi może ktoraś z Was była ostatnio w H&M na dziale dla mam....mają coś ciekawego??Bo ja muszę jechać do Łodzi lub Warszawy i wolałabym wcześniej wiedzieć czy jest sens jechać....

Woow....troszkę się rozpisałam ale tak jakoś wyszło....długo mnie nie było i dlatego....ah....brakuje mi tego pisania z Wami

Maja
Stary 2008-09-23, 11:40   #2527
Seler
Raczkowanie

Cytat:
no to , że zanka już mężatka to wiem widziałam nawet zdjęcia teraz Swoją drogą zanka bardzo ładnie wyglądałaś....ja właśnie próbuję jakieś zdjęcie brzuszka zrobić ale kurczę nie mogę bo nie dość, że baterie są tak słabe, że aparat się wyłacza co chwilę to jeszcze nie wiem jak tutaj ustawić samowyzwalacz bo próbowałam w lustrze ale u siostry jest strasznie złe światło i nie wychodzi.....buuuu
zrob zrob, jestem ciakawa twojego brzuszka, pamietam jak jakis czas temu mialas taki piekny klasyczny ciazowy brzuszek-teraz to musi byc jeszcze piekniejszy czekam na foteczke
Cytat:

zanka teraz ma niekonczaca sie noc poslubnawkoncu uzywaja sobie malzenskiego seksu

emzeta-wlasnie przed minutka zorientowalam sie ze mamy ten sam termin porodu

dziewczyny ! pytanko co kupujecie wanienke http://www.totamto.com.pl/galerie/wa...-lagu_3408.jpg

czy wiadro do kapieli http://www.tummytub.ie/images/Baden-11.jpg

a dzis dostalam kryzysu z pasta z pestkek dyni, no na nie patrzec nie moge, ale za to przygotowalam pare sloiczkow marynowanych buraczkow -takze tak bede poprawiac morfologie /choc nie musze bo mam ok, ale napewno nie zaszkodzi/
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 11:44   #2528
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
zrob zrob, jestem ciakawa twojego brzuszka, pamietam jak jakis czas temu mialas taki piekny klasyczny ciazowy brzuszek-teraz to musi byc jeszcze piekniejszy czekam na foteczke/
w sumie o wiele większy to jakoś nie jest tylko, że teraz no może troszkę zmienił kształt i jest twardy

Cytat:
dziewczyny ! pytanko co kupujecie wanienke http://www.totamto.com.pl/galerie/wa...-lagu_3408.jpg

a dzis dostalam kryzysu z pasta z pestkek dyni, no na nie patrzec nie moge, ale za to przygotowalam pare sloiczkow marynowanych buraczkow -takze tak bede poprawiac morfologie /choc nie musze bo mam ok, ale napewno nie zaszkodzi/
Ja nie kupuje wanienki bo będę miała ale jakbym miała kupić to kupiłabym wanienkę

Maja
Stary 2008-09-23, 12:06   #2529
ewccik
Zadomowienie

A ja wczoraj byłam na zakupach i niestety nic nie kupiłam (byłam w zwykłych sklepach a nie z odzieżą dla ciężarowek)
Teraz przeglądam allegro ale jakoś nie mogę nic wybrać
W czym ja będę chodzić ??
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 12:17   #2530
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No dobra laski wkleję zdjęcia ale chciałam powiedzieć od razu, że są kiepskie bo musiałam je w lustrze robić a moja siostra ma nowego kompa i nawet nie ma programu do obróbki zdjęć więc sorka za jakość

w 17 t.c
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0853.jpg (55,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0856.jpg (40,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0858.jpg (57,4 KB, 36 załadowań)

Maja
Stary 2008-09-23, 12:22   #2531
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
zrob zrob, jestem ciakawa twojego brzuszka, pamietam jak jakis czas temu mialas taki piekny klasyczny ciazowy brzuszek-teraz to musi byc jeszcze piekniejszy czekam na foteczke

zanka teraz ma niekonczaca sie noc poslubnawkoncu uzywaja sobie malzenskiego seksu

Ja kupuje napewno wanienkę albo taka zwykła albo ze stelazem ale zeby wiadro ???? jakos bym sie dziwnie czula kapiac dziecko we wiadrze i napewno nie noworodka bo mi sie tam poskłada w tym wiadrze...a jak juz bedzie siedział maluch to go bede kapac pod prysznicem bo mam brodzik wysoki taki do powyzej kolana wiec to jest taka mini wanna wieksza od wanienki i duzo głebsza.... naleje wody zatkam korkiem i bedzie chlup chlup...w sam raz dla dziecka
Stary 2008-09-23, 12:30   #2532
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
No dobra laski wkleję zdjęcia ale chciałam powiedzieć od razu, że są kiepskie bo musiałam je w lustrze robić a moja siostra ma nowego kompa i nawet nie ma programu do obróbki zdjęć więc sorka za jakość

w 17 t.c

Mój tez ma 17 tygodni i patrzac na twoj brzuchol mam wrazenie ze patrze na swoj brzuchol bardziej wieczorem mam chyba identycznej wielkosci ten brzuchol a rano troszeczke mniejszy.....a zmierz obwod brzucha na wysokosci pępka w obecnej chwili.... moj ma 95 cm niecałe 17 cm sie powiekszyl od brzucha sprzed ciazy ja chudego brzucha nie mialam przed ciaza bylo to jakies 78-80 cm (wałek)
Stary 2008-09-23, 12:32   #2533
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a już postaram się sprawdzić ale nie wiem gdzie moja siostra ma centymetr...ale ja mam większy.....teraz ( tzn w dzień) mam 108 cm a wieczorem to wiadomo brzuchol wywala bardziej

Maja
Stary 2008-09-23, 12:52   #2534
emzeta
Zadomowienie

Cytat:

Co do zanki -

Fajnie ze mamy ten sam dzien porodu, wole juz nie dopytywac ktory tydzien jestes

Jakies dziwne to wiaderko, nie slyszalam zeby ktos uzywal cos takiego...

Cytat:

w 17 t.c
Piekny brzusio, nie tylko ja mam ciazowy, no panienki ujawniac sie, jak ktora ma juz co pokazac!

Stary 2008-09-23, 13:04   #2535
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ostatnio tzn to już będzie ze 2 tygodnie byłam u znajomych i widziałam dziewczynę w 6 miesiącu która miała taki brzuch jak ja teraz. Tak więc z tym to różnie bywa. A ostatnio byłam też w sklepie zobaczyć wózki tak "na macanego" i widziałam ten Coneco Toledo który patrzyłam w necie na allegro...bardzo fajny tyle, że w sklepie 829 zł a na necie chyba 765 zł....ale taki chyba właśnie kupię

Maja
Stary 2008-09-23, 13:12   #2536
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
a już postaram się sprawdzić ale nie wiem gdzie moja siostra ma centymetr...ale ja mam większy.....teraz ( tzn w dzień) mam 108 cm a wieczorem to wiadomo brzuchol wywala bardziej
No mi wieczorem tak wywali moze do tych 98 cm moze wiecej.... a wydaje mi sie ze masz taki sam jak ja.....no ale 13 cm roznicy to duzo wiec moze tak akurat stoisz ze wydaje sie mojej wielkosci.....choc z drugiej strony na tym "gołym" zdjeciu to faktycznie moze jest wiekszy twoj....
Stary 2008-09-23, 13:17   #2537
raspberry69
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Witam wszystkie mamusie

Ja wlasnie wrocilam z badania prenatalnego i wychodzi na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku z czego sie bardzo badzo ciesze. Jeszcze w piatek Tz bedzie musial zadzwonic i dowiedziec sie o wynik badan z krwi. No ale najwazniejsze, ze na usg nic nie wyszlo. Kolejne za 4 tygodnie.
Aaa, wynik na toxo juz mam i okazuje sie, ze chora nie jestem i nigdy nie bylam. Czyli musze na siebie uwazac i powtarzac badanie.

Sorceress_Sorceress witaj

Sonera nie martw sie. Napewno wszystko jest dobrze z maluszkami. Ja mniewam jedynie lekkie klucia i lekarz znow prepisal mi magnez. Ja to bym chyba byla spokojniejsza gdyby mnie tam nic nie bolalo. Kiedy masz wizyte u lekarza??

alkamor
no jasne,ze ciebie pamietamy. Swoja droga piekny brzuszek . Widze, ze juz bajki w tle ida

memi
to ty prawdziwa kobieta pracujaca jestes. trzymam kciuki za Ciebie!
Fajnie, ze juz koncowka remontu ci zostala.
Powodzenia w pracy, mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona.

buziaczekk
naprawde ci wspolczuje .Mam nadzieje, ze te paskudne wymioty nie bede cie dlugo meczyc

Ja juz nawet nie chce wiedziec ktory tydzien jestem . Wazne, ze mam juz jakis tam termin porodu choc i tak cos czuje, ze w ten dzien dzidzia na swiat nie przyjedzie.

Jesli chodzi o zakupy dla maluszka ja mam jedynie ubranka. Niedlugo zaczne rozgladac sie za mebelkami i moze jakims fajnym wozkiem. Nie koniecznie musi byc nowy wiec poczytam troche o nich i bede szukac na ebay lub popytam znajomych czy nie maja cos do odsprzedania.

Jutro jade do UK, i az sie boje tu zajrzec po powrocie pewnie nie bede w stanie wszystkiego przeczytac w jeden dzien .
Stary 2008-09-23, 13:40   #2538
gosiunia22
Zadomowienie

Alkamor, uroczy brzuszek
Dzewczyny, napiszcie, gdzie się mierzycie - w pasie czy w najbardziej wystajacym punkcie?
Niestety taką mam figurę, że zawesz miałam wydęty brzuch i wyglądałam jak w ciąży - do tego nogi jak patyki (ludzik z kasztana ). Jak wciągnę brzuch, to mam dosyć płaski, ledwo wystaje podbrzusze, a jak "popuszczę", to wystaje mi tak jak u Alkamor. Ale teraz sobie popuszczam, a co

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:10   #2539
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Alkamor, uroczy brzuszek
Dzewczyny, napiszcie, gdzie się mierzycie - w pasie czy w najbardziej wystajacym punkcie?
Niestety taką mam figurę, że zawesz miałam wydęty brzuch i wyglądałam jak w ciąży - do tego nogi jak patyki (ludzik z kasztana ). Jak wciągnę brzuch, to mam dosyć płaski, ledwo wystaje podbrzusze, a jak "popuszczę", to wystaje mi tak jak u Alkamor. Ale teraz sobie popuszczam, a co
Ja juz nie moge wciagac brzuszka a wlasnie, gdzie sie mierzycie? zeby choc to bylo miarodajne

Ja obiecalam zdjecia ciuszkow, ale chyba jutro to zrobie, bo dzis mam troszke pracy i nie znajde czasu...

Stary 2008-09-23, 14:17   #2540
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie moge wciagac brzuszka a wlasnie, gdzie sie mierzycie? zeby choc to bylo miarodajne

Ja obiecalam zdjecia ciuszkow, ale chyba jutro to zrobie, bo dzis mam troszke pracy i nie znajde czasu...

Duzo masz juz ubranek ?? Ja chyba tez wkleje swoja miniaturkowa kolekcje
Stary 2008-09-23, 14:25   #2541
gosiunia22
Zadomowienie

Szybkie jesteście Ja nie kupuję ubranek, bo nawet nie znam płci. Dzisiaj się zmierzę, bo ciekawa jestem co i jak. Tak z 1,5 tyg temu miałam w pasie chyba 80 cm.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:30   #2542
raspberry69
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

A oto moje male cudenka.
Te kolorowe ubranka to prezent od znajomych, bodziaki kupilam z mezem kiedy dowiedzielismy sie pierwszy raz ze bede w ciazy.Niestety starcilam malenstwo. Skarpeteczki pampersa to tez prezent
Ja bede mialam duzo ubranek po chrzesniaku, wiec narazie sie wstrzymuje z kupnem czegokolwiek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8509.jpg (60,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8512.jpg (46,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8513.jpg (61,9 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez raspberry69
Czas edycji: 2008-09-23 o 17:02
raspberry69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:21   #2543
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Alkamor, uroczy brzuszek
no ja się mierzę ok 1 cm pod pępkiem a brzucha niestety tez już nie mogę wciągnąć

Maja
Stary 2008-09-23, 15:30   #2544
memi
Rozeznanie

alkamor masz piekny brzuszek

gosiunia heh to masz sylwetke rusalki po prostu... bedziesz wygladala smukle i wiotko w ciazy... u mnie malo widac bo mam sylwetke atletyczna plus tluszyk. nikt sie nie orientuje, choc jutro zaczynam 18 tc.

raspberry przykro mi strasznie z powodu straty pierwszej ciazy
musialo Ci byc ciezko...

ale kolekcje masz imponujaca ja kiedys dostalam kaftanik niemowlecy w prezencie od meza, jak jeszcze nie byl moim mezem.. juz wtedy chcielismy miec gromadke dzieci (konkretnie czworke).
Stary 2008-09-23, 15:37   #2545
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Duzo masz juz ubranek ?? Ja chyba tez wkleje swoja miniaturkowa kolekcje
Nie duzo, bo tylko 3 dokladnie 3 pajacyki, choc ty mowisz pajacyki na cos co ja nazwalabym body... chyba jeszcze duzo nauki w tej sprawie przede mna,

Ubranka fajusie, w sumie takie nie na konkretna plec, moze oprocz tej rozowej bluzeczki na ramiaczkach.

Stary 2008-09-23, 15:44   #2546
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no ja jeżeli zdarzy i się coś kupić choć narazie mam 5 rzeczy na krzyż to też kupuję raczej takie "nijakie" kolory czyli beż,biel, zieleń czy żółć....bo jeszcze nie wiadomo co będzie....a tak to jest przynajmniej bezpiecznie Mój Boże nawet nie wiecie jak bardzo nie mogę się doczekać aż przyjdą te spodnie które zamówiłam na allegro....ehhh...

Maja
Stary 2008-09-23, 15:50   #2547
memi
Rozeznanie

a co do wyboru wiaderko vs wanienka to ja tez optuje za wanienka. mam podobne zdanie jak buziaczek: bardziej stabilna i nie wymusza "siedzenia" u dzieciatka ktore przeciez na poczatku samo nie siedzi. poza tym wydaje mi sie bardziej poreczna jesli chodzi o kapiel malenstwa-latwiej umysc po prostu. zwlaszcza, ze ja wtej kwestii nie jestem wprawiona...

z innej beczki: probowalyscie moze jakichs niemowlecych specjalow? wiem, ze to za wczesnie, bo pokarmy wprowadza sie dopiero po kilku miesiacach... ja probowalam kaszek mleczno-ryzowych- pyszne. a jestem ciekawa gerberkow i bobo vita jak to smakuje, bo nazwy sa wielce intrygujace.

ja sie nastawiam raczej na karmienie piersia- dopoki bede mogla, potem bede sie ratowac latatorem i lodowka jak ja bede w pracy a trzeba bedzie nakarmic maluszka.
Stary 2008-09-23, 15:56   #2548
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kaszki dobre fakt ale np dania ze słoiczka to jest ochyda!!!żadnego smaku to nie ma....chociaż czytałam, że nie ma to smaku tylko dla dorosłych bo dzieci odczuwają smaki inaczej ze względu na niewykształcone kubki smakowe....choć ja zamierzam na początki piersią jeżeli się będzie dało...później wiadomo jakieś kaszki no i jednak sama będę robić zupki później blender i paćka gotowa ale oczywiście to mówię jak ja zamierzam robić....

Maja
Stary 2008-09-23, 16:11   #2549
raspberry69
Zakorzenienie

memi oj bolalo to bardzo ale szybko do siebie doszlam. Wiedzialam, ze to nie moja wina i skoro doszlo do poronienia to musialo z dzidzia byc cos nie tak.

Z tych gerberkow to ja lubie owocki . Reszta raczej nie ma takiego smaku. takie nijakie te supky ale napewno dobre. Sama pewnie tez bede robic zupki malemu ale to gdy bede miala juz wieksza zamrazarke
Chetnie sprobuje ta kaszke ryzowa. Wogule jakos ostatnio nie mam ochoty na mieso a powinnam choc troche jesc

emzeta ta bluzeczka to sukieneczka da dziewczynki . Jest przesliczna ale zdjecie tego nie odzwierciedla.

Ja tez bede chciala wanienke. Nic innego nie chodzi w gre.
Stary 2008-09-23, 16:17   #2550
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

alkamor witaj dawno cie nie widzialam. Brzuszek piekny, jaki duzy !!
Ja nadal mam tylko walek na dole brzucha, wiec wklejac nie bede. Powoli sie wypelnia i podnosi do gory, moze za jakis tydzien sie juz wstydzic nie bede to wkleje.
Zaraz ide na seminarium organizowane przez moja firme dla kobiet ciezarnych i mlodych matek, o pogodzeniu pracy z ciaza i potem z dzieckiem, strasznie ciekawa jestem. No i fajnie, ze to w godzinach pracy jest

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości