|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Bylismy u pediatry i na ostra diete przechodzic nie trzeba, musze tylko jesc z umiarem, a nie jak wczesniej ze przerzucalam sie z jedngo na drugie i jadlam to ponad tydzien (np. winogrona po kg na dzien, pozniej banany itd.). Maly w koncu dostal od teo uczulenia ale to nie jest skaza bialkowa.
POrozmawialm potem z dietologiem i dal mi wskazowki jak i co jesc aby bylo dobrze..np. koper wloski moge jesc bez przerwy bo ma dobry wplyw na dziecko ![]() ![]() Maly dzis czuje sie znacznie lepiej, bo wczoraj ograniczylam sie tylkodo podstawowych produktow i dzis juz tak nie ulewal..och jaka jestem szczesliwa ![]() A teraz zajelismy sie przyzwyczajaniem Mario do lozeczka i odzwyczajaniem od usypiania na rekach, bylo ciezko rpzez caly dzien ale za kazdym razem czas jego usypiania w lozeczku i placzu jest coraz krotszy ![]() Piekielko trzymam kciuki za pomyslne wyniki!!! mysl pozytywnie kochana i wszystko bedzie dobrze!!! Leonciu ja do swojego nie odzywalam sie przez cay dzien, a zreszta nawet teraz jestem dosc chlodna. Pozniej powiedzialam mu ze ma mnei wspierac w kamieniu a nie jesczez sie wymadrzac na ten temat ![]() Jowiszku ja chcialabym wiedziec to samo kiedy nalezy przestac odbijac dzieci..to strasznie meczace, bo moj tez zawsze sie budzi i uspac go pozniej to normlanie katorga. A mowisz ze Twoja Iga tez tak piszczy? ja sie niezle nastrachalam jak to uslyszalam Kasiulka ja chcialam taka sama karuzelke albo taka jak ma Wersta, a moja kolezanka kupila zamiast tego to takie pianinko do zamocowania do lozeczka: http://milimali.pl/product_info.php?products_id=5631 szkoda mi tylko troche tej karuzelki, bo sami teraz nie wiem kiedy ja zakupimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Wtajemniczenie
|
Kristi75 ja też byłam prywatnie. Płaciłam za badanie 50zł. Jak chcesz to moge Ci podać adres i tel do doktora u którego ja byłam.
Rusałko to ale by było jak by Ala zaczęla ząbkować ![]() Dziewczyny czy Wasze Maluszki też mają białe jezyczki od mleczka? Marticio ja to przewaznie to jem ryż z potrawką, ryż z marchewką, ryż z cynamonem, ryż z przecierem jabłkowym, ze słodkiego tylko jabłka lub banany, staram się nie jeść słodkiego, nie pije już gęstych soków, jem tylko pieczywo białe. wedliny drobiowe. Normalnie masakra ![]()
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już zapomniałam jak chipsy smakują ![]()
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w nocy wogóle nie odbijam, tzn już po kąpieli go nie odbijam. Ale teraz sobie tak myślę, że ostatnio to wogole jakos o tym zapominam i nie pamietam kiedy to ostatnio robilam, chyba ze 3 dni temu. Dobrze, ze maz nie widzial bo by krzyczal na mnie,a ja poprostu zapomnialam o tym hihi. Chociaz w sumie nic sie nie dzieje i Borys nie nazeka, wiec moze wogole zaprzestane tego. Zauwazylam, ze jak dam go na brzuch zeby pocwiczyl, to wtedy sobie zawsze pobeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
dziewczęta który lekarz robi usg brzucha ? tak sobie myślę, że może powinnam zrobić bo dobijamy 3ciego miecha a nic lepiej nie jest. może młoda ma refluks czy co
![]() ładuję kilka fotek. ja z młodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
[quote=dorbar;9123178]Kristi75 ja też byłam prywatnie. Płaciłam za badanie 50zł. Jak chcesz to moge Ci podać adres i tel do doktora u którego ja byłam.
dziękuję ci a z kąt jest ten doktorek bo wolałabym gdzieś w pobliżu |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
hej kobiety
![]() przeczytałam pobieznie bo nie mam czasu ![]() ![]() Kasiulka zobacz sobie duet akrobatyczny z poprzedniego odcinka, ja wymiękłam. A ta babeczka co spiewała to rzeczywiscie cud, ja tez sie popłakałam ![]() wczoraj bylismy w Forum na zakupach i oczywiscie nic mi sie nie podobało, ale wywołałam zdjęcia wiktorii i nareszczie mamy co w album włozyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i juz zapomniiałam co miałam napisac i o czym pisałyscie ![]()
#4449 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi o mleku, jutro jade po woreczki i bedę ściagać mlesio.
Dziś w nocy tez sprobuję troche odciagnąć i jutro dać Rafalowi z butelki. Oj ciekawa jestem tego wszystkiego ![]() Jak uświadomiłam męża że teraz co tydzień takie wyjazdy mnie czekają to się chłopina podlamał i uznał, że najwyzszy czas nauczyc się zmieniac pieluchy ![]() A te woreczki na mleko to w aptece czy w art. dla dzieci ??? I jak podgrzewacie mleko? Bo raczej nie w mikrofalówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od brzuszka i przewodów pokarmowych jest gastreontorolog -to większy spesjalista i gastrolog Ja właśnie wczoraj byłam z moim synkiem tym 3 letnim na usg brzuszka i chodzimy do gastroenerologa Ale ta twoja córcia jest już duża to nie możliwe mój jest dużo mniejszy i śliczny ten leżaczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Asiula zamiast woreczkow lepeiej kup pojemniczki za ok 8zł/szt, są wielorazowego uzytku, załączam fotke
i jeszcze musze sie pochwalic jakie butki na zimę kupiła babcia dla Wiktorynki ![]() Jowiszku super ta Twoja dzidziula ![]() chyba nie dodam tych zdjęc bo wizaz sie chrzani ![]()
#4452 |
Zakorzenienie
|
A gdzie fotki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
no kurka sie nie da
![]() ![]()
#4455 |
Zakorzenienie
|
hello,
kurde wybyłam na ten fitness i nie bylo mnie 1,5h i normalnie nie wiem co ten moj chlop zrobil temu dziecku, bo ślimta, gdyz wydzieral sie od 20 do 20.30.. uswiadomilam sobie, ze to dlatego ze mnie nie bylo.. niby do taty gada, smieje sie, pozwala sie nosic, chetnie lezy w poblizu ale moja osoba musi byc gdzies w poblizu to dziecko szczesliwe.. Masakrycznie sie do mnie przyzwyczail ![]() ![]() Pomijam fakt, ze mecza go gazy, okrutnie smierdzace, kupy nie bylo juz 3 dzien, a od jakiegos czasu robi ja co 3 lub co 4 dni.. wiec jutro ostateczny termin.. wiec mam swiadomosc ze jelita i wiercenie w nich nie pozwala mu dobrze usnac.. Moze teraz sie uda, bo po tym fitnessie to sie ani nie umylam jeszcze, a bylo sporo wysilku i sie dosyc mocno spocilam.. echh zostaw dziecko z chlopem to armagedon normalnie.. ![]() jak wrocilam do domu to na srodku pokoju lezala ceratka ochronna, TZ ja ciepnał w agresji bo mu przeszkadzala, poza tym maly sie wydzieral okrutnie jak smarowal go oliwka i ubieral, ciepnal tez linomagiem.. co mnie juz wkurzylo i dostal opiernicz bo agresja plus dziecko rowna sie nerwowosc samego maluszka.. zwlaszcza ze im bardziej do mnie warczal tym maly bardziej wył.. kurde mam nadzieje, ze teraz jak usnal to juz bedzie spal, bo okrutnie zmeczony był.. ![]() ![]()
#4456 |
Zakorzenienie
|
szlag mnie zaraz trafi, co z tym wizazem, Wy tez tak macie?
Anisia ja i tak podziwiam Twojego męża bo mój nie zostanie sam z małą bo twierdzi ze jak karmie to nie moze, nawet jak jest nakarmiona , bo przeciez moze znowu chciec ![]() ![]()
#4457 |
Zakorzenienie
|
Beatko, on chetnie z malym zostanie, ale nie daj Boze mlody zacznie wyc (bo np zorientuje sie ze nie ma mamy) to TZtowi wlacza sie agresor.. zaczyna sie denerwowac, probuje go na sile uspac, badz zostawia go lezacego i wyjacego.. nie raz mu tlumacze, ze jak widzisz ze zaczyna plakac to podnies go, wez na rece, przytul i mow do niego czule, bo jak sie rozryczy na dobre to sa takie efekty jak dzisiaj
![]() jemu brakuje cierpliwosci.. choc szaleje za synem i uwielbiam jak kladzie go sobie na brzuchu i nawijaja jak dwa stare konie ![]() ![]() Najlepszy numer byl dwa dni temu, nakarmilam mlodego i mowie TZ by go pobujal a ja skocze pod prysznic, to ten go zaniosl do sypialni, a maly w ryk, przyszedl z dzieckiem do lazienki i do mnie pretensja ze poszlam sie kapac a on placze, smiac mi sie chcialo, bo jak wyszlam z kapieli i polecialam do syna jak sie juz wytarlam i szlafrok zarzucilam to mlody z miejsca przestal wyc i zaczal sie do mnie usmiechac i gaworzyc ![]() ![]()
#4458 |
Zakorzenienie
|
aa zapomnialabym
![]() Jowiszku Igusia faktycznie duza, a jaka szczesliwa w tym bujaku ![]() ![]() Veronka, Borysek rowniez spory chlop no i ta czarno-biala foteczka sliczna ![]()
#4460 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, co tu taka cisza!
Jowiszku Igunia boska, rośnie jak na drożdżach. Ver_Onko Borysek przystojniaczek, cudnie mu w tym dresiku ![]() Moja Olcia siedzi w bujaczku a ja marzę, żeby się jej spać zachciało bo muszę się zająć magisterką. Anisiu to faktycznie miałaś przeboje. Moja Ola jeszcze tak na mnie nie reaguje, chociaż do mnie śmieje się wyjątkowo często i praktycznie zawsze gdy zaczynam do niej mówić, albo miziać ją po policzku.
#4461 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki! Mam do nadrobienia 10 stron wątku i taaaak mi się nie chce....
Jowisz Iga naprawdę już duża i śliczna. A co to za kotki? Ja też takiego chcę ![]() Veronko dresiarz mały słodki! Mója Mały jak ma leżec na brzuchu to takiego nerwa dostaje że 15 min trzeba go uspokajac... Jeśli chodzi o Mężów to chyba to jest u nich normalne zachowanie... Mój taki zakochany w Danielu i gada z nim bez przerwy, nawet w Medal of honor grają sobie razem, a jak zostanie sam na dłużej niż godzina to masakra normalnie... Jak wracam to albo jest zły, albo tak strasznie zmęczony opieką nad maluszkiem że już na nic nie ma siły. No to co ja mam powiedziec? A najśmieszniejsze jest to że czasem sam mnie gdzieś wysyła żebym, sobie odpoczęła a potem wielkie pretensje że go samego zostawiam i on sobie rady nie daje |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() wlasnie wcinam sniadanko, a od samego rana juz na nogach, bylismy z piterkiem u mnie w pracy tam TZ sie zaszczepil na grype bo byla wielka akcja jak co roku ![]() ![]() Piter zrobił furore u mnie w firmie, kazdy w nim widział przyszlego inzyniera hehehehe ![]() ![]() Afrodytko, widac mezowie tak maja jesli chodzi o opieke nad dziecmi... coz piter i on sie musza przyzwyczaic bo na fitness chodzic zamierzam ![]()
#4463 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kochane doradźcie mi czy teraz jeszcze warto kupować tą karuzelę na łóżeczko z fisher price? Jak myślicie ile dziecko będzie się interesowało taką karuzelą...?? Tak myślę czy z powodu tego że ona ma ten projektor to może i takie starsze dziecko będzie tym nadal zainteresowane... hmmm ![]() Jowiszku Igusia to kawał ślicznej kobietki ![]() ![]() a Borys to super chłopaczek ![]()
![]() |
#4464 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4466 | ||||
Zadomowienie
|
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
młoda śpi w leżaczku już godzinę koło mnie
![]() noc ciężka, bo zapowietrzona jest na maksa - budziła się 3 razy, poza tym ryczy przy cycku. no i beka, beka, beka, ehhh wizaż mnie wnerwia od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do karuzelki, to myślę że na pewno Ci się przyda. Wszystkie te z fishera są takie same, tylko mają inne zabawki. My mamy taką: http://www.allegro.pl/item436029784_...cean_muza.html i z niej też robisz lampkę- dzięki niej możesz mieć nawet do 30min dla siebie, a pozatym dziecko łatwiej przy niej usypia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
czy korzystaje Wasze bobasy z tego ogranicznika-wkladki dla maluszkow w foteliku samochodowym?
Jowisz Miki wydziera sie nieprzecietnie juz od kilku dni przy cycu, tak mnie tym wkurza ze szok, nerwus ze hej, bo to raczej nic bolacego, |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Tego do okoła głowy? Ja już wyciągnęłam, bo jak mamy kombinezon (kaptur), to tylko przeszkadzało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.